Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 66
Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Με τα σημερινά δεδομένα όταν λήξη η αναβολή σου το χαρτί θα σου έρθει για να παρουσιαστεί με την εσσό του Αυγούστου το 2012
Θα παρουσιαστώ και θα γίνουν κάποιες διαδικασίες εκεί ή θα πάω από πριν σε στρατιωτικό νοσοκομείο;
Απαλλαγή δεν δίνεται;
Απαλλαγή δεν δίνεται;
-
- Στρατηγός
sol_her έγραψε:Θα παρουσιαστώ και θα γίνουν κάποιες διαδικασίες εκεί ή θα πάω από πριν σε στρατιωτικό νοσοκομείο;
Απαλλαγή δεν δίνεται;
Φίλε μου διάβασε το θέμα που σου έδωσα, έχω γράψει αναλυτικά τι γίνεται

Η πάθηση σου ΦΕΚ χαρακτηρίζεται ως ΔΑ Ι/5, δηλαδή σου χορηγείται διετή αναβολή και μετά Ι5.

Παιδιά καλημέρα. Έχω πάρει 2 χρόνια αναβολή (1+1) για παθολογικούς λόγους με βάση την παράγραφο 315 που αναφέρεται στο ΦΕΚ. Ωστόσο τα όρια που θέτει η παράγραφος 319 τα ξεπερνάω, άρα πάμε για την 320 (Ι5). Μου ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ Αυλώνα Στις 24/1/2012. Τη διαδικασία του Φρουραρχείου δε μπορώ να την ακολουθήσω γιατι όπως μου είπαν απο το στρατολογικό γραφείο, το οτι δεν ακούω δε με εμποδίζει στο να φτάσω στο κέντρο. Άρα παρουσιάζομαι και περνάω επιτροπή απαλλαγών αυθημερόν; Υπάρχει περίπτωση να κάνουν κανα αστείο και να μου πούν "μπαίνεις", τώρα που λένε οτι δεν έχουν κόσμο; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
- Στρατηγός
Νίκος Αθήνα έγραψε:Παιδιά καλημέρα. Έχω πάρει 2 χρόνια αναβολή (1+1) για παθολογικούς λόγους με βάση την παράγραφο 315 που αναφέρεται στο ΦΕΚ. Ωστόσο τα όρια που θέτει η παράγραφος 319 τα ξεπερνάω, άρα πάμε για την 320 (Ι5). Μου ήρθε το χαρτί να παρουσιαστώ Αυλώνα Στις 24/1/2012. Τη διαδικασία του Φρουραρχείου δε μπορώ να την ακολουθήσω γιατι όπως μου είπαν απο το στρατολογικό γραφείο, το οτι δεν ακούω δε με εμποδίζει στο να φτάσω στο κέντρο. Άρα παρουσιάζομαι και περνάω επιτροπή απαλλαγών αυθημερόν; Υπάρχει περίπτωση να κάνουν κανα αστείο και να μου πούν "μπαίνεις", τώρα που λένε οτι δεν έχουν κόσμο; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Εγώ πάντως πρώτη φορά το ακούω αυτό για το φρουραρχείο, εφόσον βάση ΦΕΚ βγαίνεις Ι5, δεν υπάρχει περίπτωση να σε κρατήσουν μέσα, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παρουσιαστείς με συνοδό ώστε να μην μείνεις ούτε μια ημέρα μέσα, ότι άλλο θέλεις ρώτα
Το ίδιο ακριβώς ιστορία μου έκαναν και πέρυχι, στη δεύτερη διετή αναβολή. Πήγα φρουραρχείο, πήρα παραπεμπτικό για 401, πηγα στο ΩΡΛ και μου είπε ο γιατρος οτι "Εδώ το παραπεμπτικό με ρωτάει να γνωματεύσω αν μπορείς να παρουσιαστείς και η απάντηση είναι ΝΑΙ, απλά θα έρθεις για κρίση ΣΙ με το παραπεμπτικό του γιατρού του κέντρου (Ναύπλιο τότε) ". Ε, πήγα 5 μέρες μετά και μου έδωσε δεύτερη ετήσια αναβολή χωρίς πολλά πολλά... Στρατός... Τέλος πάντων, απλα αγχώθηκα λίγο γιατι ξέρω οτι δεν έχουν κόσμο και σκέφτομαι μήπως πουν κατι σε στύλ "Ε, γραφιας θα είναι Ι4 ας τον κρατήσουμε... " ξέρω και γώ...
Θα πάω με συνοδό φυσικά απο το πρωί για να ξεμπλέξω, αλλα μια στο εκατομμύριο, ξέρω γώ...
Θα πάω με συνοδό φυσικά απο το πρωί για να ξεμπλέξω, αλλα μια στο εκατομμύριο, ξέρω γώ...
-
- Στρατηγός
Απλά όταν σε εξετάσει ο γιατρός και πάει να αναφέρει κάτι για στρατιωτική θητεία να του τονίσεις ότι δεν γίνεται να υπηρετήσεις επειδή φοβάσαι μην επιβαρύνεις την υγεία σου 

Καλημερα παιδεια να ρωτησω κατι πασχω απο την νοσο του Stargardt και στα δυο ματια και ειναι να παρουσιαστω τον φεβρουαριο. Εχω ελπιδες να παρω μονιμη απαλλαγη;
Μάγκες βοηθηστε με γιατί καιγομαι. Έχω 3 μήνες στον στρατό (317 δ1) και υποφερω απο αλλεργική ασθμα. Έχω νοσηλευτεί 2 φορές στο 424 και έχω διακομιστει 4 φορές σε πολιτικό νοσοκομείο με παροξυσμους εσύ έτος σοβαρους, ενώ και οι σπειρομετρησεις μου είναι στα ταρταρα. Το θέμα είναι ότι πριν μπω το ασθμα μο ήταν σε ηρεμία. Ο γιατρός στο 424 μου είπε ότι πάω για αναβολη. Υπάρχει περίπτωση να παρω κατευθείαν απαλλαγη;
Ξεχασα να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή νοσηλευομαι στο 424 και ότι τις 2 κρίσεις τις επαθα ένα ώρα υπηρεσίας.
Ξεχασα να αναφέρω ότι αυτή τη στιγμή νοσηλευομαι στο 424 και ότι τις 2 κρίσεις τις επαθα ένα ώρα υπηρεσίας.
Καλησπέρα σε όλους! Παρουσιάστηκα στον στρατό την τεταρτη, και με παρέπεμψαν στο 401 όταν είπα στον γιατρό του κέντρου ότι έχω πολλαπλή σκλήρυνση. Εκεί επέδειξα στον νευρολόγο την γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο τις ασθενειας (διάγνωση το 2007) και τωρινή διάγνωση από επίσης δημόσιο nosokomeio.me συνοπτικές διαδικασίες μου έδωσε διετή αναβολή. Γνωρίζει κάποιος τι θα γίνει τότε; Υπάρχει περίπτωση να υπηρετήσω κανονικά;
Παιδία καλησπέρα... Ποιος μπορεί να με βοηθήσει σε κάτι; Πρεπει να μπω τον Μάιο φαντάρος αεροπορία Και έχω περάσει καρκίνο του όρχεως πριν 2 χρόνια έχω κάνει χημειοθεραπείας και τα συναφή... Πρέπει να υπηρετήσω κανονικά;
Παιδιά καλησπέρα και από εμένα! Έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το Μάριο αλλά κανείς δεν απάντησε και αναρωτιέμαι αν κάποιος γνωρίζει! Ευχαριστώ!
-
- Στρατηγός
Θα πρέπει να κοιτάξετε το ΦΕΚ, αν δεν βρείτε κάτι αντίστοιχο το πιθανότερο είναι ότι θα υπηρετήσετε
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης