Γυναίκα Επαγγελματίας Οπλίτης

Πληροφορίες για τις προκηρύξεις, τις υπηρεσίες και αρμοδιότητες, τον μισθό, την μονιμοποίηση και την διαδικασία παραίτησης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
illy
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από illy »

Θοδωρής έγραψε:εγω στο ξαναλεω εχω προβλημα με αυτες που δεν εχουν παει να δουν πως ειναι ο στρατος και βγαζουν ολους τους αντρες ανικανους εγω με αυτες τρελενομαι
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα Επιτελους συνεννοηθηκαμε βρε Θοδωρη μου διοτι και εγω αυτο λεω!Εικόνα

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Velerefontis έγραψε:Μη ξεφευγετε απο το βασικο θεμα παιδια
Τι εκτος θεματος Βελε μου; Χθες με τον Ανθλγο παραξεφυγαμεΕικόναΕικόναΕικόνα Αλλα ξερεις σε συμπαρασυρει η συζητησηΕικόναΕικόνα

Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από Velerefontis »

Ναι, αλλα επειδη ειμαι καλος συντονιστης δε σας εκοψα
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Velerefontis έγραψε:Ναι, αλλα επειδη ειμαι καλος συντονιστης δε σας εκοψα
Σωστόςςςςςςςςςςςςς!ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

sauraki....4
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από sauraki....4 »

Μπήκε στον Στρατό πριν από περίπου 19 χρόνια, όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή. «Ζητούσαν προσωπικό πενταετούς υπηρεσίας και δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ. Μου άρεσε η πειθαρχία και η τάξη. Άλλωστε ήμουν αθλήτρια», λέει η κ. Παναγιώτα Γατή, αλεξιπτωτίστρια στις Ειδικές Δυνάμεις.

Η εκπαίδευση που πέρασε περιελάμβανε περίπολα, σχολείο καταδρομών, αναρρίχηση, πώς να διαχειρίζεται τα εκρηκτικά αλλά και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο. Όσο για το αλεξίπτωτο στο οποίο είναι ειδική, όπως λέει, πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ενώ στο ενεργητικό της έχει δεκάδες πτώσεις. «Στις παρέες με αντιμετωπίζουν θετικά. Ιδιαίτερα οι άνδρες, που έχουν εικόνα για το τι είναι ο Στρατός, θέλουν να μάθουν τι είδους εκπαίδευση έχω περάσει». Ο πιο μεγάλος θαυμαστής της όμως είναι ο 15 ετών γιος της. «Είναι πολύ περήφανος που η μητέρα του είναι στις Ειδικές Δυνάμεις». Εικόνα

...

Είναι η πρώτη γυναίκα που πήρε στα χέρια της πηδάλιο αεροπλάνου πριν από 26 χρόνια. Η Σοφιάνα Καράμαλη σήμερα είναι κυβερνήτης στα αεροσκάφη της Ολυμπιακής. Όπως λέει, «δεν ήθελα να κάνω καμία άλλη δουλειά. Από μικρή ονειρευόμουν να βρεθώ ψηλά. Έτσι μετά το Λύκειο αποφάσισα να πάω στη Φλόριντα της Αμερικής και να πάρω το πτυχίο χειριστού αεροπλάνου». Κάπως έτσι βρέθηκε στην Ολυμπιακή να κάνει τις πρώτες της πτήσεις. Οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες, όπως λέει, αφού γνώριζε ότι δεν επέλεξε για δουλειά το πιο συνηθισμένο επάγγελμα στον κόσμο. «Ακόμη και έπειτα από τόσα χρόνια, όταν διαπιστώνουν οι επιβάτες ότι θα τους μεταφέρει στον προορισμό τους μια γυναίκα, αυτό τους... Ξενίζει. Όμως ποτέ δεν έχω ακούσει κάποιο αρνητικό σχόλιο. Οι ερωτήσεις είναι κυρίως απορίες που ενδεχομένως να τις έκαναν και σε έναν άντρα πιλότο».

Η δεύτερη γυναίκα που πέρασε στο κόκπιτ είναι η κ. Τατιάνα Σταματελοπούλου, η οποία άρχισε να εργάζεται στην Ολυμπιακή από το 1996. Η επιλογή των... Αιθέρων δεν έγινε τυχαία, αφού και ο πατέρας της ήταν πιλότος. «Οι μόνες περίεργες αντιδράσεις που αντιμετώπισα ήταν όταν στο σχολείο μάς ρωτούσαν τι θα γίνουμε όταν μεγαλώσουμε. Οι συνήθεις απαντήσεις από τα κοριτσάκια ήταν μπαλαρίνα, δικηγόρος, ηθοποιός. Το "πιλότος" που έλεγα εγώ πολλές φορές προκαλούσε αντιδράσεις του τύπου "μα είσαι κορίτσι"». Φυσικά το φύλο της δεν την εμπόδισε να βρεθεί στη Φλόριντα και να πάρει το πτυχίο του πιλότου. «Είμαι χαρούμενη γιατί κάνω αυτό που με χαροποιεί και παράλληλα πληρώνομαι».

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

sauraki...4 έγραψε: Εικόνα Μπήκε στον Στρατό πριν από περίπου 19 χρόνια, όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή. «Ζητούσαν προσωπικό πενταετούς υπηρεσίας και δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ. Μου άρεσε η πειθαρχία και η τάξη. Άλλωστε ήμουν αθλήτρια», λέει η κ. Παναγιώτα Γατή, αλεξιπτωτίστρια στις Ειδικές Δυνάμεις. Η εκπαίδευση που πέρασε περιελάμβανε περίπολα, σχολείο καταδρομών, αναρρίχηση, πώς να διαχειρίζεται τα εκρηκτικά αλλά και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο. Όσο για το αλεξίπτωτο στο οποίο είναι ειδική, όπως λέει, πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ενώ στο ενεργητικό της έχει δεκάδες πτώσεις. «Στις παρέες με αντιμετωπίζουν θετικά. Ιδιαίτερα οι άνδρες, που έχουν εικόνα για το τι είναι ο Στρατός, θέλουν να μάθουν τι είδους εκπαίδευση έχω περάσει». Ο πιο μεγάλος θαυμαστής της όμως είναι ο 15 ετών γιος της. «Είναι πολύ περήφανος που η μητέρα του είναι στις Ειδικές Δυνάμεις».

Πού είσαι Τζο να διαβάσεις το συγκεκριμένο ποστ! Μπράβο σαυρακι, με το ποστ αυτο θα βουλωσουν πολλα στοματα...

Λόγος: -
argeadas
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: διάβασμα,κυνήγι,πουλιά

Δημοσίευση από argeadas »

illy έγραψε:Μπήκε στον Στρατό πριν από περίπου 19 χρόνια, όχι από ανάγκη αλλά από επιλογή. «Ζητούσαν προσωπικό πενταετούς υπηρεσίας και δεν χρειάστηκε να το πολυσκεφτώ. Μου άρεσε η πειθαρχία και η τάξη. Άλλωστε ήμουν αθλήτρια», λέει η κ. Παναγιώτα Γατή, αλεξιπτωτίστρια στις Ειδικές Δυνάμεις. Η εκπαίδευση που πέρασε περιελάμβανε περίπολα, σχολείο καταδρομών, αναρρίχηση, πώς να διαχειρίζεται τα εκρηκτικά αλλά και πώς να κάνει ανταρτοπόλεμο. Όσο για το αλεξίπτωτο στο οποίο είναι ειδική, όπως λέει, πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ενώ στο ενεργητικό της έχει δεκάδες πτώσεις. «Στις παρέες με αντιμετωπίζουν θετικά. Ιδιαίτερα οι άνδρες, που έχουν εικόνα για το τι είναι ο Στρατός, θέλουν να μάθουν τι είδους εκπαίδευση έχω περάσει». Ο πιο μεγάλος θαυμαστής της όμως είναι ο 15 ετών γιος της. «Είναι πολύ περήφανος που η μητέρα του είναι στις Ειδικές Δυνάμεις».

Δηλαδή;

Τη να πούμε για τους 1000δες άντρες που το έχουν κάνει ή που θα το κάνουν αυτό;

illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Μπραβο σας θα πουμε... Εσεις ουτε που λετε ενα μπραβο σε τοσο αξιες γυναικες!
Lxias
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Lxias »

Χρόνια πολλά για την ημέρα και να σας χαιρόμαστε.
illy
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από illy »

Ευχαριστουμε λοχια μου, ανοιξα κ θεμα σχετικο στο "επι παντως επιστητου", αν θελεις μπορεις να μας τα πεις και απο εκει!Εικόνα
dimarxos007
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dimarxos007 »

Καλημερα ειμαι ΕΠΟΠ.6η σειρα τα ηθελα αν μπορειτε να μου δωσετε αν ειναι δυνατον π. δ. για τις μητερες στις ε. δ. ειμαι μητερα 2 παιδιων.
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Εδω προσπαθούμε να μπουμε νέα άτομα στης ΕΔ Για ένα καλύτερο μέλλων σας παρακαλω Τώρα με 2 παιδιά ... Έλεως
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Marina2 »

Συγνώμη ρε παιδια που τα ειδατε γραμενα αυτα και τα γράφετε; Ειδατε πουθενα κανενα νόμο που να απαγορευει στις μητερες να εργαστούν; Τι αποψεις ειναι αυτες που βλέπω; Ειλικρινά από νεα ατομα δεν περιμενα τετοια φαλοκρατική συμπεριφορα! Μονο στην εποχή των προγιαγιάδω μας γινοταν αυτά και πάλι οχι ετσι! Τοτε οι γυναικες ηταν παραπεταμένες και δε ηξερα καν αν ειναι εγκυες και τις στελνανε στο βουνό να μαζέψουν ξυλα και γυριζαν φορτωμένες και τα εχαναν τα παιδια τους! Εσεις στις γυναικες σας να τους απαγορευσετε να δουλευουν και να τις εχετε σκλάβες. Σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι και αμαρτια που ο θεος εδωσε στην γυναικα αυτο το χαρισμα! Αλλα αφου εσεις ειστε πιο ικανοι και δυνατοί σε ολα σας, επρεπε να περνατε εσεις μια εγκυμοσυνη και να γεννάτε εσεις!

Ο στρατός αμα δεν ηθελε γέννητούρια δεν θα επερνε γυναικες ουτε από πανελληνιες! ΚΑι μην ακουω μαλακι. Οτι δεν παιρνουν ελευθερα παιδια και περνουν γυναικες με παιδια! Αυτά μονο τασης κατωτερότητας δειχνουν, γιατι δεν επιτιθεσαι σε εναν που κριθηκε ακαταλληλο στα ιατρικά ή στα αθληματα και χρησιμοπιήσε μέσον, επιτιθεσαι σε μια εγκυο γυναικα που ισως και να πέρασε με την αξία της γιατι ηταν ικανότερη και από εμενα και από εσενα! Σιγα μην καταργήσουμε και το θεσμό της οικογένειας για να μπουμε στο στρατό. Αν ηταν ετσι στη προκήρυξη θα εβασε σε ειδικό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ οτι δικαιωμα συμμετοχης εχουν μονο στειρες γυναικες! Λυπάμαι πολύ για αυτά που βλέπω ειλικρινά!

thrakiotis
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από thrakiotis »

Μαρίνα1 έγραψε:Συγνώμη ρε παιδια που τα ειδατε γραμενα αυτα και τα γράφετε; Ειδατε πουθενα κανενα νόμο που να απαγορευει στις μητερες να εργαστούν; Τι αποψεις ειναι αυτες που βλέπω; Ειλικρινά από νεα ατομα δεν περιμενα τετοια φαλοκρατική συμπεριφορα! Μονο στην εποχή των προγιαγιάδω μας γινοταν αυτά και πάλι οχι ετσι! Τοτε οι γυναικες ηταν παραπεταμένες και δε ηξερα καν αν ειναι εγκυες και τις στελνανε στο βουνό να μαζέψουν ξυλα και γυριζαν φορτωμένες και τα εχαναν τα παιδια τους! Εσεις στις γυναικες σας να τους απαγορευσετε να δουλευουν και να τις εχετε σκλάβες. Σε λιγο θα μας πειτε οτι ειναι και αμαρτια που ο θεος εδωσε στην γυναικα αυτο το χαρισμα! Αλλα αφου εσεις ειστε πιο ικανοι και δυνατοί σε ολα σας, επρεπε να περνατε εσεις μια εγκυμοσυνη και να γεννάτε εσεις!

Ο στρατός αμα δεν ηθελε γέννητούρια δεν θα επερνε γυναικες ουτε από πανελληνιες! ΚΑι μην ακουω μαλακι. Οτι δεν παιρνουν ελευθερα παιδια και περνουν γυναικες με παιδια! Αυτά μονο τασης κατωτερότητας δειχνουν, γιατι δεν επιτιθεσαι σε εναν που κριθηκε ακαταλληλο στα ιατρικά ή στα αθληματα και χρησιμοπιήσε μέσον, επιτιθεσαι σε μια εγκυο γυναικα που ισως και να πέρασε με την αξία της γιατι ηταν ικανότερη και από εμενα και από εσενα! Σιγα μην καταργήσουμε και το θεσμό της οικογένειας για να μπουμε στο στρατό. Αν ηταν ετσι στη προκήρυξη θα εβασε σε ειδικό ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ οτι δικαιωμα συμμετοχης εχουν μονο στειρες γυναικες! Λυπάμαι πολύ για αυτά που βλέπω ειλικρινά!

+11 σε αυτα που λες νομιζα τετοιες αποψεις ειχαν εκλειψει αλλα τελικα αποδεικνυεται το αντιθετο κριμα
Marina2
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 32

Δημοσίευση από Marina2 »

Και εγωφιλε μου τα ιδια πιστευα! Δεν υπάρχει κανενας νομος που να απαγορευει στη μανα να εργαστει! Ισα ισα που την ευνοεί, τη μοριοδοτεί και την προστατευει! Λυπάμαι ειλικρινα για αυτά που ειδα και ελπιζω να ειναι η εξαιρεση!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης