Μειωμένη θητεία - Προστάτες οικογένειας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
wood88
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από wood88 »

ΟΚ ευχαριστω απλα εγω αφου ανηκω σε αυτη την κατηγορια διαβαζοντας αυτο: Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιός θανόντος γονέα ή άγαμης μητέρας,εφόσον δεν έχουν άλλο ικανό για κάθε εργασία ενήλικο τέκνο.

Δεν διευκρίνιζει αν το τεκνο ειναι αγορι ή κοριτσι, και θεωρησα οτι αφου εχω μεγαλυτερη αδερφη δεν μπαινω σε αυτη την κατηγορια.

Σιγουρα ε 8μηνο θα κανω;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 71

Δημοσίευση από Greek_Army »

Τελικά δεν κάνεις επειδή η αδερφή σου είναι ενήλικη!
wood88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από wood88 »

Μα ειχα την εντυπωση οτι εφοσον ειμαι το μοναδικο αγορι της οικογενειας θεωρουμαι προστατης, τι ειναι αυατα τωρα; Δηλαδη ενας πολυτεκνος ή ενα παιδι χωρισμενων γονιων εχει μεγαλύτερη ανακγη απο μενα?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εμένα οι γονείς μου χωρισμένοι είναι και έχω μεγαλύτερη αδερφή και δεν έκανα μειωμένη θητεία
wood88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από wood88 »

Μα εγω λεω οτι δεν ζει ο πατερας μου ημουν ανηλικος οταν πεθανε. Γιατι να μην θεωρουμαι προστατης, δηλαδη ενας τριτεκνος με ποια λογικη κανει 8 μηνο; Η αδερφη μου για παραδειγμα ειναι ανεργη, θα παω να το εξακριβωσω αυριο, εγω το ειχα σιγουρο οτι θα κανω 8 μηνο.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

wood88 έγραψε:Μα εγω λεω οτι δεν ζει ο πατερας μου ημουν ανηλικος οταν πεθανε. Γιατι να μην θεωρουμαι προστατης, δηλαδη ενας τριτεκνος με ποια λογικη κανει 8 μηνο; Η αδερφη μου για παραδειγμα ειναι ανεργη, θα παω να το εξακριβωσω αυριο, εγω το ειχα σιγουρο οτι θα κανω 8 μηνο.

Στην περίπτωσή σου η αδερφή σου είναι άνεργη αλλά είναι ενήλικη.

Δυστυχώς νομίζω ότι θα έχω δίκιο.

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

wood88 έγραψε:Παιδια εμενα ο πατερας μου εχει πεθανει εδω και πολλα χρονια ειμαι ο μοναδικος γιος της οικογενειας αλλα εχω μεγαλύτερη αδερφη απο εμενα, εγω δεν θεωρουμαι προστατης οικογενεις με 8 μηνη θητεία;

Εγω στην ιδια περιπτωση παντως ειχα κανει 9μηνες ως προστατης, φανταζομαι οτι δεν εχει αλλαξει κατι απο τοτε...
wood88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από wood88 »

Nicolas_mk2 έγραψε:
wood88 έγραψε:Παιδια εμενα ο πατερας μου εχει πεθανει εδω και πολλα χρονια ειμαι ο μοναδικος γιος της οικογενειας αλλα εχω μεγαλύτερη αδερφη απο εμενα, εγω δεν θεωρουμαι προστατης οικογενεις με 8 μηνη θητεία;

Εγω στην ιδια περιπτωση παντως ειχα κανει 9μηνες ως προστατης, φανταζομαι οτι δεν εχει αλλαξει κατι απο τοτε...

Δεν μπορω να το καταλαβω αφου προστατης θεωρειται ο αντρας, με αυτη την λογικη αν πηγαινα φανταρος στα 18 και η αδερφη μου ηταν 19 θα ήταν σε θεση να συντηρησει την οικογενεια στην θέση μου. Θα ξενερωσω αν τελικα ισχυει αυτο. Παντα εμας τις μονογονεικες οικογενειες ολοι τις ξεχνουν, μονο οι πολυτεκνοι και οι τριτεκνοι θεωρουνται οτι εχουν προβληματα, αδικια!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ο Νίκος λέει ότι θα κάνεις μειωμένη θητεία αυτός είχε πάει όταν ήτανε 12μηνο.

Μακάρι να κάνω λάθος και να κάνεις 8μηνο

mile
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από mile »

Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το τι χρειάζεται να κάνω για μειωμένη θητεία 8μήνου.
Συγκεκριμένα ο πατέρας μου είναι άνω των 70 ετών (γεννηθηκε το 1931) και έχω διαβάσει ότι μπορώ να ζητήσω μειωμένη θητεία 8μήνου. Τι πιστοποιητικά χρειάζεται να προσκομίσω στη στρατολογία για να γίνει δεκτό το αίτημά μου;
Επιπλέον ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με νόσο του Waldenstrom που είναι χαμηλής κακοήθειας νεόπλασμα αλλά προς το παρόν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Δικαιούμαι κατ'εξαίρεση μετάθεση και αν ναι τι πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίσω και από που (στρατιωτικό/δημόσιο νοσοκομείο);
Μέχρι πότε έχω περιθώριο να κάνω τις ανάλογες κινήσεις/αιτήσεις;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

mile έγραψε:Θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για το τι χρειάζεται να κάνω για μειωμένη θητεία 8μήνου.
Συγκεκριμένα ο πατέρας μου είναι άνω των 70 ετών (γεννηθηκε το 1931) και έχω διαβάσει ότι μπορώ να ζητήσω μειωμένη θητεία 8μήνου. Τι πιστοποιητικά χρειάζεται να προσκομίσω στη στρατολογία για να γίνει δεκτό το αίτημά μου;
Επιπλέον ο πατέρας μου έχει διαγνωσθεί με νόσο του Waldenstrom που είναι χαμηλής κακοήθειας νεόπλασμα αλλά προς το παρόν δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Δικαιούμαι κατ'εξαίρεση μετάθεση και αν ναι τι πιστοποιητικά πρέπει να προσκομίσω και από που (στρατιωτικό/δημόσιο νοσοκομείο) ;
Μέχρι πότε έχω περιθώριο να κάνω τις ανάλογες κινήσεις/αιτήσεις;

1. Διάβασε τις τελευταίες παραγράφους του άρθρου , λογικά χρειάζεσαι πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

2. Κατ'εξαίρεση μετάθεση Διάβασε και θα βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Μια ερώτηση. Η μητερα μου τελεί εν χηρεία όποτε βγαίνω προστάτης και υπηρετω μειωμένη θητεία (9 μηνες αεροπορια). Η καταγωγή μου είναι απο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά το τέλος της βασικής, υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο νησί και πιθανόν στο Ηράκλειο Η μήτερα λαμβάνει σύνταξη 500 ευρώ και πρέέι να βοηθήσω οσο μπορώ οικονομικά. Επιπλεόν, εαν μου δοθεί δυνάτοτητα δουλειάς στο εξωτερικό, μπορώ να εξαγοράσω μέρος της θητείας μου ως προστάτης;

Ευχαριστώ!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νικος έγραψε:Μια ερώτηση. Η μητερα μου τελεί εν χηρεία όποτε βγαίνω προστάτης και υπηρετω μειωμένη θητεία (9 μηνες αεροπορια). Η καταγωγή μου είναι απο Ηράκλειο Κρήτης. Μετά το τέλος της βασικής, υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στο νησί και πιθανόν στο Ηράκλειο Η μήτερα λαμβάνει σύνταξη 500 ευρώ και πρέέι να βοηθήσω οσο μπορώ οικονομικά. Επιπλεόν, εαν μου δοθεί δυνάτοτητα δουλειάς στο εξωτερικό, μπορώ να εξαγοράσω μέρος της θητείας μου ως προστάτης;

Ευχαριστώ!

Δυστυχώς από αεροπορία δεν γνωρίζω πολλά, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι για να εξαγοράσεις την θητεία θα πρέπει να είσαι άνω των 35

Φώτης

Δημοσίευση από Φώτης »

Καλή εβδομάδα σε όλους,

Παρουσιάζομαι τέλη Νοέμβρη Υλικού πολέμου στην Θήβα. Ο πατέρας μου είναι 62 χρονών καρκινοπαθής στο στάδιο των χημειοθεραπειών και ακτινοθεραπειών και η αδερφή μου διαμένει Μόνιμα Στο εξωτερικό. Δικαιούμε να εκπληρώσω την Στρατιωτική Μου θητεία στην Αθήνα που είναι και ο μόνιμος τόπος κατοικίας μου προκειμένου να είμαι κοντά στο σπίτι μου γιατί σε αυτές τις καταστάσεις Σήμερα Ζείς και Αύριο Ίσως Δεν ζεις. Τέλος η μητέρα μου έχει Αυξημένη ΄νη πίεση. Όλα τα Παραπάνω Αρτηριακή πίεση της μητέρας μου καθώς και την μεταστατική νόσο του Πατέρα μου μπορώ να τα αποδείξω μέσω επίσημων εγγράφων δημοσίου νοσοκομείου.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες