Μεγάλες μάχες

Στρατιωτική ιστορία, πόλεμοι και προσωπικότητες του παρελθόντος
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Δημοσιεύσεις: 1857
Εγγραφή: Δευ Ιούλ 11, 2011 3:04 am
Επικοινωνία:

Μεγάλες μάχες

Δημοσίευση από Terminator »

Ενας άλλος μεγάλος πόλεμος ο οποιος είναι και ξεχασμένος ήταν ο πολεμος της Κορεας στον οποιο 16 χώρες στείλαν στρατέυματα και μάλιστα μια απο αυτές ηταν και η Ελλάδα, ενω 5 χώρες στείλαν ιατρικό προσωπικό. Οι παρακάτω χώρες ηταν υπο το πλευρό της Νότιας Κορεας (Λουξεμβουργο, Καναδα, Κολομβια, Αιθιοπία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Νεα Ζηλανδία, Φιλιππινες, Νοτια Αφρική, Ταιλάνδι, Τουρκία, Ηνωμενο βασίλειο, ΗΠΑ) και το ιατρικο προσωπικο έστειλαν οι χώρες (Δανια, Ινδια, Ιταλια, Νορβηγια, Σουηδία). Τη Βορεια Κορέα υποστήριξε η ΕΣΣΔ, Κινα, Πολωνια.

Πριν το 1945

Η Κορέα είχε κατακτηθεί απο την ιαπωνία απο το 1910 μεχρι το 1945. Μετά την ρήψη της ατομικής βομβας ουρανίου με το όνομα little boy (15 kilotone) στη χιροσίμα και την fatman (17 kilotone) στο ναγκασάκι η ιαπωνία παραδόθηκε και Ρωσικά στρατέυματα εισβάλουν στο βορειο τμήμα της Κορεας μεχρι τον 38 παράλληλο ενω τα αμερικάνικα στρατέυματα απο το Νοτιο τμήμα την Κορεας μεχρι τον 38 παράλληλο. ΕΣΣΔ και ΗΠΑ αποφασίζουν πως η επιροή χωρίζει την Κορεα στον 38 παράλληλο. Στη Βόρεια Κορέα αναπτύχθηκε ο κομουνισμός ενω στην Νότια Κορέα Δημοκρατία.

Πολεμος της Κορέας (1950-53)

Η Βόρεια Κορέα περνά τον 38 παράλληλο και προσπαθεί να ενωθεί με την Νότια Κορέα κάνοντας πόλεμο για να την κατακτήσει. Οι ΗΠΑ και άλλα 15 κράτοι επεμβαίνουν για να Προστατέψουν την Νότια Κορέα απο την απειλή της Βόρειας Κορέας-ΕΣΣΔ. Στην μάχη μπαίνει και η Κίνα Στο μέρος της Βόρειας Κορεας η οποία στέλνει
ενισχύσεις "εθελοντών. Η ΗΠΑ υπολογίζουν περίπου 230.000 στρατό,300 αεροπλάνα,200 τανκ και πάνω από 200 πυροβόλα. Τελικά τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα έρχονται ισόπαλα με το Κομουνιστικό μπλοκ να έχει περισσοτερα θύματα.400000 ευρωπαίοι και 660000 Κινέζοι ενω εξαιρούνται τα θύματα της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
Άβαταρ μέλους
HELLENIC POWER
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δημοσιεύσεις: 38
Εγγραφή: Σάβ Αύγ 11, 2012 4:44 pm
Επικοινωνία:

Μεγάλες μάχες

Δημοσίευση από HELLENIC POWER »

Ελληνοιταλικός πόλεμος
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες