ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από panos2171 »

Dea_Lok έγραψε:
vasilisvolos έγραψε:Παιδια με το ωράριο στην εκπαιδευση τι παιζει... Δηλαδη απο την ωρα που ξυπναει ο ΥΕΑ τι γινεται... Καπου ακουσα οτι ειναι μεχρι τις 11 (πρωι) τα τρεξιματα μετα κάθεσαι... Ισχύει;Ευχαριστώ.

Για τη ΣΕΑΠ όχι δεν ισχύει. Έχει όλη μέρα (σχεδόν) κάθε μέρα απο κάτι. Πλην Τετάρτης κ Παρασκευής Απόγευμα όπου έχει εξοδούχους και φυσικά Σάβατο μετά της 12 και Κυριακή.

Kάπως παρόμοια και στη ΣΠΒ. Μέχρι τις 2μμ μαθήματα και μετά καθαριότητες και απογευματινές έξοδοι για όσουν δεν έχουν υπηρεσία.
Datsun
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Datsun »

Θελω πολυ να γινω δοκιμος, αλλα ανησυχω για την γυμναστικη. Ειμαι αρκετα αγυμναστος προς το παρων (οχι τοσο ομως για να μην μπορω να περασω την αθλητικη εξεταση). Μονο 10 καμψεις μπορω Να κανω, ομως εχω μισο χρονο για να βελτιωθω.

1) Οι μονιμοι δειχνουν κατανοηση οταν καποιος πραγματικα δεν μπορει να βγαλει την γυμναστικη η μερικες ασκησεις του στιβου μαχης;

2) Υπαρχει πιθανοτητα να μην προκριθει κανεις σε ΔΕΑ λογω της επιδοσης του σε ασκησεις;

3) Ακουσα πως αρκετοι Ελλαδιτες κοβωντε στους ΥΕΑ, ενω ολοι οι Κυπριοι περνουν. Αληθευει;

4) Εκτος απο καμψεις, τι ασκησεις μπορω να κανω ωστε να προετοιμαστω για την εκπαιδευση ως ΥΕΑ;

5) Πως αξιολογηται ενας ΥΕΑ ωστε να προκριθει σε ΔΕΑ; Σε ποιες περιπτωσεις αποτυγχανει;

Σας παρακαλω απαντηστε μου αυτες τις ερωτησεις, μου εχουν γινει εμμονη ιδεα τις τελευταιες δυο βδομαδες! Εικόνα

Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Datsun έγραψε:Θελω πολυ να γινω δοκιμος, αλλα ανησυχω για την γυμναστικη. Ειμαι αρκετα αγυμναστος προς το παρων (οχι τοσο ομως για να μην μπορω να περασω την αθλητικη εξεταση). Μονο 10 καμψεις μπορω Να κανω, ομως εχω μισο χρονο για να βελτιωθω.

1) Οι μονιμοι δειχνουν κατανοηση οταν καποιος πραγματικα δεν μπορει να βγαλει την γυμναστικη η μερικες ασκησεις του στιβου μαχης;

2) Υπαρχει πιθανοτητα να μην προκριθει κανεις σε ΔΕΑ λογω της επιδοσης του σε ασκησεις;

3) Ακουσα πως αρκετοι Ελλαδιτες κοβωντε στους ΥΕΑ, ενω ολοι οι Κυπριοι περνουν. Αληθευει;

4) Εκτος απο καμψεις, τι ασκησεις μπορω να κανω ωστε να προετοιμαστω για την εκπαιδευση ως ΥΕΑ;

5) Πως αξιολογηται ενας ΥΕΑ ωστε να προκριθει σε ΔΕΑ; Σε ποιες περιπτωσεις αποτυγχανει;

Σας παρακαλω απαντηστε μου αυτες τις ερωτησεις, μου εχουν γινει εμμονη ιδεα τις τελευταιες δυο βδομαδες!Εικόνα

1) Εξαρτάται σε ποιο σώμα θα πας. Για τη ΣΕΑΠ ναι θέλει να περάσεις κάποια αθλήματα και τηρούν τα όρια καθώς και μέσα στη σχολή θα πρέπει να ανταποκριθείς στις όποιες ασκήσεις. Για τη ΣΠΒ δεν είναι καθόλου απαιτητικοί, άλλωστε και στη σχολή δεν προβλέται γυμναστική. Εμείς πάμε όποτε θέλουμε μόνοι μας στο γυμναστήριο για να καταλάβεις στον ελεύθερο χρόνο μας. Δεν ξέρω όμως τι παίζει με διαβιβάσεις και τεθωρακισμένα.
2) Ναι αλλά όπως σου είπα πάει ανάλογα με το σώμα.
3) Το αντίθετο θα έλεγα. Ελλαδίτες κόβουν για ιατρικά θέματα, μυωπία, υπέρβαροι κλπ. Αντιθέτως οι Κύπριοι εκτός των άλλων δίνουν και κάποιες γραπτές εξετάσεις (όχι σαν τις δικές μας τις γελοίες) για να ξεχωρίσουν πάνω κάτω 150 από τους 3000 που θέλουν να πάν ΔΕΑ.
4) Τρέξιμο.
5) Αναλόγως. Στη ΣΠΒ εξετάζεσαι σε κάποια μαθήματα τα οποία διδάσκεσαι. Αν βγάλεις κάτω από 10 (θεωρητικά και μόνο) κόβεσαι.
Datsun
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Datsun »

Εχω ακομα μερικες αποριες!

1) Εχω μυωπια ελαφρως περισσωτερη απο 4.5 βαθμους και στα δυο ματια (κατω απο 5 ομως). Υπαρχει περιπτωση να κοπω; Υπαρχει οφθαλμολογικη εξεταση πριν την καταταξη; Η απλως τους δινεις ενα χαρτι απο τον οφθαλμιατρο;

2) Εχω σκολιωση 9 βαθμων. Ποτε στην ζωη μου δεν με ενοχλησε, ουτε κανενας με ρωτησε αν εχω σκολιωση. Θα το λαβουν υποψη; Ισως να με κατεβασει σε Ι2;

3) Εχω Computing A Level με Α*. Το πτυχειο αυτο θα με βοηθησει να μπω σε σχολη Ερευνας Πληροφορικης η Διαβιβασεων; Η ειναι μονο με κληρωση που διαλεγουν σε ποιο σωμα θα μπει ο καθενας;

4) Αν καταλαβα καλα, δεν υπαρχει περιπτωση ενας Υποψηφιος Εφεδρος Αξιωματικος να κοπει κατα την δειαρκεια της φοιτησης του επιδη δεν ειναι αρκετα καλος στη γυμναστικη, αλλα μονο αν δεν περασει θεωρητικα μαθηματα;

5) Καπου διαβασα οτι αν ειναι καποιος απο 18-28 ετων εχει περισσοτερες πιθανοτητες να περασει δοκιμος. Εγω που θα ειμαι 17.5 τον Ιουνη εχω μειονεκτημα;

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Το ενδεχόμενο να ψάξεις και λίγο το φόρουμ το έχεις σκεφτεί; Δεν είμαστε το 11880 εδώ μέσα, σοβαρέψου.
Άβαταρ μέλους
Johnny_Lawrence
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Johnny_Lawrence »

Ντάτσουν με τόση μυωπία νομίζω κόβεσαι ως Ι2, Σε εξετάζουν αυτοί με δικό τους γιατρό. Άρα αν έχεις πράγματι τόσο... Δεν...
Άβαταρ μέλους
panos2171
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Ισχύει αυτό για τη μυωπία. Στη σειρά μου κόψαν 2 άτομα.
Άβαταρ μέλους
Johnaros7
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Johnaros7 »

Παίδες να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Εγώ έχω πάρει αναβολή απο τον στρατό αλλά μάλλον θα την διακόψω. Το θέμα είναι ότι όταν μου είχε μου έρθει το χαρτί δεν θυμάμαι αν είχε ένδειξη ΥΕΑ η όχι. Αν δεν είχα σημαίνει οτι δεν μπορώ να πάω ΥΕΑ; Είναι χαζό ερώτημα το ξέρω αλλά δεν βρήκα απάντηση και κοίταξα πάνω απο 20+ σελίδες Εικόνα (greek μην βαρας).

Εφόσον με δεχτούν, στην βαθμολόγηση μπορώ να παρουσιάσω χαρτί ότι σπουδάζω σε σχολή του εξωτερικού;(εννοείεται μεταφρασμένο, επικυρωμένο κλπ)

Ή θα ήταν καλύτερα να μην το παρουσιάσω και να πάω μόνο με το απολυτήριο Λυκείου; Ρωτάω γιατί διαβάζω πως δεν έχει και πολύ ζήτηση ΥΕΑ οπότε τα μορία απο χαρτιά δεν θα πολυμετρήσουν...

Άβαταρ μέλους
expedition
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από expedition »

Johnaros7 έγραψε:Το θέμα είναι ότι όταν μου είχε μου έρθει το χαρτί δεν θυμάμαι αν είχε ένδειξη ΥΕΑ η όχι. Αν δεν είχα σημαίνει οτι δεν μπορώ να πάω ΥΕΑ;
Μπορείς να πας κανονικά.
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Johnaros7 έγραψε:Παίδες να κάνω κάποιες ερωτήσεις. Εγώ έχω πάρει αναβολή απο τον στρατό αλλά μάλλον θα την διακόψω. Το θέμα είναι ότι όταν μου είχε μου έρθει το χαρτί δεν θυμάμαι αν είχε ένδειξη ΥΕΑ η όχι. Αν δεν είχα σημαίνει οτι δεν μπορώ να πάω ΥΕΑ; Είναι χαζό ερώτημα το ξέρω αλλά δεν βρήκα απάντηση και κοίταξα πάνω απο 20+ σελίδες Εικόνα (greek μην βαρας).

Εφόσον με δεχτούν, στην βαθμολόγηση μπορώ να παρουσιάσω χαρτί ότι σπουδάζω σε σχολή του εξωτερικού;(εννοείεται μεταφρασμένο, επικυρωμένο κλπ)

Ή θα ήταν καλύτερα να μην το παρουσιάσω και να πάω μόνο με το απολυτήριο Λυκείου; Ρωτάω γιατί διαβάζω πως δεν έχει και πολύ ζήτηση ΥΕΑ οπότε τα μορία απο χαρτιά δεν θα πολυμετρήσουν...

Αν δεν εχεις ενδειξη ΥΕΑ δεν μπορεις να πας ΥΕΑ. Αν δεν έχεις ενδειξη υπάρχει μια διαδικασία που μπορείς να κάνεις για να σου έρθει άλλο χαρτί με ένδειξη ΥΕΑ. Δεν ξέρω κατα πόσο μπορεί να αλλαχθεί
Θελω και μπορώ !
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε αν επιτρέπεται κάποιος έφεδρος αξιωματικός μετά το πέρας της θητείας του να συνεχίσει την εκπαίδευση του σε σχολεία του Στρατού και να συμμετέχει όπως μπορεί αντίστοιχα σε ασκήσεις. Παραδείγματος χάρη θα μπορούσε να συμμετέχει στα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων εφόσον βέβαια ειναι το όπλο του αν ο ίδιος εχει τελειώσει την θητεία του, εθελοντικά;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι.
Άβαταρ μέλους
SaRoy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από SaRoy »

Να ρωτήσω κάτι! Εχω καταταγεί κεεδ σαν ΥΕΑ! Μπορώ να πάω σαν ΥΕΑ αλεξίπτωτα?
Άβαταρ μέλους
SaRoy
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από SaRoy »

Ευχαριστώ Gr!
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες