ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mysterio »

Πάνω σε αυτό που λές yandr δεν ισχύει και απόλυτα γιατι σε βάζουν να δηλώσεις και 3 φρουρές προτίμησης και ανάλογα την περιοχή, τη ζήτηση, τη διαθεσιμότητα και φυσικά το βύσμα έχεις τουλάχιστον τυπικά να δηλώσεις την περιοχή που θέλείς να υπηρετήσεις άσχετα με το αν θα πας σίγουρα ή όχι!

Φυσικά φίλε μου! Όση γίνει η διάρκεια της πλήρους θητείας του στρατιώτη προσαυξημένη κατα 5 μήνες!

Κουράγιο παίδες... όλοι μαζί μπορούμε... και κάτι θα γίνει...
dblade

Δημοσίευση από dblade »

Λοιπον παρουσιαζομαι 11/9 λαμια με ενδειξη ΥΕΑ
1) Οταν εκοψα την αναβολη μεσα ιουλιου δηλωσα για πεζοναυτης παρολα αυτα μου ηρθε για κευπ (μηπως επειδη ητανε 1 χρονο κλειστο σχεδον και το ξανα ανοιξανε να ηθελαν ατομα δεν ξερω)
2) Πως γινεται να δηλωσω οτι δεν θελω να παω ΥΕΑ αυτο το κανουμε στο κεντρο; Γιατι θελω να παω για πεζοναυτης.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι στο κέντρο θα το δηλώσεις. Και απλά όταν θα περάσει το κλιμάκιο για τις Ειδικές Δυνάμεις θα δηλώσεις ότι επιθυμεις.
dblade

Δημοσίευση από dblade »

Ευχαριστώ.Εικόνα

Και κατι ακομη πισω στο χαρτι λεει οτι πρεπει να φερω κατι χαρτια αποδεικτικα για υεα οτι εχω λευκο ποινικο μητρωω και τετοια.
Προφανως δεν περνω τπτ μαζι μου εφοσον δεν θελω;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για το ποινικό μητρώο δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθείς, το αναζητούν αυτεπάγγελτα μέσω Στρατολογίας.Εικόνα
AdvDiab

Δημοσίευση από AdvDiab »

Αν ξερει κάποιος θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε στο εξής:

Θέλω να δώσω εξετάσεις για ΥΕΑ και σε περίπτωση που δεν περάσω να πάω ΕΛΔΥΚ. Αν δεν κάνω λάθος επιθυμία για ΕΛΔΥΚ δηλώνουμε την πρώτη μέρα.

Υπάρχει κίνδυνος αν δηλώσω ΕΛΔΥΚ να χάσω τη δυνατότητα να γίνω ΔΕΑ ή η προτίμηση για το δεύτερο υπερισχύει;

wrc

Δημοσίευση από wrc »

Μπορει καποιος οταν ειναι δεα να παρακολουθει Το απογευμα μια ξενη γλωσσα προκειμενου να παρει το προφισιενσυ;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

Μπορείς, αλλά μιλάμε για μετά την εκπαίδευση. Στη μονάδα.
kallitexnis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kallitexnis »

AdvDiab έγραψε:Αν ξερει κάποιος θα ήμουν ευγνώμων αν με βοηθούσε στο εξής:

Θέλω να δώσω εξετάσεις για ΥΕΑ και σε περίπτωση που δεν περάσω να πάω ΕΛΔΥΚ. Αν δεν κάνω λάθος επιθυμία για ΕΛΔΥΚ δηλώνουμε την πρώτη μέρα.

Υπάρχει κίνδυνος αν δηλώσω ΕΛΔΥΚ να χάσω τη δυνατότητα να γίνω ΔΕΑ ή η προτίμηση για το δεύτερο υπερισχύει;

;Για ΕΛΔΥΚ υπάρχει ένδειξη απ'τη Στρατολογία και αν δεν υπάρχει ρωτάνε και δηλώνεις... Για ΥΕΑ αν περάσεις τις εξετάσεις τότε σε στέλνουν στην Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών (ανάλογα με το όπλο ή την ανάγκη σε προσωπικό) και ακολουθείς την 4μηνη εκπαίδευση του ΥΕΑ. Όταν ονομαστείς ΔΕΑ (μετά τους 4 μήνες δηλαδή) και αποδωθείς στη μονάδα εκστρατείας τότε ακολουθείς τον ΠΩΥΕ (Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας Εκπαιδεύσεως) που ισχύει και για τα στελέχη. Μένεις εκτός στρατοπέδου οπότε στον ελεύθερό σου χρόνο μπορείς να κάνεις ότι θέλεις...
ΟΥΚ ΕΛΑΤΤΩ ΠΑΡΑΔΩΣΩ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
krisna699
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από krisna699 »

Γειας σας παιδια. Οποιος μπορει κ ξερει ας βοηθησει. Στην αρχη οταν πηγα να κοψω την αναβολη το καλοκαιρι δηλ μπαινω τωρα νοεμβριο ειχα δηλωσει ειδικες δυναμεις αλλα λογο ανεργιας των δικων μου σκεφτηκα οτι θα ηταν καλυτερα να παω δοκιμος ωστε να μην τους επιβαρινω και αλλο. Ετσι πηγα στην στρατολογια και το ακυρωσα (τις ειδικες δυναμεις) Αλλα ελα ομως που το χαρτι μου ηρθε και με Στελνουν ειδικες δυναμεις να μπω 14 νοεμβριου. Τι μπορω να κανω ωστε να μην παω ειδικες δυναμεις και να παω δοκιμος;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Την πρώτη ημέρα που θα παρουσιαστείς θα δηλώσεις ότι ενδιαφέρεσαι να γίνεις ΥΕΑ και τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Υπάρχει μια βαθμολογία για τα ΥΕΑ (ανάλογα απο ποια σχολή είσαι απόφοιτος, εμφάνιση, ψυχοτεχνικά κλπ) αυτή η βαθμολογία σε τι ακριβώς χρησιμεύει ;
mysterio
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mysterio »

Avatar έγραψε: Υπάρχει μια βαθμολογία για τα ΥΕΑ (ανάλογα απο ποια σχολή είσαι απόφοιτος, εμφάνιση, ψυχοτεχνικά κλπ) αυτή η βαθμολογία σε τι ακριβώς χρησιμεύει ;
Άν στη βαλθμολογία που λές αναφέρεσαι στην "αρχαιότητα" που παίρνουν οι ΥΕΑ μέσα απο αυτάπου προείπες συν τις γραπτές εξετάσεις, αυτό είναι ουσιαστικά η κατάταξη του εκάστοτε ΥΕΑ μέσα στο σύνολο. Για παράδειγμα ο Νο1 είναι ο Αρχηγός και συνήθως ΑλχίαςΥΕΑ, ο 2ος ΕπχίαςΥΕΑ κ. Ο. Κ. Το να πλασαρηστείς μέσα στους πρώτους εκτός απο την ατομική ικανοποίηση του οτι είσαι βαθμοφόρος ΥΕΑ, νομίζω οτι έχεις και προτεραιότητα στο θέμα επιλογής μεταθέσεων σε περίπτωση που θέλετε μερικοί το ίδιο μέρος για μετάθεση. Και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος γιαυτό για τις μεταθέσεις γιατί π΄ρωτο ρόλο παίζει και σε αυτό το βύσμα. όσο για μέσα στη σχολή των ΥΕΑ οι βαθμοφόροι σασφώς και έχουν και περισσότερες υποχρεώσεις και "φαίνονται" περισσότερο είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Πάντως όλοι το ίδιο ακριβώς βγαίνετε και μόνο αν πάτε σε ίδια μονάδα με κάποιον-ους της σειράς σας θα θεωρηθεί "αρχαιότερος" αυτός με την καλύτερη τελική κατάταξη απο τη σχολή των ΥΕΑ. Που και πάλι αυτά είναι πολύυυ ψηλά γράμματα...
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

mysterio έγραψε:
Avatar έγραψε: Υπάρχει μια βαθμολογία για τα ΥΕΑ (ανάλογα απο ποια σχολή είσαι απόφοιτος, εμφάνιση, ψυχοτεχνικά κλπ) αυτή η βαθμολογία σε τι ακριβώς χρησιμεύει ;
Άν στη βαλθμολογία που λές αναφέρεσαι στην "αρχαιότητα" που παίρνουν οι ΥΕΑ μέσα απο αυτάπου προείπες συν τις γραπτές εξετάσεις, αυτό είναι ουσιαστικά η κατάταξη του εκάστοτε ΥΕΑ μέσα στο σύνολο. Για παράδειγμα ο Νο1 είναι ο Αρχηγός και συνήθως ΑλχίαςΥΕΑ, ο 2ος ΕπχίαςΥΕΑ κ. Ο. Κ. Το να πλασαρηστείς μέσα στους πρώτους εκτός απο την ατομική ικανοποίηση του οτι είσαι βαθμοφόρος ΥΕΑ, νομίζω οτι έχεις και προτεραιότητα στο θέμα επιλογής μεταθέσεων σε περίπτωση που θέλετε μερικοί το ίδιο μέρος για μετάθεση. Και πάλι δεν είμαι 100% σίγουρος γιαυτό για τις μεταθέσεις γιατί π΄ρωτο ρόλο παίζει και σε αυτό το βύσμα. Όσο για μέσα στη σχολή των ΥΕΑ οι βαθμοφόροι σασφώς και έχουν και περισσότερες υποχρεώσεις και "φαίνονται" περισσότερο είτε αυτό είναι καλό είτε κακό. Πάντως όλοι το ίδιο ακριβώς βγαίνετε και μόνο αν πάτε σε ίδια μονάδα με κάποιον-ους της σειράς σας θα θεωρηθεί "αρχαιότερος" αυτός με την καλύτερη τελική κατάταξη απο τη σχολή των ΥΕΑ. Που και πάλι αυτά είναι πολύυυ ψηλά γράμματα...

Στο φορουμ το είδα για πρώτη φορά αυτό με την βαθμολογία των ΥΕΑ εδώ -->/thiteia/dea_1.asp
Επίσης κάπου το είχα δει σε έγγραφο επίσημο που είχαν βγάλει για τους ΥΕΑ, διαφοροποιημένο όμως στην βαθμολογία...
Δεν ξέρω αν τελικά είναι αυτό που λες δηλαδή μόνο θέμα μεταθέσεων (προτεραιότητα δηλαδή) και βέβαια κύρος μιας και είσαι ο καλύτερος, παίζει καθόλου ρόλο και για τις ειδικές δυνάμεις αυτό γιατί θέλω πολύ να υπηρετήσω ΥΕΑ στις ειδικές δυνάμεις ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

Για τους δόκιμους των ειδικών δυνάμεων υπάρχει ξεχωριστό θέμα και έχουνε απαντηθεί τα πάντα με τον τρόπο που γίνεται η επιλογή.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης