Αυτοκτονίες στο στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 12

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Markos_Hdi »

Tα μηνύματα με τις χειροδικίες για στις ειδικές δυνάμεις μεταφέρθηκαν εδώ, γιατί όπως είπε πολύ σωστά και η Μαρίνα, άλλο είναι το θέμα μας εδώ σε αυτή την συζήτηση.
Μαγδαλένα
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Μαγδαλένα »

Ρε παιδια οταν αυτοκτονουν καποιοι ειναι απλη συμπτωση π ειναι μεσα στν στρατο... Ειναι θεμα χαρακτηρα... Κ ισως εμπειριων... Οταν εχεις τετοιες τασεις δεν εχει σημασια ποση πιεση κ τι αναποδιες ς τυχαινουν... Κ το παραμικρο να γινει αυτο θα σκεφτεις, κ αυτοι π εχουν το θαρρος το κανουν.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 19

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Απλά πρέπει να καταλάβουν κάποιοι πίθηκοι στο στρατό, οτι τους δίνουν όπλο, δηλαδή την εύκολη λύση. Λίγο τα προβληματά τους, λίγο τα αδιέξοδα, έρχεται και η πίεση για το τίποτα - μαζί με το όπλο και δένουν ολα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 40

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από yandr »

Κρεμασμένος σε ένα δέντρο 100 μέτρα από τον κοιτώνα του, σε στρατόπεδο της Ρόδου, βρέθηκε στη μία τα μεσάνυχτα ο 20χρονος στρατιώτης Τ. Β. Από την Αταλάντη. Ο άτυχος νέος είχε σκοπιά στις 12:00 τα μεσάνυχτα, αλλά στο προσκλητήριο που έγινε ένα τέταρτο νωρίτερα δεν εμφανίστηκε και αμέσως άρχισε η αναζήτηση του.

Στα πράγματα του και μέσα στο τζόκεϊ του, βρέθηκε γραπτό σημείωμα που αναφέρονταν στην αυτοκτονία του, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν γενικόλογο. Ο 20χρονος στρατιώτης βρίσκονταν στην μονάδα από τον Δεκέμβριο και αύριο Τρίτη επρόκειτο να πάρει 8ημερη άδεια.

Το 2009 στο στρατό ξηράς έχουν αυτοκτονήσει δύο στρατιώτες κι ένας αξιωματικός.

ΤΑ ΝΕΑ
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Κρίμα το παιδί...

Κουράγιο στους δικούς του.
Anonymous

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Καλά αυτές οι 'επισημες ανακοινωσεις' ειναι. Τι να πω, αχαρακτηριστες.

Τι θα πει κυριοι "ΑΤΥΧΟΣ" νεος; ΑΤΥΧΟΣ; Ατυχημα ητανε δηλαδη; Ατυχια; Δεν ειχε τυχη;

Κατα λαθος σκονταψε και επεσε στη θηλεια που ηταν στο δεντρο; Παραπατησε;

Και μια ανταποκριση απο μεσα απο τη μοναδα του:

"Χθες "αυτοκτόνησε" στη Ροδο στο τάγμα 95 ΤΥΛΠΕΘ 20χρόνος φανταρος. Ο φαντάρος κρεμάστηκε σε δέντρο κοντά στο τάγμα και τον βρήκαν όταν τον αναζητήσαν οι φαντάροι. Ο φαντάρος εκείνο το βράδυ θα έκανε σκοπία 12-02, ενω πριν μία βδομάδα προηγήθηκαν σκοινάκια 12ημερών σε βουνο μεσ το κρυο, τη βροχη και τις λάσπες. Ο 20χρόνος πριν κάποιες μέρες είχε ζητήσει άδεια απο το διοικητή του Μαυ***άτη άλλα αυτός του την αρνήθηκε. Ο Μαυ***άτης είναι γνωστός στο ταγμα για την αυταρχική και χωρίς λογική συμπεριφορά του. "

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Το "άτυχος" νέος είναι έκφραση η οποία έχει λογική βάση. Ας μην προσπαθούμε να ενοχοποιήσουμε τα πάντα. Δεν βγαίνει άκρη έτσι.
Jrhellas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Jrhellas »

Δηλαδη φιλε Γιαννη συγνωμη!

Η ασκηση στο βουνο εστω και αν ειναι με βροχη και λασπη ειναι λογος αυτοκτονιας;

Εκτιμω οτι δεν ηθελες να πεις αυτο! Ουτε φυσικα οτι λογος ειναι η σκοπια 12-02 η ακομα και η "αυταρχικη" συμπεριφορα καποιου αξιωματκου!

Σιγουρα δεν εννοουσες αυτο ετσι δεν ειναι;

Γιατι αν ηταν ετσι καποια χρονια πριν δεν θα εμενε φανταρος να υπηρετησει την πατριδα!

ΣΙΓΟΥΡΑ δεν περναω στο ντουκου την αυτοκτονια ενος νεου παιδιου. Ουτε ΦΥΣΙΚΑ και ειμαι απο αυτους που δεν τους αγγιζει.

Ομως ας μην δαιμονοποιουμε για τα παντα τον στρατο και ας σκεφτουμε πολλα αλλα πραγματα που ισως εχουν παιξει ρολο στην διαμορφωση του χαρακτηρα και του ψυχισμου του καθε αυτοχειρα πολυ πριν παει να υπηρετησει την θητεια του οπως εκαναν και καναμε εκατομμυρια ανθρωποι πριν απο αυτον.

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Συμφωνώ απόλυτα Jrhellas.

Μπορεί το παιδί να είχε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα και η κάποια δυσκολία στον στρατό, να λειτούργησε ως αφορμή για να αποτελειώσει την σκέψη και την λογική του και να έφτασε δυστυχώς σε αυτή την ενέργεια.

Όμως το να λέμε ότι τα περιστατικά που αναφέρθηκαν λειτουγούνε ως αιτίες για να φτάσει στο ατυχές αυτό συμβάν, το βρίσκω αρκετά υπερβολικό.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 11

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Marina2 »

Παιδιά εγω θελω να ρωτήσω αν υπάρχει κάπιος ανθρωπος μέσα στο στρατόπεδο που μπορει να διαγνώση αμεσα την ψυχική κατάσταση ενος φαντάρου; Διοτι υπάρχουν πολλα παιδια που λένε "δεν αντέχω", "δεν την παλευω" κτλ. Από αυτούς δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ψυχολογικά πιεσμενοι στα αλήθεια, ειναι κάτι προσωρινό, ομως υπάρχουν και κάποιοι που το εννοούν. Αυτούς τους ανθρώπους πως τους ματαχειρίζονται αν πιασουν κάποιο στελεχος και πουν οτι δεν την παλευω, δεν αντεχω; Τους φερονται με κάποιο τροπό; Ξερουν να τους μεταχειριστούν σωστα ωστε να μην εχουμε τετοιου ειδους γεγονότα; Ρωτάω γιατι δεν γνωρίζω και εχω στεναχωρηθει πολύ με το γεγονός.
Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Επίσημα επιστημονικός τρόπος διάγνωσης μιας τέτοιας κατάστασης και εκτίμηση της σοβαρότητάς της δεν νομίζω να υπάρχει.

Βασιζόμενοι όμως στην κατανόηση και στην αλληλεγγύη των στελεχών και συναδέλφων του κάθε στρατιώτη που μπορεί να έχει όντως πρόβλημα, πιστεύω πως θα τύχει καλής μεταχείρησης.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Marina2 »

Καταλαβαίνω τι εννοείς. Σιγουρα δεν μπορούν να παρέχουν Στους φαντάρους ψυχολογική υποστήριξη, τουλάχιστον να δειχνουν κατανοήση οπως λες και εσυ. Τωρα στο στρατόπεδο του παιδιου θα γινει κάποια ερευνα για το θέμα ή τελείωσε; Θα εχουν επιπτωσεις οι αξιωματικοί;

Markos_Hdi
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Προσωπικά πιστεύω πως οι αξιωματικοί δεν έχουνε φταίξει σε κάτι.

Αν είναι να ψάξουνε αυτό που οδήγησε το παληκάρι στην αυτοχειρία, ίσως θα έπρεπε να δούνε την πορεία της ζωής του μέχρι πριν μπει στον στρατό.
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Marina2 »

Πάντως οσους φαντάρους εχω υπόψιν μου, το τοσο δα προβληματάκι που ισως αντιμετωπίζουν, το κάνουν στο μυαλό τους γιγάντιο και συνέχεια λένε δεν την παλεύω. Και ειναι μεσα στη γκρινια και στη μιζέρια. Φαντάσου πως νιωθει ενας φαντάρος που εχει και κάποιο ψυχολογικό προβλημα. Κάτω στη Ροδο ειναι ενας γνωστός μου και μολις το μάθανε οι φαντάροι σε ενα Στρατόπεδο δεν και ξέρω και εγω πως τους ηρθε. Πάθανε ολα κατάθλιψη.

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 2
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Αυτοκτονίες στο στρατό

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Μαρίνα1 έγραψε:Παιδιά εγω θελω να ρωτήσω αν υπάρχει κάπιος ανθρωπος μέσα στο στρατόπεδο που μπορει να διαγνώση αμεσα την ψυχική κατάσταση ενος φαντάρου; Διοτι υπάρχουν πολλα παιδια που λένε "δεν αντέχω", "δεν την παλευω" κτλ. Από αυτούς δεν σημαινει οτι ολοι ειναι ψυχολογικά πιεσμενοι στα αλήθεια, ειναι κάτι προσωρινό, ομως υπάρχουν και κάποιοι που το εννοούν. Αυτούς τους ανθρώπους πως τους ματαχειρίζονται αν πιασουν κάποιο στελεχος και πουν οτι δεν την παλευω, δεν αντεχω; Τους φερονται με κάποιο τροπό; Ξερουν να τους μεταχειριστούν σωστα ωστε να μην εχουμε τετοιου ειδους γεγονότα; Ρωτάω γιατι δεν γνωρίζω και εχω στεναχωρηθει πολύ με το γεγονός.

Μαρινα στο συντομο περασμα μου απο τον ΕΣ γνωρισα ''ανθρώπους''και ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-οποτε αυτο που ρωτας εξαρταται κυριως απο το που θα πεσεις αφου δεν υπαρχει προνοια για κατι τετοιο... Το πιο κλασσικο που ελεγαν τα στελεχη στα παιδια ηταν''αν δεν την παλευεις φερε μια υπευθυνη δηλωση,4 φωτογραφιες και ενα παραβολο (το οποιο δεν θυμαμαι τωρα) για 6μηνη αναβολη''... Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες