Τι γνώμη έχετε για τους ομοφυλόφιλους;

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
kappa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από kappa »

Μα δε νομιζω να υπαρχει κανονισμος που να σου απαγορευει να υπαρχεις ως ομοφυλοφιλος στο στρατο. Μπορει ανετα να ερθει και ο συντροφος σου, στην οποια εκδηλωση, οπως ερχονται οι συνοδοι των συναδελφων

Αν υπαρχει ρητα, κανονισμος που λεει "Δηλωμενος ομοφυλοφιλος πρπει να αποστρατευεται", τοτε ναι, εχεις δικιο, ειναι ρατσιστικος... Δεν ειναι ομως τοσο απλο το θεμα

Γιατι, αν μετα μερικοι σοκαριστουν και σε παρουν στο ψιλο αυτο δεν μπορει να νομοθετηθει.
"Απαγορευεται να σοκαρεσαι απο ομοφυλοφιλικες εκδηλωσεις! "
Εικόνα

Οπως επισης, συμφωνα με τη λογικη του διαχωρισμου εγκαταστασεων αντρων/ γυναικων, θα βρεθουν και αρκετοι που θα ενοχλουνται με την παρουσια δηλωμενων γκεη στα ιδια μπανια, λουτρα και αποδυτηρια

Οπως επισης, το θεμα των απλων στρατιωτων.
Don't ask,don't tell, λες.
Αν ομως βρει κανεις δυο φανταρους να ***** πισω απο κανα φυλακιο ε μαλλον θα υπαρξει σοβαρο προβλημα

Οπως επισης και εαν ο γιατρος που εξεταζει τους νεοσυλλεκτους και τους βαζει να γδυθουν, ειναι δηλωμενος.
Aeroporos27
Posts in topic: 133

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Δε κατάλαβα τίποτα.

Αναφέρεσαι στην Ελλάδα ή στις Η. Π. Α ;

Στις Η. Π. Α μέχρι πέρισυ η δημοσιοποίηση του γκέι σεξ. Προσανατολισμού οδηγούσε σε discharge. Δλδ αν αυτή η φώτο έβγαινε στη δημοσιότητα ο εικονιζόμενος με συνοπτικές διαδικασίες (συνήθως μέσα σε 24 ώρες) απομακρυνόταν απο τις ΕΔ των Η. Π. Α. Ούτε μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να μας πεις ακριβώς. Ότι δεν υπάρχει ομοφοβία στο στρατό ; Το ζητούμενο είναι η ρητή νομική διασφάλιση της θητείας ενός γκέι ανοιχτά στις ΕΔ, χωρίς φόβο και με αξιοπρέπεια και στην Ελλάδα. Νομοθεσία που θα εξαντλεί την αυστηρότητα σε οποιαδήποτε επίθεση και διάκριση βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού όχι μόνο στις ΕΔ αλλά γενικά στη κοινωνία.

Επίσης αυτή τη σύγκριση με τους γιατρούς δε την έπιασα.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Λεω οτι, αν πχ σε μια οποιαδηποτε εκδηλωση ερθει ο συντροφος σου, οπως ξερω γω ερχεται η γυναικα του συναδελφου, η ο αντρας της συναδελφου κτλ τκλ η τυχει και μιλας με καποιον ανωτερο και αναφερεις οτι εισαι γκεη κτλ κτλ και μετα θελουν να σε αποστρατευσουν ε ναι, αυτο ειναι ρατσιστικο και πρεπει ν`αλλαξει

Μην φτασουμε ομως στο αλλο ακρο, οπου χαριν μιας "διασφαλισης της γκεη μειονοτητας" ισοπεδωθουν τα παντα, η οτιδηποτε αντιμετωπιζεται ως "μειονοτικο θεμα" (κοινως με τα γαντια, λογω πολιτκης ορθοτητας)

Υπαρχει και καποιος κωδικας δεοντολογιας υποθετω, οποτε για πολυ ιδιαιτερες περιπτωσεις (ειτε ομοφυλοφιλους ειτε ετεροφυλοφιλους, αντρες η γυναικες αξιωματικους) καποια θεματα η καταστασεις εξεταζονται αλλιως. Οπως πχ πριν κατι χρονια, με κεινον τον αξιωματικο με το κοκκινο στρινγκ.

Η ξερω γω, αν καποιοι ζητησουν διαχωρισμο εγκαταστασεων. Δεν ειναι και τοσο απλο, να γινει κατι τετοιο. Για πολλους και διαφορους λογους

Οπως επισης, απλως για τους κοινους στρατιωτες. Αν ξαφνικα δημιουργηθει ενα καθεστως απολυτης/επιβεβλημενης "ανοχης" τι θα πρεπει να δουμε ; Να περπατανε χερι χερι μεσα στο στρατοπεδο ;18 και 20 χρονων παιδια απο διαφορα μορφωτικα και κοινωνικα περιβαλλοντα, μην περιμενεις να εχουν ολα τον ιδιο βαθμο κατανοησης, συνοχης, πειθαρχιας και ανεκτικοτητας. Θα δημιουργηθει χαος

Η μηπως νομιζεις οτι θα`χει ορεξη κανενας, να νοιωθει οτι τον παιρνουν ματι οταν γδυνεται;

ειναι περιπλοκο το θεμα και μην συγκρινεις την κοινωνια με τον στρατο, οπως και τον Αμερικανικο στρατο Με τον Ελληνικο. Ειναι ανομοιες πραγματικοτητες
Aeroporos27

Εντάξει δε θα διασκεδάσω την απόλυτη άγνοια και ομοφοβική ανασφάλεια τύπου ''θα με παίρνει μάτι'' στο ντούζ. Και να σε ''παίρνει μάτι'' δηλαδή τι έγινε; Προσωπικά τόσα χρόνια στις ΕΔ μόνο τίποτα μπάζα έχω δει να κυκλοφορούν απροκάλυπτα γυμνοί σε ντουζ κτλ και τέτοια σίγουρα προκαλούν αντιδράσεις από όλους ανεξάρτητα σεξ. Προσανατολισμού.

Η διασφάλιση Σημαίνει ρητή Νομική απαγόρευση της ρητορικής μίσους, διάκρισης,bullying κτλ λόγο σεξ προσανατολισμού. Κοινώς βαράμε προσοχή με το θέμα. Χρειαζόμαστε ένα Πλαίσιο στο οποίο θα γνωρίζει ο κάθε γκέι που υπηρετεί πως θα είναι νομικά διασφαλισμένος απέναντι στην αυθαιρεσία της πλειοψηφίας και θα έχει ανά πάσα στιγμή την υποστήριξη της υπηρεσίας του, διότι όπως είπαμε σε μια ευνομούμενη κοινωνία η μειονότητα είναι πάντα υπό προστάσια. Απλά τα πράγματα.

Ένας μεγάλος Αμερικανός Αξιωματικός είχε πει.

'' The army gave me a medal for killing two men and a discharge for loving one''

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Μπορω εγω να μπω σε αποδυτηρια/μπανια/λουτρα/θαλαμους γυναικων ;

Ας ειναι και "μπαζα" οπως λες. Ειναι θεμα ανασφαλειας η κοινης λογικης τελικα ; Μην λες ******* Βραδυατικα Εικόνα

καλο σου βραδυ και να σκεφτεσαι πιο σφαιρικα, αντι απλα να απαιτεις το συμπαν να ευθυγραμιστει μαζι σου. Θα πρεπει να βρεθειτε καπου στη μεση

Αν ο οποιοσδηποτε σε προσβαλλει (λεκτικα η ακομα και με χρηση βιας) θα υποστει ετσι κι`αλλιως τις προβλεπομενες κυρωσεις. Ειτε τα εμπλεκομενα ατομα ειναι ετεροφυλοφιλα η ομοφυλοφιλα. Οι κανονισμοι ειναι οι ιδιοι για ολους

. Βεβαιως, αν δεν ειναι ηδη σαφες. Να Γινει... Σε ολα ισοτητα. Θες να`ρθεις με τον συντροφο σου στην οποιαδηποτε εκδηλωση ; Να ερθεις

Απο`κει και περα, δεν υπαρχει κανενας λογος να περιπλεχθουν τα πραγματα, με το να δημιουργουνται "προστατευμενα ειδη" και
για να μην επαναλαμβανω τον ευατο μου, παιζουν και καποιες αλλες λεπτομερειες που ανεφερα στο προηγουμενο μου μηνυμα
Aeroporos27

Ομοφοβική ανασφάλεια στερεοτυπικού ανθρώπου μου φαίνεται κάποιος να ζητάει ξεχωριστές εγκαταστάσεις επειδή υπηρετεί δίπλα με έναν γκέι. Σα να υποθέτουμε πως εξαιτίας και μόνο του γεγονότος ότι είναι γκέι θα κάνει τι ; Θα του την πέσει; Θα τον βιάσει ; Τι ακριβώς ;

Όπως σου εξήγησα αυτά τα ντεμί και έτσι ή γιουβέτσι που λες σε ότι αφορά τη πάλη για ισονομία είναι πραγματικά η πιο συχνή βάση για συστηματικά negations εναντίων των LGBT συμπολιτών μας παντού στη κοινωνία.

Σαφώς, σαφέστατα (crystal clear που λέμε στο χωριό μου) μια μειονότητα που γνωρίζουμε ερευνητικά και επιστημονικά ότι κινδυνεύει από συστηματική ομοφοβία, εξευτελισμό, λεκτική και σωματική βία κοκ οφείλει και πρέπει να είναι ρητά, ξεκάθαρα και αναντίρητα κάτω από την απόλυτη προστασία και σκέπη της κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Όλα τα άλλα σύμφωνα με τις δικές σου κοινές λογικές να χαμε να λέγαμε μου κάνουν.

Δεν έχει να συναντηθώ στη ''μέση'' με κανένα ομοφοβικό ή κεκαλυμένα συμπλεγματικό/ομοφοβικό γενικά στη κοινωνία σε ότι αφορά τη διεκδίκιση της αξιοπρέπειας, προσωπικής ευτυχίας, απόλυτης νομικής διασφάλισης, ισονομίας, ευημερίας και μακροημέρευσης μου.

Πραγματικά οι εκπτώσεις και τα ντεμί δε μου λένε κάτι. Σόρρυ που θα σε απογοητεύσω ή θα σε ''απομακρύνω'' από το ''κίνημα'', αλλά...Well...tough. Ημιμετρά αν θες στη δική σου ζωή, όχι στη δική μου.

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από aeronut »

Ποιο ειν' το χωριο ς; Απ' του σαν φρανσισκο εις;

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Ημιμετρα στη ζωη και των δυο. Δεν ηξερα οτι επειδη εισαι γκεη θα σε χαιδευουμε κιολας.

Το δικιο σου τελειωνει εκει που αρχιζει το δικο μου και αντιστροφα.

Αντε, γιατι η πολλη κλαψα κουραζει και το "ολα η τιποτα" ειναι για τις ταινιες.
Aeroporos27

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Ναι και ;

Αυτοι ειναι φασιστες και νεοναζι. Τι περιμενες δηλαδη ;

Αυτο τι σχεση εχει με το οτι θες να σε μεταχειριζομαστε με το γαντι, μονο και μονο επειδη εισαι γκεη ; Απ`το ενα ακρο στο αλλο δηλαδη ;

Aeroporos27

kappa έγραψε:Ναι και ;

Αυτοι ειναι φασιστες και νεοναζι. Τι περιμενες δηλαδη ;

Αυτο τι σχεση εχει με το οτι θες να σε μεταχειριζομαστε με το γαντι, μονο και μονο επειδη εισαι γκεη ; Απ`το ενα ακρο στο αλλο δηλαδη ;

Ως γενικά στο θέμα το βάζω όχι ως προς τι συζήτηση που είχαμε εμείς οι 2.

Ως προς τη συζήτηση που είχαμε εμείς, σιγά. Σου είπα μπορείς κάλιστα να χτυπιέσαι στην επανάλλειψη για να βγάλεις επιχείρημα. Με εμένα λίγη τύχη έχουν τέτοιες διαλεκτικές. Είναι σαφές πως κάθε ευνομούμενη κοινωνία οφείλει να προστατεύει στο έπακρο τις κοινωνικές ομάδες που υποφέρουν από οποιαδήποτε μορφή διάκρισης όσο και να μας το παίζουν κινέζοι όσοι δήθεν δε καταλαβαίνουν την αφόρητη ομοφοβία τόσο στο στρατό όσο στη κοινωνία γενικότερα.

Aeroporos27

kappa έγραψε:Ημιμετρα στη ζωη και των δυο. Δεν ηξερα οτι επειδη εισαι γκεη θα σε χαιδευουμε κιολας.

Το δικιο σου τελειωνει εκει που αρχιζει το δικο μου και αντιστροφα.

Αντε, γιατι η πολλη κλαψα κουραζει και το "ολα η τιποτα" ειναι για τις ταινιες.

Κοίτα το ημίμετρο δικό σου, στο χαρίζω. Με εμένα, έναν υπερήφανο γκέι Αξιωματικό της ΠΑ δεν αποτελούν επιλογή τα μεσοβέζικα. Προφανώς γι αυτή την απόλυτη ισονομία θα αγωνίζομαι όσο η κεκκαλυμένη ομοφοβία και τα πάρτι στερεοτυπίας επιμένουν και μάλιστα ως ιδιαίτερα πείσμων και επίμονος άνθρωπος έχω τις αντοχές να φτάνω στα όρια τον οποιοδήποτε στη κοινωνία θα προσπαθήσει να μου αρνηθεί τα δικαιώματα μου.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Τι "να χτυπιεμαι στην επαναλληψη" ρε φωτοτυπικο ! Χαχαχ

Που μας εχεις λιωσει στο κοπη-πεηστ απο ρητορειες, υπεκφυγες και παραπονα

Λες να μην καταλαβαινω οτι δεχεσαι αφορητο ρατσισμο ;

Αυτο ομως δεν σημαινει οτι δυο λαθη κανουν ενα σωστο.
Η ομοφοβια στην κοινωνια, δεν καταπολεμαται με αυτο που κανεις εσυ, δηλαδη συνεχης γκρινια και δυσαναλογες και απολυτες απαιτησεις

Aeroporos27

Κοίτα καταννοώ ότι προφανώς δε γνωρίζεις ή δε έχεις θελήσει να γνωρίσει τι σημαίνει για έναν γκέι να ζει σε μια ομοφοβική κοινωνία. Δεκτό

Επίσης νομίζω ότι βλέπω πως η μάλλον προβληματική σου ενημέρωση, η αδυναμία επιχειρημάτων (η οποία υπογράμμισα πως στηρίζεται σε κουραστική επανάλληψη τύπου ''ότι του φανεί του Λωλοστεφανή'') και πολιτική σου δυσανασχέτηση έχουν ως βάση την άγνοια σε ότι αφορά το ζήτημα.

Για αυτό όμως είμαι εγώ. Να δώσω ένα άλλο perspective, αν θες το παίρνεις.

Aeroporos27

kappa έγραψε: Δυσαναλογες και απολυτες απαιτησεις

Αυτό έχει σχολιαστεί Και μπαίνουμε σε κύκλους αλλά πρέπει ξανα να τονιστεί ότι είναι Αδιάφορο τι φαίνεται σε εσένα ή στο καθένα που έχει άγνοια δυσανάλογο ή απόλυτο. Όλες οι αναπτυγμένες δυτικές χώρες παγκοσμίως έχουν ασφαλιστικές δεικλίδες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γκέι και μάλιστα ένα αυστηρότατο νομικό πλαίσιο. Χώρια φυσικά τη πραγματική ισονομία και ισοπολιτεία που διασφαλίζεται για όλους τους γκέι.

Εσένα μπορεί δυσανάλογο να σου φαίνεται να ξημερώνει κάθε ημέρα. Πραγματικά αδιάφορο.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης