ΕΠΟΠ στις Ειδικές Δυνάμεις
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
Το ξερω Μαρινα μου σε ολους τα λενε αλλα αν δν εχεις το μυαλο σου εκει δν τα μαθαινεις... 

Καλα για να πας πλεον σαν κληροτος στη ΜΑΛ στον ασπροπυργο θελει να εχεις τον υπουργο μπαρμπα... Τοτε μας περναν ετσι.

. . . . . . έγραψε:Και να μου πει καποιος τι διαφορα εχουν οι αλεξιπτωτιστες απο τα ΕΤΑ
Τα ΕΤΑ φίλε μου είναι από τα πλέον εξειδικευμένα σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μιλάμε για μικρές ομάδες αλεξιπτωτιστών που εκπαιδεύονται στις ελεύθερες πτώσεις, στις επιχειρήσεις μακράς διαρκείας επί εχθρικού εδάφους (αναγνωρίσεις, δολιοφθορές, συλλογή πληροφοριών, ανορθόδοξο πόλεμο κλπ.) κλπ.
Θέλει πολύ καλή φυσική κατάσταση για να αντέξεις άλμα από 10.000 πόδια και άνω και φυσικά άλματα τύπου HALO (High Altitude Low Opening) και HAHO (High Altitude High Opening).
Για τα περαιτέρω, ρώτησε τον Jrhellas, που γνωρίζει πολύ καλα τα περί ΕΤΑ.
Αμα παει κανεις Λ. Ο. Κ μονιμος και ξεκινησει απο ΕΠ. ΟΠ ανεβαινει ο βαθμος του; Αν ναι πως πανε οι βαθμοι;
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επικοινωνία:
Η βαθμολογικη ανέλιξη ειναι κοινη για ολους τους ΕΠΟΠ, αρχικα με το βαθμο του στρατιωτη, δεκανεα, λοχια, επιλοχια ενω ο τελευταιος βαθμος που παιρνουν ειναι του αρχιλοχια, μισθολογικα οι αυξησεις φτανουν μεχρι το βαθμο του αντισυνταγματαρχη.

-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 3
Μια μικρη διορθωση. Οι αποδοχες φτανουν τα 2/3 της διαφορας του βασικου μισθου ταγματαρχη-αντισυνταγματαρχη
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επικοινωνία:
Δηλαδη ποσος ειναι ο μισθος; Και στρατοπεδα το κοντινοτερο στην αθηνα ποιο ειναι; Πτωσεις με αλεξιπτωτα κανουν; Πολλες ερωτησεις αλλα μου λεινετε τις αποριες μου ευχαριστω!
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Επικοινωνία:
Παναγιωτη η κοντινότερη μοναδα στην Αθηνα ειναι η 2η ΜΑΛ (μοιρα αλεξιπτωτιστων) παρολο που τα στελεχη των ειδικων δυναμεων δεν ειναι αμεταθετα, πτωσεις με αλεξιπτωτα κανουν ολα τα στελεχη που εχουν αποφοιτησει απο τη ΣΧΑΛ, οσο για τα χρηματα αυτα ειναι ο κανονικος μισθος του ΕΠΟΠ συν τα οποια επιδοματα μπορεις να εχεις (αλεξιπτωτα, βατραχανθρωπου κτλ) 

-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 1
Νασσο επετρεψε μου μια διορθωση. Στα HALO και HAHO το Ο σημενει "OPENING" και οχι "OBSERVANCE"
Κατα την θητεια μου στο Αφγανισταν συνυπηρετησα και γνωριστικα και εμαθα πολλα απο συναδελφο που υπηρετει στο ΕΤΑ.
Κατα την θητεια μου στο Αφγανισταν συνυπηρετησα και γνωριστικα και εμαθα πολλα απο συναδελφο που υπηρετει στο ΕΤΑ.
Antonis21 έγραψε:Νασσο επετρεψε μου μια διορθωση. Στα HALO και HAHO το Ο σημενει "OPENING" και οχι "OBSERVANCE"
Σωστά. Ευχαριστώ για τη δίορθωση.

Εάν κάποιος πάει σαν ΕΠΟΠ Πεζοναύτης μπορεί να τελειώνει σχολεία; Αν έχει τελειώσει ΚΕΑΠ θα μπορεί να φοράει πράσινο μπερέ ακόμα και αν οι Πεζοναύτες δεν τον φορούν; Γίνεται εκπαίδευση και στο εξωτερικό; Υπάρχουν επιδόματα λόγω επιπλέον εκπαίδευσης και ειδίκευσης (π. Χ Αλεξιπτωτιμού, ΟΥΚ κλπ);
Ευχαριστώ Πολύ
Υ. Γ Νομίζω οτι θέλεις χοντρό βίσμα για να κάνεις μετάταξη απο ναυτικό σε στρατό ξηράς και λίγο βίσμα ακόμα για να γίνεις ΕΠΟΠ Πεζοναύτης...
Ευχαριστώ Πολύ
Υ. Γ Νομίζω οτι θέλεις χοντρό βίσμα για να κάνεις μετάταξη απο ναυτικό σε στρατό ξηράς και λίγο βίσμα ακόμα για να γίνεις ΕΠΟΠ Πεζοναύτης...
Παιδια αξιζει εποπ ειδικες δυναμεις; Εχει μεταθεσεις πολλεσ;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης