ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
PanosDeuce
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από PanosDeuce »

Ευχαριστω πολυ αλλα τα ειχα ηδη κοιταξει αυτα και δεν εβρισκα απαντηση γι'αυτο ρωτησα εδω.Στην συζητηση για τον μισθο λεει χρονολογια 2013 κι εχουμε 2014 γι'αυτο θα ηθελα να μαθω τι γινεται τωρα απο μισθο. Οσον αφορα την συζητηση με τις μεταθεσεις εψαξα και δεν μπορεσα να διακρινω πουθενα απαντηση στο ερωτημα μου.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Περίεργο, το παρακάτω μήνυμα δεν σε κάλυψε;

Γενικά τις απορίες που έχεις είναι καλύτερα να τις ρωτάς στα σχετικά θέματα, ας πούμε θα μπορούσες την ερώτηση να την κάνεις εκεί, έτσι διαχωρίζονται τα πράγματα και είναι καλύτερα για όλους.
Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Γειά σας παιδιά, έχω μια απορία. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι ΥΕΑ, διάβασα σε αυτό το σιτε αλλά πάλι δεν κατάλαβα! Όποιος μπορεί να μου εξηγήσει. Όποιος γίνεται ΥΕΑ μετά το τέλος τις θητείας του συνεχίζει σαν στρατιωτικός; Θα ήθελα να ακούσω και γνώμες από όσους έχουν ακολουθήσει ΥΕΑ ΕυχαριστώΕικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Βασίλης έγραψε:Γειά σας παιδιά, έχω μια απορία. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι είναι ΥΕΑ, διάβασα σε αυτό το σιτε αλλά πάλι δεν κατάλαβα! Όποιος μπορεί να μου εξηγήσει. Όποιος γίνεται ΥΕΑ μετά το τέλος τις θητείας του συνεχίζει σαν στρατιωτικός; Θα ήθελα να ακούσω και γνώμες από όσους έχουν ακολουθήσει ΥΕΑ ΕυχαριστώΕικόνα

ΥΕΑ είναι αρχικά και σημαίνουν Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί.

Την ένδειξη αυτή την παίρνουν όσοι είναι απόφοιτοι λυκείου τουλάχιστον και φυσικά είναι προαιρετικό το αν θα υπηρετήσεις σαν Δόκιμος καθώς κανείς δεν σε αναγκάζει να το κάνεις.

Όποιος γίνεται ΔΕΑ δεν συνεχίζει σαν στρατιωτικός πλέον. Ο θεσμός της ανακατάταξης έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.

Βασίλης

Δημοσίευση από Βασίλης »

Άμα θέλεις να συνεχίσεις πως γίνεται; Και τι βαθμό θα έχεις;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αν εννοείς να παραμείνεις στο στράτευμα ως μόνιμος σου ξαναλέω ότι δεν γίνεται πλέον.

Κάνεις την θητεία σου και τέλος.

Αν πάλι σε ενδιαφέρει να πας ΥΕΑ για την θητεία σου θα σας ρωτήσουν στο Κέντρο ποιοι επιθυμείτε να γίνετε δόκιμοι, θα δώσεις κάτι αθλήματα της πλάκας, κάτι γραπτά, γιατρούς και μετά φεύγεις για ΣΕΑΠ στην Κρήτη.

Τα υπόλοιπα θα τα δεις μέσα.

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Μια παρένθεση ΔΥΚ, δεν έχει μόνο η κρήτη σχολή εφέδρων αξιωματικών. Στη κρήτη είναι μόνο του πεζικού, υπάρχουν πολλές άλλες ανάλογα σε τι σώμα-όπλο καταταχτείς
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σαφώς.

Εγώ ανέφερα ενδεικτικά την ΣΕΑΠ γιατί απορροφάει την μεγαλύτερη γκάμα των εφέδρων.

Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Υπάρχει περίπτωση μετά από αναβολή την οποία θα έχω πάρει από στρατιωτικό ψυχολόγο να μπορέσω να μπω ΥΕΑ (δεν έχω πτυχίο για να πάω σε σώμα) ή Ειδικές Δυνάμεις όταν θα ξανακαταταγώ;
army
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από army »

Είχα επιλεχθεί ως ΥΕΑ αλλά πήρα αναβολή 6μηνη για λόγους υγείας. Σήμερα μου ήρθε το σημείωμα κατάταξης και δεν έχω πια την ένδειξη ΥΕΑ. Θα μπορέσω να δηλώσω στο κέντρο ότι θέλω να πάω για δόκιμος ή επειδή δεν έχω την ένδειξη αποκλείομαι σίγουρα; Σημειωτέον ότι έχω πτυχίο ΑΕΙ και έχω ξεπεράσει το πρόβλημα που είχα όταν πήρα την αναβολή υγείας. Παρακαλώ πολύ ας απαντήσει κάποιος με σιγουριά γιατί θέλω πολύ να υπηρετήσω ως δόκιμος.
Άβαταρ μέλους
Chris_pap
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Chris_pap »

Καλησπέρα σας,

έχω επιλεχθεί ως ΥΕΑ για την κατάταξη μου στο Ναύπλιο.

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα καθώς δε θα επιθυμούσα να κάνω τη θητεία ενός ΥΕΑ αν και θεωρώ είναι καλή εμπειρία.

Έχω όμως δουλειά που με περιμένει πίσω και έτσι οι 5 μήνες παραπάνω μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν.

Είναι υποχρεωτικό να καταταχθώ ως ΥΕΑ;

Μπορώ να δηλώσω ότι δεν επιθυμώ να πάω για ΥΕΑ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Chris_pap έγραψε:Καλησπέρα σας,

έχω επιλεχθεί ως ΥΕΑ για την κατάταξη μου στο Ναύπλιο.

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα καθώς δε θα επιθυμούσα να κάνω τη θητεία ενός ΥΕΑ αν και θεωρώ είναι καλή εμπειρία.

Έχω όμως δουλειά που με περιμένει πίσω και έτσι οι 5 μήνες παραπάνω μόνο πρόβλημα θα δημιουργήσουν.

Είναι υποχρεωτικό να καταταχθώ ως ΥΕΑ;

Μπορώ να δηλώσω ότι δεν επιθυμώ να πάω για ΥΕΑ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δεν είναι υποχρεωτικό όχι.

Άβαταρ μέλους
Chris_pap
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Chris_pap »

D.Y.K έγραψε:Δεν είναι υποχρεωτικό όχι.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου... Θα μου άρεσε η ιδέα του ΥΕΑ αν ήμουν όμως σε άλλη ηλικία και χωρίς να έχω δουλειά στρωμένη από πίσω... Αξίζει έστω και σαν εμπειρία πιστεύω... Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Kourtembeu
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Kourtembeu »

Καλησπέρα καλή χρονιά εύχομαι σε όλους.Μπαίνω εξαναβολής 19 του μηνός Θήβα Πυροβολικό.

Θέλω να δηλώσω ΥΕΑ (δεν έχω κάποιο πτυχίο και έχω διακόψει τις σπουδές στο εξωτερικό λόγο οικονομικών και τώρα μόλις τέλειωσα τον 1ο χρόνο απο ΙΕΚ και διέκοψα και εκεί για στρατό και θα συνεχίσω μετά), έχω την ένδειξη ΥΕΑ αλλά δεν ξέρω αν έχω ελπίδες να με πάρουν γιατί έχω και δυσχρωματοψία. Στο τεστ πχ δεν διακρίνω τα σκούρα κυρίως (προσοχή οχι αχρωματοψία) λογικά θα βγω Ι2. Έχω ελπίδα να με πάρουν ΥΕΑ;

Επίσης αν δεν πάω ΥΕΑ μπορώ παράλληλα να δηλώσω Κύπρο ή θα ακυρώσει το ένα το άλλο; Πχ να με απορίψουν απο ΥΕΑ και να χάσω Κύπρο; Γιατί κανονική θητεία δεν θέλω. Και επίσης θα παίξει ρόλο οτι απλά εχω απολυτήριο λυκείου;

Ευχαριστώ πολύ.

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

ΥΕΑ και εξαναβολης δεν γινεται, ΥΕΑ και ελδυκ δεν γινεται, ΥΕΑ + δυσχρωματοψια και χωρις πτυχιο ΤΕΙ/ΑΕΙ δεν γινεται, σε καλυψα?
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες