ΑΕΝ - Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Απάντηση
Στρατός και θητεία
xiotis21
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από xiotis21 »

έγραψε:Εμένα το μεγαλυτερο προβλημα μου είναι αν ξερει καποιος να μου πει που μπορω να βρω το ακριβες προγραμμα μαθηματων Β' Εξαμηνο ΠΛοιαρχων Ασπροπυργου για το ακδημαικο ετος 2011-2012.Οσο για την ερωτηση σου φιλε, καλυτερα μεινε Υδρα. Εδω τα πραγματα ειναι μπαχαλο. Δυστυχως...

Λογικά αυτό θα κάνω-τουλάχιστον γι αυτό το 2ο έτος!
Απο τις πληροφορίες που μαθαινω ειναι οτι σημερα 8/11, κανουνε 11 ωρες μαθημα, και εμεις 30.
Σύμφωνα με αυτα που κάνουμε Υδρα, χωρίς κενά. Ειναι:
Μαθηματικα (3ωρες), Φυσική (3), Αγγλικα (5), Μετεωρολογια (3), Ναυπηγια (4), Ναυτ. Τεχνη (3), Επικοινωνιες1 (2), Ναυτιλία (7)
Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Commander »

Παιδια αν καποιος ξερει ας μου πει... Στις αεν φορανε στολη εστω και σε λιγες περιπτωσεις, πανω στο πλοιο χρειαζεται; Υπαρχουν και διακριτικα για τους βαθμους?
Άβαταρ μέλους
DaMon
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από DaMon »

Ναι σε ολα.
Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Kalodrei »

Commander έγραψε:Παιδια αν καποιος ξερει ας μου πει... Στις αεν φορανε στολη εστω και σε λιγες περιπτωσεις, πανω στο πλοιο χρειαζεται; Υπαρχουν και διακριτικα για τους βαθμους;

οχι δεν φοραμε, τουλαχιστον στον Ασπροπυργο που ειμαι... Τωρα για το πλοιο μονο αμα ειναι επιβατικο απο οτι ξερωΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Commander
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Commander »

Δηλαδη δεν εχετε στολη η απλα δεν την φορατε?
Άβαταρ μέλους
Kalodrei
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Kalodrei »

Commander έγραψε:Δηλαδη δεν εχετε στολη η απλα δεν την φορατε;

δεν εχουμεΕικόνα
Άβαταρ μέλους
amomos2
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από amomos2 »

Commander έγραψε:Δηλαδη δεν εχετε στολη η απλα δεν την φορατε;

καμια φορα στις παρελασεις στις οινουσσες φορουσαν μονο το γουλι πουλι ενα πουλοβερ με τα διακριτικα και στι μηχανικων στη χιο φορουσαν την οκταρα... Αυτο συνεβαινε πριν δυο χρονια!
Άβαταρ μέλους
amomos2
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δημοσίευση από amomos2 »

Commander έγραψε:Παιδια αν καποιος ξερει ας μου πει... Στις αεν φορανε στολη εστω και σε λιγες περιπτωσεις, πανω στο πλοιο χρειαζεται; Υπαρχουν και διακριτικα για τους βαθμους;

στολες φορανε στα επιβατηγα στα κρουαζιεροπλοια και σε πολυ σπανιες περιπτωσεις σε φορτηγα και γκαζαδικα αλλα θα το δεις πολυ σπανια!
D

Δημοσίευση από D »

Καλησπερα κι απο εμενα, θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια μιας και συντομα δινω πανελληνιες και σκεφτομαι πολυ σοβαρα το θεμα των ΑΕΝ. Ξερω και διαβασα οτι τα αγγλικα ειναι ενα πολυ μεγαλο bonus. Εαν γνωριζεις επιπλεον γλωσσες ειναι και αυτο bonus; Η μονο τα αγγλικα μετρανε; Μιλαω και για την σχολη αλλα και για την αγορα εργασιας.

Επιπλεον, που κυμαινονται οι αμοιβες στα θαλασσια εξαμηνα, και πως ειναι μια συνηθισμενη ημερα εν πλω

στους 36 μηνες που χρειαζεσαι για να γινεις πλοιαρχος Α' συμπεριλαμβανονται και οι συνολικα 12 μηνες απο την φοιτηση;

Οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη. Αναφερομαι στους πλοιαρχους.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από greko_27 »

D έγραψε:Καλησπερα κι απο εμενα, θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια μιας και συντομα δινω πανελληνιες και σκεφτομαι πολυ σοβαρα το θεμα των ΑΕΝ. Ξερω και διαβασα οτι τα αγγλικα ειναι ενα πολυ μεγαλο bonus. Εαν γνωριζεις επιπλεον γλωσσες ειναι και αυτο bonus; Η μονο τα αγγλικα μετρανε; Μιλαω και για την σχολη αλλα και για την αγορα εργασιας.

Επιπλεον, που κυμαινονται οι αμοιβες στα θαλασσια εξαμηνα, και πως ειναι μια συνηθισμενη ημερα εν πλω

στους 36 μηνες που χρειαζεσαι για να γινεις πλοιαρχος Α' συμπεριλαμβανονται και οι συνολικα 12 μηνες απο την φοιτηση;

Οποιαδηποτε επιπλεον πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη. Αναφερομαι στους πλοιαρχους.

Οποιαδηποτε γνωση γλωσσας + αγγλικα θεωρειτε bonus!Gia να γινεις α' πλιαρχος ή α΄μηχανικος χοντρικα για να μην μπερδευεσαι μετα την αποφοιτηση σου απο την σχολη χρειαζεσαι 5 συνεχη χρονια (θαλασσια υπηρεσια + επιμορφωση στα ΚΕΣΕΝ. Και τα 2 μαζι μας δινουν συνολο 5 χρονια). Οι 12 μηνες κατα την φοιτηση σου στην σχολη αφορουν την εκπαιδευση σου και δεν συνυπολογιζονται σαν θαλλασια υπηρεσια στην μετεπειτα καριερα σου, παρα μονο για συνταξιοδοτηση. Πανω κατω στα 30 με 35 θα εισαι α' πλοιαρχος ή μηχανικος αναλογα βεβαια και με τις αντοχες του καθενος αλλα και την εμπειρια που θα αποκτησει.

Jasonoulis

Δημοσίευση από Jasonoulis »

Αφου ειναι υποφερτή η σχολή ασπροπύργου τότε καλύτερα να φοιτήσω στην συγκεκριμένη. Αν και πιθανότατα πρέπει να πρόκειται για τη μεγαλύτερη ακαδήμια της ελλάδας έτσι; Απαιτητικούς όμως με ποια έννοια οτι αφού κάνουν σωστό μάθημα απαιτούν και από το μαθητή ή μήπως δεν είναι ικανοί καθηγητές; Και σε κόβουν στα μαθήματα τους και στο τέλος παίρνεις καθυστερημένα το πτυχίο;
Επίσης σχετικά με το γεγονός πως δεν μετράνε τα εκπαιδευτικά ταξίδια για την προαγωγη σε β πλοίαρχος, γνωρίζω πως έχει κανείς την επιλογή να πέι μετά Για τη στρατιωτική θητεία του στο ναυτικό κσι η πρακτική εξάσκηση εκεί να μετρηθέι σαν ταξίδια εν πλώ για την προαγωγή σε β και επείτα α πλοίαρχο.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από diplomaths »

Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάποια πραγματάκια και γω:
1) Οι σπουδαστές των αεν χίου, οινουσσών, κρήτης κλπ, για να βρουν ναυτιλιακές εταιρίες, πρέπει να πάνε Αθήνα για να ψάξουν ναυτιλιακές εταιρίες, στα τέλη του πρώτου εξαμήνου για να πάνε για δόκιμοι, και να χάσουν μέρες μαθημάτων;

2) Έχω ακούσει αποτρεπτικά σχόλια για την εσωτερική φοίτηση. Αν θα υπάρχει του χρόνου, τι αρνητικό υπάρχει;

3) Για τις διαφορές πλοιάρχου και μηχανικού, στα μαθήματα στις αεν, και μέσα στο πλοίο, πάνω κάτω τις ξέρουμε. Πως θα συμβούλευε όμως κάποιος που ξέρει, βάσει της προσωπικότητας, τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου δηλαδή, που χρειάζεται το καθένα από τα 2.

4) Γιατί στην μία προκήρυξη (πανελλήνιες) αναφέρει πως αφού περάσουμε, και μ πούμε, πρέπει να δώσουμε το πρωτότυπο απολυτήριο, ενώ στην δεύτερη, ζητάει απλά ένα αντίγραφο;

5) Που μπορώ να βρω τον εσωτερικό κανονισμό των σχολών;

6) Ποιες έχουν καλό όνομα για πλοιάρχους; Ποιες για μηχανικούς; Ποιες έχουν καλές εγκαταστάσεις; Ποιες προτιμάνε οι ναυτιλιακές εταιρίες;

Έχω διαβάσει τις προηγούμενες αναρτήσεις, και σε άλλα παρόμοια θέματα, πολλές απορίες μου καλύφθηκαν, αν ξέρει κάτι κάποιος για τα παραπάνω, τον ευχαριστώ προκαταβολικά Εικόνα

aggelos

Δημοσίευση από aggelos »

Αυτο π λεει για την εξωτερικη φοιτηση ισχυει; Δηλαδη θα κανουμε τα μαθηματα και μετα θα φευγουμε?
Θάνος

Δημοσίευση από Θάνος »

Αναζητώ απάντηση σε μια ερώτηση που με απασχολεί αρκετά και δεν βρήκα την απάντηση σε παλαιότερες αναρτήσεις. Θα ήθελα λοιπόν κάποιος να μου λύσει την εξής απορία: Εφόσον φοιτώ εσωκλειστος σε κάποια σχολή πρέπει να τηρώ και κάποιους κανόνες εμφάνισης, αν δε κάνω λάθος. Ξέρει κάνεις τι παίζει με το κούρεμα και το ξύρισμα?
Άβαταρ μέλους
diplomaths
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από diplomaths »

Θάνο αυτά τα ορίζει ο εσωτερικός κανονισμός των ΑΕΝ, ο οποίος αν δεν κάνω λάθος δεν κυκλοφορεί διαδικτυακά
Εδώ θα βρείτε όλα τα νέα που αφορούν τις στρατιωτικές σχολές... και για ερωτήσεις, η ομάδα μας στο facebook
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης