ΟΥΚ: Πως μπαίνω μόνιμος;

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Τολμηρος

Δημοσίευση από Τολμηρος »

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να ρωτήσω επειδή έχω μπερδευτή. Για να πας ΟΥΚ (ΜΥΚ, ΔΥΚ, και όλα αυτά) από ποια σχολή μπορείς; Σας παρακαλώ είμαι 14 χρονών και θέλω πολύ να πάω.
ΟΥΚ

Δημοσίευση από ΟΥΚ »

Για να μπει καποιος στα ουκ τι πρεπει να ακολουθησει μετα την 3η λυκειου;
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

και ποια ειναι η ολη διαδικασια απο σμυ να παω βατραχανθρωπος. Εκει αυξανετε ο μισθος ή παραμενει ιδιος... ;

ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ΑΡΜΕΝΙΣΤΗΣ »

ΟΥΚ έγραψε:Για να μπει καποιος στα ουκ τι πρεπει να ακολουθησει μετα την 3η λυκειου;
Καποια στρατιωτικη σχολη (σμυν, σνδ κ. Ά.) και ως εποπ μπορεις να πας.

Άβαταρ μέλους
Titis
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Titis »

Σπύρος έγραψε:και ποια ειναι η ολη διαδικασια απο σμυ να παω βατραχανθρωπος. Εκει αυξανετε ο μισθος ή παραμενει ιδιος... Ευχαριστω
Από ΣΜΥ για να γίνεις βατραχάνθρωπος πρέπει καταρχάς να κληρωθείς στο πεζικό, ύστερα να καταταγείς στις ειδικές δυνάμεις. Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις σχολείο βατραχανθρώπου (ΣΥΚ Π. Ν. Ή ΣΥΚ Σ. Ξ.) πρέπει πρώτα να έχεις περάσει με επιτυχία το σχολείο ανορθόδοξου πολέμου (ΚΕΑΠ) και το σχολείο βασικής εκπεύδευσείς αλεξιπτωτιστή (ΣΒΕΑ). Αν περάσεις με επιτυχία αυτά τα σχολεία θα έχεις την δυνανότητα να παρακολουθήσεις και σχολείο βατραχανθρώπου (Ελπίζω αυτά που είπα να είναι σωστά). Τώρα αν θες να γίνεις ΟΥΚ πρέπει να περάσεις σε μια σχολή του πολεμικού ναυτικού (ΣΜΥΝ, ΣΝΔ) είτε μέσω ΕΠΟΠ του πολεμικού ναυτικού. Και υστερα να παρακολουθήσεις το ΣΥΚ Π. Ν. Ένα λάθος που κάνετε οι περισσότεροι και που και γω στην αρχή έκανα είναι ότι όταν λέτε ΟΥΚ να το ταυτίζεται με τον βατραχάνθρωπο. ΟΥΚ είναι οι βατραχάνθρωποι του πολεμικού ναυτικού. Βατραχάνθρωπος είναι μια ιδιότητα. Και όταν λέτε θέλω να γίνω ΟΥΚ έχει διαφορά απ'το θέλω να γίνω βατραχάνθρωπος. Βατραχανθρώπους έχει και η Ζ'ΜΑΚ (κυρίως) και το ΕΤΑ. Τώρα ο μισθός θα κυμμένεται ανάλογα το βαθμό που έχεις και τα επιδόματα σου. Αλλά αν είσαι εν ενεργεία βατραχάνθρωπος και κάνεις καταδύσεις κτλ θα παίρνεις και επιπλέον χρήματα. Το ίδιο ισχύει και αν κάνεις άλματα με αλεξίπτωτο.
Speedster 1323

Δημοσίευση από Speedster 1323 »

Θελω να γινω αστροναυτης, σε ποια σχολη πρεπει να παω, ειναι καλα τα λεφτα, εχω σπουδασει μαγειρας θα με βοηθησει η ειδικοτητα μου... Το θελω πολυ κ εχω δει κ το αππολων 13 κ βραζει το αιμα μου για το διαστημα... Ειναι δυσκολα; Παιζω μπασκετ απο μικρο παιδι θα τα καταφερω αραγε. Χχαχαχαχαχαχαχαχαχα Καποια ατομα ακομα δεν περπατησαν κ θελουν να τρεξουν στους ολυμπιακους αγωνες. Χαχαχαχαχχα ετσι για να λεμε ειμαστε στην ελλαδα κ παμε κατα διαολου... Παπατζιλικια απο μικρα παιδια.
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από pantzos4 »

Ο μιστος δν κολαει με τ τι σχολειο εχεις περασει... Λεφτα περνει απο της συντιρισεις κ με τ εκτος εδρας για τον καιρο π εισαι σχολειο + εξοδα αποσπασεως -εκπεδευσεως κτλ... Οποιος εχει περασει την ΣΥΚ οταν αναφερετε λεει τη ειδικοτιτα του πχ ΕΠ. ΟΠ λοχια ταδε ταδε ομαδαρχεις ταδε δριας ταδε ομαδας Τ/φ χιριστεις ελαφροι οπλιζμου κ υποβριχιος καταστροφεας... Δν λεει βατραχανθρωπος...
3,5 χιλιαρικα η συντιριση στην συκ 2 τον χρονο 7 και αλλα 1 η 1500 απο αλεξιπτοτα Υπολογισε σκεψου ομως τ τ εχεις ν τραβιξεις οχι στα αλεξιπτοτα εκει ειναι τπτ μονο ψυχολογικο κ λιγο σοματικο ειναι. Στην συκ ομως. Ασχετα π θελεις κ βιζμα για να μπεις στο σχολειο. Κ ο ΑΞΚΟΣ 3ου θ σε περασει απο κοσκινο για να σε στηλει. Δν στελνουν ευκολα κ οι μοναδες αλλα κ ν σε στηλουν θελει κ βιζμα ν μπεις ς το σχολειο
Άβαταρ μέλους
MetaL_
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από MetaL_ »

Χαιρετώ την παρέα του Ελληνικού στρατου ! Θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τα Ο. Υ. Κ. Ειμαι 18 χρονων και θελω να μπω μονιμος στα Ο. Υ. Κ. εχω ακουσει πολλα, οτι ειναι δυσκολα, οτι λιγοι τα καταφερνουν και διαφορα αλλα! Πιστευω οτι εχω αρκετα δυνατο χαρακτηρα για να μπω σε αυτην την ομαδα με τις πολεμικες μηχανες! Απλα θελω τωρα να ρωτησω, πως γινετε να καταταχθω σε αυτην την ομαδα; Εχω ακουσει οτι ειναι πλεον δεν μπορεις να πας, πρεπει να εισαι μονιμος, και επειδη εγω με τα γραμματα δεν τα παω και πολυ καλα, θα ηθελα να ξερω αν υπαρχουν αλλοι τροποι για να καταταχθεις εκει μεσα. Εγω τωρα σκευτομαι να δηλωσω εθελοντης αν αυτο βοηθησει με καποιο τροπο, αν ναι τοτε τι να δηλωσω για να μπορεσω να μεταφερθω σε αυτην την ομαδα; Η αν γινετε να μπω μονιμος με καποιο τροπο και μετα να μεταφερθω εκει, πραγματικα δεν ξερω, δεν μπορει η μονη λυση να ειναι τα γραμματα! Βοηθηστε οσοι ξερετε, τι να κανω;
Άβαταρ μέλους
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ »

Πηγεναι στρατο (ειδικες δυναμεις) ... Και μετα βαλε Προκήρυξη Για λιμενικο και βατραχοςΘα πας να περασεις το ΣΥΚ του πολεμικου ναυτικου και πολλα! Αλλα σχολεια

Αλλα θα ανηκεις στην ΜΥΑ! Που ειναι Λιμενικό (αν και δεν εχει και τεραστια διαφορα)

Geo123
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Geo123 »

Θα ηθελα να ρωτησω κατι απλο. Για να πας ΟΥΚ πρεπει να περασεις απο πανελλαδικες εξετασεις;
Άβαταρ μέλους
Titis

Δημοσίευση από Titis »

Ναι πρέπει μέσω παννελληνίων εξετάσεων να περάσεις είτε στην ΣΝΔ είτε στην ΣΜΥΝ. Υπάρχει βέβαια και το άλλο να πας μέσω προκύρηξης ως ΕΠΟΠ. Αλλά αν έχεις την δυνατότητα σου προτείνω να πας από μια σχολή.
Geo123
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geo123 »

Ειναι υψηλες οι βασεις ;

Και κατι αλλο... Για να γινεις Ο. Υ. Κ πρεπει να εισαι μονιμος ; Η μπορεις να πας μονο τον 1 χρονο της θητειας σου ; Οπως ειναι κανονικα;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Greek_Army »

Geo123 έγραψε:Ειναι υψηλες οι βασεις ;

Και κατι αλλο... Για να γινεις Ο. Υ. Κ πρεπει να εισαι μονιμος ; Η μπορεις να πας μονο τον 1 χρονο της θητειας σου ; Οπως ειναι κανονικα;

1. Ψάξε στο google και βρες τα αποτελέσματα των πανελλήνιων

2. Μόνο σαν Μόνιμος

3. Άρα όχι

Geo123
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Geo123 »

Αν καποιος εχει msn. Ας με κανει αντ να μου εξηγησει καποια πραγματα...geofc@yahoo.gr ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Σιγά μη σου στείλει και πρωτοκολλημένη επιστολή.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης