Τι γνώμη έχετε για τους ομοφυλόφιλους;

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Aeroporos27
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 133

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

Greek_Army έγραψε:Αφού θα γελάσουν οι γιατροί και είσαι περήφανος για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις γιατί δεν βγαίνεις στην αναφορά να το δηλώσεις μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους και έχεις περιορίσει αυτή την περηφάνια σου στο να το λες εμπιστευτικά σε 4-5 άτομα;

θα κάνω επικόλληση ένα δικό σου μήνυμα
Aeroporos27 έγραψε:

Συμμέτεχω σε μια συζήτηση σε ένα στρατιωτικό φόρουμ σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία με σκοπό να αρχίσει επιτέλους ο διάλογος στην Ελλάδα τόσο για το δικαίωμα μας να υπηρετούμε ανοιχτά στο στρατό όπως πχ έγινε στις ΗΠΑ πέρισυ με την ανάκληση του dont ask dont tell policy όσο και γενικότερα για την αλλαγή στάσης από την κοινωνία.

μήπως τελικά δεν είσαι τόσο "ανοιχτός" και "περήφανος";

Κάνε και δέκα επικλήσεις. Προφανώς και έχω την αίσθηση της κοινωνίας στην οποία ζω. Γνωρίζω ότι ο παραμικρός στραβωμένος στην Ελλάδα μπορεί να απειλήσει την θέση μου με την επίκληση της οποιασδήποτε γραφειοκρατικής παπαριάς άρα θα επιλέξω που και πως θα το πω. Το να είσαι περήφανος δε σημαίνει και άγνοια κινδύνου.

Όταν με το καλό υπάρχει ρητή νομοθετική δέσμευση για να υπηρετούμε ανοιχτά στις ΕΔ τότε θα βγω και θα το φωνάξω στην αναφορά. Μέχρι τότε όμως θα παλεύω για να γίνει ακριβώς αυτό.

Aeroporos27

Greek_Army έγραψε:

Γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι έχει πάψει να ταξινομείται; Ποιος το λέει αυτό; Βάση του Π/Δ οι ψυχοσεξουαλικές διαταραχές προέρχονται από τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις

βασικά μια υποστηρίζεις ότι δεν σας αφήνουν, την άλλη λες ότι δεν τίθεται τέτοιο πρόβλημα, εγώ έχω μπερδευτεί πάντως

Τι μας νοιάζει τι λέει ένα Π/Δ στη Ελλάδα βρε συ. Ας λέει ότι θέλει. Μας ενδιαφέρει τι λέει επίσημα η επιστήμη της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής βάσει του DSM και ICD. Ας κάνει και 20 Π/Δ η Ελλάδα αν θέλει, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα της μη ψυχοπαθολογίας του ομοφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμου.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Greek_Army »

Aeroporos27 έγραψε:
Greek_Army έγραψε:Αφού θα γελάσουν οι γιατροί και είσαι περήφανος για τις σεξουαλικές σου προτιμήσεις γιατί δεν βγαίνεις στην αναφορά να το δηλώσεις μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους και έχεις περιορίσει αυτή την περηφάνια σου στο να το λες εμπιστευτικά σε 4-5 άτομα;

θα κάνω επικόλληση ένα δικό σου μήνυμα
Aeroporos27 έγραψε:

Συμμέτεχω σε μια συζήτηση σε ένα στρατιωτικό φόρουμ σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία με σκοπό να αρχίσει επιτέλους ο διάλογος στην Ελλάδα τόσο για το δικαίωμα μας να υπηρετούμε ανοιχτά στο στρατό όπως πχ έγινε στις ΗΠΑ πέρισυ με την ανάκληση του dont ask dont tell policy όσο και γενικότερα για την αλλαγή στάσης από την κοινωνία.

μήπως τελικά δεν είσαι τόσο "ανοιχτός" και "περήφανος";

Κάνε και δέκα επικλήσεις. Προφανώς και έχω την αίσθηση της κοινωνίας στην οποία ζω. Γνωρίζω ότι ο παραμικρός στραβωμένος στην Ελλάδα μπορεί να απειλήσει την θέση μου με την επίκληση της οποιασδήποτε γραφειοκρατικής παπαριάς άρα θα επιλέξω που και πως θα το πω. Το να είσαι περήφανος δε σημαίνει και άγνοια κινδύνου.

Όταν με το καλό υπάρχει ρητή νομοθετική δέσμευση για να υπηρετούμε ανοιχτά στις ΕΔ τότε θα βγω και θα το φωνάξω στην αναφορά. Μέχρι τότε όμως θα παλεύω για να γίνει ακριβώς αυτό.

μα πως θα απειλήσει την θέση σου από την στιγμή που οι γιατροί θα είναι με το μέρος σου; Αυτό υποστηρίζεις...

η περηφάνια σου και αυτά που διεκδικείς θα περιοριστούν στο διαδίκτυο, αν ήθελες πραγματικά να αλλάξει κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση θα είχες βρει άλλο τρόπο "επανάστασης" ο οποίος θα ήτανε ποιο αληθινός και δεν θα περιοριζότανε σε ένα στρατιωτικό φόρουμ...

όταν πετύχεις αυτό (που δεν πρόκειται) τότε θα μπορείς να διεκδικείς και άλλα πράγματα όπως να μεγαλώνεις ένα παιδί...

Aeroporos27 έγραψε:
Greek_Army έγραψε:

Γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι έχει πάψει να ταξινομείται; Ποιος το λέει αυτό; Βάση του Π/Δ οι ψυχοσεξουαλικές διαταραχές προέρχονται από τις ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές προτιμήσεις

βασικά μια υποστηρίζεις ότι δεν σας αφήνουν, την άλλη λες ότι δεν τίθεται τέτοιο πρόβλημα, εγώ έχω μπερδευτεί πάντως

Τι μας νοιάζει τι λέει ένα Π/Δ στη Ελλάδα βρε συ. Ας λέει ότι θέλει. Μας ενδιαφέρει τι λέει επίσημα η επιστήμη της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής βάσει του DSM και ICD. Ας κάνει και 20 Π/Δ η Ελλάδα αν θέλει, αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα της μη ψυχοπαθολογίας του ομοφυλόφιλου σεξουαλικού προσανατολισμου.

αφού δεν σε νοιάζει εσένα και τους υπόλοιπος ομοφυλόφιλους τι λέει το Π/Δ γιατί δεν ξεσηκώνεστε; Γιατί δεν δηλώνεται ανοιχτά ότι και οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υπηρετούν χωρίς να φοβούνται να το δηλώσουν;

Aeroporos27

Greek_Army έγραψε:

μα πως θα απειλήσει την θέση σου από την στιγμή που οι γιατροί θα είναι με το μέρος σου; Αυτό υποστηρίζεις...

η περηφάνια σου και αυτά που διεκδικείς θα περιοριστούν στο διαδίκτυο, αν ήθελες πραγματικά να αλλάξει κάποια στιγμή αυτή η κατάσταση θα είχες βρει άλλο τρόπο "επανάστασης" ο οποίος θα ήτανε ποιο αληθινός και δεν θα περιοριζότανε σε ένα στρατιωτικό φόρουμ...

όταν πετύχεις αυτό (που δεν πρόκειται) τότε θα μπορείς να διεκδικείς και άλλα πράγματα όπως να μεγαλώνεις ένα παιδί...

αφού δεν σε νοιάζει εσένα και τους υπόλοιπος ομοφυλόφιλους τι λέει το Π/Δ γιατί δεν ξεσηκώνεστε; Γιατί δεν δηλώνεται ανοιχτά ότι και οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υπηρετούν χωρίς να φοβούνται να το δηλώσουν;

Και αυτά φαντάζομαι τα λες γνωρίζοντας τη δράση μου στον ακτιβισμό του LGBT κινήματος ε; Όσο υποθέτεις τι έχω ή τι δεν έχω κάνει καλό είναι να ξέρεις ότι δε θα σταματήσω τις πολλές δράσεις μου μέχρι να το πετύχω... Και θα το πετύχουμε όσο και να λες εσύ ότι δεν. Είναι ζήτημα χρόνου πλέον. Το να είμαι ενεργός στο διαδίκτυο είναι μια άποψη του ακτιβισμού μου, δε νομίζω όμως ότι θα διασκεδάσω να σου δώσω και ''ραπόρτο'' για το πως ενεργά βρίσκομαι στον γκει ακτιβισμό. Μπορείς να υποθέτεις ότι θες, σιγά.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μάλιστα το διάβασα και αυτό, εγώ υποθέτω, ενώ τα δικά σου λεγόμενα στηρίζονται σε νόμους... Εικόνα

ξέρεις τι θα πετύχετε; Μια τρύπα στο νερό, αν όλοι εκεί στο κίνημα έχουνε την ίδια λογική, θα ζείτε μια ζωή στην Ελλάδα του μεσαίωνα...

Άβαταρ μέλους
kappa
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από kappa »

Aeroporos27 έγραψε:
Ξέρεις ενέχει και μια φιλοσοφία το όλο ζήτημα που φτάνει στα όρια του ακτιβισμού (ή μάλλον είναι ακτιβισμός από την πλευρά μου).

Αν και εκτιμώ ότι η άποψη σου είναι πως χάνουμε ''υποστηρικτές'' η δική μου θεώρηση είναι πως παλεύοντας φτάνεις σε κατακτήσεις για οποιοδήποτε ζήτημα.

Aφου ειναι ακτιβισμος απο την μερια σου, τοτε ασε τα παιδακια γι`αυτους που η φυση και οι κοινωνια προβλεπει

Καπου ειχα διαβασει οτι οποιο παιδι ειναι "προιον" οικογενειακου προγραμματισμου, περισσοτερο αποτελει εγωισμο των γονιων. Στην δικια σου περιπτωση ομως, παραπαει ρε φιλε. Αστο να χαρεις. Καντε πειραματα αλλου και σε αλλα θεματα

Aeroporos27

Greek_Army έγραψε:Μάλιστα το διάβασα και αυτό, εγώ υποθέτω, ενώ τα δικά σου λεγόμενα στηρίζονται σε νόμους... Εικόνα

ξέρεις τι θα πετύχετε; Μια τρύπα στο νερό, αν όλοι εκεί στο κίνημα έχουνε την ίδια λογική, θα ζείτε μια ζωή στην Ελλάδα του μεσαίωνα...

Μα κάτσε που στηρίζεσαι εσύ και που εγώ; Θέλεις να τα πάρουμε από την αρχή;

Aρχικά σε ότι αφορά μετά τα πρώτα ποστ μου στο συγκεκριμένο θέμα εμφανίστηκες ως ένας ''υπέρμαχος'' της ελευθερίας του λόγου μιας απόλυτα ομοφοβικής και ρατσιστικής άποψης, αυτής που μας θεωρεί ''ανώμαλους''. Μάλιστα ούτε καν μπήκες στη λογική να μου απαντήσεις ευθέως όταν έκανα παράθεση στο αρχικό σου ποστ.

Στη συνέχεια πατάς στη βλακεία ενός Π/Δ για τις ΕΔ που σκοπό έχει τον αποκλεισμό μερικών γκέι κάτω από την γενικόλογη ταμπέλα ''ψυχοσεξουαλικών διαταραχών''. Στηρίζεσαι δηλαδή στη γραφειοκρατική βλακεία του συστήματος ή οποία και προφανώς είναι απορριπτέα από την επιστημονική κοινότητα για να υποστηρίξεις την αυτό που υποθέτω είναι η κεκκαλυμένη ομοφοβία ή έστω μια πιο δήθεν ''civilized'' απάντηση με βάση το φαρισαισμό.

Που στηρίζομαι εγώ από την άλλη; Στους προσωπικούς μου αγώνες για να ξεπεράσω και τη δική μου εσωτερικευμενή ομοφοβία από μικρή ηλικία και την πάλη που έδωσα και δίνω καθημερινά με διάφορους τρόπους στη κοινωνία (τους οποίους και προφανώς σιγά μην εκθέσω σε εσένα) σε ότι αφορά τη πάταξη της ομοφοβίας, ομοαρνητισμού και προκατάληψης.

Στηρίζομαι στα μαθήματα που πήρα και παίρνω από τη ζωή σε ότι αφορά την επιλογή μου να γνωστοποιήσω το σεξουαλικό μου προσανατολισμό στους ανθρώπους που έχουν βαρύνουσα σημασία για τη ζωή μου όπως η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, από τους οποίους βρήκα και θέρμη και υποστήριξη.

Στηρίζομαι στο επιστημονικό κεκτημένο και στη σωστή ενημέρωση με μη ανταγωνιστικό λόγο για να εξηγήσω και να επικοινωνήσω τις πραγματικές προκλήσεις που όλοι οι LGBT σήμερα στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν είτε βρίσκοντε στις ΕΔ είτε σε οποιαδήποτε εργασία, οικογένεια, διαπροσωπική σχέση.

Έχω την εμπειρία και την τύχη να βρίσκομαι σε μια μακροχρόνια σχέση με έναν άνδρα ο οποίος με έχει στηρίξει και τον έχω στηρίξει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο που μπορούμε. Βάσει όλων των παραπάνω προσωπικά κινητοποιούμαι πολυδιάστατα στη κοινωνία Τόσο μέσω της επιστημονικής μου ιδιότητας όσο και μέσω του γκέι κινήματος για να επικοινωνήσω με κάθε πρόσφορο τρόπο τόσο το αναληθές των αρνητικών στερεοτύπων όσο και τις διακρίσεις ή την προκατάληψη που συστηματικά βιώνουμε.

Έκεί στηρίζομαι από τη πλευρά μου.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εσύ από την πλευρά σου στηρίζεσαι σε πράγματα που απλά τα έχεις ζήσει και δεν στηρίζονται σε νομοθετικές διατάξεις (εκεί στηρίζομαι εγώ), τώρα βέβαια επειδή αυτό σε χαλάει και επειδή είσαι δειλός για να το αντιμετωπίσεις στα ίσια κάθεσαι και το βαπτίζεις "βλακεία"

αυτά από εμένα

Aeroporos27

Greek_Army έγραψε:Εσύ από την πλευρά σου στηρίζεσαι σε πράγματα που απλά τα έχεις ζήσει και δεν στηρίζονται σε νομοθετικές διατάξεις (εκεί στηρίζομαι εγώ), τώρα βέβαια επειδή αυτό σε χαλάει και επειδή είσαι δειλός για να το αντιμετωπίσεις στα ίσια κάθεσαι και το βαπτίζεις "βλακεία"

αυτά από εμένα

Δε νομίζω ότι είμαι δειλός, απεναντίας σου έδειξα ότι ο νόμος που επικαλείσε είναι μια βλακεία και μισή επιστημονικά Σύμφωνα με τις επίσημες θέσεις της Ψυχολογίας/Ψυχιατρικής και απλά μεταφράζεται κατά το δοκούν από τις ΕΔ ώστε να αποκλείσει μερικούς γκέι. Βάλε το καπέλακι του γραφειοκράτη όσο θες αλλά επιστημονικά οι ΕΔ δεν έχουν από κάτι να πιαστούν σε ότι αφορά την ομοφυλοφιλία αλλά αντιθέτως πιάνοντε μόνο ένα παροχημένο και ρατσιστικό Π/Δ. Απλά τα πράγματα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Τελικά στηρίζεσαι σε πράγματα που έχουνε γραφτεί η όχι; Δεν γίνεται να θεωρείς το Π/Δ γραφειοκρατεία και βλακεία ενώ την ίδια στιγμή στηρίζεσαι σε μια επιστημονική έρευνα

εκτός και αν εκεί στο κίνημα έχετε κοινή γραμμή να λέτε και να στηρίζεται ότι σας συμφέρει
Aeroporos27

Δε στηρίζομαι σε μια ''επιστημονική έρευνα'' κάνε λίγο το διαχωρισμό. Στηρίζομαι στο ερευνητικό meta-analysis και το επιστημονικό κεκτημένο, ενώ εσύ στηρίζεσαι στο θεσμικό ρατσισμό ενός Π/Δ για να δικαιολογήσεις τους ίσως δικούς σου περιορισμούς στο ζήτημα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ότι σε χαλάει το θεωρείς ρατσισμό

η δυναμική σου με συγκλονίζει

τέλος από εμένα, δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με έναν άνθρωπο που φοράει παρωπίδες

Aeroporos27

Κάθε άλλο, δε νομίζω ότι φοράω παρωπίδες, απλά βρίσκω υποχρέωση μου να απαντάω απέναντι στα πιο συνήθη negations μιας και το συγκεκριμένο νήμα μπορεί να αποτελέσει βάση αναφοράς για κάποιον νέο γκει που υπηρετεί στις ΕΔ είτε ως μόνιμο προσωπικό είτε κάνοντας τη θητεία του και να θέλει να ενημερωθεί επιστημονικά και με ακρίβεια για το standing του και να μπορεί αύριο μεθαύριο να επιχειρητολογήσει απέναντι στο κάθενα που μπορεί να του βγεί με το καπελάκι του γραφειοκράτη όπως έκανες εσύ. Δεν απαντώ προσωπικά σε εσένα κατά βάση.

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από KYNIGOSDK »

Greek_Army έγραψε:Ότι σε χαλάει το θεωρείς ρατσισμό

η δυναμική σου με συγκλονίζει

τέλος από εμένα, δεν έχει νόημα να ασχολούμαι με έναν άνθρωπο που φοράει παρωπίδες

Κατσε μην φευγεις εχει ζουμι το θεμαΕικόναΕικόναΗθελα να ηξερα ολοι αυτοι οι γκει που ειναι στις ενοπλες δυναμεις οταν πανε στα Λουτρα της μοναδας ποσσες ωρες παιρνουν οφθαρμολουτροΕικόνα

Ειναι σιγουρο οτι θα εχουν γραψει πολλες ωρες υπηρεσιας εκειΕικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Aeroporos27 έγραψε:

Κάθε άλλο, δε νομίζω ότι φοράω παρωπίδες, απλά βρίσκω υποχρέωση μου να απαντάω απέναντι στα πιο συνήθη negations μιας και το συγκεκριμένο νήμα μπορεί να αποτελέσει βάση αναφοράς για κάποιον νέο γκει που υπηρετεί στις ΕΔ είτε ως μόνιμο προσωπικό είτε κάνοντας τη θητεία του και να θέλει να ενημερωθεί επιστημονικά και με ακρίβεια για το standing του και να μπορεί αύριο μεθαύριο να επιχειρητολογήσει απέναντι στο κάθενα που μπορεί να του βγεί με το καπελάκι του γραφειοκράτη όπως έκανες εσύ. Δεν απαντώ προσωπικά σε εσένα κατά βάση.

Να επιχειρηματολογήσει; Πως; Μιλώντας εμπιστευτικά σε 2-3 ένστολους; Μέσα από το κίνημα σας; Σε τι θα τον βοηθήσει αυτό μπορείς να μου πεις; Σε τίποτα, πάλι θα κρύβεται πάλι θα έχει φοβίες απλά εσείς θα του κάνετε πλύση εγκεφάλου και θα του μιλάτε για καπελάκηδες - γραφειοκράτες και για την Ελλάδα του Μεσαίωνα

εσύ δεν νομίζεις ότι φοράς παρωπίδες διότι έτσι σου έμαθαν και μόνο έτσι μπορείς να υποστηρίζεις αυτά που σε συμφέρουν

τσάμπα σάλιο χαλάω, φόρουμ είναι σίγουρα θα βρεθεί και κάποιος άλλος που θα είναι αντίθετος με τα πιστεύω σου αλλά και αυτός θα είναι άλλος ένας γραφειοκράτης για εσένα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης