Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Καταλαβα ευχαριστω πολυ φιλε μου οι πληροφοριες σου ηταν πολυ χρησιμες. Βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα πανω σε αυτο το θεμα θα μου το προτινες να παω; Αυτη τη δουλια την κανουν μια ζωη η μετα μπορω να δουλεψω σε λιμανι; Απο ατυχηματα κ πειρατες ειναι συχνα φενομενα γιατι εχω ακουσει αρκετα.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

miltos έγραψε:Καταλαβα ευχαριστω πολυ φιλε μου οι πληροφοριες σου ηταν πολυ χρησιμες. Βλεπω οτι γνωριζεις αρκετα πανω σε αυτο το θεμα θα μου το προτινες να παω; Αυτη τη δουλια την κανουν μια ζωη η μετα μπορω να δουλεψω σε λιμανι; Απο ατυχηματα κ πειρατες ειναι συχνα φενομενα γιατι εχω ακουσει αρκετα.

Ριξε πολυ διαβασμα για να περασεις καλυτερα στην αστυνομια... Το ναυτικο επαγγελμα ειναι πολυ δυσκολο...
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Γιατι ειναι πολυ δυσκολο; Πειρατιες και τετοια ειναι συχνα φενομενα?
Η1ν2

Δημοσίευση από Η1ν2 »

Greco ...
(α) Οι μηχανικοί αποκτουν κάποια εξιδίκευση στα πλοία που εργάζονται;(Φορτηγα - Γκαζάδικα - Επιβατικά κτλ)
(β) Αν ναι, ποσο δύσκολο είναι να αλλαξουν;
(γ) Ισχύει και για τους πλοιάρχους στον ίδιο βαθμό;
(δ) Ο βαθμός εισαγωγής στις ΑΕΝ παίζει ρόλο;(εκτός απο την προτερεοτητα εισαγωγης στις σχολες) Ρωτάω γιατί εχω απολυτήριο 16,5 και πτυχιο αγγλικών (proff, του πανεπιστημίου Michigan) ενώ αν δωσω πανελληνιες πάνω απο 14.000 μόρια δεν βγάζω.
(ε) Επειδή έχω ψιλοανχωθεί με αυτα που ακούω για το πρώτο εκπαιδευτικο ταξίδι (ί) Αυτα που λέει το άρθρο που μας έκανες link θα ισχύουν απο του χρόνου (2011-2012) ;(ίί) Είναι δύσκολο να βρει κανείς εταιρια για το πρωτο εκπαιδευτικό σε ποντοπόρο πλοίο;

-Ζητώ συγγνώμη αν μερικά από τα ερωτήματα μου εχουν απαντηθει, αλλά 25 σελίδες γράψατε, ίσως κάτι να μου διεφυγε :-)
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

miltos έγραψε:Γιατι ειναι πολυ δυσκολο; Πειρατιες και τετοια ειναι συχνα φενομενα;

Εαν διαβασεις παλαιοτερα μου μυνηματα στο φορουμ θα καταλαβεις... Αυτο το επαγγελμα πρεπει να το γουσταρεις τρελα... Γιατι αλλιως σου γυριζει μπουμερανγκ στο τελος... Επειδη δεν σε βλεπω και τοσο αισιοδοξο με το επαγγελμα καλυτερα να προσπαθησεις για αστυνομια... Τσαμπα θα ταλαιπωρηθεις και θα φας μια χρονια στις αεν...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

(Α),(β) και (γ) : Οι μηχανικοι και Πλοιαρχοι-αξιωματικοι εχουν συγκεκριμενα καθηκοντα πανω στα πλοια. Εκτελεση βαρδιας, συντηρηση-επισκευη Κυριων μηχανων, βοηθητικων μηχανηματων, αντλιων κτλπ, συμπληρωμα ημερολογιου γεφυρας και μηχανης και πολλες αλλες αρμοδιοτητες. Για τα κατωτερα πληρωματα και τους λοιπους αξιωματικους υπαρχουν αλλες αρμοδιοτητες-καθηκοντα. Πχ ο μηχανικος δεν προκειτε να κανει εργασια που υποχρεουται να κανει ο ηλεκτρολογος του πλοιου. Κανεις δεν προκειτε να σου αλλαξει την ειδικοτητα μεσα στο πλοιο, γι αυτο και οσοι αποφοιτουν απο τις ΑΕΝ και κριθουν καταλληλοι απο την ΑΝΥΕ μαζι με το πτυχιο παιρνουν και το διπλωμα πλοιαρχου ή μηχανικου Γ' Ταξεως (δηλαδη επικυρωνουν την ειδικοτητα τους-καθηκοντα). Οτι ισχυει για τους μηχανικους ισχυει και για τους πλοιαρχους.
(δ) : Ο βαθμός εισαγωγής στις ΑΕΝ δεν παιζει κανενα ρολο παρα μονο στην προτεραιοτητα εισαγωγης στις σχολες.
(ε) : Εαν επιδοτηθει του χρονου το Α' Εκπαιδευτικο ταξιδι εχει καλως... Εαν οχι ο μονος αρμοδιος να σου απαντησει ειναι ο υπουργος. Τωρα για καλου κακου οσο ποιο νωριτερα βρεις ναυτιλιακη εταιρεια (απο την εναρξη του διδακτικου εξαμηνου) και οσο ποιο νωρις περασεις τα μαθηματα που απαιτουνται για να μπαρκαρεις-κανεις το Α' Εκπαιδευτικο σου ταξιδι, τοσο το καλυτερο για σενα. Εταιρεια παντως θα βρεις για ποντοπορα πλοια. Οι γυναικες δυσκολευονται καπως... Αλλα ποσως μας νοιαζει εμας τους αντρεςΕικόνα... Ετσι και αλλιως ειναι ενα ανδροκρατουμενο επαγγελμα που θελει πυγμη, μεγαλες ψυχικες αντοχες, ηγετικες ικανοτητες κα.
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Δεν ξερω φιλε μου αν δεν περασω αστυνομια θελω κατι πιο σιγουρο που αποτι ακουω εμποροπλοιαρχων ζητουν αρκετα. Μου φαινετε παραξενο αν με διαγραψουν απο την σχολη και την 2 χρονια ξαναπιασω την βαση δεν γινετενα κανω εγραφη;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

miltos έγραψε:Δεν ξερω φιλε μου αν δεν περασω αστυνομια θελω κατι πιο σιγουρο που αποτι ακουω εμποροπλοιαρχων ζητουν αρκετα. Μου φαινετε παραξενο αν με διαγραψουν απο την σχολη και την 2 χρονια ξαναπιασω την βαση δεν γινετενα κανω εγραφη;

Eαν διαγραφεις απο την σχολη λογω απουσιων (δηλαδη χασεις πανω απο 2 διδακτικα εξαμηνα) τοτε διαγραφεσαι αυτοματως και δεν μπορεις να ξαναμπεις. Δηλαδη μενεις απο απουσιες στο Α' Θεωρητικο Εξαμηνο, οποτε χανεις και το Α' Εκπαιδευτικο ταξιδι και του χρονου (επειδη επαναλαμβανεις τη χρονια) μενεις απο απουσιες ξανα στο Α θεωρητικο εξαμ. Οποτε αυτοματως διαγραφεσαι και δεν εχεις το δικαιωμα να ξαναπας.
H1v2

Δημοσίευση από H1v2 »

Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Πριν από λίγο κοίταξα τη προκήρυξη του 2010 και είδα οτι πήραν 326 μηχανικους και 466 πλοίαρχους ( Αυτές ήταν οι θέσεις)

(1) Αφού υπάρχει έλλειμμα μηχανικών, όπως έχεις γράψει σε παρα πολλά ποστ σου, γιατί ζητάνε λιγότερους μηχανικούς;

(2) Υπάρχει πιθανότητα σε πλοίο με ελληνική σημαία να πάρουν ξένους μηχανικούς (Αξιωματικούς). Αν ναι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία;

(3) Θέλω να περάσω μηχανικός όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα... Δεν έχω ιδέα από χημεία, αυτό θα μου δημιοργήσει πρόβλημα στην σχολή; Αν ναι, αξίζει να βρω τα βιβλία του λυκείου και να τα ξεσκονίσω ή δεν εχουν ( σχεδόν) καμία σχέση με αυτά της σχολής;

(4) Οι μηχανικοί κατατάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγελματα ή ισχύει μονο στα γκαζάδικα;(Εχω ακουσει οτι ισχυει για τους πλοιάρχους)

(5) Ποια σχολή θεωρήται καλύτερη για τους μήχανικους και ποια για τους πλοιάρχους?
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Φιλε γρεκο διαβασα ολες τις σελιδες του φορουμ και δεν βρηκα τιποτα σε σχεση με πειρατιες και ατυχιματα.
miltos

Δημοσίευση από miltos »

Οταν λεμε 8 μηνες ταξιδι προφανως το καραβι θα μενει καποιες μερες στο λιμανι σωστα; Και τοσους πολους μηνες να βλεπουν μονο ουρανο και θαλασσα πως την παλευεουν;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

miltos έγραψε:Οταν λεμε 8 μηνες ταξιδι προφανως το καραβι θα μενει καποιες μερες στο λιμανι σωστα;Και τοσους πολους μηνες να βλεπουν μονο ουρανο και θαλασσα πως την παλευεουν;

Λιωνουν στο PS3 και στην τσονταΕικόνα... Εαν εχουν χρονο!
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

miltos έγραψε:Φιλε γρεκο διαβασα ολες τις σελιδες του φορουμ και δεν βρηκα τιποτα σε σχεση με πειρατιες και ατυχιματα.

Aυτα θα τα βρεις σε blogs που αναφερονται στην ναυτιλια.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

H1v2 έγραψε:Καταρχάς ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση! Πριν από λίγο κοίταξα τη προκήρυξη του 2010 και είδα οτι πήραν 326 μηχανικους και 466 πλοίαρχους (Αυτές ήταν οι θέσεις)

(1) Αφού υπάρχει έλλειμμα μηχανικών, όπως έχεις γράψει σε παρα πολλά ποστ σου, γιατί ζητάνε λιγότερους μηχανικούς;

(2) Υπάρχει πιθανότητα σε πλοίο με ελληνική σημαία να πάρουν ξένους μηχανικούς (Αξιωματικούς). Αν ναι, δεν θα υπάρχει πρόβλημα με την επικοινωνία;

(3) Θέλω να περάσω μηχανικός όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα... Δεν έχω ιδέα από χημεία, αυτό θα μου δημιοργήσει πρόβλημα στην σχολή; Αν ναι, αξίζει να βρω τα βιβλία του λυκείου και να τα ξεσκονίσω ή δεν εχουν (σχεδόν) καμία σχέση με αυτά της σχολής;

(4) Οι μηχανικοί κατατάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγελματα ή ισχύει μονο στα γκαζάδικα;(Εχω ακουσει οτι ισχυει για τους πλοιάρχους)

(5) Ποια σχολή θεωρήται καλύτερη για τους μήχανικους και ποια για τους πλοιάρχους;

(1) Αυτοι που βγαζουν την προκηρυξη την παιζουν με τα 4Εικόνα. Τι περιμενεις απο το υπουργειο των ψαραδων.
(2) Σαφως και μπορουν να μπουν ξενοι αξιωματικοι. Τα αγγλικα ειναι η επισημη γλωσσα επικοινωνιας στη ναυτιλια.
(3) Καλο θα ηταν να γνωριζεις τα βασικα.
(4) Οι ναυτικοι (ολες οι ειδικοτητες) κατατασσονται στα βαρεα ανθυγιεινα.
(5) Η μηχανιωνα εχει καλη φημη και ειναι η μονη σχολη που εχει προσoμιωτη μηχανοστασιου. Οι περισσοτερες ειναι καλες σχολες.
miltoss

Δημοσίευση από miltoss »

Χαχαχαχα! κατσε οταν λες αμα εχουν χρονο; Δηλαδη τι μπορει να κανεις κανεις 15 ωρες στο καραβι; Δεν ξερω φιλε μου θα ηθελα να μπω αλλα δεν ξερω αμα θα αντεξω 6 μηνες σε καραβι να το κανω για 15- 20 χρονια.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης