Προκήρυξη για Λιμενικό Αξιωματικων Τεχνικών (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
mech82
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από mech82 »

Επειδή δεν βρήκα σχετικό νήμα, ξεκινάω συζήτηση για την συγκεκριμένη προκήρυξη 25 Αξιωματικών Τεχνικών, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ:http://www.hcg.gr/node/970

Δυστυχώς τα όρια ηλικίας δεν μου επιτρέπουν να συμμετάσχω στις υπόλοιπες προκηρύξεις αλλά μόνο σε αυτή. Επειδή όμως δεν μπόρεσα να βρω λεπτομερείς πληροφορίες θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν κάποιος γνώστης μπορούσε να αναλύσει λίγο τι εστί Αξιωματικός Τεχνικός.

Τι καθήκοντα αναλαμβάνει σε καθημερινή βάση, ποιες είναι οι πιθανές τοποθετήσεις στην αρχή της καριέρας του, πώς διαφοροποιείται από τους άλλους αξιωματικούς (της σχολής δλδ) σε θέματα υπηρεσιών και καθηκόντων;(όχι σε θέματα εξέλιξης που προφανώς είναι διαφορετική και υποψιάζομαι πιο αργή)

Με βάση και προηγούμενη εμπειρία από παλαιότερες προκηρύξεις, και με δεδομένο ότι η κατάθεση αιτήσεων για αυτήν την προκήρυξη έχει προθεσμία 16 Σεπ 2011, πότε εκτιμάτε ότι θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά (υγειονομικά κλπ) και πόσο καιρό αργότερα θα ξεκινήσει η σχετική 4μηνη εκπαίδευση. Το συγκεκριμένο ερώτημα με απασχολεί πάρα πολύ δεδομένου ότι από Οκτώβριο ξεκινάω το 2ο έτος του μεταπτυχιακού μου (Θεσσαλονίκη) και θα ήθελα να ξέρω αν θα χρειαστεί να κάνω αναστολή φοίτησης ή όχι (δεδομένου ότι στο χειμερινό εξάμηνο, μέχρι τέλος Δεκέμβρη 2011 δηλαδή, έχει υποχρεωτικές παρουσίες)

Επίσης καναδυο ερωτήματα που με απασχολούν προσωπικά. Επειδή έκανα θητεία στα αλεξίπτωτα, υπάρχει (έστω και βυσματικά) δυνατότητα Αξιωματικός Τεχνικός να συμπεριλαμβάνεται σε Δγες Συντηρήσεως;
Τουλάχιστον την πουλάδα θα μπορώ να τη φοράω στη στολή ή προβλέπεται μόνο για τις ειδ. Δυν. Του λιμενικού;

Αυτά προς το παρόν, και ελπίζω να βρεθεί κάποιος που να μπορέσει να απαντήσει στα ερωτήματά μου.

Ευχαριστώ
ilektrologos

Δημοσίευση από ilektrologos »

Συναδελφε πολυτεχνιτη, θα σου πω κατι που θα σου κοψει τα φτερα λιγο. Στην τελευταια αντιστοιχη προκυρηξη ολοι οσοι μπηκαν ειχαν διδακτορικο (ουτε καν απλα μεταπτυχιακο). Οποτε καταλαβαινεις...
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Δεν ειναι πιο αργη η εξελιξη απλα ακολουθει τους μαχιμους, επειδη εισαι αποφοιτος ΑΕΙ εξελισσεσαι κανονικα ως υποναυαρχος αν υπαρχει η αντιστοιχη θεση, τα καθηκοντα ειναι ελεγχοι σε καραβια στα λεω πολυ χοντρικα... Ειναι καθαρα τεχνικα επιστημονικα καθηκοντα... Και μην ξεχνας οτι οι τεχνικοι αξιωματικοι ξεκινανε με παραπανω βαθμο απο ολους τους αλλους αξιωματικους! Ανθυποπλοιαρχοι με 2 λωριδες και οχι σημαιοφορο.

Το διδακτορικο ειναι υπερβολη, δεν χρειαζεται το ΛΣ κατι τετοιο και εγω που κανω διδακτορικο και ειμαι στο ΠΝ δεν κερδιζω τιποτα αφου δεν γινεται ουτε ερευνα ουτε καποια εξελιξη, αυτα ειναι για προσωπικο οφελος

Άβαταρ μέλους
mech82
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από mech82 »

Συνάδελφε, δεν μου κόβεις τα φτερά υπό την έννοια ότι δεν έχω αυταπάτες για την πιθανότητα να είμαι στους επιτυχόντες. Απεναντίας, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Δυστυχώς για μένα έχω προσόντα που, καλώς ή κακώς δεν μοριοδοτούνται στην συγκεκριμένη προκήρυξη, αγωνίσματα κλπ δεν προβλέπονται (αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) και ο κύριος λόγος που ενδιαφέρομαι είναι ότι πρόκειται μάλλον για την τελευταία φορά που πιάνω τα όρια ηλικίας σε προκήρυξη για σώματα ασφαλείας, οπότε θα κάνω την προσπάθεια και ότι γίνει.

Αλλά ακόμα και αν με έπαιρναν τηλέφωνο αύριο ότι ήμουν επιτυχών δεν ξέρω αν θα πήγαινα χωρίς απάντηση στα ερωτήματα που έβαλα πιο πάνω. Βλέπεις δεν είμαι 25 χρονών να έχω το περιθώριο στα 31 να πω δεν μ' αρέσει και να φύγω. Αν και γενικά γουστάρω τη στρατιωτική ζωή (το διαπίστωσα κάπως αργά είν' η αλήθεια) θέλω να ξέρω όσο καλύτερα γίνεται περί τίνος πρόκειται. Γι' αυτό βλέπεις και ρωτάω π. Χ. Ακόμα και για την πουλάδα αν προβλέπεται να τη φοράω, κάτι που σε κάποιον φαντάζει ελάχιστη λεπτομέρεια αλλά για εμένα είναι πολύ σημαντικό και θα παίξει ρόλο σε μια ενδεχόμενη απόφασή μου.

Για παράδειγμα έκατσα και βρήκα τον κανονισμό μεταθέσεων του λιμενικού που λέει: "... Δεν λαμβάνονται υπόψη τα αντικειμενικά κριτήρια κατά τη διαδικασία μεταθέσεων στις κατωτέρω κατηγορίες στελεχών ΛΣ, οι μεταθέσεις των οποίων αποφασίζονται από τα αρμόδια όργανα βάσει των υπηρεσιακών κριτηρίων:(α) των Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Ιερέων και Ειδικής Μονιμότητας Αξιωματικών, των Μουσικών και των Τεχνιτών... "

Μήπως εδώ εννοεί "Τεχνικών" αντί "Τεχνιτών". Και αν ναι, τι σημαίνει αυτό όσον αφορά την πρώτη τοποθέτηση και τις μετέπειτα μεταθέσεις; Μπορεί ακόμα και στα γεράματα που λέει ο λόγος να γίνεις μπαλάκι λόγω "υπηρεσιακών αναγκών";

Υπάρχουν πολλές ημέρες ακόμα και ελπίζω να βρω απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Μέχρι τότε συνάδελφε αν έχεις βρει πουθενά τα αποτελέσματα της αντίστοιχης προκήρυξης του 2007 στείλε κανά λινκ να τα δούμε.

Ευχαριστώ...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από greko_27 »

Ολες οι μεταθεσεις των αξιωματικων-στελεχων γινονται με βαση τις υπηρεσιακες αναγκες του σωματος. Ο ανωτατος βαθμος των τεχνικων αξιωματικων ειναι ο βαθμος του αρχιπλοιαρχου και οχι του υποναυαρχου λογω του οτι δεν προερχεστε απο παραγωγικη σχολη οπως οι αποφοιτοι εκ ΣΔΣΛΣ (ΣΝΔ) .Οι προαγωγες και η παραμονη στον βαθμο τους ειναι σαφως το ιδιο μονον που οι εκ ΣΔΣΛΣ (ΣΝΔ) φτανουν στην τελικη να ειναι προισταμενοι σας και εας εχετε τα ιδια χρονια υπηρεσιας.Μαλλον τους δινουν red bull (αυτα ειναι τα απιστευτα του ΛΣ) . Η εκπαιδευση σας διαρκει 4 μηνες και μετατειθεστε σε τεχνικες υπηρεσιες οπως πχ Επιθεωρηση πλοιων και αναλογα βεβαια με το πτυχιο του καθε υποψηφιου...
G.K.

Δημοσίευση από G.K. »

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι η προκηρυξη αποκλειει ορισμενες κατηγοριες διπλωματουχων πολυτεχνικων σχολων, π. Χ. Τοπογραφους, αρχιτεκτονες, χημικους. Αν αφορουσε μονο ναυπηγους και ηλεκτρολογους (που εχουν αμεση σχεση με πλοια) θα το καταλαβαινα, αλλα εφοσον συμπεριλαμβανονται πολιτικοι π. Χ. Γιατι οχι και οι λοιπες ειδικοτητες. Τι να κανουμε, στην απεξω...
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Καλησπέρα,
ενδιαφέρομαι να κάνω τα χαρτιά μου για τους τεχνικούς στο λιμενικό.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν υπάρχουν ειδικές κατηγορίες.
Επειδή δεν αναγράφει κάτι η προκήρυξη και όταν παίρνω τηλ δε το σηκώνει κανείς.

Είμαι προστάτης οικογενείας, έχει πεθάνει η μητέρα μου και ο πατέρας μου έχει αναπηρία άνω των 90%.
Αν ξέρει κάποιος ας γράψει από κάτω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Δεν υπαρχουν ειδικες κατηγοριες σε αυτην την προκηρυξη. Αν δεν εχεις καποιο μεταπτυχιακο οι πιθανοτητες ειναι πολύ μικρές, ξερω πολλα ατομα που έχουν καταθεσει με διαδακτορικο. Την τελευταια φορα που πηραν στο τεχνικο οι περισσοτεροι ειχαν διαδακτορικο για να μην πω ολοι.
πιπης

Δημοσίευση από πιπης »

Πολυτεχνειο + διδακτορικο + στρατος και κατω απο 30, μου κανει πολυ δυσκολο
ilektrologos

Δημοσίευση από ilektrologos »

Κακως. Πολυτεχνειο μπαινεις στα 18, πες το κανεις 6 χρονια,24, στρατος 25, διδακτορικο 4 χρονια (αγγλια μαλιστα ειναι 3),29.

Ξερεις ποσοι υπαρχουν με διδακτορικο που δε ξερουν τι να το κανουν; Ολοι εκει θα πανε. Δεν εχει και αθληματα, η καλυτερη τους.

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Και εγω ετσι πιστευα οτι ηταν λιγο δυσκολο να βρεθει καποιος κατω απο 30 με ολα αυτα αλλα τελικα υπαρχουν αρκετοι. Απλα σκεψου ποσοι ειναι αυτοι που κανουν ενα μεταπτυχιακο σε οικονομια-διοικηση κατι τετοιο που ειναι πολυ πιο ευκολο απο μεταπτυχιακο πανω σε τεχνικα θεματα και στα 26 τους εχουν μεταπτυχιακο. Για αυτο λεω καποιος με μονο προσον το πτυχιο ειναι απιθανον να μπει πιστευω.
Πέτρος

Δημοσίευση από Πέτρος »

Κανενα νεο υπαρχει?
Άβαταρ μέλους
mech82
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από mech82 »

Ανακοινώθηκαν συμμετέχοντες-απορριπτέοι
http://www.hcg.gr/node/1435

Απορρίφθηκαν 102 και έγιναν δεκτοί 570 (για 25 θέσεις WOW!)

πιπης

Δημοσίευση από πιπης »

Ολα θα κριθουν στις γλωσσες. Οποιος εχει τις περισσοτερες, αυτος θα περασει
Γιάννης

Δημοσίευση από Γιάννης »

Γνωρίζει κανείς πότε θα κινηθούν οι παραπέρα διαδικασίες, που λογικά η πρώτη Όλων θα είναι η υψομέτρηση;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης