Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

PILOT έγραψε:Ενας ιδιωτης που δεν εχει με το εμπορικο ναυτικο καμια σχεση πως μπορει να καταταγει. Ακουω μερικους που λενε θα παω στα καραβια με ποιον τροπο γινεται; Με συνχωριτε αλλα ειμαι ασχετος πανω στο θεμα αυτο.

Μεσω κατακτηριων πανελληνιων εξετασεων δηλωνοντας στο μηχανογραφικο δελτιο τις συγκεκριμενες σχολες ΑΕΝ-Πλοιαρχων και Μηχανικων (υπαρχει και σχετικη προκηρυξη) ή μεσω προκηρηξης η οποια δημοσιευτε στις εφημεριδες αλλα και στο site του ΥΕΝ και αφορα την καταταξη υποψηφιων μονο με το απολυτηριο λυκειου...Www.yen.gr... Τα προσοντα ειναι τα εξης: Αποφοιτος λυκειου,18-27 ετων, καθαρο ποινικο μητρωο, αρτια σωματικη και ψυχικη υγεια συμφωνα με τα ισχυοντα της νομοθεσιας περι υγειονομικης καταλληλοτητας των ναυτικων.

MIX_M
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MIX_M »

Σας παρακαλω πολυ...

χρειαζομαι μια υπευθυνη απαντηση απο γνωστη του θεματος.

ειμαι μηχανολος μηχανικος 33 ετων οσονουπω. Μεχρι προσφατα ασχολιομουν με μελέτες σε κτιρια-βιομηχανια.

σας παρακαλω θα ημουν ευγνωμων εαν καποιος μπορουσε υπευθυνα να με κατατοπισει εαν μπορω να διεκδικησω κατι στην ναυτιλια και γενικα για τις συνθηκες εργασιας-εξελιξης.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

MIX_M έγραψε:Σας παρακαλω πολυ...

ειμαι μηχανολος μηχανικος 33 ετων οσονουπω. Μεχρι προσφατα ασχολιομουν με μελέτες σε κτιρια-βιομηχανια.

σας παρακαλω θα ημουν ευγνωμων εαν καποιος μπορουσε υπευθυνα να με κατατοπισει εαν μπορω να διεκδικησω κατι στην ναυτιλια και γενικα για τις συνθηκες εργασιας-εξελιξης.

Γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος> Τι σε ενδιαφερει περισσοτερο οι συνθηκες εργασιας ή αν θα μπορεσεις να βρεις δουλεια στα καραβια... ;

MIX_M
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από MIX_M »

greko_27 έγραψε:

Γινε λιγο ποιο συγκεκριμενος> Τι σε ενδιαφερει περισσοτερο οι συνθηκες εργασιας ή αν θα μπορεσεις να βρεις δουλεια στα καραβια... ;

και για τα 2. Με ενδιαφερει περισσοτερο εργασια σε ναυτιλιακη παρα σαν μηχανικος σε καραβια.
εαν μπορεις να με κατατοπισεις λιγο επισης για τις προοπτικες, συνθηκες, μισθο ενος μηχανολογου σε ναυτιλιακη θα σου ημουν ευγνωμων. Επισης οι ναυτιλιακες προσεγγιζονται πορτα πορτα μ εχουν πει και οχι με mails. Ισχυει κατι τετιοο; Σ ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

MIX_M έγραψε:
greko_27 έγραψε:

και για τα 2. Με ενδιαφερει περισσοτερο εργασια σε ναυτιλιακη παρα σαν μηχανικος σε καραβια.
εαν μπορεις να με κατατοπισεις λιγο επισης για τις προοπτικες, συνθηκες, μισθο ενος μηχανολογου σε ναυτιλιακη θα σου ημουν ευγνωμων. Επισης οι ναυτιλιακες προσεγγιζονται πορτα πορτα μ εχουν πει και οχι με mails. Ισχυει κατι τετιοο; Σ ευχαριστω

Καπως δυσκολα να βρεις κενη θεση για αρχιμηχανικος σε ναυτιλιακη εταιρεια... Ποιοι γινονται ομως αρχιμηχανικοι στις ναυτιλιακες εταιρεις; Οι Α' μηχανικοι με την πολυχρονη εμπειρια τους στα καραβια, ή αποφοιτοι πολυτεχνικων σχολων με την αναλογη εμπειρια απο τα καραβια (1 χρονο θαλας υπηρ) ή αποφοιτοι απο ΑΕΝ με μεταπτυχιακα απο Αγγλια και παλι με την αναλογη θαλασσια υπηρεσια... οι ναυτιλιακες εταιρειες συνηθως προσεγγιζουν τους υποψηφιους εκτος και εαν πας συστημενος απο ανθρωπο που βρισκετε σε υψηλη θεση! Εαν δεν εχει καποιος την καταλληλη επαγγελματικη εμπειρια απο μηχανολογικες εγκαταστασεις πλοιων δεν υπαρχει περιπτωση να προσληφθει... Εκτος και εαν σε ενδειαφερει να σταδιοδρομησεις ως μηχανικος σε πλοια και επειτα να αναοιξει ο δρομος για την θεση του αρχιμηχανικου...

Geiranger
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Geiranger »

Η θάλασσα...

Η θάλασσα είναι μαγεία... Ένας έρωτας μεγάλος...

Σε περιμένει πάντα εκεί για να σαλπάρεις μαζί της και να σου γνωρίσει καινούργια τοπία που δύσκολα θα έβλεπες αλλιώς. Μυρωδιές σπάνιες να σε τριγυρνούν από τα λιμάνια που προσεγγίζεις και ένα αεράκι να σε χτυπάει στο πρόσωπο άλλες φορές Δυνατά και άλλες φορές σαν να σε Χαϊδεύει... Το μόνο που ζητά είναι να προσέχεις και να την προσέχεις. Καμιά φορά Αγριεύεται πολύ Και θέλει καλό ιππέα. Με αντοχές και Τη σωστή ψυχραιμία ο ιππέας περνάει καλά μαζί της ακόμα και σαυτές τις δύσκολες στιγμές της. Μετά πάλι θα ηρεμήσει και θα συνεχίσει το ταξίδι. Ο ιππέας το ξέρει καλά. Και της δείχνει πάντα σεβασμό, αγάπη και υπομονή στα θελήματά της. Έτσι και με αυτό το τρόπο ένας ναυτικός αντέχει τόσα χρόνια στη θάλασσα. Την αγαπάει.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση να αποχωρίζεσαι τους δικούς σου ανθρώπους στη στεριά για ένα μεγάλο χρονικό Διάστημα Και να βρίσκεσαι μόνος σου μεσοπέλαγα αναπτύσσοντας Πλέον σχέσεις με την ανατολή και την δύση σε καθημερινή βάση. Όμως το κάνεις. Και δεν είναι τα χρήματα που σε κάνουν να επιβιώσεις στη θάλασσα. Μπορεί να είναι η πρόκληση αλλά δεν είναι αρκετό. Θέλει να δώσεις την προσωπική σου μάχη και αγώνα για να ζήσεις μαζί της.

Και η ίδια έχει απαιτήσεις Από Εσένα...

Στο τέλος τα καταφέρνεις... Αρκεί να την αγαπήσεις!

Άλλωστε τι σε αυτήν τη ζωή δεν θέλει αγώνα;

Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Commander »

Καθε πλοιαρχος εχει την δικη του καμπινα η κοιμαται με τους υπολοιπους; Παρακαλω απαντηστε μου... Ευχαριστω
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Commander έγραψε:Καθε πλοιαρχος εχει την δικη του καμπινα η κοιμαται με τους υπολοιπους; Παρακαλω απαντηστε μου... Ευχαριστω

Ολοι οι αξιωματικοι εχουν τη δικη τους καμπινα!

Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ευχαριστω, αν μπορεις πες μου και για τους δοκιμους. Και κατι ακομα, μεσα το βαπορι (κυριως για τανκερ) εχει κανενα μεσο ψυχαγωγιας η μονο δουλεια και υπνος?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Commander έγραψε:Ευχαριστω, αν μπορεις πες μου και για τους δοκιμους. Και κατι ακομα, μεσα το βαπορι (κυριως για τανκερ) εχει κανενα μεσο ψυχαγωγιας η μονο δουλεια και υπνος;
Οι δοκιμοι μπορουν να μεινουν και με αλλους στην καμπινα... Αλλα τα περισσοτερα συγχρονα πλοια εχουν πληθωρα καμπινων... Μεσο ψυχαγωγιας=αγορασε καλυτερα κανενα λαπτοπ... Υπαρχει τηλ με dvd player στο καπνιστηριο

Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Οταν λες λαπτοπ εννοεις με συνδεση η υπαρχει ασυρματο (να μου πεις τι σε ρωταω αλλα... )
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Commander έγραψε:Οταν λες λαπτοπ εννοεις με συνδεση η υπαρχει ασυρματο (να μου πεις τι σε ρωταω αλλα... )

δεν υπαρχει συνδεση με το ιντερνετ εντος πλοιου για την ψυχαγωγια των πληρωματων. Μονο στο λιμανι εφ οσον βγεις.

Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

ok ευχαριστω και παλι!
TEO

Δημοσίευση από TEO »

Ρε φιλε το εμπορικο ναυτικο δεν ειναι δε περασα αλλου αιντε παω εμπορικο ναυτκο γιατι θα φυγεις νυχτα αστο καλυτερα πηγαινα αστυνομια και αν δε περασεις καπου αλλου οχι εμπορικο ναυτικο. Εγω οπως και αλλοι που το εχοθν σαν ονειρο και 20000 μορια να εβγαζα αληθεια σου λεω παλι εμπορικο θα πηγαινα... Μην πας γτ δεν το θες πραγματικα και θα στερησεις θεσεις σε αυτοθς που το θελουν πραγματικα οπως εγω που δινω 2 φορα πανελληνιες
Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Ισως και να εχεις δικιο αλλα δεν με αφηνει αδιαφορο η εμποροπλοιαρχων... Ειμαι α λυκειου και βγαζω 17+ και κυριως για εμπορικο ναυτικο σκεφτομαι...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης