Nassos έγραψε:Πρέπει να έχεις Α' Βαθμού συγγενείς (πατέρα, μητέρα, αδελφό ή αδελφή) για να σου δώσουν χαρτί διανυκτέρευσης.
Ίσως κάποιες μονάδες να είναι λίγο χαλαρά σε αυτό το θέμα και να δίνουν και σε Β' βαθμού συγγένειας.
Φιλε Νασσο στην περιπτωση μου (και μιλαω ανω της εικοσαετιας πια ) με μια επικυρωμενη υπευθυνη δηλωση καποιου που δηλωνε θειος σου, σου εδιναν διανυκτερευσεις. Ειχα κολλητο σειρα μου που επερνε με μια τετοια δηλωση που ειχε κανει ο πατερας μου. Βεβαια απο τοτε εχουν αλλαξει πολλααααα, αλλα νομιζα προς το ελαστικοτερο.
tzikass έγραψε:Αν παρουσιαστω ρεντινα μπορω να μεινω θεσσαλονικη εχω θειο εκει αλλα και δικο μου σπιτι εγω ειμαι απο χαλκιδικη
ξάδερφός μου στη ρεντίνα (2005 Γ' ΕΣΣΟ) δήλωνε πως θα μένει σε μένα και ερχόταν τακτικά.
Αλλά φοβάμαι πως από τότε άλλαξαν.
Πλην όμως, από την εμπειρία μου στο ΚΕΤΘ, στη νεοσυλλέκτων, τις υπέυθυνες δηλωσεις -> Διανυκτερεύσεις τις είχε -> Έβγαζε ο Αλχιας ίλης, άμα τον ήξερες... Την έπαιρνες τη διανυκτέρευση.
Καλά... εμένα,1-2 βδομάδες πριν φύγω από αυλώνα, τότε είδε ο Ιλχος τις υπ. Δηλώσεις και δεν του άρεσε που η δική μου -δλδ της μαμας μου- ήταν σφραγισμένη από υπηρεσία της καρδίτσας, έπρεπε λέει απο Α. Τ της περιοχής στην αθήνα, και μου έκοψε τη διανυκτέρευση! Αλλά με την κατάλληλη διπλωματία, την ξαναπήρα !
Αυτο που ειπε ο Νασος ειναι η αληθεια, πρεπει να εχεις Α βαθμου συγγενειας στην περιοχη. Απο κει και περα, αναλογα με την ελαστικοτητα της καθε μοναδας, γινεται και για Β. Εγω εχω ειχα παρει για Β σαν νεος.
Παιδια ποτε η εξοδος συνοδευεται απο διανυκτερευση;
Για παραδειγμα εγω θα ζητησω μεταθεση σε παραμεθωριο.20 χλμ απο το στρατοπεδο μενει συγγενης μου, πρωτου βαθμου που φυσικα μπορει ανετα να με φιλοξενει. Θα μπορω να παιρνω διανυκτερευση; (βασικα ρωταω λογο της αποστασης)
AlCapone έγραψε:Μπορει καποιος να μου πει τι πρεπει να γραψω στην υπευθυνη δηλωση για να παρω διανυκτερευση;
Φίλε μου θα πας στο αστυνομικο τμήμα της περιοχής σου με τον πατέρα ή την μητέρα σου και θα κάνετε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα γράφει : Εγώ ο π. Χ. Παπαδόπουλος Γιωργος επιτρέπω στον υιο μου (εσένα) να διαμένει στην οικία μου Που βρίσκετε στην τάδε οδό. Αυτο μόνο και μετα θα το πας στην μονάδα σου. Τώρα αν δεν σου δώσουν διανυκτερευση θα φταιει η μοναδα που υπηρετεις.