Κατά 10% θα μειωθούν τελικά τα επιδόματα των ένστολων
Τροποποίηση, για μείωση της περικοπής των επιδομάτων των ένστολων, τα οποία πλέον, αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 10% αντί του 20% που προβλεπόταν αρχικώς κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.
Πηγή: In.gr
Μισθοί Αξιωματικών και Υπαξιωματικών
Υπερβολικός αριθμός στρατιωτικών; Μάλιστα. Ακούσαμε και το ανέκδοτο της χρονιάς. Εγώ βέβαια δεν είμαι στρατιωτικός, αλλά έχω αρκετούς γνωστούς μου που είναι. Το αντίθετο ακριβώς μου λένε... Συν τοις άλλοις η ευθύνη που έχει ένας στρατιωτικός για την ασφάλεια της χώρας και την ετοιμότητα του έμψυχου και άψυχου υλικού είναι πολύ μεγαλύτερη από την ευθύνη κάποιων βολεμένων και τακτοποιημένων σε θέσεις που απλά καταναλώνουν το δημόσιο χρήμα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο κύριος που είπε αυτή τη μεγάλη εξυπνάδα καλά θα κάνει να δει ότι ο στρατός μας είναι τραγικά λίγος για τη σωστή υπεράσπιση της χώρας μας. Προσωπικά προτιμώ αύξηση του έμψυχου υλικού και μείωση των "καρεκλάδων" στα υπουργεία και σε άλλες δημόσιες θέσεις...
Τώρα για το μισθό που λένε κάποιοι καλοθελητές. Ένας διευθυντής σε μια εταιρεία ή ένας προϊστάμενος ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Με τι μισθό αμοίβεται; Εδώ οι λιμενεργάτες έπαιρναν 10.000 ευρώ το μήνα και οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ 5.000 ευρώ για να σφουγγαρίζουν και θα μιλήσουμε εμείς για όλους αυτούς που με τη βοήθειά τους μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα; Ξεχνάμε ότι οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διεισδύουν σε ελληνικό εναέριο χώρο και χάρη στους εξαιρετικούς αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αναχαιτίζονται επαρκώς κι εμείς από την καρέκλα μας θα εκφέρουμε και άποψη για το μισθό τους; Αν ο κύριος αυτός θεωρεί ότι παίρνουν πολλά κάποιοι, τότε ας πάρει των ομματιών του και να πάει στον Εβρο σε καμμια Επιλαρχία ή σε κανένα νησί σε κανένα Τάγμα Εθνοφυλακής να μείνει ένα μήνα, δε σου λέω περισσότερο, και μετά ας έρθει να τα πούμε...
Α! Και κάτι άλλο! Για τους αγρότες αυτό! Τόσο καιρό που παίρνουν επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα φάγανε χωρίς καμμία ουσιαστική βελτίωση της εργασίας τους, αλλά τουναντίον με θάψιμο των καρπών στη γη και μετά μου βγαίνουν και κλείνουν τις Εθνικές Οδούς με τα τρακτέρ καλά θα κάνουν να μη μιλάνε. Η χώρα μας δεν προστατεύεται από τέτοιου είδους κινήσεις που ο μόνος τους σκοπός είναι η ταλαιπωρία των απλών πολιτών. Ας πάνε να ρωτήσουν το μόνιμο προσωπικό του στρατού αν έχει το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλισμού και μετά ας μιλήσουμε για τα δικαιώματα.
Τώρα για το μισθό που λένε κάποιοι καλοθελητές. Ένας διευθυντής σε μια εταιρεία ή ένας προϊστάμενος ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Με τι μισθό αμοίβεται; Εδώ οι λιμενεργάτες έπαιρναν 10.000 ευρώ το μήνα και οι καθαρίστριες του ΟΠΑΠ 5.000 ευρώ για να σφουγγαρίζουν και θα μιλήσουμε εμείς για όλους αυτούς που με τη βοήθειά τους μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδυα; Ξεχνάμε ότι οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ διεισδύουν σε ελληνικό εναέριο χώρο και χάρη στους εξαιρετικούς αξιωματικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας αναχαιτίζονται επαρκώς κι εμείς από την καρέκλα μας θα εκφέρουμε και άποψη για το μισθό τους; Αν ο κύριος αυτός θεωρεί ότι παίρνουν πολλά κάποιοι, τότε ας πάρει των ομματιών του και να πάει στον Εβρο σε καμμια Επιλαρχία ή σε κανένα νησί σε κανένα Τάγμα Εθνοφυλακής να μείνει ένα μήνα, δε σου λέω περισσότερο, και μετά ας έρθει να τα πούμε...
Α! Και κάτι άλλο! Για τους αγρότες αυτό! Τόσο καιρό που παίρνουν επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα φάγανε χωρίς καμμία ουσιαστική βελτίωση της εργασίας τους, αλλά τουναντίον με θάψιμο των καρπών στη γη και μετά μου βγαίνουν και κλείνουν τις Εθνικές Οδούς με τα τρακτέρ καλά θα κάνουν να μη μιλάνε. Η χώρα μας δεν προστατεύεται από τέτοιου είδους κινήσεις που ο μόνος τους σκοπός είναι η ταλαιπωρία των απλών πολιτών. Ας πάνε να ρωτήσουν το μόνιμο προσωπικό του στρατού αν έχει το δικαίωμα της απεργίας και του συνδικαλισμού και μετά ας μιλήσουμε για τα δικαιώματα.
Αυτό που έχει καταφερθεί από την εκάστοτε κυβέρνηση είναι να πυροδοτηθεί ουσιαστικά η κοινωνική συνοχή και η μία κοινωνική επαγγελματικά ομάδα να ''μάχεται'' την άλλη προσπαθώντας να αποδείξει η μία στην άλλη ότι έχει δίκιο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τα κριτήρια απο την δική του πλευρά και με τα δικά του βιώματα. Διαβάζοντας τα σχόλια περί μισθούς στρατιωτικών, συντάξεις περικοπές κλπ, διαπιστώνεται ένα αίσθημα αδικίας απο την πλευρα των στρατιωτικών. Πραγματι ΟΛΟΙ δικαιούνται υψηλούς μισθούς καλές ασφάλειες και με μια σιγουριά στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία... Χωρίς κανείς να μένει στο περιθώριο.
Είμαι 45 χρονών... Γιατρός Κυτταρολόγος κατάγομαι απο την Ρόδο Και σπούδασα συνολικά 16 χρόνια.16 χρόνια σπουδές μου κόστισαν κοντα στις 300.000 ευρώ...16 χρόνια απουσίας απο το σπιτι μου σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό... Το τελευταίο που υπολογιζω ειναι το αμέτρητο διάβασμα και οι επιτροπές αξιολόγησης για να γίνω Χειρουργός Κυτταρολόγος... Το αποτέλεσμα επί της ουσίας το ελληνικό δημόσιο ειναι να με αντιμετωπίζει χρηματικά σαν ενα Δηλαδη χρήματα μετά από 16 χρόνια στην τσέπη μου επι της ουσίας. Η σύνταξη που θα πάρω Θα ειναι μαξιμουμ το χιλιάρικο.
Ο ξάδερφος μου ειναι στο στρατο στη Ρόδο αρκετά χρόνια ειναι στην ηλικια μου. Παίρνει κατα μέσο ορο ενα 1μιση χιλιάρικο κοντά. Σπουδές υποτυποδέστατες μόνιμος εδω και 20 χρόνια κοντά. Άδειες επιδόματα full extra. Πάει στις 9 το πρωί φεύγει στις 2 maximum. Δεν τον αξιολογησε ποτε κανεις δεν τον κουνησε ποτε κανεις να του δειξει την πορτα της εξοδου σε περίπτωση που δεν εκανε σωστα τη δουλεία του. Βγήκε στη σύνταξη κοντα στο 2πλό και τώρα δουλεύει σαν διευθυντής σε Ιδιωτικό σχολείο. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ με κατι λεει ειδικες κατηγοριες 70&82 στα ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... ΔΛΔ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 16500 μόρια μη γνωρίζοντας ουτε τα στοιχειώδη δλδ για να εισέλθουν.
ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΧΙ που εξυπηρετω στοΝ Ευαγγελισμο στην Αθηνα πανω απο 300 ατομα καθημερινα;12 ώρες την ημέρα...7 μέρες την εβδομάδα!
Με πολυ ευγενική διάθεση για να μπείτε λιγο στη διαδικασία μερικοί να εκτιμήσετε το χιλιάρικο που παίρνετε και να μην συγκρίνετε τη δουλειά σας ούτε με της καθαρίστιριας στον ΟΠΑΠ ουτε με τον λιμενεργάτη που το σώμα του ακόμα βγάζει πετρελαιο. Ελα στην θέση (εσυ που εγραψες για την καθαρίστρια κάπως υποτιμητικά) να δουλεψεις full season 8 μήνες ασταμάτητα σε κουζίνα στο RHODOS PALACE 5ατέρων να δεις μετα πόσο χαρούμενος θα εισαι με το
Είμαι 45 χρονών... Γιατρός Κυτταρολόγος κατάγομαι απο την Ρόδο Και σπούδασα συνολικά 16 χρόνια.16 χρόνια σπουδές μου κόστισαν κοντα στις 300.000 ευρώ...16 χρόνια απουσίας απο το σπιτι μου σε Ελλάδα και στο Εξωτερικό... Το τελευταίο που υπολογιζω ειναι το αμέτρητο διάβασμα και οι επιτροπές αξιολόγησης για να γίνω Χειρουργός Κυτταρολόγος... Το αποτέλεσμα επί της ουσίας το ελληνικό δημόσιο ειναι να με αντιμετωπίζει χρηματικά σαν ενα Δηλαδη χρήματα μετά από 16 χρόνια στην τσέπη μου επι της ουσίας. Η σύνταξη που θα πάρω Θα ειναι μαξιμουμ το χιλιάρικο.
Ο ξάδερφος μου ειναι στο στρατο στη Ρόδο αρκετά χρόνια ειναι στην ηλικια μου. Παίρνει κατα μέσο ορο ενα 1μιση χιλιάρικο κοντά. Σπουδές υποτυποδέστατες μόνιμος εδω και 20 χρόνια κοντά. Άδειες επιδόματα full extra. Πάει στις 9 το πρωί φεύγει στις 2 maximum. Δεν τον αξιολογησε ποτε κανεις δεν τον κουνησε ποτε κανεις να του δειξει την πορτα της εξοδου σε περίπτωση που δεν εκανε σωστα τη δουλεία του. Βγήκε στη σύνταξη κοντα στο 2πλό και τώρα δουλεύει σαν διευθυντής σε Ιδιωτικό σχολείο. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΜΟΡΙΑ με κατι λεει ειδικες κατηγοριες 70&82 στα ΑΕΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ... ΔΛΔ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 16500 μόρια μη γνωρίζοντας ουτε τα στοιχειώδη δλδ για να εισέλθουν.
ΚΑΙ ΡΩΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΟΧΙ που εξυπηρετω στοΝ Ευαγγελισμο στην Αθηνα πανω απο 300 ατομα καθημερινα;12 ώρες την ημέρα...7 μέρες την εβδομάδα!
Με πολυ ευγενική διάθεση για να μπείτε λιγο στη διαδικασία μερικοί να εκτιμήσετε το χιλιάρικο που παίρνετε και να μην συγκρίνετε τη δουλειά σας ούτε με της καθαρίστιριας στον ΟΠΑΠ ουτε με τον λιμενεργάτη που το σώμα του ακόμα βγάζει πετρελαιο. Ελα στην θέση (εσυ που εγραψες για την καθαρίστρια κάπως υποτιμητικά) να δουλεψεις full season 8 μήνες ασταμάτητα σε κουζίνα στο RHODOS PALACE 5ατέρων να δεις μετα πόσο χαρούμενος θα εισαι με το
Προφανώς δεν κατάλαβες το πνεύμα μου φίλε Στέφανε. Δεν υποτιμώ την καθαρίστρια, ούτε και το λιμενεργάτη. Αν τώρα η εργασία της καθαρίστριας του ΟΠΑΠ όμως αξίζει 5000 ευρώ και η εργασία της καθαρίστριας στον Ευαγγελισμό 1200 έχεις να πεις κάτι επ αυτού; Ποιός υποτιμά τις καθαρίστριες; Εγώ ή το ελληνικό κράτος; Και εν πάσει περιπτώσει όταν επιλέγουμε ένα εργασιακό αντικείμενο, όταν το επιλέξαμε γνωρίζαμε τις συνθήκες αντιμετώπισης του. Είμαστε σχεδόν της ίδιας ηλικίας. Εγώ έχω πληρώσει επίσης εκατομμύρια για να σπουδάσω αυτό που σπούδασα και τώρα είμαι στο σημείο να αμοίβομαι με 1300 το μήνα κι αυτά μόνο το χειμώνα γιατί τους θερινούς μήνες το αντικείμενό μου πέφτει πολύ σε κίνηση.
Ποιός μου φταίει όμως; Το κράτος ή εγώ που όταν επέλεξα το εν λόγω αντικείμενο δεν είχα ούτε σωστούς συμβούλους, ούτε φρόντισα να ελέγξω σωστά την αγορά εργασίας; Ο ξάδελφός σου επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι αποτελεί τον κανόνα στους στρατιωτικούς. Κι επίσης αν θεώρησες ότι υποτίμησα εγώ μια καθαρίστρια, εσύ γιατί υποτιμάς τις σπουδές του χαρακτηρίζοντάς τες ως υποτυποδέστατες; Δηλαδή θεωρείς ότι είναι άχρηστος; Με συγχωρείς αλλά δε θα το έλεγα καθόλου αυτό! Κανείς εργαζόμενος που παράγει έργο και υπηρεσία δεν είναι άχρηστος! Έτσι δεν είναι;
ΥΓ. Για να μη λες ότι μιλώ έξω από το χορό, θα σου πώ ότι έχω υπάρξει και καθαριστής σε νεώτερη ηλικία.
Αυτά και να είσαι πάντα καλά!
Ποιός μου φταίει όμως; Το κράτος ή εγώ που όταν επέλεξα το εν λόγω αντικείμενο δεν είχα ούτε σωστούς συμβούλους, ούτε φρόντισα να ελέγξω σωστά την αγορά εργασίας; Ο ξάδελφός σου επίσης δεν είναι απαραίτητο ότι αποτελεί τον κανόνα στους στρατιωτικούς. Κι επίσης αν θεώρησες ότι υποτίμησα εγώ μια καθαρίστρια, εσύ γιατί υποτιμάς τις σπουδές του χαρακτηρίζοντάς τες ως υποτυποδέστατες; Δηλαδή θεωρείς ότι είναι άχρηστος; Με συγχωρείς αλλά δε θα το έλεγα καθόλου αυτό! Κανείς εργαζόμενος που παράγει έργο και υπηρεσία δεν είναι άχρηστος! Έτσι δεν είναι;

ΥΓ. Για να μη λες ότι μιλώ έξω από το χορό, θα σου πώ ότι έχω υπάρξει και καθαριστής σε νεώτερη ηλικία.
Αυτά και να είσαι πάντα καλά!
Εμεις οι Ελληνες εχουμε ενα μεγαλο κακο... Οταν αλλοι μας τρωνε τα λεφτα και μας φερνουν σε δυσκολη θεσει τοτε αντι να εστιασουμε την προσοχη μας στο προβλημα και στην ευρεση των υπαιτιων αρχιζουμε να κατηγορουμε ο ενας τον αλλον... Αυτο κανουμε παντα και για αυτο δεν προχωραμε. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... Ολα τα επαγγελματα εχουν την δυσκολια τους... Ολα τα επαγγελματα ειναι χρησιμα αν παραγουν οποιοδηποτε εργο.
Καλησπερα σας. παρατηρω πως οσα χρηματα και να μας κοβουν εμεις θα λεμε και ευχαριστω... γιατι δεν υπερασπιζομαστε τα συμφεροντα μας.
- KYNIGOSDK
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Σημερα απο οτι ακουσα στο ραδιο τελικα δεν εξαιρουνται οι ενοπλες δυναμεις απο το ενιαιο μισθολογιο και θα εχουν και αυτοι περικοπες το ζητησε η τροικα. Τελικα οτι λεει η κυβερνιση πασοκισταν παντα γινεται το αντιθετο
. Πολυ παραμυθι και κοροιδια πουλανε στον κοσμο.

Ταν φιλε στεφανε γλεντουσες τη φοιτητικη σου ζωη (τα οικονομικα του πατερα μου δεν επετρεπαν σε μενα αυτη τη πολυτελεια) εγω και καποιοι αλλοι του χιλιαρικου οπως λες ζουσαμε και γλεντουσαμε με πειθαρχια στα κεντρα και τα στρατοπεδα. αν ζηλευες τη ζωη μας ας την ακολουθουσες να μη χαλας τη περιουσια του μπαμπα σου που σιγουρα μαχεσαι τωρα να του επιστρεψεις. στειλε τα παιδια σου λοιπον στο στρατο να τα καμαρωνεις και να ζηλευεις τις υψηλες αποδοχες και παροχες τους.
Τροπολογία κατέθεσε αργά το βράδυ ο Βενιζέλος στη Βουλή. Εξαιρούνται από τις περικοπές στις συντάξεις όσοι είναι κάτω των 55 ετών και συνταξιοδοτήθηκαν με το καθεστώς των υπερβαρέων ή έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια συντάξιμης υπηρεσίας ή είναι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι: «Ειδικά από τη μείωση του πρώτου εδαφίου της περίπτωσης α΄, εξαιρούνται και οι στρατιωτικοί συνταξιούχοι που αποστρατεύθηκαν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία, καθώς και όσοι εξ' αυτών συνταξιοδοτήθηκαν με τη συμπλήρωση τουλάχιστον τριάντα πέντε ετών συντάξιμης υπηρεσίας». Δηλαδή, εξαιρούνται της μείωσης στη σύνταξη κατά 40% για ποσό πάνω από 1.000 ευρώ.
πηγή
- Dimitrios2
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Δηλαδη δεν μειωνονται οι μισθοι με τα νεα δεδομενα;
Λιγότερες ακόμη και κατά 6% θα είναι κατά μέσον όρο οι αποδοχές που θα βάλουν στην τσέπη τους το 2012 οι στρατιωτικοί.
Το ποσοστό αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τη γενική μείωση του κονδυλίου των αποδοχών στον προϋπολογισμό του νέου έτους που παρουσίασε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ. Αβραμόπουλος - μίλησε συγκεκριμένα για μείωση του σκέλους του προϋπολογισμού στον τομέα αυτόν κατά 6,15%. Η μείωση αυτή αναμένεται να ενσωματωθεί στο νέο, υπό διαμόρφωση, ειδικό μισθολόγιο για τους ένστολους και έρχεται να προστεθεί στο ψαλίδισμα κατά περίπου 25% που έχουν υποστεί αθροιστικά το 2010 και το 2011 οι μισθοί των αξιωματικών και των υπαξιωματικών.
Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας διευκρίνιζαν ότι η μείωση αυτή αφορά προσαρμογή στους εφαρμοστικούς νόμους του Μνημονίου του Ιουλίου και ότι η όποια τελική κατά περίπτωση μείωση μπορεί να προέλθει από ψαλίδισμα αποδοχών ή αύξηση του παρακρατούμενου φόρου ή και τα δύο.
Οσον αφορά το νέο μισθολόγιο που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία, το καυτό θέμα για τους στρατιωτικούς είναι αν οι αποδοχές θα διαμορφώνονται μόνο με βάση τον φέροντα βαθμό, οπότε, λένε, στην περίπτωση αυτή θα πληγούν πολύ οι επαγγελματίες οπλίτες, οι μακράς ανακατάταξης και γενικά οι χαμηλόβαθμοι.
Η μεγαλύτερη μείωση στο Πεντάγωνο αφορά πάντως τις δαπάνες για τις προβλεπόμενες πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων (κυρίως παλαιότερες υποχρεώσεις) που κόβονται κατά 37,5%. Κατά 5,46% μειώνονται οι λειτουργικές δαπάνες και θα είναι για πρώτη φορά κάτω από 1 δισ. ευρώ για όλο το έτος.
Συνολικά ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι μειωμένος κατά 16,22% - πέρυσι είχε μειωθεί 19,40%.
πηγή
- commando96
- Υποδεκανέας
Ποιός είναι Ο βασικός μισθός για τα άτομα που βγαίνουν απο την (σσε);
- Kwnstantinos Beg
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Εαν καποιος αξιωματικος επιλεξει να σπουδασει κατι επιπλεον στο εξωτερικο, περα απο τα επιπλεον χρηματα που θα λαμβανει κατα την παραμονη του για σπουδες, οταν επιστρεψει στην Ελλαδα και συνεχισει την καριερα του ως αξιωματικος, θα εχει καποιο επιπλεον εισοδημα στο μισθο του λογω των σπουδων που εκανε;
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 5
- Επάγγελμα: Στρατιωτικός
Όχι.
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 17
Επίκαιρο