Γενικές πληροφορίες για Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 89

Δημοσίευση από Greek_Army »

NightFox έγραψε:Καλησπέρα, μια απορία έχω και δεν μπορώ να βρω απάντηση! Πως και πότε δηλώνεις οτι θέλεις να πας αλεξίπτωτα; Παρουσιάζομαι στο κεεδ 28/5 αν μπορεί κάποιος να εξηγήσει την διαδικασία θα του ήμουν ευγνώμων! Λόγο του οτι είμαι κρητικός θα ήθελα να υπηρετήσω στα Χανιά οπότε ευτυχώς είναι μονόδρομος τα αλεξίπτωτα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Αλεξιπτωτιστές: Κατάταξη και αθλήματα
Loco

Δημοσίευση από Loco »

Καλημέρα σας!

Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα στο forum και θα ήθελα να μου κάνετε κάποιες διευκρινίσεις διότι έχω μπερδευτεί αρκετά με όλα αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει!

Ερωτήσεις:

• ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός) είσαι καθώς κάνεις την θητεία σου και όταν την τελειώσεις γίνεσαι ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός) ή όταν τελειώσεις Την θητεία;
  • Στην σχολή ΚΕΕΔ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων) δεν περνάς από κάποιες Εξετάσεις ικανοτήτων όπως τις υπόλοιπες σχολές για πχ. Την Σχολή αλεξιπτωτιστών;
  • Τελευταία ερώτηση, Στο ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου) είναι "στυλ" ειδικές δυνάμεις πεζικού; Τι περιέχει;(στεριά, θάλασσα κτλ.) (Από κολύμπι δεν τα πάω καλά, γιαυτό ρωτάω... Εικόνα)
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Loco έγραψε:Καλημέρα σας!

Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά θέματα στο forum και θα ήθελα να μου κάνετε κάποιες διευκρινίσεις διότι έχω μπερδευτεί αρκετά με όλα αυτά που έχω διαβάσει και ακούσει!

Ερωτήσεις:

• ΥΕΑ (Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός) είσαι καθώς κάνεις την θητεία σου και όταν την τελειώσεις γίνεσαι ΔΕΑ (Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός) ή όταν τελειώσεις Την θητεία;
  • Στην σχολή ΚΕΕΔ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ειδικών Δυνάμεων) δεν περνάς από κάποιες Εξετάσεις ικανοτήτων όπως τις υπόλοιπες σχολές για πχ. Την Σχολή αλεξιπτωτιστών;
  • Τελευταία ερώτηση, Στο ΚΕΑΠ (Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθόδοξου Πολέμου) είναι "στυλ" ειδικές δυνάμεις πεζικού; Τι περιέχει;(στεριά, θάλασσα κτλ.) (Από κολύμπι δεν τα πάω καλά, γιαυτό ρωτάω... Εικόνα)
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Ω φίλε δεν εχεις καταλάβει χριστό και σίγουρα δεν έχεις διαβάσει το φορουμ.
Οταν τελειώσεις τη θητεία σου είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ. Για τα υπόλοιπα ψάξε καλύτερα.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
Φανταράκος
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Φανταράκος »

Παρουσιάζομαι στις 11/11 πεζικό στο Μεσολόγγι Και έχω αρκετές απορίες.

Βασικά ήθελα να μπω στους πεζοναύτες Και διάβασα κάπου οτι πρέπει να κάνω κάπια ενέργεια όταν παρουσιαστώ.

Επίσης παίρνω ενα χάπι λόγο θυρεοειδή, διάβασα ότι αυτό με κάνει Ι2, επίσης είμαι ανιπότακτος Και διάβασα οτι και Αυτό μάλλον είναι πρόβλημα. Αυτά με σταματάνε για να πάω πεζοναύτες;

Απλά θέλω να σιγουρευτώ για αυτά που διάβασα και αν ισχύουν για να μην το ψάχω άλλο σχετικά με πεζοναύτες και να το ξεχάσω.

Επισής για καποιόν που πάει στρατό για όλη την εμπειρία το πεζικό αξιζει ή είναι που θα τύχεις;

Σημερά άρχισα να διαβάζω σχετικά με τον στρατό οπότε δεν ξέρω πολλά πράγματα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον απαντήσει.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 22
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για να πάς Ειδικές Δυνάμεις πρέπει να είσαι Ι1. Αν βγείς Ι2 δεν θα σε δεχτούν.

Αν τώρα σε στείλουν Πεζικό, μην περιμένεις πολλά-πολλά.
Άβαταρ μέλους
nick33alex
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από nick33alex »

Καλησπερα σε ολους τους ελληνες κ απο μενα παιδια. Σ αυτο το εγκυρο θεμα με την ηλικια που τεθηκε πριν θελω να κανω μια ερωτηση! Αγαπουσα κ ηθελα ειδ δυναμεις απ οταν περασα περιωδευων, αλλα λογο υποχρεωσεων εξαντλεισα την αναβολη μου, κ μπαινω μετα απο 10 χρονια! Συγκεκριμενα Α εσσο γεναρη 2015! Ακομα σημειωμα καταταξης δ εχω, αλλα απο στρατολογια μου παν οτι ειμαι καταχωρημενος για ειδ. Δυναμεις, καθως εστειλα κ υπευθυνη δηλωση, για την εξακολουθηση της επιθυμιας μου, να υπηρετησω μονο εκει! Ολες οι εσσο ειναι μεχρι τα μεσα του εκαστοτε μηνα! Εγω στις 18/01/2014 θα μαι 28, καθως ειμαι γεννηθης το 87! Θα χω προβλημα ηλικιας στα χαρτια κ μονο εχω απορια. Γιατι απο φυς. Καταταξη δ τιθεται θεμα! Ειμαι αθλητης!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να υπηρετήσεις στις Ειδικές Δυνάμεις.

Γνωρίζω άτομα πάνω από 30 που το έλεγε η καρδούλα τους και υπηρέτησαν κανονικότατα και ήταν από τους καλύτερους και πιο φιλότιμους Στρατιώτες.

Άβαταρ μέλους
nick33alex
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Καλησπερα, δεν φανταζεσαι ποσο δυναμη μου δινουν τα λογια σου. Ειδη εχω αρχισει 2 βδομαδες τωρα τρεξιμο 15χλμ την μερα, πλεον της προπονησης με βαρη που εκανα μια ζωη, κ ας μπαινω Γεναρη, ... Για να μην δωσω δικαιωμα η φυσικη μου κατασταση να γινει στοχος!
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Dea_Lok »

nick33alex έγραψε:Καλησπερα, δεν φανταζεσαι ποσο δυναμη μου δινουν τα λογια σου. Ειδη εχω αρχισει 2 βδομαδες τωρα τρεξιμο 15χλμ την μερα, πλεον της προπονησης με βαρη που εκανα μια ζωη, κ ας μπαινω Γεναρη, ... Για να μην δωσω δικαιωμα η φυσικη μου κατασταση να γινει στοχος!

Δε χρειάζεται να υπερβάλεις στην προετοιμασία σου. Για την ακρίβεια δε χρειάζεται προετοιμασία. Θα εκπαιδευτείς εκει. Θα δεις οτι οι νεαεροι σε ηλικία καταδρομείς το "δε μπορώ" το έχουν κάτω απο τη γλώσσα τους.
Θελω και μπορώ !
Άβαταρ μέλους
chris995456
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από chris995456 »

Καλησπερα, Ειμαι απο Κυπρο θα ηθελα να μαθω αν στα ΛΟΚ (κυπρου) υπαρχει η ειδικοτητα καταστροφεας Αν υπαρχει μπορειτε να μου εξηγησετε τι ακριβως κανεις; Και αν πρεπει να εχεις γνωσεις απο κανενα μαθημα;

Άβαταρ μέλους
nick33alex
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εγω δ ειμαι πολυ νεαρος ομως γι αυτο κ η προετοιμασια. δ θελω να υστερω. Στους 20αρηδες αναμεσα. και οντως δ χρειαζεται προετοιμασια. αλλα τι γινεται με τις επιδοσεις των αθληματων για να δουν μετα την ορκομωσια στο κ. Ειδ. Δυν. Για να δουν σε πιο σωμα θ πας.> ! εμενα μου ειπαν ατομα που πηγαν αλεξιπτωτα, προσφατα, οτι περαν των βυσματων για να σ επιλεξουν εκει, επρεπε να χεις κ απ τις κορυφαιες επιδοσεις... Λογο περιορισμενου αριθμου, και μεγαλης ζητησης! Και δ νομιζω να υπερεβαλαν καθως ο ενας ειναι οντως πολυ καλος αθλητης κ αδερφος καρδιακος. Αν ξερει κανεις καλητερα απο πιο προσφατα δεκτη καθε γνωμη!
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Για τα αλεξίπτωτα δίνονται ξεχωριστές αθλητικές δοκιμασίες και ισχύουν διαφορετικά υγειονομικά κριτήρια, στο φόρουμ υπάρχουν θέματα για τους αλεξιπτωτιστές, αφιέρωσε λίγο χρόνο και θα σου λυθούν οι απορίες, μην σπαταλάς τον χρόνο σου για να αναλύεις πράγματα που δεν στέκουν στο συγκεκριμένο θέμα.
Άβαταρ μέλους
katadromeas307
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από katadromeas307 »

Δεν χρειαζεται προετοιμασια μην νομιζεις οτι θα πας στους Navy Seals
Αν θελεις να μπεις αλεξιπτωτα βρες βυσμα...

Άβαταρ μέλους
nick33alex
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Καλημερα παιδια. Εχω διαβασει φιλε cuervo, ολα τα ποστ αυτα γι αυτο ρωτησα εδω. εξ αρχης αναφερθηκα στην ηλικια!
καταλαβα. Ομως, χωρις βυσμα ακομα κ εκει. Δ γινεται επιλογη. και ατομα που διαπρεπουν στις δοκιμασιες, μπορει ν αντικατασταθουν απο ενα καλο βυσμα! Να στε καλα παιδια.
Leokik
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Leokik »

Παιδιά καλησπέρα, Παρουσιάζομαι στις 19/01/2015 στο Μεσολόγγι στο Πεζικό. Θέλω να φύγω μετά την ορκομοσία και να πάω στους Πεζοναύτες. Απ' όσο ξέρω κάπου μέσα στην δεύτερη εβδομάδα θα έρθουν από τις Ε. Δ. Και θα μας ρωτήσουν ποιοί θέλουν να υπηρετήσουν. Από εκεί και ύστερα όμως εκείνοι που θα δηλώσουμε θετικά, θα πρέπει να περάσουμε κάποια αθλήματα.1) Γνωρίζετε ποιά είναι αυτά και τι όριο έχει η κάθε δοκιμασία (π. Χ. Πόσες minimum κάμψεις πρέπει να βγάλεις) ;2) Επίσης συνήθως ποιό είναι το ποσοστό επιτυχίας;3) Παίζει να περάσεις τις ασκήσεις αυτές και τελικά να μην σε πάρουν;4) Έχω 1.80 ύψος και είμαι 78 κιλά. Από θέμα μυηκής διάπλασης είμαι σε καλό επίπεδο, παλαιότερα ήμουν πολύ πρισμένος λόγω γυμναστηρίου. Φυσικά όχι πλέον γιατί έχω 2 χρόνια να γυμναστώ αλλά μου έχει μείνει το καλούπει και γενικά έχω αθλητικό σωματότυπο γιότι αθλούμουν από μικρό παιδί. Φυσική κατάσταση δεν έχω καλή αυτή τη στιγμή διότι έχω να αθληθώ 2 χρόνια και επίσης καπνίζω. Από αύριο θα ξεκινήσω τρέξιμο. Θεωρήτε ότι θα έχω κάποιο πρόβλημα στο να περάσω στο κέντρο τα αθλήματα που θα μου ζητηθούν?
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες