νικολαςκερκυρα1984 έγραψε:Παραθετω εδω τις περσινες δηλωσεις του κ Μπεγλιτη http://www.nooz.gr/greece/mpeglitis-den-auksanetai-i-8iteia μπορει να παρθουν ολα τα αλλα μετρα αλλα οχι αυξηση.
Firebat έγραψε:Πάντως εμένα μου φαίνεται δύσκολο να γίνει η αύξηση από το Νοέμβρη! Μέχρι να το συζητήσουν, να το ψηφίσουν και να το εφαρμόσουν θα πάρει κανά 2μηνο για πλάκα. Πιο λογικό είναι να γίνει η αύξηση το Φλεβάρη...
Δεν χρειάζεται κανένα ψήφισμα, καθώς το Σύνταγμα λέει οτι ειναι 24 μήνες η θητεία, με τροπολογία έγινε 9μηνο με τροπολογία θα γίνει 12μηνο, δηλαδή μία υπογραφή είναι στην ουσία, τίποτα παραπάνω... Άρα άνετα πιάνει απο τον Νοέμβρη, εκτός και αν αποφασιστεί να ξεκινήσει απο τον Φλεβάρη.
Δεν το γνώριζα αυτό. Νόμιζα ότι θα έπρεπε να κατατεθεί νέο νομοσχέδιο για να γίνει η αύξηση!
Κατά τα άλλα δε με πειράζει καθόλου να υπηρετήσω 9μηνο ή 12μηνο αρκεί να το ξέρω εγκαίρως για να κάνω τον προγραμματισμό μου. Αν και κατά 90% θα μπω Φλεβάρη και όχι Νοέμβρη άρα για 12μηνο με βλέπω έτσι κι αλλιώς...
Σκεφτειται θετικά όσοι μπαινουμε Νοέμβριο απλα στην υποτιθεμενη καταστροφη του κόσμου 12/12/2012 θα είμαστε πολίτες με τις οικογενοιες μας! Παιδια περα απο την πλάκα καλο είναι να το εχουμε στο πίσω μέρος του μυαλου μας όσο και ναμην θελουμε για να μην το πάρουμε κατακαρδα πολύ!
Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση της στρατιωτικής θητείας - πιθανότατα στους 12 μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», δεν αποκλείεται από την προσεχή ΕΣΣΟ να κατατάσσονται και πάλι κληρωτοί στην Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Η αύξηση της θητεία κρίθηκε αναγκαία, λόγω και οικονομικής κρίσης, αφού πλέον έχει περιορισθεί σημαντικά η πρόσληψη επαγγελματιών στρατιωτών πενταετούς κατάταξης.
Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας πραγματοποιούνται αλλεπάλληλες συσκέψεις, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το νέο καθεστώς.
Στο τραπέζι βρίσκονται πολλές προτάσεις, όπως η στράτευση στα 18 (όπως συμβαίνει στην Κύπρο και στο Ισραήλ), ο περαιτέρω περιορισμός των αναβολών κατάταξης, αλλά και το κυνήγι των φυγόστρατων και των ανυπότακτων.
Πάντως πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέφεραν ότι τα σχέδια για την αύξηση της θητείας θα τεθούν σε δημόσιο διάλογο, κυρίως με τις νεολαίες των κομμάτων και τις φοιτητικές παρατάξεις.