Αύξηση θητείας (2012)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΛΟΧΙΑΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ »

RTech έγραψε:Τα ΝΕΑ πάντως γράφουν ότι η αύξηση θα είναι τρίμηνη για όλους τους κλάδους.

Ψυχραιμία, το έχουμε ξαναδεί το έργο εδώ και μήνες.
το διαβασα και εγω. Μαλλον το κανουν για να φαινεται οτι μειωνεται η ανεργεια

AEROPOROS2012

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από AEROPOROS2012 »

Παίδες το πράγμα κουράζει, και η αναπραγωγή αρθρών μου θυμίζει τα κουτσομπολιά των γιαγιάδων-το πιο σημαντικό για μένα είναι να πούμε από πότε θα μπορέσει να ισχυσει αυτή η άυξηση (ΠΧ Α ΕΣΣΟ 2012; ) καθ΄ως και τι θα γίνει με προστάτες κτλ.
RTech

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από RTech »

Μέχρι να υπογραφεί επισήμως η όποια αύξηση θα μου επιτρέψετε να διατηρώ ως έναν βαθμό τις αμφιβολίες μου (ειδικά μετά τα σημερινά στο υπουργικό συμβούλιο), καθώς, αν μη τι άλλο, το θέμα έχει κουράσει. Σέρνεται μήηηηνες τώρα.

ΑΝ υποθέσουμε ότι τελικά ισχύει η θρυλούμενη αύξηση, το ζήτημα που τίθεται αφορά αυτούς που παρουσιάζονται άμεσα (Α' ΕΣΣΟ). Πολλοί εξ αυτών έχουν διακόψει την αναβολή τους εδώ και μήνες και έχουν ήδη σχεδιάσει τη συνέχεια της ζωής τους με την παραδοχή ότι ισχύει θητεία 9 / 12 μηνών. Αν ξαφνικά γίνει 12 / 15 τους τινάζει στον αέρα, και δεν υπάρχει ο χρόνος για διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους τους. Προσωπικά π. Χ. Γνωρίζω άτομο το οποίο αν κληθεί υπηρετήσει αντί για 9 μήνες 12 θα χάσει μια πολύ καλή επαγγελματική ευκαιρία στο εξωτερικό. Άλλος γνωστός μου παντρεύεται μόλις απολυθεί. Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να γίνει, κάποια κλιμακωτή εφαρμογή ίσως, όπως όταν μειώθηκε;
314 lele

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από 314 lele »

yandr έγραψε:
politis έγραψε:
υγ. άμα υπάρχει πρόβλημα με τους μόνιμους, να προσλάβουν κι άλλους,
εσύ πως το βλέπεις; υπάρχουν χρήματα;

φιλε εσυ που λες να παρουν και αλλους εποπ με τι ν τους πληρωσουν... η 3 μηνες θητεια τωρα πλεων δεν ειναι ραδιο αρβυλα αλλα πραγματικοτιτα...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 38

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

Το ξέρω ότι έχει κουράσει, αλλά γι' αυτό έχουμε το φόρουμ για να παραθέτουμε τα τελευταία νέα.

Τρεις μήνες επιπρόσθετη στρατιωτική θητεία - και για τους τρεις κλάδους - προτείνει η μελέτη που έκανε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), οι άξονες της οποίας παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής χθες στο «Πεντάγωνο». Υπέρ της αύξησης της θητείας τάχθηκαν και βουλευτές που ήταν παρόντες στην παρουσίαση.

Με την υιοθέτηση της πρότασης του ΓΕΕΘΑ - που όλα δείχνουν ότι θα προχωρήσει αφού ο υπουργός Εθνικής Αμυνας είπε ότι πρόκειται για την άποψη των ειδικών - η θητεία διαμορφώνεται ως εξής:
  • Στον Στρατό Ξηράς από 9 σε 12 μήνες.
  • Στο Πολεμικό Ναυτικό και στην Πολεμική Αεροπορία από 12 σε 15 μήνες.
Με την τρίμηνη αύξηση η οροφή των στρατιωτών από περίπου 45.000 θα ανέβει στις 60.000 και θα καλυφθούν πολλά από τα κενά που υπάρχουν ακόμα και σε μονάδες πρώτης γραμμής.

Το βασικό επιχείρημα των στρατιωτικών είναι ότι αφού δεν μπορούν να γίνουν προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών λόγω της κρίσης - αντίθετα υπάρχει απομείωση της δύναμής τους - δεν ικανοποιείται ο λόγος για τον οποίο μειώθηκε η θητεία το 2009 και ο μόνος δρόμος είναι πλέον η επαναφορά στα παλιά επίπεδα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ευθυμίου είχε πει νωρίτερα, τασσόμενος υπέρ της αύξησης «βάσει των μελετών, ακόμα και στους 18 μήνες, αν χρειάζεται», ότι οι μειώσεις το 2003 και το 2009 έγιναν χωρίς σχέδιο και ότι δεν ίσχυσε ποτέ καμία από τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί.

Αλλά και ο κ. Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας τη μείωση που είχε κάνει το 2009, επέκρινε «τους επόμενους» ότι δεν προχώρησαν σε προσλήψεις, συγχωνεύσεις, κατάργηση θητείας σε Αεροπορία - Ναυτικό κ. Λπ. που αυτός σχεδίαζε. Πάντως αρκετοί βουλευτές - και κατ' ιδίαν - τάχθηκαν υπέρ της όποιας εισήγησης κάνει το ΓΕΕΘΑ.

πηγή
politis

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από politis »

Να τα κόψουν ως κράτος από αυτούς που τα έχουν και κερδοφορούν, παρά την κρίση (πχ τράπεζες εκατομμύρια κέρδη. Λεφτά υπάρχουν και η παραγωγή δεν έχει σταματήσει. Απλώς θέλουν να μας κάνουν Κίνα σε εργασιακές σχέσεις και αποστερούν τα λεφτά από παντού. Όλα μια υποκρισία είναι για να μας έχουν στον πάτο, δεν έφερε η κρίση τις ελλείψεις στο στράτευμα, οι πολιτικές αυτών που τη δημιούργησαν τις έφερε.

υγ. Λέτε να αυξηθεί 3 μήνες σε όλα τα σώματα, ή να εξισωθούν όλα στους 12 μήνες?
seira

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από seira »

Μεϊμαράκη έλα πίσω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

seira έγραψε:Μεϊμαράκη έλα πίσω
καλά, μην ποστάρεις καιως seira και ως politis

Άβαταρ μέλους
bauhaus
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από bauhaus »

Λετε ΑΜΑ γινει τελικα η αυξηση να πιασει κ αυτους που ειναι ηδη μεσα; Μηπως παιζει το ενδεχομενο αυτοι να κανουν τελικα 9 μηνο ή ας πουμε 10 μηνο κ σταδιακα να ανεβει στους 12 μηνες με τις νεες εσσο;

παντος στο κεντρο που ημουν ο λοχαγος μας ειχε πει οτι και καλα συζητουσαν αυξηση θητειας για να φοβηθουν ολοι και να κοψουν την αναβολη και να μπουν στο στρατο. Και αυτο για να μη μαθαινουμε τη γινεται στη χωρα και να μη μπορουμε να αντιδρασουμε, συν κ οτι ετσι φαινεται η ανεργεια μικροτερη.

παντος εδω που ειμαι τωρα μας λενε οτι στις επομενες εσσο μπορει να μην εχουν λεφτα να τους δωσουν δεκατιανο! Που να τους πουν θα κατσετε περισσοτερο, με τα μισα κιλα θα απολυθουν στο τελος!
αναστασιος

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από αναστασιος »

Καλησπερα. Ειναι να μπω με την πρωτη σειρα του 2012 και επειδη ειμαι απο αλβανια μου ειπανε πως κανω 3 μηνο. Αν η θυτεια αυξηθει οπως λενε το 3 μηνο για μενα ισχυει ακομα; Αν μπορειτε απαντηστε για να ξερω. Ευχαριστω.
politis

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από politis »

yandr έγραψε:

Ήταν σε διαφορετικά τόπικ τα δύο ποστς εκείνη τη στιγμή, και από διαφορετικά άτομα, εξ' ου και τα 2 ονόματα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

politis έγραψε:
yandr έγραψε:

Ήταν σε διαφορετικά τόπικ τα δύο ποστς εκείνη τη στιγμή, και από διαφορετικά άτομα, εξ' ου και τα 2 ονόματα.

Τι διαφορετικά άτομα; Το alter ego σου;

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από yandr »

αναστασιος έγραψε:Καλησπερα. Ειναι να μπω με την πρωτη σειρα του 2012 και επειδη ειμαι απο αλβανια μου ειπανε πως κανω 3 μηνο. Αν η θυτεια αυξηθει οπως λενε το 3 μηνο για μενα ισχυει ακομα; Αν μπορειτε απαντηστε για να ξερω. Ευχαριστω.

Πρώτα - πρώτα, δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Η αύξηση ακούγεται από το 2006.

Από εκεί και πέρα, φυσικά και είναι πιθανό αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν:

• Αποφασιστεί τελικά η αύξηση
  • Θα ισχύσει άμεσα ή σταδιακά
  • Θα έχει επιπτώσεις στους στρατεύσιμους μειωμένης θητείας

politis

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από politis »

yandr έγραψε:
politis έγραψε:
yandr έγραψε:

Τι διαφορετικά άτομα; Το alter ego σου;

Παρισσότερα άτομα από τον ίδιο υπολογιστή. Γιατί το κουράζουμε το θέμα; Είπε κι άλλος να γράψει το δικό του σχόλιο και χρησιμοποίησε άλλο όνομα. Και επίσης, δεν ποστάρονταν με την πρώτη (λόγω λάθος πληκτρολόγησης του κώδικα) και με refresh στη σελίδα έγιναν ποστ την ίδια στιγμή, μετά ενώθηκαν κιόλας στο ίδιο θέμα. Αν φαίνεται ενοχλητικό, ας διαγραφούν. Μη ξεφεύγουμε και από το θέμα του τόπικ, χώρια που ο γραπτός λόγος καποιά φορά δημιουργεί παρανοήσεις.
καλά να μαστε.

Nikolas

Αύξηση θητείας (2012)

Δημοσίευση από Nikolas »

Καλησπερα στην παρεα. Υπαρχει καποιο νεοτερο σχετικα με αυξηση θητειας ή ακομα το συζητανε; Ευχαριστω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης