Θητεία στο Υγειονομικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 29

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Greek_Army »

ψαροκοκκαλο έγραψε:Καλησπέρα παιδιά! Έχω μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει το παραμικρό: Παρουσιάζομαι αυλώνα στις 30/01/2012 και έχω επιλεγεί υγειονομικό. Όμως η σχολή που τελείωσα (οικονομικά) Δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Δεν έχω κανένα απολύτως βύσμα και αναρωτιέμαι αν θα πάω εκεί και θα με "πετάξουν" με μετάταξη κάπου αλλού.1.Υγειονομικό πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν τελειώσει αντίστοιχες σχολές;
2.Επίσης αν προσπαθήσω να πάω στρατονομία και κοπώ λόγω δυσχρωματοψίας θα γυρίσω υγειονομικό;
ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1.Kανονικά υγειονομικό μένουν όσοι έχουνε τελειώσει κάτι αντίστοιχο, υπάρχει όμως και ένα μικρό ποσοστό που δεν έχει σπουδάσει το αντικείμενο και μένει (από τύχη η από βύσμα)

2. Όχι...

DOM2OLE5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από DOM2OLE5 »

Γεια σας. Είμαι φοιτητής του τμήματος της κοινωνικής θεολογίας της θεολογικής σχολής του εθνικού καποδιστριακού πανεπιστημίου αθηνών. Έχω παρει αναβολή ενος έτους για ψυχολογικά προβλήματα λόγω συναισθηματικής ψύχωσης. Επιθυμώ να υπυρετήσω στο υγειονομικό σώμα γιατι έχω πληροφορηθεί οτι ειναι το πιο χαλαρό σωμα απο ολα τα αλλα σώματα τού στρατού ξηράς. Αισθάνομαι προσωπικά αδύναμος να υπυρετήσω στο Πεζικό η σε οποιοδήποτε άλλο σώμα. Μπορώ να πάω στην στρατολογική υπηρεσία στήν οποία ανήκω να κάνω αίτηση για να υπηρετήσω στο υγειονομικό; . Μήπως βοηθήσει κατα την γνώμη σας να μου δωσει χαρτί ο ψυχολόγος που με παρακολουθει το οποιο να δικαιολογεί την αδυναμία μου να υπυρετήσω σε διαφορετικά σώματα απο το υγειονομικό για να εχει περισσότερες πιθανότητες η αίτηση που θα κάνω να εγκριθεί; Επιθυμώ σας παρακαλώ να μου απαντήσετε το συντομότερον δυνατόν.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

DOM2OLE5 έγραψε:Γεια σας. Είμαι φοιτητής του τμήματος της κοινωνικής θεολογίας της θεολογικής σχολής του εθνικού καποδιστριακού πανεπιστημίου αθηνών. Έχω παρει αναβολή ενος έτους για ψυχολογικά προβλήματα λόγω συναισθηματικής ψύχωσης. Επιθυμώ να υπυρετήσω στο υγειονομικό σώμα γιατι έχω πληροφορηθεί οτι ειναι το πιο χαλαρό σωμα απο ολα τα αλλα σώματα τού στρατού ξηράς. Αισθάνομαι προσωπικά αδύναμος να υπυρετήσω στο Πεζικό η σε οποιοδήποτε άλλο σώμα. Μπορώ να πάω στην στρατολογική υπηρεσία στήν οποία ανήκω να κάνω αίτηση για να υπηρετήσω στο υγειονομικό; Μήπως βοηθήσει κατα την γνώμη σας να μου δωσει χαρτί ο ψυχολόγος που με παρακολουθει το οποιο να δικαιολογεί την αδυναμία μου να υπυρετήσω σε διαφορετικά σώματα απο το υγειονομικό για να εχει περισσότερες πιθανότητες η αίτηση που θα κάνω να εγκριθεί; Επιθυμώ σας παρακαλώ να μου απαντήσετε το συντομότερον δυνατόν.

Για να κάνεις αίτηση για μετάταξη στο υγειονομικό θα πρέπει να έχεις σχέση με το αντικείμενο αλλιώς θα στην απορρίψουν, χαρτιά από γιατρό κτλπ δεν πιάνουν, οπότε συμβιβάσου με ότι σου κάτσει και δες το θέμα από την θετική άποψη!

Άβαταρ μέλους
DoctorX
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από DoctorX »

Greek_Army έγραψε:
DoctorX έγραψε:Χαιρετώ την ομήγυρη!
Είμαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού (6μηνη υποχρέωση) και έρχομαι σε λίγες μέρες Ελλάδα για να μπω με την Α ΕΣΣΟ 2012 στο υγειονομικό. Είμαι ειδικός καρδιολόγος, παντρεμένος με παιδί και έδρα στην Ελλάδα την Θεσσαλονίκη.

Είναι εφικτή η τοποθέτησή μου στο 424; Δεν με ενδιαφέρει τόσο η απόσταση όσο η αρτιότητα του νοσοκομείου που διαθέτει πλήρες καρδιολογικό τμήμα στο οποίο και θα ήθελα να εργαστώ, επενδύοντας στο μέλλον μου και κάνοντας παραγωγική τη θητεία μου. Δίνεται η δυνατότητα άσκησης ιατρικών πράξεων σε κληρωτούς (επεμβατικών-στεφανιογραφίες/αγγειοπλαστικές) σε αυτήν την περίπτωση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Γιατρέ δεν έχω υπηρετήσει στο υγειονομικό αλλά από θητεία γνωστών μου, είναι απίθανο να εξασκήσεις την ειδικότητα σου στο στρατό, όσο για μετάθεση εκεί θέλεις βύσμα-τύχη και ότι άλλο μπορείς να επιστρατεύσεις! Όσο για το 424 θεωρείται αρκετά βυσματικό, στην προηγούμενη σελίδα έχω γράψει μερικές μονάδες και στρατιωτικά νοσοκομεία που θα είναι οι πιθανές μεταθέσεις σας

Ευχαριστώ για την απάντηση... Κρίμα που δεν θέλει/μπορεί ο Στρατός να εκμεταλλευτεί δωρεάν εξειδικευμένη εργασία...

naios
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από naios »

Εγώ ως Ιατρός μονάδας εκτελώ καθαρά υπηρεσία αγροτικού. Και χωρίς να πληρώνομαι.

Ως εκ τούτου ο ελληνικός στρατός το μόνο που κάνει είναι να μου τρώει 9 μήνες από την ζωή μου στους οποίους δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι και χωρίς να μπορώ να βλέπω την κοπέλα μου. Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας εδώ και τώρα.

Είμαι υπέρ του στρατού! Αλλά πλέον έχει καταντήσει ένα σύστημα που δεν παράγει τίποτα, ούτε καν στρατιώτες, και καταναλώνει πολλά λεφτά.

Δεν συμφέρει.

Άβαταρ μέλους
DoctorX
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από DoctorX »

naios έγραψε:Εγώ ως Ιατρός μονάδας εκτελώ καθαρά υπηρεσία αγροτικού. Και χωρίς να πληρώνομαι.

Ως εκ τούτου ο ελληνικός στρατός το μόνο που κάνει είναι να μου τρώει 9 μήνες από την ζωή μου στους οποίους δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι και χωρίς να μπορώ να βλέπω την κοπέλα μου. Κατάργηση της στρατιωτικής θητείας εδώ και τώρα.

Είμαι υπέρ του στρατού! Αλλά πλέον έχει καταντήσει ένα σύστημα που δεν παράγει τίποτα, ούτε καν στρατιώτες, και καταναλώνει πολλά λεφτά.

Δεν συμφέρει.

Καλά, μη φορτίζεσαι συναισθηματικά...

Αν δεν έχεις ειδικότητα και εκτελείς υπηρεσία αγροτικού δεν το βλέπω απαραίτητα κακό. Ο ΕΣ παίρνει αυτό που μπορείς να του δώσεις στον συγκεκριμένο τομέα. Καλά θα ήταν να μπορούσε να εκμεταλλευτεί και περισσότερο εξειδικευμένα άτομα...

Γενικά το μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει στράτευση στα 18-20. Πολλά πράγματα θα ήταν σε εκείνη την ηλικία πολύ πιο απλά. Θα συμφωνήσω βέβαια πως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να γίνονται διαφορετικά έτσι ώστε η απόδοση της 'εκπαίδευσης' να είναι μεγαλύτερη πράγμα που θα βελτίωνε και το επίπεδο αποδοχής της θητείας.

DOM2OLE5
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από DOM2OLE5 »

Και πώς ρίχνουν κάποιους που δεν εχουν καμία σχέση με αυτο το αντικείμενο; Μαλλον θα εχουν καποιο βύσμα.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 5

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από yandr »

ψαροκοκκαλο έγραψε: Παρουσιάζομαι αυλώνα στις 30/01/2012 και έχω επιλεγεί υγειονομικό. Όμως η σχολή που τελείωσα (οικονομικά) Δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
Να έχεις υπόψη σου ότι (και) το υγειονομικό έχει οικονομικές υπηρεσίες για έλεγχο δαπανών. Εκεί υπηρέτησα εγώ ως Φροντιστής Υγειονομικού.

Μη νομίζεις πάντως ότι οι σπουδές Συμβαδίζουν με την ειδικότητα που λαμβάνει ο καθένας. Βύσμα και τύχη είναι κατά τεκμήριο οι παράγοντες που επηρεάζουν το που θα βρεθείς.

Γιωργος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Γιωργος »

Τι παιζει με υγειονομικο παιδια ποιες ειναι οι αρμοδιοτητεs?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Γιωργος έγραψε:Τι παιζει με υγειονομικο παιδια ποιες ειναι οι αρμοδιοτητεs;

Εξαρτάται τι ειδικότητα θα πάρεις, αν θα πας σε νοσοκομείο η σε μονάδα κτλπ

Στεφανος

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Στεφανος »

Τρεις ερωτησεις:

1) Παρουσιαζομαι αυλωνα υγειονομικο. Σπουδαζω γεοπονος. Αν δεν με παρουν στο υγειονομικο τελικα, ποια αλλη ειδικοτητα ειναι η πιο πιθανη να με στειλουν;

2) Απ οτι ειδα στις ποιο πισω σελιδες οι μοναδες υγειονομικου βρισκονται αλεξανδρουπολη, θεσσαλονικη, ξανθη, κοζανη, βεροια, κομοτηνη, πεντελη, ροδο, δυδυμοτειχο. Οι περισσοτερες ειναι μακεδονια. Μονο αυτες ειναι οι πιθανες μελλοντικες καταταξεις μου; Εγω ειμαι απο αθηνα.

3) Για να μην παω για ΥΕΑ, χρειαζεται οπωσδηποτε να κοπω στις ασκησεις και τα ψυχοτεχνικα τεστ; Δεν αρκει να τους το πω στο τέλος οτι δεν θελω; Αν μου την δωσει και τα καταφερω σε ολες τις ψυχοσωματικες ασκησεις (και θελω να τα καταφερω για το ετσι.) θα με παρουν οποσδηποτε, ακομα και αν αρνηθω στις ερωτησεις που θα μου κανουν μαλλον; Στο κεντρο σε εξεταζουν για ΥΕΑ;

4) Στο υγειονομικο δεν κανουν ασκησεις οπως σκηνακια, πορειες, πουσαπς, κτλ οπως οι υπολοιποι φανταροι; Επειδη ακουω και διαβαζω οτι ειναι πολυ χαλαρη ειδικοτητα, και δεν θα ηθελα να χασω τις εμπειριες των απλων φανταρων, πχ.Εικόνα

5. Πολυ καλη η ιστοσελιδα σας και ξαφνιαστηκα που δεν χρειαστικε να γινω μελος σας για να σας γραψω (οπως συμβαινει σε πολλα φορουμς.) Ευχαριστω.Εικόνα
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Θητεία στο Υγειονομικό

Στεφανος έγραψε:

1) Παρουσιαζομαι αυλωνα υγειονομικο. Σπουδαζω γεοπονος. Αν δεν Με παρουν στο υγειονομικο τελικα, ποια αλλη ειδικοτητα ειναι η πιο πιθανη να με στειλουν;

όλες φίλε μου, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα για γεωπόνους

Στεφανος έγραψε:

2) Απ οτι ειδα στις ποιο πισω σελιδες οι μοναδες υγειονομικου βρισκονται αλεξανδρουπολη, θεσσαλονικη, ξανθη, κοζανη, βεροια, κομοτηνη, πεντελη, ροδο, δυδυμοτειχο. Οι περισσοτερες ειναι μακεδονια. Μονο αυτες Ειναι οι πιθανες μελλοντικες καταταξεις μου; Εγω ειμαι απο αθηνα.

Εγώ απλά έγραψα αυτές που θεωρούνται καλές η κακές, έτσι κι'αλλιώς την παραμεθόριο δεν την γλιτώνεις είτε βόρεια θα πας είτε σε νησί...

Στεφανος έγραψε:

3) Για να μην παω για ΥΕΑ, χρειαζεται οπωσδηποτε Να κοπω στις ασκησεις και τα ψυχοτεχνικα τεστ; Δεν αρκει να τους το πω στο τέλος οτι δεν θελω; Αν μου την δωσει και τα καταφερω σε ολες τις ψυχοσωματικες ασκησεις (και θελω να τα καταφερω για το ετσι.) θα με παρουν οποσδηποτε, ακομα και αν αρνηθω στις ερωτησεις που θα μου κανουν μαλλον; Στο κεντρο σε εξεταζουν για ΥΕΑ;

ΥΕΑ: Είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσω

Στεφανος έγραψε:

4) Στο υγειονομικο δεν κανουν ασκησεις οπως σκηνακια, πορειες, πουσαπς, κτλ οπως οι υπολοιποι φανταροι; Επειδη ακουω και διαβαζω οτι ειναι πολυ χαλαρη ειδικοτητα, και δεν θα ηθελα να χασω τις εμπειριες των απλων φανταρων, πχ.Εικόνα

Μέχρι να ορκιστείς θα κάνεις και πορείες και βολές, τα άλλα θα τα δεις στην μονάδα, αν πας σε μάχιμη μονάδα θα κάνεις τα πάντα

Takis

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Takis »

Καλησπέρα σας, συγχαρητήρια για το forum. Έχω και εγώ κάποιες απορίες, ελπίζω κάποιος από εσάς να γνωρίζει και να μου απαντήσει.

Είμαι φοιτητής της Ιατρικής και δυστυχώς το πτυχίο μου δεν το έχω πάρει ακόμα. Μου απομένουν λίγα μαθήματα, ήλπιζα τον Ιούνιο να τελείωνα. Είναι να παρουσιαστώ λοιπόν στο Μεσολόγγι 6 Μαρτίου. Και αναρωτιέμαι :

1. Εγώ σαν φοιτητής της ιατρικής κανονικά δεν θα έπρεπε να παρουσιαστώ στο υγειονομικό στον Αυλώνα; Και αν ναι, τι μπορώ να κάνω για να το αλλάξω;

2. Σαν φοιτητής της ιατρικής τι επιλογές μου δίνονται μέσα στο στρατό?
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Stryg »

Κατά πάσα πιθανότητα θα μπεις υγειονομικό, αλλά δε θα πάρεις την ειδικότητα του ιατρού μετά στη μονάδα. Λογικά θα μπεις είτε Ν/Τ (νοσηλευτής/τραυματιοφορέας) είτε γραφέας.
Takis

Θητεία στο Υγειονομικό

Δημοσίευση από Takis »

Υπάρχει δηλαδή και η πιθανότητα να μπω έτσι; Εικόνα

Ωχ κακό που πάθαμε. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης