ΚΕΣΝ - Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας (Καρδίτσα)

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από paralogistis »

Αν έχει γίνει όντως η εκπαίδευση μόνο 4 βδομάδες και όχι 8 αυτό μπορώ να πω πως είναι καλό από την άποψη ότι όποιος πάει θα κάτσει εκεί έναν μήνα λιγότερο (πράγμα εξαιρετικά καλό).
Βέβαια αν ο διοικητής (ο οποίος είναι εντελώς μάχιμος) και μιλάω για τον αντισυνταγματάρχη Κατσ... Θέλει να κάνει στις 4 βδομάδες αυτά που έκανε στις 8 βδομάδες αυτό σημαίνει πως θα σας βγει η πίστη σε όσους πάτε και δεν είναι καθόλου αστείο αυτό.
Εγώ ήμουν σειρά 311... Μέσα στο καλοκαίρι με 45 βαθμούς στο Ρούσο Καρδίτσας (το χωριό που είναι το ΚΕΣΝ--> Κέντρο Εκπαίδευσης στρατονομίας).
Σε όσους πάτε να προσέχετε μικροτραυματισμούς στα πόδια... Να βάζετε πάγο και voltaren... Γιατί μπορεί να κοπείτε αν δνε τρέχετε καλά και γρήγορα.Εξαρτάται αν θα είστε και τυχεροί βέβαια με το τι εκπαιδευτές θα βρείτε... Η σειρά μου γενικά είχε πέσει σε στρατο... Λους εκπαιδευτές (εκπαιδευτές είναι οι δεκανείς στρατονόμοι που τους επέλεξαν να μείνουν μετά την ονομασία τους ως στρατονόμοι στο ΚΕΣΝ και να εκπαιδεύσουν με την σειρα τους τους νέους στρατονόμουσ... Συνήθως είναι παιδιά από Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές), οι δικοί μας ήταν όλοι σχεδόν εντελώς του τρεξίματος και ειδικά τις 3 πρώτες βδομάδες θα της θυμόμαστε για πάντα! Ειδικά τα Σαββατοκύριακα που δεν υπήρχαν στελέχη μέσα στο Κέντρο μας έκαναν ότι ήθελαν!
Είχε καθημερινό τρέξιμο (όλοι μαζί από υποψήφιο στρατονόμο, δεκανέα, οι υπολοχαγοί, ο δόκιμος μαζί με τον Διοικητή που πήγαινε πάντα μπροστά και δεν ίδρωνε ποτέ). ΄
Είχε στίβο μάχης με φουλ εξάρτηση και καπνογόνα να καίνε, λάστιχα να καίνε, να ρίχνουν στον αέρα με σφαίρες και να ακούγονται σειρήνες (και καλά πως είσαι σε πόλεμο) ... Φυσικά με έρπην σε χαντάκι φίσκα στο λασπόνερο το οποίο το είχαμε σκάψει εμείς οι ίδιοι την προηγούμενη μέρα (θα το θυμάμαι εκείνο το πρωινό με τα Φτυάρια).
Είχε ότι πρέπει να είσαι προβλεπέ σε όλα όμωσ... Εδώ ένα κουμπί στο παντελόνι να είχες ξεχάσει ήσουν ακομβίωτος και το πρωί στην αναφορά ο θεός Λοχαγός Εκπαιδεύσεως έβγαινε πάνω στα σκαλιά και μοίραζε μέρες (το κουμπί ή το κορδόνι που δεν ήταν καλά δεμένο στην Αρβύλα Ήταν 2 μέρες).
Μετά την πρωινή γυμναστική είχε επιθεώρηση στους θαλάμουσ... Καλά δεν συζητάω πως τα κρεβάτια έπρεπε να ήταν τέντα, οι φοριαμοί έπρεπε και αυτοί να ήταν φτιαγμένοι με τον προβλεπόμενο τρόπο (τα πάντα σε σακούλες και μέσα τοποθετημένα όλα σε σωστή σειρά και όχι όπως να ναι) το Μ71 (το σακίδιο δηλαδή για όσους δεν έχουν πάει ακόμα στρατό και αυτο όπως πρέπει) και γενικά να μην βρωμάει ο θάλαμος να μην υπάρχει σκόνη να είναι όλα λες και είσαι σε ξενοδοχείο...
Όταν είχαμε ελεύθερο χρόνο δεν καθόμασταν... Καθαρίζαμε τον χώρο ή γενικά μας έτρεχαν με διάφορα. Απαγορευόταν να ακουμπάμε την πλάτη μας στους τοίχους, στηνα ρχή δεν μας άφηναν να Κοιμόμαστε Το μεσημέρι και αμς έβαζαν να καθόμαστε όρθιοι να κοιτάμε το ταβάνι, δεν μπορούσες να είσαι με τα χέρια στις τσέπεσ... Με το ζόρι μας επέτρεψαν να μην φοράμε το jockey στο υπάιθριο ΚΨΜ και φυσικά δεν επιτρεπόταν να καθόμαστε σταυροπόδι.
Η εκπαίδευση είχε βολές με διάφορα όπλα, αν δεν έριχνες πάνω από τις μισές στο κέντρο έπαιρνες κράτηση, κράτηση έπαιρνες επίσης αν δεν ούρλιαζες καλά, η σειρά μου δεν είχε και πολλά παιδιά για αυτό φανταστείτε όλα αυτά μαζί με τις υπηρεσίες και την Έλλειψη ύπνου. Από τα νεύρα μας αρκετές φορές κλαίγαμε χωρίς να μπορέσουμε να το Ελέγχουμε. Είχε και διάβασμα και 2 τεστ στα οποία πάλι αν δνε έγραφες καλά Έπαιρνεσ Κράτηση. Γενικά κράτηση έπεφτε για το οτιδήποτε...
Το πιο Θεϊκό Είναι πωσ Παντού Πηγαίναμε τρέχοντας και απαγορευόταν να περπατάς (μόνο μετά το φαγητό μας πήγαιναν με βήμα). Επίσης είχε και πολύ μηχανοδήγηση με καναδέζες, τζιπ και όποιος έχει δίπλωμα για μηχανες και με μηχανές.
Είχε πυρ και κίνηση με αληθινά πυρά εκπαίδευση για χάρτες και πυξίδες, εκπαίδευση μεταφοράσ Αιχμαλώτων πολέμου και άλλα διάφορα.Είχε το μίλι οπλίτη ανά διμοιρία με φουλ εξάρτηση και το τεστ ΚΟΥΠΕΡ (αν θυμαμαι καλα σε 12 λεπτα ποσο μπορει να τρεξει καποιο (... συνεχίζεται ...)
Κάθε εμπόδιο για καλό
Pretoras
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Pretoras »

Φίλε μου ήσουν κατατοπιστικότατος, ευχαριστούμε για τις πληροφορίες! Επίσης μπορείς να μας πεις τι ακριβώς παίζει από μεταθέσεις; Λένε 3 μήνες παραμεθώριο και μετά 3 μηνες σπίτι σου. Εγώ ας πουμε που ανήκω στο στρατολογικο γραφειο ανατολικης αττικης σημαινει οτι θα κανω πχ 3 μηνες ροδο η χιο η κω κτλ και μετα θα γυρισω 3 μηνες αθηνα;
paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Είχα γράψει ολόκληρο το άρθρο... Δεν ξέρω γιατί γράφει συνεχίζεται και δεν εμφανίζει ότι είχα γράψει! Ας το λύσει κάποιος από τους Moderators αυτό.

Λοιπόν εσύ που είσαι από Αττική θα κάτσεις 3 μήνες Αθήνα και μετά 3 μήνες σύνορα (η μπορεί να πας πρώτα σύνορα και μετά Αθήνα)

Ναι από Δωδεκάνησα μόνο Κω και Ρόδο έχει. Τέλεια και στα 2, ζωάρα.

Αλλά μπορεί να πας και Χίο, Λέσβο, Λήμνο, Σάμο... Τα παιδιά της σειράς μου σε όλα αυτά τα μέρη μια χαρά πέρασαν.

Μόνο στην Ξάνθη είναι κάπως μαύρο για στρατονόμους στην σειρά μου τουλάχιστον (311)

Κάθε εμπόδιο για καλό
Pretoras
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Pretoras »

Δυστυχώς δεν το εμφανίζει όντως όλο το άρθροΕικόνα... Για να δούμε γιατί άμα κάθεσαι 3 μήνες μετά την παραμεθώριο Αθήνα είσαι τέλεια!
Πάντως το σκέφτομαι πολύ, είμαι μεταξύ Ε. Δ και στρατονομίασ... Το καθένα για τους λόγους του...
Martselo

Δημοσίευση από Martselo »

Θα ήθελα να ρωτήσω, αν κάποιος έχει τρύπα στο αυτί από σκουλαρίκι, το κλιμάκιο στα στρατόπεδα εκπαίδευσης τον δέχονται και τον κόβουν αργότερα στην Καρδίτσα, ή δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα;
VAGG

Δημοσίευση από VAGG »

Παραλογιστή έγραψες ρε εργαλείο. Πραγματικά στεναχωρήθηκα που κόπηκε το κείμενο σου ρε φίλε... Το συνεχίζεις άλλη φορά αν βρεις όρεξη.
peterrr

Δημοσίευση από peterrr »

Καλησπερα παιδια, τελικα ξερει κανεις επίσημα πόσο ειναι η εκπαίδευση στην καρδιτσα; Εναν φίλο που έχω μέσα τώρα, λεει ότι ακόμα ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν σίγουρα, μπορεί 4,5 η 6! Αμα γνωρίζει κανεις ας πεί.
paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Martselo... Στην σειρά μου είχαμε παιδιά με τρύπες από σκουλαρίκια που είχαν κλείσει και φαινόταν λίγο και μια χαρά ονομάστηκαν στρατονόμοι.

Πάντως είχαν αρκετοί κοπεί και τους έδιωχναν αρκετά αργότερα για να βγάζουν και αυτοί υπηρεσίεσ... Οι οποίοι ακολουθούσαν κανονικά το πρόγραμμα που κάναμε όλοι ασχέτως αν τους είχαν πει πως κόπηκαν.

Κάθε εμπόδιο για καλό
309 δ εσσο

Δημοσίευση από 309 δ εσσο »

Εκπειδευση 2 εβδομαδες -μηχανικο (πειθαρχικο) νομο και ***** . Καθεσαι και σου λενε τον ποινικο στρατιωτικο κωδικα,2 εβδομαδες μηχανοδηγηση (κυριλα),1 εβδομαδα πυρ και κινηση (λ. Υ. Β. Δηλαδη) αξιζει γιατι θα ριξετε με αληθινα πυρα,1 εδοβαδα παρελαση... Βαρεμαρα :D. Λοχαγος ειναι ο σιωπ. Δης... ***** τα ατομα. Δοιηκητης ειναι πολυ της γυμναστικης κ οχι της Εξωτερικης εμφανισης (καλο αυτο). Αν τρεχετε καλα δεν υπαρχει κανενΑ προβλημα. Φαγητο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Πολλες φωνες - ορθοστασια και πολυ περιμενε... Φυσικα ολα αυτα σινεπαγονται σε ενα παρα πολυ καλο θεατρο να ξερετε. Απλα οποιος γινει καμπανοφατσα θα δει την καρδιτσα 1 μερα πριν τελιωσει. Μειονεκτημα ειναι οτι πεφτουν οι καμπανες απο Το λοχαγο βροχη...
giorgos

Δημοσίευση από giorgos »

Παρουσιαζομαι αυριο καρδιτσα στο κεσν! Να παρω το αμαξι μου; Υπαρχει χωρος για να το βαλω;
paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Καλησπέρα giorgos... Τα αυτοκίνητα μένουν ακριβώς έξω (λίγο πιο πέρα) από το στρατόπεδο... Ο διοικητής δεν επιτρέπει να τα βάζουν μέσα οι υποψήφιοι.

Καλή σου αρχή και υπομονή...

Κάθε εμπόδιο για καλό
tsaks89
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από tsaks89 »

Καλημερα. Θελω να μπω στρατονομια. Η εκπαιδευση τελικα ποσο ειναι; Απλα θα δηλωσω ενδιαφερον στο κεντρο?
nikos

Δημοσίευση από nikos »

Καλησπέρα!

Μια ερώτηση: Αν με πάρουν στην στρατονομία, υπάρχει πιθανότητα να με κόψουν στην εκπαίδευση στη Καρδίτσα Λόγω μυωπίας;

paralogistis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

nikos ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα να ξέρεις... Στη σειρά μου είχαν κόψει κόσμο για αυτό αλλά δεν θυμάμαι το όριο που έλεγαν.

tsaks89 δεν ξέρω πόσο είναι η εκπαίδευση... Εγώ είχα κάνει 8 βδομάδες ας μας πει κάποιος που είναι μέσα πόσο την μείωσαν τώρα.

Για να πας στρατονομία πρέπει να κάνεις 9μηνη θητεία, να είσαι Ι1, να έχεις δίπλωμα αυτοκινήτου ή μηχανής ή και τα δύο, να είσαι πάνω από 1,80 m, να είσαι χριστιανός (απλά σε ρωτάει στην συνέντευξη ο αξιωματικός και λες εσύ ναι), να έχεις βγάλει τουλάχιστον το λύκειο, και να μην έχεις τρύπες από σκουλαρίκια και τατουάζ σε εμφανές σημέιο και τέλος να έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Κάθε εμπόδιο για καλό
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

paralogistis έγραψε:nikos ναι υπάρχει αυτή η πιθανότητα να ξέρεις... Στη σειρά μου είχαν κόψει κόσμο για αυτό αλλά δεν θυμάμαι το όριο που έλεγαν.

3,5 είναι το λέει εδώ Ο σν309

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες