Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
GreekSoldier1
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από GreekSoldier1 »

Για το δεύτερο, νομίζω είναι απίθανο να μην πας ποτέ εξωτερικό.
ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ
FutureCaptainKostas
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από FutureCaptainKostas »

Καλα λογικο ειναι να πας καποια στιγμη εξωτερικό, ειδικα στην αρχη, αλλα αργοτερα θα μπορέσω να βρώ δουλειά στην ελλάδα; Γιατι εχω ακούσει οτι χρειάζεσαι βίσμα για να το κάνεις. Για την εύρεση εργασίας θα ήθελα κάποιες πληροφορίεςευχαριστώ και πάλι

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Greek_Army »

FutureCaptainKostas έγραψε:Παιδια ειμαι στην τριτη λυκειου και σκεφτομαι να μπω στο ναυτικο, υπαρχει πιθανοτητα να ψαχνω για πλοιο ειτε ως δοκιμος, ειτε οταν αποφοιτησω και να μην βρίσκω; Παρακαλω απαντήστε μου καθώς σε λίγο καιρό θα φτιάξω το μηχανογραφικό μου.

εννοείται, χωρίς μέσον δύσκολα θα βρεις πλοίο, αυτό μπορείς να το διαβάσεις και εδώ από παιδιά που σπουδάζουν στην ΑΕΝ

ορέστης

Δημοσίευση από ορέστης »

Πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές οι πληροφορίες και οι γνώμες που γράγονται εδώ! Συνεχίστε!

Ερώτηση: Απόφοιτος ΑΕΝ (πλοιάρχων) με proficiency έχει δικαίωμα να αναζητήσει δουλειά σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης (π. Χ. Δανία) ή αλλού (π. Χ. Καναδάς). Αν ναι, πώς είναι η αγορά εργασίας εκεί; Υπάρχουν καλύτερες προοπτικές;

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

ορέστης έγραψε:Πολύ χρήσιμες και ουσιαστικές οι πληροφορίες και οι γνώμες που γράγονται εδώ! Συνεχίστε!

Ερώτηση: Απόφοιτος ΑΕΝ (πλοιάρχων) με proficiency έχει δικαίωμα να αναζητήσει δουλειά σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης (π. Χ. Δανία) ή αλλού (π. Χ. Καναδάς). Αν ναι, πώς είναι η αγορά εργασίας εκεί; Υπάρχουν καλύτερες προοπτικές;

Οχι γιατι δεν λογιζετε η θαλασσια υπηρεσια για την μετεπειτα εξελιξη σου...

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Είμαι μαθητης 2 λυκειου. Εχω δει οτι για πλοιάρχων μπορω να παω και απο τέταρτο πεδιο και απο δεύτερο. Τι μαθηματα πρεπει να επιλέξω; Δηλαδη με συμφέρει βιολογία η στατιστική ; Αόθ παίρνω οπωσδήποτε; Πείτε μου αν μπορειτε...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γιώργος έγραψε:Είμαι μαθητης 2 λυκειου. Εχω δει οτι για πλοιάρχων μπορω να παω και απο τέταρτο πεδιο και απο δεύτερο. Τι μαθηματα πρεπει να επιλέξω; Δηλαδη με συμφέρει βιολογία η στατιστική ; Αόθ παίρνω οπωσδήποτε; Πείτε μου αν μπορειτε...

Φίλε μου είσαι σε λάθος θέμα! Το σωστό θέμα είναι το Κατεύθυνση για το εμπορικό ναυτικό Εικόνα
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Ο μηχανικος Α - πλοιαρχος ποτε παιρνει συνταξη ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Συνταξιοδότηση Πλοιάρχων και Μηχανικών

Το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία, η φόρμα αναζήτησης του φόρουμ όχι, ψάξε και εσύ μπορείς
Άβαταρ μέλους
h4ckerman
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από h4ckerman »

Πραγματι και εγω το φορουμ το βρηκα ψαχνοντας για Ε. Ν (ΑΕΝ).Ετσι και εγω τελικα εδωσα για αεν με απολυτηριο και περιμενω να δω αν τελικα θα περασω γιατι ακομη δεν εχουν βγει τα αποτελεσματα... Νομιζω προκειται να βγουν 20-25/9.

Ηθελα να ρωτησω σαν Πλοιαρχος/Μηχανικος, αργοτερα στην ηλικια κοντα στα 30, υπαρχει καποια πιθανοτητα να βρεις δουλεια στην στερια (πχ. Για να κανεις οικογενεια) αλλα να ασχολεισαι με το αντικειμενο που εμαθες;

Διαβασα οτι ο πλοιαρχος ειναι απιθανο να βρει δουλεια στην στερια ενω ο μηχανικος εχει καποιες πιθανοτητες λογω του αντικειμενου του.

Ξερει καποιος να μας πει πανω σε αυτο το επικαιρο θεμα κατι παραπανω.

Παντως ο greko_27 μπορω να πω εχει βοηθησει σε πολυ μεγαλο βαθμο πολλους, οπως και εμενα. Να εισαι παντα καλα,Greko

ΔΗΜΗΤΡΗΣ95
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ95 »

Καλησπέρα σας.Είμαι μαθητής της Γ' Λυκείου και φέτος καλούμαι να επιλέξω τι σχολές θα σημειώσω στο μηχανογραφικό μου.

Έχοντας κοιτάξει και ψάξει λίγο-πολύ τις σχολές, το ενδιαφέρον μου τράβηξε η Σχολή Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού.

Τι γνώμη έχετε; Έχω ενημερωθεί για τα περισσότερα του επαγγέλματος απλά θα ήθελα να μπούμε λίγο σε περισσότερες λεπτομέρειες όπως:

a. Η Επαγγελματική αποκατάσταση είναι 100% μόλις τελειώσω τη σχολή ;

b. Αν πχ σαλπάρω τον Σεπτέμβριο και γυρίσουμε στη πατρίδα μετά το 6μηνο, δηλαδή τον Φεβρουάριο, πότε ξανά σαλπάρω ;(πχ πάλι τον Σεπτέμβριο; ) Θέλω να πω με λίγα λόγια το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη στιγμή που γυρίσουμε από το ταξίδι, μέχρι να ξαναφύγω. Λογικά στην ίδια εταιρία δεν παραμένω ;

c. Απ'ότι κατάλαβα, υπάρχουν δύο είδη πλοίων. Τα ακτοπλοικά, στα οποία αμοίβεσε με περίπου 3,500 ευρώ, ενώ στα άλλα με 5,000. Υπάρχουν και για τα 2 είδη πλοίων ζήτηση προσωπικού;

d. Εάν τελειώσω τη σχολή στα 24 και ξεκινήσω κανονικά τα "ταξίδια" μετά... Θα συνταξιοδοτηθώ στα 50 περίπου; Κάτι τέτοιο διάβασα σε άλλο topic αλλά δεν το πολύκατάλαβα...

Αυτά προς το παρόν,

Ευχαριστώ και περιμένω νεότερα!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όπως λοιπόν έψαξες τις σχολές θα ψάξεις και το φόρουμ

Συνταξιοδότηση Πλοιάρχων και Μηχανικών
ΑΕΝ (Σελίδα σου για τα ταξίδια που ρωτάς)
Μισθοί
Τα άλλα θα τα βρεις σε αυτό το θέμα σε προηγούμενες σελίδες
Άβαταρ μέλους
unforgiven21
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από unforgiven21 »

Γεια σας και απο μενα, λοιπον ειμαι 16 χρονων σε 1 χρονο δινω πανελληνιες. Βασικα το σκεφτομαι αν θα δωσω... Θελω μερικες ερωτησεις: Ειδα σε ενα θεμα /forum/forum_posts.asp?TID=7066&OB=ASC Εδω, οτι λεει κατι για φορτηγα και πετρελαιοφορα, εγω αν περασω μηχανικος εγω διακλεγω σε ποια θα παω ή αυτοι με βαζουνε οπου θελουνε; Επισης για τους μισθους ξεκιναω απο μηχανικος γ' (αν ειμαι μηχανικος) και σιγα σιγα παω β' α'; Και επισης ποσο καιρο βρισκμαι στη θαλασσα κα ιποσο καιρο ξεκουραζομαι ; Δηλαδη ποσο καιρο δεν δουλευω; Αυτα θελω να μου απαντησετε και ευχαριστω πολυ...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 26
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

unforgiven21 έγραψε:Γεια σας και απο μενα, λοιπον ειμαι 16 χρονων σε 1 χρονο δινω πανελληνιες. Βασικα το σκεφτομαι αν θα δωσω... Θελω μερικες ερωτησεις: Ειδα σε ενα θεμα /forum/forum_posts.asp?TID=7066&OB=ASC Εδω, οτι λεει κατι για φορτηγα και πετρελαιοφορα, εγω αν περασω μηχανικος εγω διακλεγω σε ποια θα παω ή αυτοι με βαζουνε οπου θελουνε; Επισης για τους μισθους ξεκιναω απο μηχανικος γ' (αν ειμαι μηχανικος) και σιγα σιγα παω β' α'; Και επισης ποσο καιρο βρισκμαι στη θαλασσα κα ιποσο καιρο ξεκουραζομαι ; Δηλαδη ποσο καιρο δεν δουλευω; Αυτα θελω να μου απαντησετε και ευχαριστω πολυ...

α. Διαλεγεις εσυ πλοιο.

β. Προαγεσαι απο Γ' σε Β' και Α' πλοιαρχο/μηχανικο εφοσον εχεις συμπληρωσει την απαιτουμενη ναυτικη προυπηρεσια (24 μηνες απο Γ' σε Β', και 36 μηνες απο Β' σε Α'.

γ. Οι μισθοι και η διαρκεια συμβασεων εργασιας βρισκονται αναλυτικα εδω .

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες