Άθεοι στο στρατό
Άθεοι στο στρατό
Οκ
Παντως σιγουρα στον στρατο θα υπαρχουν πολλοι που θα ειναι αφομοιομενοι με την φραση πατριδα-θρησκεια-οικογενεια
Κανω λαθος; Δεν ειναι και υποκειμενικο το θεμα; Που θα τυχει να πεσεις ας πουμε;
Υ. Σ. Μετα πηγε και το αλλαξε στο χαρτι που στελνετε αλλα το e-mail ειχε ηδη παραδωθει
Παντως σιγουρα στον στρατο θα υπαρχουν πολλοι που θα ειναι αφομοιομενοι με την φραση πατριδα-θρησκεια-οικογενεια
Κανω λαθος; Δεν ειναι και υποκειμενικο το θεμα; Που θα τυχει να πεσεις ας πουμε;
Υ. Σ. Μετα πηγε και το αλλαξε στο χαρτι που στελνετε αλλα το e-mail ειχε ηδη παραδωθει
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 6
Άθεοι στο στρατό
brdsth έγραψε:Οκ
Δεν δίνει κανένας σημασία στο τι πιστεύεις. Αν είσαι σωστός φαντάρος θα περάσεις καλά. Ας κοιτάξει να είναι προβλεπόμενος και να μην έχει θρησκευτικές ανησυχίες
Άθεοι στο στρατό
Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος δεν έχω πρόβλημα να το δηλώσω και να ορκιστώ όμως μετά θα είμαι υποχρεωμένος να προσεύχομαι καθημερινά και να παρευρίσκουμε σε διάφορες χριστιανικές τελετές;
Αν αρνηθώ τι θα γίνει;
Ακόμη η παρέλαση είναι υποχρεωτική και αυτή; Όποιος αρνηθεί να διαπομπευτεί δημοσίως τι γίνεται; Από όσα έμαθα θα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές των ανωτέρων μόνο αν έχουν να κάνουν με τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του στρατοπέδου και όχι αν μας θίγει την προσωπικότητα ή την αξιοπρέπεια μας.
Αν αρνηθώ τι θα γίνει;
Ακόμη η παρέλαση είναι υποχρεωτική και αυτή; Όποιος αρνηθεί να διαπομπευτεί δημοσίως τι γίνεται; Από όσα έμαθα θα πρέπει να υπακούμε στις διαταγές των ανωτέρων μόνο αν έχουν να κάνουν με τη σωστή και ασφαλή λειτουργία του στρατοπέδου και όχι αν μας θίγει την προσωπικότητα ή την αξιοπρέπεια μας.
-
- Στρατηγός
Άθεοι στο στρατό
KOSTAS έγραψε:
Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος δεν έχω πρόβλημα να το δηλώσω και να ορκιστώ όμως μετά θα είμαι υποχρεωμένος να προσεύχομαι καθημερινά και να παρευρίσκουμε σε διάφορες χριστιανικές τελετές;
Αν αρνηθώ τι θα γίνει;
1. Για προσευχές κτλπ διάβασε το μήνυμα του Βελερεφοντη και αν θες και δεύτερη γνώμη υπάρχει κι'άλλο μήνυμα αρκετά αναλυτικό
2. Η παρέλαση δεν είναι υποχρεωτική
3. Αν σε θίγουνε πολύ απλά δεν απαντάς δεν είναι δύσκολο
Άθεοι στο στρατό
KOSTAS έγραψε:
1. Για προσευχές κτλπ διάβασε το μήνυμα του Βελερεφοντη και αν θες και δεύτερη γνώμη υπάρχει κι'άλλο μήνυμα αρκετά αναλυτικό
2. Η παρέλαση δεν είναι υποχρεωτική
3. Αν σε θίγουνε πολύ απλά δεν απαντάς δεν είναι δύσκολο
Ευχαριστώ φίλε. Είναι σίγουρο πως δεν θα έχω πρόβλημα αν αρνηθώ να κάνω παρέλαση δηλαδή το προβλέπει ο νόμος ή εξαρτάτε από τη διάθεση του διοικητή;
Διάβασα τα μηνύματα αλλά είμαι μπερδεμένος δηλαδή αν δηλώσω χ. Ο θα είμαι αναγκασμένος να προσεύχομαι και να παίρνω μέρος στις εκκλησιαστικές τελετές όταν γίνονται, δεν θα έχω το δικαίωμα να απουσιάσω ή να μην παίρνω μέρος στις προσευχές.
Μόνο όσοι δεν δηλώσουν χ, ο μπορούν να αρνηθούν;
Άθεοι στο στρατό
Φίλε μου είσαι άθεος ή όχι; Δεν έχει σημασία τι γράφει η ταυτότητά σου. Εσύ τι επέλεξες;
Άθεοι στο στρατό
yandr έγραψε:Φίλε μου είσαι άθεος ή όχι; Δεν έχει σημασία τι γράφει η ταυτότητά σου. Εσύ τι επέλεξες;
Η ταυτότητα δεν γράφει τίποτα!
Αν δηλώσω άθεος θα στιγματιστώ!
Απλά να ξέρω, δεν έχω πρόβλημα να δηλώσω και να ορκιστώ ως χ. Ο Αν το κάνω αυτό μετά τι γίνεται;
Θα είμαι αναγκασμένος Να παίρνω μέρος σε όλες τις χριστιανικές τελετές;
Άθεοι στο στρατό
Τι στιγμα και αηδίες. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Λές και είσαι ο μοναδικός άθεος...
Και όχι δεν είναι υποχρεωτικό να παίρνεις μέρος στις Εκκλησιαστικές τελετές.
Και όχι δεν είναι υποχρεωτικό να παίρνεις μέρος στις Εκκλησιαστικές τελετές.
-
- Στρατηγός
Άθεοι στο στρατό
Εδώ υπάρχουνε στελέχοι που είναι δωδεκάθεα βρίζεις τον ποσειδώνα και φεύγουνε τα αστέρια τους από την στολή 

Άθεοι στο στρατό
Δεν είμαι 100% σίγουρη, αλλά νομίζω πως ναι: Αν δηλώσεις ΧΟ θα είσαι υποχρεωμένος να λαμβάνεις μέρος στις προσευχές, τελετές κλπ.(άλλωστε αυτό το νόημα έχει η δήλωση, να ξέρουν ποιοι θα συμμετέχουν και ποιοι όχι.).
Θα προσπαθήσω να μάθω πιο τεκμηριωμένα και θα σου πω.
Θα προσπαθήσω να μάθω πιο τεκμηριωμένα και θα σου πω.
Άθεοι στο στρατό
Υπάρχει πλέον λύση για τους άθεους! Απλά να κανονίσουνε να πάνε αεροπορία και να μετατεθούν στην 116 Πτέρυγα Μάχης όπου ο διοικητής μοιάζει να μην τα πηγαίνει καλά με την εκκλησία και προσπαθεί να κόψει θρησκευτικά και λοιπά:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/50803
(Φυσικά οι συντηρητικοί κύκλοι της περιοχής διαμαρτύρονται http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/75826)
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/50803
(Φυσικά οι συντηρητικοί κύκλοι της περιοχής διαμαρτύρονται http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/75826)
Άθεοι στο στρατό
faoust21 έγραψε:dn24 έγραψε:Τι λετε βρε παιδια; Τι εθνοσημο αφαιρεσαν; Οτι θελετε λετε; Στρατιωτικος ειμαι και καθε μερα με το εθνοσημο στο κεφαλι κυκλοφοραω, θα μας τρελανετε τελειως; Προσεχετε τι λετε. Περαν αυτου, ακομη κ για εναν ανθρωπο που διαβαζει αυτο το topic, δεν εχει ακουστει τιποτα. Τι καθεστε κ γραφετε εδω μεσα; Ειναι σοβαρα αυτα που καθεστε κ γραφετε, δεν μιλαμε για γκομενες εδω μεσα. Μην παραπληροφορουμε τον κοσμο με λογια του τυπου "ακουσα". Εσυ ακουσες, εγω βλεπω κ ζω ομως φιλε μου. Σας παρακαλω, κ το ζηταω με ευγενικο τροπο, ας προσεχουμε ολοι τι γραφουμε, κ συμπεριλαμβανω κ τον εαυτο μου μεσα. Για να μην ακουστει οτι βγαζω την ουρα μου απ'εξω και μπηκα εδω με διαθεση να θαβω και να την "λεω".
κατ'αρχην αυτη η μουφα δεν ισχυει αλλα πιστεψε με σαν αθεος θα ηθελα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ να μην υπηρετουσα επειδη θα ημουν αθεος. Μακαρι να πεισεις την ηγεσια του Υπουργειου να μην υπηρετουνοι αθεοι.DasBoot έγραψε:Επισης η Ελληνικη δημοκρατια βασιζεται στην Γαλλικη επανασταση;
Ειχα την ιδεα οτι η δημοκρατια σαν εννοια γεννηθηκε και πρωτοεφαρμοστηκε
στην Αθηνα...
Και τελος ρε παιδια εχουμε παραφλωρεψει τον στρατο, ελεος!
Ναι η Ελληνικη Δημοκρατια βασιζεται στην Γαλλικη Επανασταση. Στην αρχαια Αθηνα ειχανε δημοκρατια σε πολη κρατος και δουλοκτητικο συστημα. Η πρωτη συγχρονη δημοκρατια σε ευρωπαικο εδαφος ηταν η Γαλλικη, με την Αστικη επανασταση του 1789. Αυτη η επανασταση των αστων εναντια στους φεουδαρχες ηταν που δημιουργησε το συνθημα για την απαλλαγη της Ευρωπης απο την φεουδαρχια και την μοναρχια και εκει βασιστηκε και η ελληνικη επανασταση.
Πως θα σου φαινοταν εσυ να ησουν η μειοψηφια και να σε τρεχανε επειδη εισαι χριστιανος;
Εγω ορκιστηκαν σαν αθεος και στο κεντρο δεν ειχα κανενα προβλημα. Ουτε στην μοναδα. Και ολοι το ηξεραν οτι ειμαι αθεος γιατι στους εκκλησιασμους ελεγα οτι ημουν αθεος και καθομουν στον λοχο και οταν με στειλαν για αγημα περιφορα εικονας ειπα οτι ειμαι αθεος και με εβγαλαν. Αλλα πιστευω οτι παιζει αναλογα με τι ατομα θα πεσεις. Π. Χ. Ο Λοχαγος μου ηταν βλαμμενος και χριστιανοπληκτος και δεν με πηγαινε μια και με εχωνε οσο μπορουσε. Ο επιλοχιας (που στην ουσια αυτος διοικουσε τον λοχο) δεν ειχε κανενα προβλημα με το οτι ημουν αθεος και επειδη με εκτιμουσε γιατι ημουνα ο μονος τυπικος σε ενα στρατοπεδο τριμπουρδελο, με εσωζε συνεχεια απο τον λοχαγο
thanasakis έγραψε:Αποψη σου φιλε... Αλλα οπως ειπε κ ο dn24 αν πολεμησεις θα πολεμησεις για τη Σημαια με το Σταυρο... Επομενως τι αλλο κινητρο εχεις να πολεμησεις; Αν ειναι ετσι μην ερθεις καθολου Στρατο... Κ ας μην πιασουμε το θεμα με τους ηρωες του '21 που ολοι ηταν Ορθοδοξοι κ επεφταν υπερ πιστεως κ πατριδος... Εγω καθε Κυριακη ειμαι ψαλτης στην Εκκλησια κ παντοτε γινεται δεησις "των υπερ πιστεως κ πατριδος πεσοντων"...
τι ηταν οι ηρως του '21; Ορθοδοξοι;

μποτσαρης: Μουσουλμανος
καραισκακης: Πρωτοπαλικαρο του αλη πασα,
κοραης: Διαφωτιστης
θες κι αλλους; Οι περισσοτεροι ηταν τοσο χριστιανοι οσο και σημερα, μην πω και λιγοτερο. Βιαζαν, σκοτωναν παιδια, εκαναν επιθεσεις σε τουρκους για λαφυρα, εβριζαν απιστευτα και ανεφεραν τον θεο μονο για να βρισουν. Οσο για την Εκκλησια, με το που ξεκινησε η Επανασταση την αφορισε.
Άθεοι στο στρατό
dn24 έγραψε:Status έγραψε:Μα λέγοντας έθνος φυσικά και δε εννοώ το τομάρι μου και μόνο, αλλά και το δικό του τομάρι (με το παρντόν έτσι) και των υπολοίπων Χριστιανών/μουσουλμάνων/άθρησκων κατοίκων αυτής της χώρας.
Μα Παρεξήγησες Νομίζω αδελφέ.
Και φυσικά δεν τίθεται λόγος για την σημαία και το τι φέρει αυτή, άσχετα αν δεν αναγνωρίζω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ Το σταυρό σαν σύμβολο πίστης ΑΛΛΑ σαν μέρος της σημαίας του Ελληνικού Έθνους.
Δεν θα σου πω αν καταπιέζεσαι ή όχι, δεν είμαι εγώ κάποιος που θα σου πει τι νιώθεις με τα δικά σου θρησκευτικά πιστεύω αλλά δεν θα ήθελα και επουδενή λόγο να Καταστρατηγηθούν Τα δικά μου θρησκευτικά δικαιώματα επειδή Τυγχάνει Να μην πιστεύω στην επίσημη θρησκεία τους κράτους.
Και εννοώ ότι το Θρήσκευμα Δεν κάνει το στράτευμα.
Υστερόγραφο: Και φυσικά έχεις όλο το δικαίωμα να διαφωνείς μαζί μου.:)
...
ελα ομως που ο σταυρος αυτος ειναι συμβολο πιστης. Δυστυχως για εσενα. Το ελληνικο εθνος ειναι βαθια θρησκευομενο ασπαζομενο την ορθοδοξια.(κατα πλεοψηφια) ασχετως τους λογους που εχουμε απομακρυνθει απο την εκκλησια, εχει κ αυτη τις ευθυνες της, την εχουμε κ εμεις. Στα υπολοιπα που λες, εχουν βαση, δεν τα βρισκω παραλογα. Οποτε δεν βρισκω λογο (μονο για τα υπολοιπα που λες) να κανω αντι-λογο.
Αν ΜΙΑ γενια δεν υφιστατο την προπαγανδα του χριστιανισμου μεσα απο τα σχολεια, τα ΜΜΕ και το Κρατος, ποιος ενηλικας θα πιστευε οτι ενα νεκροζωντανο εβραικο ζομπι σταυρωθηκε για μας, οχι επειδη φταιμε, αλλα επειδη μας κληροδοτησε την αιωνια αμαρτια μια γυναικα, που γεννηθηκε απο το πλευρο ενος αντρα, επειδη εφαγε ενα μηλο που της εδωσε ενα φιδι που μιλουσε, αλλα οχι κυριολεκτικα αλλα αλληγορικα...
καταλαβαινεις οτι αυτο το παραμυθακι αν το πεις σε ενα ενηλικα θα πεσει κατω απο τα γελια ετσι;
- _KOURSAROS_
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Άθεοι στο στρατό
Η εκκλησια απο οσο ξερω εγω ηταν εναντια στην επανασταση, και ο σταυρος δεν ειναι χριστιανικο συμβολο παρολαυτα αυτο συμβολιζει και λεω για τον σταυρο που ειναι στην σημαια μας οχι γεννηκα, αλλα καλο ειναι να ξερουμε πως ειναι ενα αρχαιο Ελληνικο συμβολο.
Είς οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης.
Άθεοι στο στρατό
Βασικα ποικιλλει αναλογα με το που θα πεσεις. Υπαρχουν και φυσιολογικοι ανθρωποι στελεχη υπαρχουν και βαρεμενοι. Αν πεσεις σε βαρεμενο το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βγαλεις ενα κειμενο στο νετ και να τον κραζεις ή ακομα καλυτερο να στειλεις ενα μνμ στο Δικτυο ελευθερων φανταρων σπαρτακος και να βγαλουν αυτοι μια καταγγελια οποτε να μην μπορει να σε καταλαβει ο πειραγμενος. Αλλα γενικα δεν υπαρχει μια αντιμετωπιση. Π. Χ. Στην μοναδα μου ο διοικητης δεν ειχε κανενα προβλημα με εμας τους αθεους. Και μια χαρα 10μερες τιμητικη πηρα στην θητεια μου.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: joujoux και 4 επισκέπτες