Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

spirosdi έγραψε:Έχεις δίκιο. Σύμφωνα με το νόμο του 2005 (που ισχύει τώρα) :http://www.seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/254/ATT00020.pdf

Το θέμα είναι ότι εγώ (γεννημένος το 1986) έχω αναβολή μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2013 αλλά δεν υπάγομαι σε αυτόν το νόμο γιατί πήρα αναβολή για το Α. Ε. Ι το 2004. Στρατολογικά είμαι 27 ετών το 2013, αφού γεννήθηκα το 1986 σωστά; Άρα δικαιούμε (με τον νέο νόμο) άλλη μία αναβολή μέχρι το Δεκέμβριο του 2014 αφού παρακολουθώ το μεταπτυχιακό.

Φίλε αυτό δεν το γνωρίζω, καλύτερα να στείλεις ένα email ges_dsl@stratologia.gr

akhs έγραψε:Καλησπερα. Θα θελα να ρωτησω, πηρα αναβολη για ιεκ, εχω γραφτει σε αυτο και το εχω μετανιωσει. Θα μπορουσα να το σταματησω και να παω στρατο αν και εχω κανει μολις ενα χρονο δλδ δυο εξαμηνα αντι για δυο χρονια δλδ τεσσερα εξαμηνα. Θα υπαρξουν κηρωσεις που δεν ολοκληρωσα το ιεκ κ ηθελα να παω στρατο;

Nαι, κακή χρήση αναβολής .
akhs
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από akhs »

Ναι αλλα εφοσον το εχω μετανιωσει κοβω την αναβολη που πηρα για το ιεκ και ετσι δεν περιμενω να τελειωσει η αναβολη μου, γιατι να υπαρξουν κυρωσεις σε αυτην;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Γιατί η ζωή είναι άδικη Εικόνα
akhs
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από akhs »

Κ τι κυρωσεις προβλεπονται σ αυτο; Αν φερω πιστοποιητικο ενος χρονου σπουδων απο το ιεκ στο οποιο συμμετειχα; Ευχαριστω.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σου έδωσα ένα θέμα, διάβασε το, εκεί μέσα υπάρχει η απάντηση.
Σταμάτης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Σταμάτης »

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να κάνω και εγώ μία ερώτηση. Είμαι γεννημενος 10 Νοεμβρίου του 1986 και το Μάρτιο του 2014 πρόκειται να ξεκινήσω διδακτορικό στο εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι τα χαρτιά που θα βεβαιώνουν την έναρξη του διαδκτορικού θα τα έχω μετά το πέρας του έτους και άρα της νομιμης αναβολής που είχα πάρει λόγω σπουδών. Γνωρίζεται τι μπορώ να κάνω ή με ποιον πρέπει να επικοινωνήσω;
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εγώ πάντως δεν κατάφερα να βγάλω άκρη από το μήνυμα σου, αν το εξηγήσεις καλύτερα ίσως σε βοηθήσω, αναφέρεις σε ένα σημείο για έναρξη διδακτορικού και μετά γράφεις για νόμιμη αναβολή που έχεις ήδη πάρει, με λίγα λόγια τι ακριβώς ψάχνεις; Έχεις αναβολή για ΑΕΙ/ΤΕΙ και λήγει πριν ξεκινήσεις το διδακτορικό;
Σταμάτης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αυτο ακριβώς
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο λύσεις, η μία είναι να πάρεις Αναβολή για κοινωνικούς λόγους και η άλλη Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.
Σταμάτης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σε ευχαριστώ πολύ
stratos93
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από stratos93 »

Καλησπερα. Ειμαι 20 χρονων και ειχα δωσει πανελληνιες το 2011 χωρις να περασω καπου. Πηρα αναβολη η οποια τελειωνει στις 31/12/13 με σκοπο να γραφτω σε καποιο ιδιοτικο ιεκ-κολεγιο. Ειχα γραφτει σε ενα τον 1ο χρονο αλλα σταματησα μετα το 2ο εξαμηνο. Θελω να ξερω αν γραφτω καπου τωρα αν θα παρω αναβολη. Επισης μπορω να παρω αναβολη για πανελληνιες γιατι αν δεν βρω ιδιοτικο θα δοσω με το 10%
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Άβαταρ μέλους
manos68
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από manos68 »

Καλησπέρα... Γεννήθηκα το 1995 και φέτος πέρασα περιοδεύων... έδωσα πανελλήνιες αλλά δεν κατάφερα να περάσω σε κάποια σχολή.

Θα ξαναδώσω σίγουρα του χρόνου και θα πρέπει λογικά να δηλώσω το Φεβρουάριο του -14 (τότε που κάνουμε τις αιτήσεις δηλαδή) στο Λύκειο που πήγαινα ότι θέλω να ξαναπάρω μέρος στις εξετάσεις και μ αυτό το χαρτί να πάω στη στρατολογία απ ότι διάβασα εδώ για να πάρω αναβολή... Υπάρχει ενδεχόμενο όμως μέχρι τότε να με καλέσουν για να καταταγώ; Τα 18 τα κλείνω τον Νοέμβριο...

Κι αν ναι... Τι μπορώ να κάνω σ αυτή την περίπτωση; Αυτό είναι το βασικό μου ερώτημα γιατί το να πάρω αναβολή διάβασα ότι γίνεται...

Ευχαριστώ...

MrKokoras
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από MrKokoras »

Παιδιά έχω μια ερώτηση. Είχα πάρει πέρυσι αναβολή για να πάω να σπουδάσω στο εξωτερικό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Αλλά δεν τα κατάφερα, γύρισα και τώρα γράφτηκα σε ένα IEK. Δικαιούμαι να πάρω δεύτερη αναβολή;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν μας το αναλύεις και λίγο; Τι αναβολή ήτανε αυτή που είχε διάρκεια 1 χρόνο;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες