Τι γνώμη έχετε για τους ομοφυλόφιλους;

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 133

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Απεναντίας πιστεύω έχω καλή αίσθηση του τι συμβαίνει και στη κοινωνία και στο στρατό. Διότι εξ ορισμού μια μειοψηφία είναι στις ευνομούμενες κοινωνίες τουλάχιστον υπο καθεστώς νομοθετικής προστασίας μπροστά στην αυθαιρεσία της πλειοψηφίας και το ίδιο πρέπει να γίνει για τους γκέι τόσο στο στρατό όσο και οπουδήποτε στη κοινωνία.

Η στάση του Πόντιου Πιλάτου, τα ντεμί και οι αοριστικολογίες που επικαλείσαι είναι ακριβώς αυτές που εγώ πολεμώ. Γι αυτό με έχεις απέναντι τώρα.

Άβαταρ μέλους
kappa
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από kappa »

Ρε ασε τις ρητορειες

Πες οτι ενας ετεοφυλοφιλος συναδελφος η στρατιωτης αποκαλουσε εναν αλλο ετεροφυλοφιλο συναδελφο η στρατιωτη, "*****"

θα ειχε κυρωσεις η οχι ;
Aeroporos27

Σου έχω απαντήσει πολλές φορές άσχετα αν δε το καταλαβαίνεις ή δε θέλεις να το καταλάβεις. Το να φέρνεις ότι παράδειγμα σου φανεί και να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο παιχνιδιού λογικής δεν είναι η βάση στην οποία κάνω συζήτηση από τη πλευρά μου. Νομίζω αυτό στο έδειξα από το σημείο που άρχισες να επενδύεις πάνω στη στερεοτυπία της καρικατούρας.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Εφοσον η οποιαδηποτε βρισια, αισχροτητα/χυδαιοτητα και βιαιοπραγια ειναι ετσι κι αλλιως Αξιοποινη και καταδικαστεα, στον χωρο εργασιας σου, δεν βλεπω ποιο ειναι το προβλημα

Οπως επισης δεν καταλαβαινω ποιος ο λογος μιας "επισημης γνωστοποιησης φυλο-σεξουαλικης ταυτοτητας" και τι τελικα θα ηταν αυτη. Τι τον νοιαζει τον διοικητη η το στρατευμα τι κανει ο καθενας στο κρεβατι του ;

Λυπαμαι, αλλα απ`την στιγμη που μιλαμε για συγκεκριμενα θεματα και μαλιστα με τροπο πολιτικο, θα με βρεις και μενα απεναντι σου

Οσον αφορα, γενικα και αοριστα, θα`μαι παντα διπλα στο κινημα σας και σε οποια αντιρατσιστικη κινηση (μην κυνηγαμε και φαντασματα ομως)

αυτα απο μενα, δεν νομιζω οτι εχω και τιποτα αλλο να προσθεσω.(τουλαχιστον επι του παροντος)

Aeroporos27

Το πρόβλημα είναι ότι εσύ μπορεί να θεωρείς, να υποθέτεις, να ελπίζεις ή να πιστεύεις το οτιδήποτε για το ποιές θα είναι οι επιπτώσεις της γνωστοποίησης του σεξουαλικού προσανατολισμού κάποιου Αξιωματικού της ΠΑ όπως πχ είμαι εγώ. Είναι πραγματικά αδιάφορες οι αντίληψεις για το πως, αν και γιατί. Δε καταλαβαίνω γιατί καν να αποτελούν τη βάση της συζήτησης.

Όσο για τη γνωστοποίηση νομίζω το θέμα το λιώσαμε νωρίτερα και αφορά και εν μέρη στη καλύτερη λειτουργικότητα μιας σημαντικής γκέι μερίδας πέρα από το θέμα του δικαιώματος για αξιοπρεπή παρουσία βάσει του ποίοι είμαστε. Κοίτα εμένα δε με ενοχλέι αν οι πολιτικές πεποιθήσεις είναι αυτές που σε κάνουν να αντιδράς και να μπαίνεις κυκλικά στο ίδιο ζήτημα, σιγά. Από την άλλη όμως όσο η δική σου θεώρηση κινήται στον ορίζοντα της συντήρησης άλλο τόσο η δική μου κινήται ακριβώς πάνω στη βάση να χτυπήσει Κατα κράτος τις κεκκαλυμένα ομοφοβικές θέσεις και αυτές που δίνουν βάση για συστηματικά negations.

Σεβαστή και εκτιμητέα η πρόθεση σου να ''είσαι δίπλα μας'' αλλά εξ ορισμού είσαι απέναντι διότι όσο για εσένα αυτά είναι κυνήγι φαντασμάτων άλλο τόσο για εμένα είναι μια πραγματικότητα (την οποία μάλιστα τη ζώ) και χρήζει άμεσης αλλαγής και διασφάλισης. Μάλιστα αυτές οι ντεμί θέσεις που έδωσες είναι βάση αρκετές φορές για τα πιο βάναυσα negations.

Μηδενική ανοχή σε κρούσματα ομοφοβίας, όχι διακρίσεις βάσει σεξουαλικού προσανατολισμού στο επαγγελματικό χώρο, νομοθετική ρύθμιση να υπηρετούμε ανοιχτά, πλήρη νομική ισοτιμία και διασφάλιση των ομόφυλων ζευγαριών με όλες τις νομικές συνέπεις του γάμου, δικαίωμα υιοθεσίας κοκ είναι μερικά από τα λίγα για τα οποία θα συνεχίσω να παλεύω, αν μερικά αυτά εσένα σε βρίσκουν ''πολιτικά'' αντίθετο είναι άλλο ζήτημα.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Συμφωνω. Ο ρατσισμος πρεπει να παταχθει. Και η ισονομια ειναι ιδανικο.

Αν εξαρτωταν απο μενα, ας παντρευοσουν και αυριο! Το οτι ειμαστε ισοι ομως δεν σημαινει οτι ειμαστε και ιδιοι.

To "δικαιωμα" σου στην υιοθεσια με βρισκει ηθικα αντιθετο, οποτε κατα συνεπεια και πολιτικα.

Ειναι δικαιωμα του παιδιου, να εχει την πιο φυσιολογικη αγωγη και προσαρμογη στην κοινωνια... Και αυτο το δικαιωμα το εκπροσωπουν καλυτερα τα ετεροφυλα ζευγαρια, γιατι δειχνουν την συμπληρωματικοτητα των δυο φυλων, οπως η φυση και η εξελιξη επελεξαν. Να μασταν σαλιγκαρια να το δεχομουν

Οσο για τα υπολοιπα. Παλι ρητορειες εισαι
Αποφευγεις επιμονα να δωσεις ξεκαθαρες απαντησεις

1) Εφοσον η οποιαδηποτε βρισια, αισχροτητα/χυδαιοτητα και βιαιοπραγια ειναι ετσι κι αλλιως Αξιοποινη και καταδικαστεα, στον χωρο εργασιας σου, δεν βλεπω ποιο ειναι το προβλημα

2) Οπως επισης δεν καταλαβαινω ποιος ο λογος μιας "επισημης γνωστοποιησης φυλο-σεξουαλικης ταυτοτητας" και τι τελικα θα ηταν αυτη. Πως δηλαδη θα την επρατες ;
Aeroporos27

Κοίτα καταννοώ ότι οι δικές σου τεχνικές στο διάλογο μπορεί να είναι η επανάλληψη ώστε να μπαίνουμε σε έναν φαύλο κύκλο παιχνιδιών γνωστικών ικανοτήτων και λογικής φαυλότητας και ίσως έτσι επιχειρηματολογήσεις.

Ο καθένας μας έχει την ελευθερία στο δημόσιο διάλογο να πάρει το βήμα με το καλύτερο τρόπο που πιστεύει ότι είναι πρόσφορος ώστε να επικοινωνήσει αυτά που θέλει. Ε περίπου αυτό κάνω και γω. Το που θα κινηθεί η συζήτηση από τη πλεύρα μου είναι επιλογή μου εφόσον πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θα με βοηθήσει να περάσω κάποια πράγματα και προφανώς έχει σχέση με τις δικές μου διαλογικές ικανότητες.

Εκτός των άλλων σου άπαντησα αρκετές φορές εκεί που θεωρώ ότι πρέπει να λάβεις απάντηση. Εσύ μπορεί να ''μην καταλαβαίνεις'' το ένα ή το άλλο για το τι Συμβαίνει πχ στις ΕΔ, αυτό δεν αναιρεί την πραγματικότητα της μεγάλης ομοφοβίας στη κοινωνία σήμερα και πόσο μάλλον μέσα στις ΕΔ. Είναι λοιπόν επιτακτικό να ακολουθήσουμε τα παραδείγματα των ΗΠΑ (μεταξύ αλλων αναπτυγμένων χωρών) που έχουν ρητό νομοθετικό πλαίσιο σε ότι αφορά τη διασφάλιση των δικαιωμάτων κάποιου γκει που ηπηρετεί στις ΕΔ.

Ταυτόχρονα να υιοθετήσουμε το μοντέλο άλλων χωρών σε ότι αφορά γενικότερα τη νομική ισότητα (ιδανικά το μοντέλο Nordic χωρών) ώστε να φτάσουμε σε μια Ελλάδα που θα δώσει επί τη ουσίας την πολυπόθητη ισονομία μας. Ένα πρώτο βήμα από κρατικό φορέα έγινε από την ΓΓΝΣ. Αυτό δε φτάνει. Θα πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση για ολιστική αλλαγή του πλαισίου.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Η δικη σου "τεχνικη στο διαλογο" ομως, ειναι η γενικη και απολυτη διαμαρτυρια/απαιτησεις

Αν απλως προωθεις την agenda σου (ως γνησιος ακτιβιστης) μην προσποιεισαι οτι κανεις διαλογο

Καταλαβαινω τη θεση και σκοπο σου, αλλα μην χανω και την ωρα μου αδικα
Aeroporos27

Η αποψή σου και σεβαστή αλλά η πραγματικότητα της απόλυτης και αφόρητης ομοφοβίας τόσο μέσα στο στρατό όσο και σε ολόκληρη την κοινωνία, την οποία και βιώνω είναι αναντίρητη εξού και χρειάζεται χθές ρητή νομική ρύθμιση για κατα μέτωπο καταπολέμιση της ομοφοβίας. Όσο και να δήθεν ''δυσκολεύεσαι'' εσύ να το καταννοήσεις ή να μπαίνεις σε ένα παιχνίδι ανούσιων ερωταπαντήσεων ανεξάρτητα από την ''ατζέντα'' μου.

Άβαταρ μέλους
HELLENIC POWER
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από HELLENIC POWER »

Θεωρώ πως οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι άρρωστοι και ψυχολογικά διαταραγμένοι. Η ομοφυλοφιλία είναι μια ανωμαλία... Επίσης νομίζω πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να δείχνουν συνεχώς την ανωμαλία τους... Εννοώ πως θα πρέπει να φέρονται σαν φυσιολογικοί άνθρωποι... Δεν είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε την ανωμαλία του καθενός γκέϊ... Δεν με ενοχλούν, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να δείχνουν και να τονίζουν με υπερηφάνεια συνεχώς την ιδιαιτερότητά τους...

Aeroporos27

HELLENIC POWER έγραψε:Θεωρώ πως οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι άρρωστοι και ψυχολογικά διαταραγμένοι. Η ομοφυλοφιλία είναι μια ανωμαλία... Επίσης νομίζω πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να δείχνουν συνεχώς την ανωμαλία τους... Εννοώ πως θα πρέπει να φέρονται σαν φυσιολογικοί άνθρωποι... Δεν είμαστε αναγκασμένοι να ανεχόμαστε την ανωμαλία του καθενός γκέϊ... Δεν με ενοχλούν, αλλά δεν μου αρέσει καθόλου να δείχνουν και να τονίζουν με υπερηφάνεια συνεχώς την ιδιαιτερότητά τους...

Άλλο ένα καλό παράδειγμα γιατί ο κόσμος χρειάζεται μαζική επιμόρφωση για το ζήτημα. Κατά μέτωπο σπάσιμο των στερεοτύπων. Είναι πραγματικά τραγικό πόσος κόσμος ενδέχεται να πιστεύει τα παράπανω στη σημερινή Ελλάδα.

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από aeronut »

Μαλλον σα να τρολλαρει φαινεται

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Aeroporos27

Ελπίζω
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από yandr »

Troll του κερατά είναι, αλλά δεν θα είναι για πολύ μαζί μας αν συνεχίσει.

Εικόνα

Aeroporos27

Η πρώτη δημόσια φώτο μετά την ανάκληση του Dont Ask Dont Tell policy που δείχνει έναν Αμερικανό πεζοναύτη με τη στολή του και το σύντροφο του σε ένα φιλί με φόντο την Αστερόισσα.

Θεωρείται ιστορική

http://www.huffingtonpost.com/2012/02/27/us-marine-kissing-his-boyfriend-photo_n_1303848.html

Εικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης