Μπάνιο και τουαλέτες στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από yandr »

Όπως θέλεις θα το κάνεις. Δεν υπάρχει στρατιωτικός κανονισμός για το πλύσιμο.
297ΙΜΑΚ
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 5
Επάγγελμα: Possessed Killing Machine

Δημοσίευση από 297ΙΜΑΚ »

Black_Knight έγραψε:
297ΙΜΑΚ έγραψε: Λεγοντας οτι αν πας βρωμικος στην μαχη μπορει κ να ζησεις ενα εαν πας με βρωμικο οπλο στην μαχη σιγουρα δεν θα ζησεις
Δεν νομίζω ότι είναι τόσο εύστοχο το παράδειγμα.
Μην τα λες εμενα αυτα...
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Κατι σχετικο με το μπανιο: Επιτρεπεται να παρω σαμπουαν ή θα μου το παρουν μην τυχον και εχει τιποτα μεσα (ναρκωντικα- εκρηκτικες υλες κτλ); Και κατι αλλο:2 φορες την ημερα μπορεις να κανεις μπανιο; Οποιος ξερει ή εχει ακουσει κατι θα με βοηθουσε πολυ!
δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από δημητρης25 »

Μην περιμενεις να κανεις μπανιο παντα με ζεστο νερο! Μονο αυτο πρεπει να ξερεις. Παρε κ πρασινο σαπουνι για να κανεις μπανιο, δεν σου λεει κανενας τιποτα.

Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007

Για το νερο ξερω... Με τα σαπουνια δεν ξερω τι παιζει και με τον αν εχω το ελευθερο για την ατομικη μου καθαριοτητα. Ευχαριστω παντως
cpap79
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από cpap79 »

Γιατί εμένα όταν πήγα φαντάρος το 1997 δεν με απασχόλησαν ποτέ αυτά τα θέματα ρε παιδιά?
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007

Κοιταξε φιλε μου εγω προσωπικα θελω να εχω καθαρα 2 πραγματα: Την συνειδηση μου και το σωμα μου... Απο κει και περα αυτο που με απασχολει ειναι το κοστος τον υλικων που θα χρειαστει να αγορασω και αν τυχων μου τα παρεχει ο ελληνικος στρατος... Υ. Γ: Πασχω απο αφραγκιες

kostas

Δημοσίευση από kostas »

297ΙΜΑΚ έγραψε:Νασσο + ΔΥΚ καταλαβαινω οτι απο απλο στρ σε Κ/Δ υπαρχουν διαφορες. Παρουσιαστηκα 11ΣΠ και εκει ειχε 4 ντουζιερες για 1 Λοχο 6 διμοιριες φουλ! Αφοδευτηρια ; εξωτερικα ανοιχτα! Εβλεπες το... Εικόνα... ; να αχνιζει! Ζεστο νερο ουτε στον υπνο μας Νοεμβρη μηνα με την υγρασια της Τριπολης... Οταν πηγα ΚΕΕΔ επαθα πλακα! Νομιζα οτι πηγα σε ξενοδοχειο 5 αστερων
Ποια χρονιά πήγες; Είναι δυνατόν να συνέβαινε κάτι τέτοιο πρώτη φορά διαβάζω για εξωτερικά ανοιχτά αφοδευτήρια. Από ότι λένε και οι παππούδες πριν από καμιά 35 χρόνια τους ανάγκασαν να κάνουν τουαλέτες στα σπίτια τους. Λες τα στρατόπεδα να τα εξαίρεσαν! Για το ζεστό νερό που λέτε δεν υπήρχε ούτε για δείγμα ή δεν έφτανε για όλους; Εντάξει τώρα θα είναι καλοκαίρι αλλά το Νοέμβριο που λέτε πώς να κάνει κανείς μπάνιο με κρύο νερό θα πάθει πνευμονία!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 18
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Το συγκεκριμένο μέλος έχει απενεργοποιηθεί. Άδικα περιμένεις απάντηση.

Όσον αφορά το κρύο ντούς τους χειμερινούς μήνες, ξεκινάς από τα πόδια και συνεχίζεις προς το υπόλοιπο σώμα. Το κεφάλι είναι που πρέπει να προσέξεις πάρα πολύ.

Και εντάξει το κρύο ντούς στις ντουζιέρες, εισαι σε κλειστό χώρο. Για δοκίμασε να κάνεις ντούς Οκτώβριο στα "σχοινάκια" χωρίς στοιχειώδη υποδομή και με αέρα. Καλύτερα να έμπαινες μέση σε παγωμένη θάλασσα παρά αυτό το πράγμα.Εικόνα
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Οι τουαλέτες είναι τούρκικες ή έχουν λεκάνη σε όλα τα στρατόπεδα; Δεν έχουν καζανάκι με κουβά ρίχνουμε νερό; Ντους και τουαλέτες είναι μαζί;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

kostas έγραψε:Οι τουαλέτες είναι τούρκικες ή έχουν λεκάνη σε όλα τα στρατόπεδα; Δεν έχουν καζανάκι με κουβά ρίχνουμε νερό; Ντους και τουαλέτες είναι μαζί;

Οι τουαλέτες στους Λόχους/Ίλες και Τάγματα/Επιλαρχίες είναι τούρκικες. Εξαίρεση αποτελούν οι τουαλέτες των διοικητηρίων που είναι κανονικού τύπου. Έχουν κανονικό καζανάκι, απλώς σε περίπτωση που χαλάσει και αργήσει να έρθει τεχνικός (στρατιώτης είναι ως επι των πλείστων) παίρνεις το κουβά και ρίχνεις νερό μέσα στη τρύπα.

Ναι μαζί είναι τα ντούς και οι τουαλέτες, απλά χωρίζονται με τοιχείο. Συνήθως είναι 2 ντούς και 2 χέστρες. Όλα είναι ανεξάρτητα μεταξύ τους, επομένως μη ανησυχείτε για τυχόν παραβίαση "ιδιωτικότητας".Εικόνα
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Epilarxos »

Στο ΚΕΤΘ θυμάμαι είχε και ξεχωριστό κτίριο για τουαλέτες και λουτρά, κάπου επάνω από την 1/4. Δεν ξέρω αν το θυμάσαι Νάσο. Εκεί κάναμε μπάνιο σε κοινή θέα καμμιά 10αριά άτομα. Νομίζω πρέπει να είχε και τουαλέτες. Εσύ σαν πιο πρόσφατος μπορεί να θυμάσαι καλύτερα.
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι υπάρχουν ακόμη τα εξωτερικά λουτρά για όταν "τελειώσει" το ζεστό νερό στις τουαλέτες των Ιλών.
kostas

Δημοσίευση από kostas »

Τι είναι τούτα που διαβάζω!

Μόνο 2! Κάνεις μπάνιο και από δίπλα άλλος. το τοιχίο μας μάρανε!

Εξωτερικά που με θέα τα άστρα η τον ήλιο;

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Γιατί θα ακούγεται όταν ο άλλος θα χέ... ;Εικόνα

Τα εξωτερικά λουτρά κλειστά κτίσματα είναι. Απλά όταν είναι χειμώνας και πρέπει να καλύψεις απόσταση μερικών μέτρων, δεν θα έλεγα ότι είναι και το καλύτερο...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης