Θητεία στο Σώμα Έρευνας - Πληροφορικής

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γλάρος

Δημοσίευση από Γλάρος »

Παίδες, εγώ έχω απορία αναφορικά με τη σχέση μειωμένης θητείας (8μηνο) -υπηρεσίας σε Σ. Ε. Π. Ξέρει κανένας έμπειρος να μας πει αν και πότε παίζει ρόλο; Επηρεάζει τις πιθανότητες επιλογής μετά το κέντρο;
ΕΜΠΛΟΚΑΡΑ

Δημοσίευση από ΕΜΠΛΟΚΑΡΑ »

Γειά σας παιδιά και καλώς ήρθατε στο στρατό, μπορείτε να μου πείτε πότε επιτέλους τελειώνει η εκπαίδευση στο γουδί, και πότε θα μεταβείτε στις μονάδες σας; Ευχαριστώ
ezzio
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ezzio »

Καλημέρα. Διάβασα στα προηγούμενα μηνύματα ότι και να σε έχουν καλέσει στην μονάδα έρευνας και πληροφορικής δεν σημαίνει ότι θα μείνεις εκεί. Αυτό πότε το μαθαίνεις; Όταν πας σε αξιολογούν 2 εβδομάδες και στην μετάθεση μαθαίνεις την μονάδα που θα σε στείλουν τελικά ή την ίδια μέρα που παρουσιάζεσαι ελέγχουν τα χαρτιά σου και τις προυποθέσεις που θέλουν (απόφοιτος απο το πολυτεχνείο, ξένες γλώσσες, βισμα; κ. Τ. Λ.) ;
Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Αυτό το μαθαίνεις όταν σου βγει η μετάθεση, αν η μετάθεση σου είναι για την ΣΑΕΠ τότε σε έχουνε επιλέξει.

Οι μεταθέσεις βγαίνουν μετά την ορκωμοσία.

Τα χαρτιά τα καταθέτεις την πρώτη ημέρα τώρα πότε τα ελέγχουν κανείς δεν ξέρει.
ezzio
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ezzio »

Greek_Army έγραψε:Αυτό το μαθαίνεις όταν σου βγει η μετάθεση, αν η μετάθεση σου είναι για την ΣΑΕΠ τότε σε έχουνε επιλέξει.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Γλάρος

Δημοσίευση από Γλάρος »

Greek_Army έγραψε:Αυτό το μαθαίνεις όταν σου βγει η μετάθεση, αν η μετάθεση σου είναι για την ΣΑΕΠ τότε σε έχουνε επιλέξει.

Greek_Army, μήπως γνωρίζεις και τι παίζει με τη μειωμένη θητεία σε αυτό το Σώμα; Το ζητάνε στο Έντυπο Ατομικών Στοιχείων Σπουδών και Επαγγελματικών Ειδικοτήτων και δεν ξέρω πως να το συμπληρώσω αν και δικαιούμαι μειωμένη θητεία. Φοβάμαι μήπως επηρεάσει τις πιθανότητες επιλογής μου από το Σώμα Ε. Π.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καλό θα ήτανε να δηλώσεις ότι είσαι δικαιούχος μειωμένης θητείας όταν θα έχεις πάει στην μονάδα, γιατί τους 8μηνους δεν τους προτιμάνε, δηλαδή αν η σειρά που θα μπεί θα είναι μεγάλη θα προτιμηθούν άτομα που κάνουν κανονική θητεία.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

Σημερα βγηκε η καταταξη μου για τις 20/01 στο Μεσολογγι, λεει οτι εχω επιλεγει για Πεζικο.

Θελω να ρωτησω για ποιο λογο δεν εχω επιλεγει για ΕΠ, εφοσον ειμαι διπλωματουχος ηλ. Μηχ και μηχ. Υπολογιστων, και εχω καταθεσει με τη διακοπη της αναβολης αντιγραφο του διπλωματος μου;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Έχει ειπωθεί σε προηγούμενα μηνύματα η επιλογή γίνεται μετά την ορκωμοσία, το που θα παρουσιαστείς δεν παίζει ρόλο.
T.N.T.
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από T.N.T. »

Ναι, το γνωριζω αυτο.
Αλλα:
1) Δεν μειωνονται οι πιθανοτητες σου να σε παρουν σε σωμα ΕΠ οταν δεν εχεις περασει καν βασικη στη Θηβα με την αντιστοιχη ενδειξη;

2) Το βασικοτερο: Ειναι ποτε δυνατον καποιος να με κατενημε πεζικο και οχι ΕΠ, οταν ακομη και τελειοφοιτους σχολων τους παιρνουν τουλαχιστον για βασικη εκει;

Γινεται να αλλαξει τωρα η καταταξη;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1) Οχι, σε όλα τα κέντρα η βασική εκπαίδευση η ίδια είναι, η ένδειξη είναι για τα μάτια του κόσμου.
2) Ναι
3) Μπορεί, απλά πρέπει να πας στο στρατολογικό γραφείο που ανήκεις και να κάνεις αίτηση για μετάταξη στο σώμα ΕΠ, αλλά τσάμπα ταλαιπωρία είναι, το θέμα είναι να πάρεις μετάθεση σαν ΕΠ και όχι να είσαι για 20 ημέρες στο κέντρο ένας απλός στρατιώτης με μια τέτοια ένδειξη.
dnna
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από dnna »

Καλησπέρα παιδιά,
Έχει κανείς νεότερα για το πως είναι τώρα αυτό το σώμα; Από ότι διάβασα στο /forum/forum_posts.asp?TID=11957&PN=3 έχει καταργηθεί η μετεκπαίδευση στη ΣΕΑΠ. Έχει κάποιο αντίκτυπο αυτό στις δραστηριότητες/ευθύνες που έχει κάποιος σαν ΕΠ;

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑ

Δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΡΑ »

Γεια σας παιδια! ειναι πολυ χρησιμα οσα εχω διαβασει. να κανω κι εγω μια ερωτηση. μου εχει μεινει μονο μια πτυχιακη και εχω ολοκληρωσει τα μαθηματα στη σχολη μηχανικων η/υ και πληροφορικης στο πολυτεχνειο στην πατρα.

μπαινω στη θηβα πυροβολικο β ΕΣΣΟ 2014 με ειδικοτητα ερευνα πληροφορικης.

βλεπω πως ειναι απαραιτητο το πτυχιο για να παραμεινω στην ειδικοτητα.

1. αν εχω μαζι μου αναλυτικη μαθηματων ωστε να δειχνω πως εχω ολοκληρωσει και βεβαιωσεις εργασιας απο εταιρειες πληροφορικης θα φανουν χρησιμα;

2. ισχυει πως αν κοπεις απο ε. π. σε γυρνανε διαβιβασεις;

ο330ας

Δημοσίευση από ο330ας »

Παίδες μπήκα Α/2014 Θήβα και παρέμεινα ΕΠ. Η εκπαίδευση έχει όντως καταργηθεί. Άρα από Θήβα κατευθείαν στις μονάδες του καθενός. Από συφάνταρα και απο προσωπική εμπειρία έχω να πω τα εξης:

1) Θέσεις για ΕΠ υπάρχουν σε πολλά μέρη (και Εβρο) οπότε η μετάθεση παίζει κανονικά όπως σε όλους.

2) Το τι κάνεις σε κάθε ΓΕΠ (Γραφείο Έρευνας Πληροφορικής) είναι διαφορετικό από μονάδα σε μονάδα. Τα βασικά είναι δουλείες που έχουν να κάνουν με υπολογιστή. Από μεταφορά φωτογραφιών με φλασάκια και αποστολή μειλ, μέχρι φορμάτ εγκατάσταση προγραμμάτων και δικτύων. Και φυσικά trubleshooting σε οτιδήποτε σχετικό. Από κει και πέρα, επιπλέον δηλαδή, κάποιοι (λίγοι) κάνουν κανα σκοπετο, κάποιοι κάνουν εφόδους, κάποιοι κάνουν ΚΕΠΙΚ κ. Α. Σχετικά.

3) Γενικά είναι πολύ πολύ καλύτερο από οτιδήποτε άλλο (εκτός απο Υγειονομικό), τα στελέχη έχουν την ανάγκη σου, οπότε σε προσέχουν παραπάνω.

4) Παιρνεις και χαρτι προυπηρεσίας (έστω και με μικρή για κάποιους αξία)

5) Το ποσο θα σας πάει είναι καθαρά θέμα μονάδας. Αλλά όσο και να σας πάει η υπηρεσία ΓΕΠ και κάποιες άλλες αντίστοιχες, δε συγκρίνονται. Είστε σε γραφειο, με λαπτοπάκι,wifi, και ζέστη σχετική.

6) Κάντε τη δουλειά σας καλά και παιξτε το και λίγο ιστορία (δείτε κύριε τάδε έκανα και αυτό και αυτό και σας έβαλα και αυτό να βγαίνει μόνο του) και θα παίξουν και τιμητικούλες.

Αυτά. Καλή θητεία σε όσους μπαίνουν, σας περιμένουμε :)

Άβαταρ μέλους
mitsos_dlx
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mitsos_dlx »

Καλησπέρα και από μένα.

Μπαίνω ως ΕΠ τώρα το Μάιο στη Θήβα. Μπορώ να πω ότι έμαθα πολλά πράγματα από το topic αυτό αλλά και από το forum γενικά. Πολύ καλή δουλεία.Εικόνα

Έχω τις εξής απορίες:

Το "Έντυπο Ατομικών Στοιχείων Σπουδών και Επαγγελματικών Ειδικοτήτων" πρέπει να το τυπώσω και μετά να το συμπληρώσω;

Τα αντίγραφα πτυχίων και γλωσσών απλά τα σκανάρω και τα στέλνω στο email; Γιατί λέει μέσα στο έγγραφο:

" Για όλους τους τίτλους σπουδών και τις πιστοποιήσεις που αναφέρονται παραπάνω, πρέπει να προσκομίσετε συνημμένα με το παρόν έντυπο, τα αντίστοιχα νόμιμα θεωρημένα δικαιολογητικά. "

Δηλαδή να σκανάρω θεωρημένη από το ΚΕΠ φωτοτυπία; Λίγο χαζό δεν είναι αυτό;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης