Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Giorgos1991
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Giorgos1991 »

Παιδιά καλησπέρα. Ετοιμάζομαι για στρατό τον Ιούλιο και θα ήθελα να ρωτήσω. Πριν από κάποια χρόνια είχα ένα ατύχημα και έχασα το αριστερό μου μάτι. Πλέον φοραω προσθετικό. Ήθελα να ρωτήσω, θα βγω ι4 να φανταστω; Γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από το ΦΕΚ.
Kostas

Δημοσίευση από Kostas »

Καλησπέρα,
είμαι 25, έχω συγγενής σκολίωση (εκ γενετής, με ημισπόνδυλο σφήνα) 43 μοίρες σε τελευταία εξέταση που είχα κάνει πριν 7-8 χρόνια. Λόγω του προβλήματος αυτού δεν μπορώ να είμαι για μεγάλα χρονικά διαστήματα όρθιος ή και καθισμένος σε καρέκλα και φυσικά να σηκώνω βάρη. Πρέπει να κολυμπάω και/ή να κάνω συγκεκριμένες ασκήσεις αλλιώς οι πόνοι, οι οσφυαλγίες και οι ενοχλήσεις μεγαλώνουν. Έχω σκοπό να κάνω διακοπή αναβολής για να μπώ το Νοέμβριο. Γνωρίζει κάποιος ή έχει σχετική εμπειρία, για το αν υπάρχει περίπτωση να πάρω Ι-5 και απαλλαγή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Κώστας
Μανώλης

Δημοσίευση από Μανώλης »

Καλησπέρα,
έχω πάθει ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο. Σκόπευα να κόψω την αναβολή μου και να παρουσιαστώ τον Σεπτέμβρη.
Η ολική μετεγχειριτικη ανάρρωση είναι απο 4 έως 6 μήνες, αλλά απο την πρώτη βδομάδα ο ασθενής έχρι την δυνατότητα να περπατάει χωρίς την χρήση πατερίτσας. Εάν η εγχείρηση γίνει στα τέλη Ιουλίου, και παρουσιαστώ τον Σεπτέμβρη θα υπηρεττήσω με κάποιο γιωτα, ή υπάρχει η πιθανότητα να μου δώσουν αναβολή για κάποιο διάστημα;
Γιώργος Κανελ.

Δημοσίευση από Γιώργος Κανελ. »

Καλησπερα και απο μενα.

Εγω περασα προσφατα απο την στρατιωτικη υγειονομικη επιτροπη και βγηκα Ι4 εσφαλμενα λογο οπτικης οξυτητας ενω επρεπε να απαλαγω! (1/20 στο ενα ματι και 4/10 στο αλλο!). Παρουσιαζομαι την δευτερα 15-6-2015 και δεν ξερω τι να κανω! Πως μπορω να επαναεξεταστω και να διορθωθει αυτο; Ή να κανω μια ενσταση, κατι, διοτι ουτε καν να ταξιδεψω μονος μου δεν μπορω μεχρι εκει (Μεσολογγι).

Ευχαριστω εκ των προτερων
GR ARMY
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από GR ARMY »

Σε περίπτωση που προηγηθεί η εγχείρηση της κατάταξης του Σεπτεμβρίου, πιθανότατα θα λάβετε αναβολή για λόγους υγείας είτε μέσω του Φρουραρχείου είτε μέσα από το Κέντρο Κατάταξης (με πιθανότερη την πρώτη εκδοχή εκ των δύο).
GR ARMY
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από GR ARMY »

Θα κριθείτε Ι/4 εφόσον ο άλλος βολβός είναι υγιής με οπτική οξύτητα πάνω από 5/10 κατόπιν διορθώσεως.
DemB
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από DemB »

Καλημέρα! Μπορείτε να με βοηθησετε στο εάν παίρνω απαλλαγή (ι5 -παθολογικο) λόγω ανευρυσματος στον εγκέφαλο; Όπως τα περισσότερα ανευρυσματα, δεν παρουσιάζει συμπτώματα, όμως πρέπει να προσέχω ορισμένες δραστηριότητες και να το παρακολουθώ τακτικά.
lefteris96
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από lefteris96 »

Καλησπέρα παιδία είμαι καινούργιος στο forum έχω κάπια προβλήματα υγείας έχω υπερτροφια καρδιας (δηλαδη η καρδια μου ειναι λιγο μεγαλυτερη απο το κανονικο και αυτο μου διμιουργει το εξης προβλημα μου εχου πει να μην κουραζομαι πολυ ουτε να πιεζω τον οργανισμο στις αντοχες και επισης εχω και μιοκλονια και περνω φαρμακο για την μιοκλονια.) οι γιατροι λενε σε μενα οτι θα με στειλουν στο 401 και θα κανω εκει εξετασεις και μπορει να βγω Ι4 ή απαλλαγη οριστικα ισχθει η οχι και ακομα κατι ειμαι απο κρητη και με λενε λευτερη α και αμα Παω στο 401 θα παω μονος η θα με παει το στρατοπεδο?
JOHNNIE

Δημοσίευση από JOHNNIE »

Παιδια καλησπερα... Θελω να μου λυσεται μια απορια... Τον σεπτεμβρη παρουσιαζομαι (δν γνωριζω ακομα που) το θεμα ομως ειναι οτι εχω χαμηλο αιματοκριτη. Εχω 31 οπου για ανδρες ειναι πολυ χαμηλος. Υπαρχει πιθανοτητα να με δωσουν Ι5 απαλλαγη; Γιατι οταν ειχα παει να κανω εξετασεις για στρατιωτικες σχολες μετα το σχολειο με εκοψαν και επισης μου ειχαν πει οτι ειναι πολυ χαμηλος για ανδρες και οτι πρωτη φορα το βλεπουν αυτο... Απαντηστε μου αμα γνωριζετε κατι
xristarg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από xristarg »

Καλησπέρα σας είναι να παρουσιαστώ το Νοέμβρη. Το Πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι έχω αρκετό άγχος (έχω επισκεφτεί δύο φορές ψυχίατρο) απλά δεν θέλω να μου δώσουνε αναβολή και θέλω να υπηρετήσω. Είμαι 25 χρονών και έχω τελείωσει και πρώτο πτυχίο και μεταπτυχιακό απλά φοβάμαι αν τους πω το πρόβλημα μου μην μου δώσουνε αναβολή.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Αναβολή δεν θα σου δώσουν απλά θα σε βγάλουν άοπλο.
xristarg
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από xristarg »

cuervo έγραψε:Αναβολή δεν θα σου δώσουν απλά θα σε βγάλουν άοπλο.
ευχαριστω αρα να τους αναφερω κανονικα το προβλημα μου. Αν καταλαβα καλα αυτο μου προτεινεις
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

xristarg έγραψε:
cuervo έγραψε:Αναβολή δεν θα σου δώσουν απλά θα σε βγάλουν άοπλο.
ευχαριστω αρα να τους αναφερω κανονικα το προβλημα μου. Αν καταλαβα καλα αυτο μου προτεινεις

Εννοείται, το αναφέρεις.

nikos1993

Δημοσίευση από nikos1993 »

Γεια σας. Ειναι το πρωτο μυνημα που γραφω καθως διαβαζω αρκετο καιρο το φορουμ. Πηρα μια αποφαση το καλοκαιρι να παω φανταρος τον μαρτιο πριν την πρακτικη μου. Τα μαθηματα θα τα εχω τελειωσει τον ιανουριο. Αυτο που με απασχολει ειναι πως εγω εχω το στιγμα της μεσογειακης ανεμιας. Για οποιον δν γνωριζει δν εχω την νοσο αλλα το στιγμα και δν εχει καποια επιδραση στον οργανισμο μ. Επισης εδω και τρεια χρονια εχω μερικη ριξη μινισκου. Ειναι πολυ μικρη η ριξη. Εγχειρηση δν χρειστηκε και δν με εμποδιζει και στην καθημερινοτητα μ καθως τρεχω κολυμπαω και κανω κ βαρη. Τι μπορει να με βγαλουνε αραγε. Αν και σκευτομαι να μην αναφερω κατι για το μινισκο. Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
giannis79a
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από giannis79a »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης εχω χασει δυο δακτυλα, τον δείκτη και το μισό αντιχειρα, μπορει να πάρω απαλλαγή;Ευχαριστω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες