Αυτοκίνητο στο στρατόπεδο

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 9
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για έξω δεν χρειάζεσαι άδεια.

Για μέσα στο ΚΕΤΘ χρειάζεσαι. Και μάλιστα εάν σου τη χορηγήσουν θα πρέπει να βάλεις και ένα ειδικό σήμα στο παρπρίζ.
ilias83
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από ilias83 »

Στην μυτιληνη παντως απαγορευετε το αυτοκινητο. Το εχει απαγορεψει ο στρατηγοσ
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Άντε. Σε εμάς στη Παγανή επιτρεπόταν χαλαρά πριν 2 χρόνια.
Diplomat
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Diplomat »

Καλημερα, Παρουσιαζομαι 5 Μαιου στην Κορινθο. Μπορει καποιος να μου αν μπορω να μεταβω με αυτοκινητο στην Κορινθο και να το χρησιμοποιησω για να ανεβω Θεσσαλονικη για την αδεια ορκομωσιας; Μετα την αδεια ορκωμοσιας μπορω παλι να κατεβω με το αυτοκινητο; Καποιοι γνωστοι μου, μου ειπαν οτι επειδη παιρνεις ομαδικο φυλλο πορειας δεν μπορεις να φυγεις με αυτοκινητο απο το Κεντρο. Φανταζομαι, ομως, εννοουσαν για μετα την εκπαιδευση και οχι για την αδεια ορκωμοσιας... Σωστα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για λόγους ασφαλείας καλύτερα μην το πάρεις το αυτοκίνητο στην αρχή. Στο λέω γιατί για 10-15 ημέρες δεν θα βγείς έξω από το Στρατόπεδο μέχρι την ορκομωσία.

Όσον αφορά το δεύτερο που λές, ναι, μετά την εκπαίδευση παίρνετε ομαδικό φύλλο πορείας για τη μετάθεση. Πλην περιπτώσεων που παίρνουν ατομικό φύλλο πορείας

Στη θέση σου δεν θα έπαιρνα το αμάξι, όσο βολικό και να ήταν.
Diplomat
Στρατιώτης
Στρατιώτης

@nassos, Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες (δεν ειχα δει το νημα για τα αυτοκινητα). Παρολαυτα, παλι νομιζω οτι θα το παρω τουλαχιστον μεχρι την ορκωμοσια. Το θεμα ειναι οτι αφηνω πισω μικρο παιδι (1 ετους) και θελω ανα πασα στιγμη να μπορω να επιστρεψω αμεσα αν συμβει κατι. Οχι οτι θα παθει κατι δδλ, πιο πολυ για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.

Το αυτοκινητο θα το παρκαρω καπου στην πολη, και μαλλον οχι διπλα στο στρατοπεδο. Ασφαλεια εχω, οποτε δεν καταλαβαινω αυτο που λες να μην το παρω για λογους ασφαλειας. Μηπως στο σπιτι μου στο δρομο δεν παρκαρω...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Απλά στο λέω γιατί και στη θητεία μου είχα παιδιά που έφεραν το δικό τους αυτοκίνητο και είχαν το άγχος μην και πάθει τίποτα (κλοπές κλπ.).

Έχεις κανά γνωστό στη Κόρινθο για να το αφήσεις;
Diplomat
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Οχι δεν εχω...Anyway, θα το ξανασκεφτω. Παντως μετα και την εκπαιδευση δεν μπορεις να παρεις ατομικο φυλλο πορειας ακομα και αν εχεις δικο σου μεσο; Τι λογικη εχει αυτο, ισα ισα λιγοτερα εξοδα για τον στρατο... Με λιγα λογια αν παρω ομαδικο φυλλο πορειας μετα την εκπαιδευση μπορω να το αλλαξω σε ατομικο?
Άβαταρ μέλους
Αλεξανδρος_9007
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Αλεξανδρος_9007 »

Οταν παει κανεις με το καλο φανταρος του επιτρεπεται να παρκαρει εντος του στρατοπεδου;
Άβαταρ μέλους
Sarge
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από Sarge »

Χρειάζεσαι άδεια για να το βάζεις μέσα. Δίνεις τα στοιχεία σου και σου δίνουν μια πράσινη καρτέλα που την βάζεις μπροστά στο αμάξι. Την επιστράφεις όταν θα απολυθείς.
KonLag

Δημοσίευση από KonLag »

Καλησπέρα παιδιά,παρουσιάζομαι στις 10 Νοεμβρίου στο ΚΕΠ Θήβας και αναρωτιέμαι αν είναι εφικτό να πάω με δικό μου μεταφορικό μέσο, και συγκεκριμένα με μοτοσυκλέτα. Μπορώ να την παρκάρω μέσα στο κέντρο ή υπάρχει εκεί κάποιο πάρκινγκ για ασφάλεια; Ή μήπως δε συμφέρει να τη πάρω και να ανέβω με τραίνο/λεωφορείο; Σκεφτόμουν να ανέβω με τη μοτο για να μη δίνω λεφτά σε ταξί όποτε έχουμε έξοδο, να μη περιμένω λεωφορεία κλπ. Αλλά εάν είναι να μου πουν να την αφήσω εκτός στρατοπέδου φοβάμαι να τη πάρω μη τυχόν και τη κλέψουν (μου έχουν ξανακλέψει μηχανή και έχω τραύμα Εικόνα) ή πάθει κάτι τελοσπάντων. Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
aris 1943
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Ενδιαφέροντα: Πολεμικες Τεχνες

Δημοσίευση από aris 1943 »

Στο κεντρο δεν προκειτε να σε αφησουν με τιποτα
δε με σέβεσαι τότε θα με φοβάσαι
skidrow
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από skidrow »

Στη μονάδα αν κάποιος είναι στου * τη μάνα πχ πλάτη έβρου μπορεί να πάρει αυτοκίνητο ; Πάει ανάλογα τη μονάδα;
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

Το δεύτερο γραφείο είναι υπεύθυνο για αυτό. Θα πας κι θα ρωτήσεις είτε τον αξιωματικό (στο προτείνω) είτε όποιος άλλος είναι βοηθός. Κανονικά σου βγάζουν κάτι σαν κάρτα αλλά δεν ξέρω κατα πόσο εφαρμόζεται σε όλες τις μονάδες.
Εσύ απλά ρώτα αν γίνεται να το έχεις μέσα και θα σου πει

Βασική προϋπόθεση να έχει χώρο σταυθμεύσεως το στρατόπεδο
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Haris6
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Haris6 »

Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος, τι έγγραφα χρειάζονται για την στάθμευση του αυτοκινήτου στο στρατόπεδο; Να επισημάνω ότι το αυτοκίνητο είναι στο όνομα του πατέρα μου!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες