Τι γνώμη έχετε για τους ομοφυλόφιλους;

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
kappa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 69

Δημοσίευση από kappa »

Καλα κανεις και καλο κουραγιο

καποια στιγμη αναμεσα σε ποσα αλλα πραγματα, που πρεπει ν`αλλαξουν στην χωρα μας, ας ειναι και αυτο, να βρειτε και σεις την ηρεμια σας

Το "συμβολαιο συμβιωσης" ειναι θεμα κοινωνικων δικαιωματων
Aeroporos27
Posts in topic: 133

Δημοσίευση από Aeroporos27 »

kappa έγραψε:Καλα κανεις και καλο κουραγιο

καποια στιγμη αναμεσα σε ποσα αλλα πραγματα, που πρεπει ν`αλλαξουν στην χωρα μας, ας ειναι και αυτο, να βρειτε και σεις την ηρεμια σας

Το "συμβολαιο συμβιωσης" ειναι θεμα κοινωνικων δικαιωματων

Να σαι καλά. Βασικά και αυτό το σύμφωνο μια βλακεία και μισή είναι ακόμα και για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του νομοθέτη ποια δικαιώματα θα δώσει και ποια όχι με το σύμφωνο.

Η άποψη μου είναι είτε βελτίωση αυτού του συμφώνου ώστε να έχει όλες τις νομικές συνέπειες του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια ή η περισσότερο επιθυμητή ο πολιτικός γάμος. Αυτό διότι η λέξη γάμος έχει βαρύνουσα σημασία στην συνείδηση του κόσμου και σε θέμα συμβολισμών μας καθιστά ισόνομους. Πραγματικά θα βοηθήσει τη κοινωνία ώστε να απομακρυνθεί από τις διακρίσεις και θα λειτουργήσει υπέρ της αποδοχής των γκει στη κοινωνία. Φυσικά αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ισονομία τότε και ο θρησκευτικός γάμος θα πρέπει να γίνει πραγματικότητα μιας και υπάρχει μια σημαντική μερίδα γκει που είναι πιστοί και το να τους στερήται αυτή η δυνατότητα δρα αντιπαραγωγικά. Φυσικά αυτό προυποθέτει διαχωρισμό εκκλησίας κράτους και επιβολή από τη πλευρά του κράτους νομοθεσίας που θα αναγκάζει την εκκλησία να τελεί τέτοιους γάμους. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι δηλαδή. Ας αρχίσουμε τουλάχιστον από τα βασικά με κάποια ρύθμιση που θα δίνει όλες τις νομικές συνέπειες του γάμου και μετά βλέπουμε για όλα τα υπόλοιπα.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Κοιτα η Ελλαδα ειναι γενικα πισω... Η μπορει καποιοι αλλοι να ειναι υπερβολικα μπροστα :P

Το θεμα ειναι, οτι πολλα πραγματα θελουν τον καιρο τους. Εδω δεν εχει γινει διαχωρισμος Εκκλησιας/Κρατους και συ περιμενεις να καθιερωθει ο "γκεη γαμος" ;

Τελος παντων, το τι θα κανει η θρησκεια ειναι αλλο θεμα και δεν σου πεφτει και λογος, αν μου επιτρεπεις, γιατι εκει υπαρχει το δογμα.
Αν επιμενεις, το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να φανεις προκλητικος (γιατι θα εισαι κιολας) και τελικα να βλαψεις το σκοπο σου.

Το τι θα κανει το κρατος ομως, ειναι και παραειναι δικαιωμα και υποχρεωση ολων ! Και σε αυτο πιστευω θα βρεις πολλους υποστηρικτες των αποψεων σου

γεια χαρα

* και μια υποσημειωση, επειδη τωρα το προσεξα...

Το κρατος δεν θα πρεπε σε καμια περιπτωση να επιβαλει στην Εκκλησια να παντρευει ομοφυλοφιλους πολιτες. Μεγαλη βλακεια αυτο που λες, γιατι καταργει τη βαση του διαχωρισμου Εκκλησιας/Κρατους, πανω στην οποια στηριζεις την αποψη σου. Επειδη καταπιεζονται οι ομοφυλοφιλοι πολιτες δεν θα παμε στο αλλο ακρο και θα καταργησουμε τον διαχωρισμο των θεσμων οταν επιτελους συμβει. Αλλιως τι νοημα θα ειχε ; Οι πολιτες να απαιτουν απο το κρατος τα του κρατους

Aeroporos27

kappa έγραψε:Κοιτα η Ελλαδα ειναι γενικα πισω... Η μπορει καποιοι αλλοι να ειναι υπερβολικα μπροστα :P

Το θεμα ειναι, οτι πολλα πραγματα θελουν τον καιρο τους. Εδω δεν εχει γινει διαχωρισμος Εκκλησιας/Κρατους και συ περιμενεις να καθιερωθει ο "γκεη γαμος" ;

Τελος παντων, το τι θα κανει η θρησκεια ειναι αλλο θεμα και δεν σου πεφτει και λογος, αν μου επιτρεπεις, γιατι εκει υπαρχει το δογμα.
Αν επιμενεις, το μονο που θα καταφερεις θα ειναι να φανεις προκλητικος (γιατι θα εισαι κιολας) και τελικα να βλαψεις το σκοπο σου.

Το τι θα κανει το κρατος ομως, ειναι και παραειναι δικαιωμα και υποχρεωση ολων ! Και σε αυτο πιστευω θα βρεις πολλους υποστηρικτες των αποψεων σου

γεια χαρα

* και μια υποσημειωση, επειδη τωρα το προσεξα...

Το κρατος δεν θα πρεπε σε καμια περιπτωση να επιβαλει στην Εκκλησια να παντρευει ομοφυλοφιλους πολιτες. Μεγαλη βλακεια αυτο που λες, γιατι καταργει τη βαση του διαχωρισμου Εκκλησιας/Κρατους, πανω στην οποια στηριζεις την αποψη σου. Επειδη καταπιεζονται οι ομοφυλοφιλοι πολιτες δεν θα παμε στο αλλο ακρο και θα καταργησουμε τον διαχωρισμο των θεσμων οταν επιτελους συμβει. Αλλιως τι νοημα θα ειχε ; Οι πολιτες να απαιτουν απο το κρατος τα του κρατους

Πόσο δε με ενδιαφέρει αν θα φανώ προκλητικός. Πραγματικά καθόλου. Αυτή τη στιγμή η Βρετανία θα επιβάλει σε όλα τα countries του UK και σε όλα τα δόγματα τον θρησκευτικό γάμο. Σταδιακά μέχρι το 2015 όλο το ΗΒ θα τελεί θρησκευτικούς γκει γάμους (με τον περιορισμό της σύμφωνης γνώμης του έκαστοτε ιερέα του κάθε δόγματος που θα τελεί το συγκεκριμένο γάμο). Αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματική ισονομία το δικαίωμα όσων γκέι πιστεύουν στη θρησκεία να παντρευτούν και θρησκευτικά ειναι αδιαφηλονίκητο (άσχετα που προσωπικά μου είναι αδιάφορη μια θρησκευτική τελετή γάμου αλλά καταννοείς ότι δε νιώθουν έτσι όλοι οι γκέι). Απο τη στιγμή που η εκκλησια λουσμένη στη τραγικη ομοφοβια της ρητορευει απο αμβωνος κατά των γκέι και μάλιστα με τραγική ρητορική μίσους τότε δε βρίσκω γιατί είναι κακό μια νομοθετική ρύθμιση να της επιβάλλει να τους τελεί όταν με το καλό έχουμε το διαχωρισμό εκκλησίας κράτους.

Αυτά για να μιλάμε σε σωστή βάση του τι σημαίνει ισονομία και όχι στη βάση που δεν ενοχλεί ή προκαλεί.

Σε κάθε περίπτωση έκανα ένα point διοτί πραγματικά η εκκλησία και το θρησκευτικό δόγμα μου είναι αδιάφορα και λίγο σχέση έχει να κάνει με το σεξουαλικό μου προσανατολισμό. Ελπίζω πως ένας σχετικά μορφωμένος άνθρωπος θα συμφωνούσε. Χωρίς να παραγνωρίζω τη δύναμη της πίστης (η οποία και είναι θεμιτή) πραγματικά το τι πιστεύει η εκκλησία για το γκέι γάμο δε μου λέει κάτι.

Με ενδιαφέρει όμως και μάλιστα και προσωπικά σε μεγαλό βαθμό μια νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προβλέπει τις νομικές συνέπειες του γάμου και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Κοιτα εγω αθρησκος ειμαι, απλα σου λεω οτι θεωρω λαθος αν καποτε αξιωθουμε και κανουμε αυτον τον διαχωρισμο, να τον χαλασουμε με το να ζηταμε το κρατος να επεμβαινει στα της θρησκειας

η Ανεξιθρησκεια και ο Διαχωρισμος των ρολων μετα, θα παει κατα διαολου...

Αν γινουν ζυμωσεις και συζητησεις στην Εκκλησια της Ελλαδος και θελησουν να εφαρμοσουν ενα συστημα σαν αυτο της Αγγλικανικης Εκκλησιας, ολα καλα και ωραια. Αλλα αυτο να το ζητησουν απο την Εκκλησια, οχι απο το κρατος.

Το κρατος οφειλει να σας δωσει τον πολιτικο "γαμο" οχι να επεμβαινει σε αλλους θεσμους

* Μια και το ανεφερες, το κρατος θα επρεπε να νομοθετησει κατα της οποιας ρητορικης μισους παντως. Οχι επειδη εισαι παπας θα λες και οτι σου κατεβει

Aeroporos27

kappa έγραψε:

Το κρατος οφειλει να σας δωσει τον πολιτικο "γαμο" οχι να επεμβαινει σε αλλους θεσμους

Να χαρείς, βγάλε τα εισαγωγικά από τη λέξη γάμος. Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρώ το κάνεις.

Προφανώς και είναι επιτακτικό ο πολιτικός γάμος να γίνει πραγματικότητα τόσο για τη ρύθμιση σημαντικών νομοθετικών εκκρεμοτήτων που αφορούν συντρόφους που ζουν χρόνια ή και δεκαετίες μαζί όσο και για να γίνει συνείδηση στο γενικό πληθυσμό ώστε να μην έχουμε φαινόμενα ακροβατισμού με τις ορολογίες όπως πχ κάνεις εσύ με τα εισαγωγικά. Συνείδηση πρέπει να γίνει στον κόσμο πως είμαστε ισότιμοι και δε θα κάνουμε πίσω σε τίποτα σε ότι αφορά την πραγματική νομική και κοινωνική εξίσωση μας. Απλά τα πράγματα. Όλα τα άλλα είναι βλαπτικά για τη πάλη των δικαιωμάτων των πάνω από ενα εκατομμύριο συμπολιτών μας οι οποίοι ενδέχεται να έχουν διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό από τον ετερόφυλο.

Το θέμα θα πρέπει να αφορά καθολικά την κοινωνία και ήδη αν συνυπολογίσουμε και τους ανθρώπους που αφορά έμμεσα (οικογένεια, φίλοι κτλ ομοφυλόφιλων) βλέπουμε ότι το ζήτημα οφείλει επιτέλους να αναδειχτεί στο κοινωνικό διάλογο.

Άβαταρ μέλους
KYNIGOSDK
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από KYNIGOSDK »

Φοροαπαλλαγές και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στην Γερμανία!(Εδωωώ πότε θα γίνει, καλέ;)

ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα

Το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε σήμερα αντισυνταγματική τη διάταξη με την οποία τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν δικαιούνταν τις φοροαπαλλαγές οι οποίες ίσχυαν για τα παντρεμένα ζευγάρια των ετεροφυλόφιλων.

Στη Γερμανία τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δικαιούνταν απαλλαγή στο φόρο μεταβίβασης γης στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο νόμος τροποποιήθηκε το 2010 για να επεκταθεί η απαλλαγή και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.

Δύο άνδρες οι οποίοι είχαν χωρίσει το 2009 προσέφυγαν στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης ζητώντας να προχρονολογήσει την απαλλαγή. Οι δικαστές έκριναν ότι η διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ ετεροφυλόφιλων και ομοφυλόφιλων ζευγαριών πριν από το 2010 δεν δικαιολογείται νομικά και παραβιάζει το Σύνταγμα.

Μετά την απόφαση αυτή αναμένεται ότι οι αρχές θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν τους φόρους που είχαν καταβάλει πολλά πρώην ζευγάρια.

Η απόφαση ανακοινώθηκε τη στιγμή που το κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ συζητά να επεκτείνει μια απαλλαγή στο φόρο εισοδήματος και για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

πηγή

Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

kappa έγραψε:

όταν λες οφείλει; ...

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Black_knight

Οταν λεω "οφειλει", ενω οτι εχει υποχρεωση να τους δωσει το δικαιωμα αναγνωρισμενης κοινης συμβιωσης,σαν ζευγαρι

Περα απο το σεξ, υπαρχουν και τα συναισθηματα. Το να εισαι ομοφυλοφιλος δεν εξαντλειται στο ομοφυλοφιλο σεξ. Υπαρχει και ομοφυλοφιλος ερωτας, αγαπη και μακροβιες σχεσεις

Ειναι θεμα κοινωνικων δικαιωματων. Ζουν μαζι, αγαπιουνται, γιατι δηλαδη να μην μπορουν και να προστατευσουν/επισημοποιησουν την σχεση τους ;

Aeroporos

Αν βαζω τα "" στον γαμο, ειναι γιατι μιας και μιλαμε σε πολιτικο επιπεδο, εχει και νομικες προεκτασεις... Οποτε, προσωπικα μιας και εχω ακομα τις επιφυλαξεις μου για το δικαιωμα υιοθεσιας απο ομοφυλα ζευγαρια δεν θα τους αναγνωριζα τον γαμο, εξ αρχης, γιατι αυτο θα σημαινε και δικαιωμα στην υιοθεσια

Κynigos

Μεσα σε ποσα αλλα, ειδες ποσο μπροστα ειναι η Γερμανια ;
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 17
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

kappa έγραψε:Black_knight

Ειναι θεμα κοινωνικων δικαιωματων. Ζουν μαζι, αγαπιουνται, γιατι δηλαδη να μην μπορουν και να προστατευσουν/επισημοποιησουν την σχεση τους ;

απλούστατα επειδή είναι του ιδίου φύλου. Ας το πούνε ρατσιστικό το κράτος, δεν πειράζει.

Στο κάτω κάτω το Κράτος πρέπει να λειτουργεί και ως Κράτος Πρόνοιας, δεν μπορεί να νομιμοποιεί κάτι το ανώμαλο. Σε βάθος χρόνου θα υποστεί κρίση (και) ο θεσμός της Οικογένειας.

Και γω μπορεί να αγαπώ τον σκύλο μου και να θέλω να είναι η γυναίκα μου. Και του γραψω και τα περιουσιακα μου στοιχεία. Δεν θα συμμετέχει το Κράτος σε ότι κατεβάσει το σάπιο μυαλό του κάθε "πολίτη".

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Λυπαμαι για τον τροπο που σκεφτεσαι. Ελπιζω καποια στιγμη να παψεις να εισαι κομπλεξαρας, γιατι δεν σε βλαπτουν σε τιποτα

Σε βάθος χρόνου θα υποστεί κρίση (και) ο θεσμός της Οικογένειας.

Πως ; Με επιχειρηματα. Οχι του κωλου, του εγκεφαλου ομως

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 27

Δημοσίευση από Greek_Army »

Επειδή σκέφτεται διαφορετικά και διαφωνεί με κάποια πράγματα σημαίνει ότι είναι και κομπλεξικός; Αυτά μας φάγανε...
Άβαταρ μέλους
kappa

Δημοσίευση από kappa »

Φυσικα και ειναι κομπλεξικος, οσον αφορα το συγκεκριμενο.
Δεν τον γνωριζω τον ανθρωπο. Αλλα μου κανει εντυπωση η αρνητικοτητα του

Πειτε μας... Γιατι ειστε αντιθετοι στο να αναγνωριστει επισημα μια ομοφυλοφιλη σχεση ;

Απο τι απειλειστε ;

Αφου ετσι κι`αλλιως θα υπαρχει. Γιατι δηλαδη να μην μπορουν να επισκεφτουν ο ενας τον αλλο σε περιπτωση ατυχηματος κτλ κτλ κτλ η απλα να νοιωσουν αναγνωρισμενοι στην κοινωνια/πολιτεια οπου συνεισφερουν με εργασια και φορους οπως ολοι οι αλλοι;
(συν στρατιωτικη θητεια, αν προκειται για αντρες)
Aeroporos27

Black_Knight έγραψε:
kappa έγραψε:Black_knight

δεν μπορεί να νομιμοποιεί κάτι το ανώμαλο. Σε βάθος χρόνου θα υποστεί κρίση (και) ο θεσμός της Οικογένειας.

Πραγματικά πως απαντάς σε κάτι τέτοιο; Δλδ στο όνομα της ανοχής στο διάλογο και της ελευθερίας της έκφρασης πόσες φορές διαβάσαμε τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια. Εντάξει πχ εγώ είμαι και μεγάλο παιδί τα έχω ξανα ακούσει όπως και θεωρώ πως είμαι σχετικά καλά καταρτησμένος ακαδημαικά για να καταβαραθρώσω το αέναο επιχείρημα της ''ανωμαλίας'' κ. Ο. Κ.

Φανταστήτε όμως κάποιος έφηβος που παλεύει με την αποδοχή του σεξουαλικού του προσανατολισμού να διαβάζει τα παραπάνω. Πως θα λειτουργεί μέσα του άραγε. Τραγικό πραγματικά

Aeroporos27

Greek_Army έγραψε:Επειδή σκέφτεται διαφορετικά και διαφωνεί με κάποια πράγματα σημαίνει ότι είναι και κομπλεξικός; Αυτά μας φάγανε...

Και η πολύ αγαπημένη μου στάση ''Πόντιος Πιλάτος''. Στο όνομα της ελευθερίας της έκφρασης ακούω τον καθένα Να με αποκαλεί ανώμαλο και θα πρέπει εγώ ας πούμε να το δεχτώ ;

Ξέρεις αναρωτιέμαι πόσο παραγωγική είναι η φαρισαική (με υφέρπουσα ομοφοβία κάποιες φορές) στάση ''είναι γνώμη'' του άρα ας εκφραστεί και εγώ ως γνήσιος υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου ας σπεύσω να υπερασπιστώ το abuse απέναντι σε μια ομάδα βαφτίζοντας το ως απλή ''διαφωνία''.

Και εντάξει ας πούμε εγώ είμαι κόσμιος, πόσο σίγουροι είμαστε ότι κάποιος άλλος χρήστης δε το πάρει προσωπικά και δε θα του βρίσει την μάνα, τον πατέρα και ότι ιερό και όσιο έχει ; Πραγματικά αναρωτιέμαι δηλαδή μέχρι ποιές θα πρέπει να είναι οι αντοχές ενός γκέι στην Ελλάδα του 2012...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης