ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ELDYK

Δημοσίευση από ELDYK »

Διάβασα τα διάφορα ποστ για το θέμα, αλλά έχω κάποιες απορίες. Παρουσιάζομαι σε ένα μήνα ΚΕΤΘ Αυλώνα, Πεζικό. Σκέφτομαι για ΕΛΔΥΚ.

1. Αν την ημέρα της κατάταξης δηλώσεις ότι θες να πας ΕΛΔΥΚ μπορείς να το πάρεις μετά πίσω;

2. Οι πεζικάριοι πάνε από ότι έχω καταλάβει 1ο,2ο τάγμα και Σύνταγμα. Ξέρει να μου πει κάποιος πώς είναι η κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα;

3. Τελικά από ότι έχω καταλάβει όλα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτή θα τη μάθω όταν έρθει το χαρτί της κατάταξης ή όταν παρουσιαστώ στο κέντρο;(στο ίντερνετ έλεγε μόνο πεζικό). Αν πάω Κύπρο έχω την ίδια ειδικότητα ή μπορεί να αλλάξει;

4. Πτυχία κλπ παίζουν κανένα ρόλο ή μπα;

5. Και κάτι τελευταίο: Με μυωπία 5 βαθμούς σε κάθε μάτι είμαι λογικά Ι2, φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα να πάω Κύπρο.

Ευχαριστώ πολύ μάγκες εκ των προτέρων!

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

ELDYK έγραψε:Διάβασα τα διάφορα ποστ για το θέμα, αλλά έχω κάποιες απορίες. Παρουσιάζομαι σε ένα μήνα ΚΕΤΘ Αυλώνα, Πεζικό. Σκέφτομαι για ΕΛΔΥΚ.

1. Αν την ημέρα της κατάταξης δηλώσεις ότι θες να πας ΕΛΔΥΚ μπορείς να το πάρεις μετά πίσω;

2. Οι πεζικάριοι πάνε από ότι έχω καταλάβει 1ο,2ο τάγμα και Σύνταγμα. Ξέρει να μου πει κάποιος πώς είναι η κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα;

3. Τελικά από ότι έχω καταλάβει όλα εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Αυτή θα τη μάθω όταν έρθει το χαρτί της κατάταξης ή όταν παρουσιαστώ στο κέντρο;(στο ίντερνετ έλεγε μόνο πεζικό). Αν πάω Κύπρο έχω την ίδια ειδικότητα ή μπορεί να αλλάξει;

4. Πτυχία κλπ παίζουν κανένα ρόλο ή μπα;

5. Και κάτι τελευταίο: Με μυωπία 5 βαθμούς σε κάθε μάτι είμαι λογικά Ι2, φαντάζομαι δεν θα έχω πρόβλημα να πάω Κύπρο.

Ευχαριστώ πολύ μάγκες εκ των προτέρων!

Θα σου απαντησω σε οσα μπορω, απο εκει και περα, οποιος υπηρετει τωρα εκει θα μπορει να συμπληρωσει.

1. Ετσι και το δηλωσεις τη πρωτη μερα, μετα ξεχνα το "να το παρω πισω". Οταν θα ερθει η επιτροπη μετα, ακομα και να γραψεις δεν θελω, δεν μετραει. Οποτε σκεψου το καλα.(Ακομα και με βυζμα δυσκολα το αλλαζεις).

2. Απολυθηκα Ιουνη, τωρα Αυγουστο που μιλαω με καποια παιδια απο το 2ο Ταγμα, πανε λιγο γαμιωντας οι υπηρεσιες, αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ενταξει.

3. Οτι ειδικοτητα και να σου γραφει (αν σου γραφει) το χαρτι καταταξης, ειναι 100% σιγουρο οτι θα αλλαξει. Εχω γραψει σε αντιστοιχο θεμα, τις ειδικοτητες που μπορει να συναντησεις κατω.

4. Τα πτυχια τι να τα δειξεις. Οσα λιγοτερα "ξερεις" στον στρατο τοσο το καλυτερο. Εκτος εαν θελεις να κωλυωθεις, οποτε και δηλωσε στη μοναδα που θα πας, τι ξερεις να κανεις. Πχ ταμιας, αποθηκαριος κτλ.

5.Eινα προφανες οτι προηγουνται οι Ι1. Οχι φυσικα πως αμα δηλωσεις εξ αρχης οτι θες να πας θα χασεις και πολυ, αλλα σου λεω...

ELDYK

Δημοσίευση από ELDYK »

vectorone έγραψε:Θα σου απαντησω σε οσα μπορω, απο εκει και περα, οποιος υπηρετει τωρα εκει θα μπορει να συμπληρωσει.1. Ετσι και το δηλωσεις τη πρωτη μερα, μετα ξεχνα το "να το παρω πισω". Οταν θα ερθει η επιτροπη μετα, ακομα και να γραψεις δεν θελω, δεν μετραει. Οποτε σκεψου το καλα.(Ακομα και με βυζμα δυσκολα το αλλαζεις).

2. Απολυθηκα Ιουνη, τωρα Αυγουστο που μιλαω με καποια παιδια απο το 2ο Ταγμα, πανε λιγο γαμιωντας οι υπηρεσιες, αλλα σε γενικες γραμμες ειναι ενταξει.

3. Οτι ειδικοτητα και να σου γραφει (αν σου γραφει) το χαρτι καταταξης, ειναι 100% σιγουρο οτι θα αλλαξει. Εχω γραψει σε αντιστοιχο θεμα, τις ειδικοτητες που μπορει να συναντησεις κατω.

4. Τα πτυχια τι να τα δειξεις. Οσα λιγοτερα "ξερεις" στον στρατο τοσο το καλυτερο. Εκτος εαν θελεις να κωλυωθεις, οποτε και δηλωσε στη μοναδα που θα πας, τι ξερεις να κανεις. Πχ ταμιας, αποθηκαριος κτλ.

5.Eινα προφανες οτι προηγουνται οι Ι1. Οχι φυσικα πως αμα δηλωσεις εξ αρχης οτι θες να πας θα χασεις και πολυ, αλλα σου λεω...
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θέλει όντως σκέψη, κυρίως γιατί έτσι όπως τα λες δεν σου αφήνουν χρόνο να δεις πώς είναι τα πράγματα στο στρατό και να επιλέξεις μετά αν θες να πας...

Σε μένα έχει σημασία και το γεγονός ότι δεν θέλω να επιβαρύνω οικονομικά την οικογένεια μου και σκέφτομαι ότι στην Ελλάδα δεν θα μου φτάσουν τα λεφτά που έχω στην άκρη... Ενώ στην Κύπρο αν παίρνω 270, ακόμη κι αν δεν φτάνουν 100%, δεν θα χρειαστεί να τσοντάρω πάρα πολλά...

Πάντως διαπιστώνω με όσα διάβασα ότι στην πράξη δεν έχει μεγάλη διαφορά από την κατάσταση στην Ελλάδα... Ό, τι στραβό μπορεί να σου τύχει εδώ (εμπλοκές, υπηρεσίες κλπ), μπορεί να σου τύχει και εκεί...

Και ίσως είναι και προτιμότερο το χειμώνα να βρεθείς στη λίγο αυξημένη υγρασία της Κύπρου παρά στο ψωφόκρυο του Έβρου, αφού άλλωστε η θητεία μου δεν πέφτει καθόλου μέσα στο καλοκαίρι...

Και κάτι τελευταίο... Υπαξιωματικός πώς γίνεσαι;

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

ELDYK έγραψε:
vectorone έγραψε:Θα σου απαντησω σε οσα μπορω, απο εκει και περα, οποιος υπηρετει τωρα εκει θα μπορει να συμπληρωσει.1. Ετσι και το δηλωσεις τη πρωτη μερα, μετα ξεχνα το "να το παρω πισω". Οταν θα ερθει η επιτροπη μετα, ακομα και να γραψεις δεν θελω, δεν μετραει. Οποτε σκεψου το καλα.(Ακομα και με βυζμα δυσκολα το αλλαζεις).

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, θέλει όντως σκέψη, κυρίως γιατί έτσι όπως τα λες δεν σου αφήνουν χρόνο να δεις πώς είναι τα πράγματα στο στρατό και να επιλέξεις μετά αν θες να πας...

Σε μένα έχει σημασία και το γεγονός ότι δεν θέλω να επιβαρύνω οικονομικά την οικογένεια μου και σκέφτομαι ότι στην Ελλάδα δεν θα μου φτάσουν τα λεφτά που έχω στην άκρη... Ενώ στην Κύπρο αν παίρνω 270, ακόμη κι αν δεν φτάνουν 100%, δεν θα χρειαστεί να τσοντάρω πάρα πολλά...

Πάντως διαπιστώνω με όσα διάβασα ότι στην πράξη δεν έχει μεγάλη διαφορά από την κατάσταση στην Ελλάδα... Ό, τι στραβό μπορεί να σου τύχει εδώ (εμπλοκές, υπηρεσίες κλπ), μπορεί να σου τύχει και εκεί...

Και ίσως είναι και προτιμότερο το χειμώνα να βρεθείς στη λίγο αυξημένη υγρασία της Κύπρου παρά στο ψωφόκρυο του Έβρου, αφού άλλωστε η θητεία μου δεν πέφτει καθόλου μέσα στο καλοκαίρι...

Και κάτι τελευταίο... Υπαξιωματικός πώς γίνεσαι;

Πιστευω πως αξιζει να πας στην Κυπρο. Πλην των χρηματων και των μεγαλων συνηθως αδειων, εχεις μια Α' εκπαιδευση, εχεις καποιες Α' εγκαταστασεις και πολλες φορες εχεις αξιωματικους σωστους. Οι "κακιασμενοι" ΕΠΟΠ, δεν υπαρχουν εκει, παρα συγκεκριμενες (ισως και βυσματικες) περιπτωσεις. Γενικα ομως, οπως εχω πει πολλες φορες, αμα πας, να κοιτας να εισαι ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟΣ, με ολη την εννοια της λεξεως. Ετσι ουτε ποινες θα μαζεψεις, ουτε θα σου ζαλιζει κανεις τ' *****. Προσωπικα αυτο σκεφτομουν κυριως (το να μην με ζαλιζει ο καθε ***** στο οτι ειμαι ξεκουμπωτος, οτι ειμαι αγυαλιστος/αξυριστος/ακουρευτος - να μην εχει πατημα να σε κραξει δηλαδη).

Θα σας λενε πολλες ***** στο κεντρο για την ΕΛΔΥΚ, κυριως αρνητικα πραγματα, για εμπλοκες μηνων, για εμπολεμη κατασταση και παπαριες. Αυτα ειτε τα λενε αδαεις ανθρωποι, ειτε τα λενε επιτηδες χωρις να ξερω στο τι αποσκοπουν. Τελως παντων μη δινεις σημασια και τραβα. Ειναι καλα.

ΥΠΑΞ συνηθως εχεις ενδειξη απο τη μερα που παρουσιαζεσαι. Ρωτα το. Εγω δεν ειχα στην αρχη ομως. Και τη μερα που γυρισαμε απο τα σχοινακια του Φλεβαρη, με επιασε ο επιλοχιας και μου εδωσε συγχαρητηρια γιατι ηρθε σημα απο το ΓΕΣ πως ημουν και εγω υπαξιωματικος (οπως και 3 αλλα παιδια που δεν ειχαν ενδειξη απο το κεντρο). Υστερα δυο μηνες πριν επαναπατριστω, προτεινε ο λοχαγος καποια ατομα στον διοικητη, υστερα ο διοικητης εστειλε τα ονοματα στο ΓΕΣ οπου εγκρινανε και τα ονοματα αυτα γιναμε λοχιες (Τιμητικα - Δεν εχεις καποιο κερδος στον μισθο, ειναι ηθικη ανταμοιβη για την οποια προσφορα σου στις ενοπλες δυναμεις αλλα ειχαμε σαφως και περιπτωσεις *****, ανηψιων λοχαγων, που χρισθηκαν λοχιες για τον προφανη λογο).

ELDYK

Δημοσίευση από ELDYK »

Μάλιστα... Νομίζω έχω πια αρκετές πληροφορίες για να το σκεφτώ... Μίλησα και με ένα φίλο ενός φίλου που υπηρετησε στην ΕΛΔΥΚ και μου είπε ανάλογα πράγματα...

Και κάτι πρακτικό που σκέφτηκα διαβάζοντας το τελευταίο μήνυμά σου και αφορά γενικώς το στρατό και όχι μόνο την ΕΛΔΥΚ. Πού κουρεύεσαι; Πρέπει να πηγαίνεις στις εξόδους ή μέσα στο στρατόπεδο υπάρχει δυνατότητα;

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Μπορεις να κουρευεσαι οπου γουσταρεις. Ακομα και μηχανη να παρεις παλι κανεις δεν σου λεει τιποτα. Προσωπικα κουρευομουν μεσα, αλλα οχι στον κουρεα. Ειχε κανα δυο σειρουλες μεσα που ξερανε να κουρευουν, οποτε ολα καλα και ωραια.
Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Christoforos »

Παιδιά καλησπέρα!
Παρουσιάζομαι στο πυροβολικό στην Θήβα στις 10/9. Επιθυμώ να πάω στην κύπρο, αλλά έχω κάποιες ερωτήσεις.
1ον. Από πυροβολικό, υπάρχει περίπτωση να σε αλλάξουν σώμα όταν πας στην Κύπρο; Δηλαδή να βρεθώ σε καμμιά 35ΜΚ;
2ον. Βγαίνοντας από Θήβα θα μου δώσουν ειδικότητα, την οποία φτάνοντας στην Κύπρο "θα την πετάξω στο καλάθι των αχρήστων", σωστά;
3ον. Υπάρχει κανείς από πυροβολικό που να είναι ή να ήταν στην Κύρο, να πει κανά δυό λόγια; Εκτός και αν είναι όλα όπως τα έχω διαβάσει. Γιατί σκεφτόμουν την περίπτωση όλοι όσοι έχουν γράψει να είναι πεζικό, καταδρομείς, αλλά κανείς από πυροβολικό, και να πέφτει ***τσα :)

Ευχαριστώ!
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

1+2. Το οριστικό όπλο/σώμα στο οποίο θα κάνεις τη θητεία σου το μαθαίνεις μαζί με την μετάθεση και την ειδικότητά σου με την επιστροφή από την άδεια ορκωμοσίας. Αυτά τα τρία πάνε μαζί, είτε πας Κύπρο είτε οπουδήποτε αλλού.3. Υπάρχουν περισσότερα από 1-2 στρατόπεδα με πυροβολικό, οπότε έχει μεγάλη σημασία σε ποιο από αυτά θα βρεθείς.

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Πωω, τι λες τώρα. Δηλαδή μπορεί να βρεθώ με ειδικότητα πεζικού; Επίσης αν κατάλαβα καλά, η απάντηση σου Νο3, δεν έχει και πολύ νόημα γιατί είναι σαν να μου λες, "έχει στρατόπεδα πυροβολικού, αλλά δεν ξέρεις αν θα είσαι πυροβολικό καν. ", ε?
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Λέω ότι ακόμα και να είσαι πυροβολικό, οι μοίρες διαφέρουν σε αυστηρότητα μεταξύ τους και δεν μπορείς να ξέρεις από νωρίς σε ποια θα πέσεις!
201 ΣΕΙΡΑ

Δημοσίευση από 201 ΣΕΙΡΑ »

Παιδια καλημερα εγο μπροστα σας ειμε παππους πλεον. Αλλα εχω ενα προβληματησμο σημερα τορα που σας μηλαο εφτασε στην κυπρο ο γιως μου αρχηκα παρουσιαστηκε στο πυροβοληκο και τορα εινε ελδηκ ακουω πολα και χορης να το θελο δεν ξερω τη να πηστεψω εινε τεληκα τοσο καλα εκει η εινε τοσο χωσημο οπος ακουω απο αλλου; Γιατη πλεων εχουν αλαξη τα πραματα εδω δεν ειχαν να τους ταισουν στην ελδηκ ειταν ολα διαφορετηκα απο οταν πηγα εγω ακομα και οταν πηγατε εσης δεν ξερω μου εινε δυσκολο να τα πηστεψω ολλα αυτα που λετε
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

201 ΣΕΙΡΑ έγραψε:Παιδια καλημερα εγο μπροστα σας ειμε παππους πλεον. Αλλα εχω ενα προβληματησμο σημερα τορα που σας μηλαο εφτασε στην κυπρο ο γιως μου αρχηκα παρουσιαστηκε στο πυροβοληκο και τορα εινε ελδηκ ακουω πολα και χορης να το θελο δεν ξερω τη να πηστεψω εινε τεληκα τοσο καλα εκει η εινε τοσο χωσημο οπος ακουω απο αλλου; Γιατη πλεων εχουν αλαξη τα πραματα εδω δεν ειχαν να τους ταισουν στην ελδηκ ειταν ολα διαφορετηκα απο οταν πηγα εγω ακομα και οταν πηγατε εσης δεν ξερω μου εινε δυσκολο να τα πηστεψω ολλα αυτα που λετε

Στην Κυπρο αμα εισαι σωστος, θα περασεις καλα, αμα εισαι κανενας ***** η κλαψομουνης θα περασεις χαλια. Οι συνθηκες διαβιωσης ειναι πολυ καλυτερες απο οπουδηποτε στην Ελλαδα (εγκαταστασεις, φαγητο κτλ). Το ποσο "βαρυα" εκπαιδευση θα εχεις εξαρταται συνηθως απο το ταγμα αλλα ΚΑΙ την ειδικοτητα. Σε γενικες γραμμες τρεχεις πιο πολυ απο οπουδηποτε αλλουι στην Ελλαδα, αλλα στην τελικη πληρωνεσαι, περνας καλα στις εξοδους και αμα μετα απο αυτο κλαιγεσαι, προβλεπεται να χτυπησεις αναβολη.

Μπορω να καταλαβω το αγχος σας σαν γονεας, αλλα εαν το δηλωσε δεν δικαιολογειστε να ρωτατε απο μας, παρα απο τον γιο σας, για το πως περναει και εαν ΔΕΝ το δηλωσε τοτε, εαν κακοπερναει, μπορει ανετα να βγει Ι3, να γυρισει Ελλαδα (Εβρο 90%), να ξαναγυρισει το Ι σε Ι1 ή Ι2 και να συνεχισει την θητεια του εδω. Να λαβετε υποψιν, οπως εχει χιλιοειπωθει, πως τουλαχιστον στην ΕΛΔΥΚ παιρνεις καλες-μεγαλες αδειες και απεχεις 2 ωρες απο την Αθηνα ουσιαστικα. Στον Εβρο αμα πας και μενεις καπου Στερεα Ελλαδα τοτε θα κανεις 9+ ωρες να πας σπιτι σου.

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Παιδιά καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι; Πότε σε ρωτανε αν θες να πας ελδυκ; Υπάρχει περίπτωση αν δηλώσεις να μην πας; Ακόμα μπορείς να το πεις κάποια στιγμή από πριν?
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Christoforos έγραψε:Παιδιά καλησπέρα! Να ρωτήσω κάτι; Πότε σε ρωτανε αν θες να πας ελδυκ; Υπάρχει περίπτωση αν δηλώσεις να μην πας; Ακόμα μπορείς να το πεις κάποια στιγμή από πριν;

Πρωτη μερα το δηλωνεις στο κεντρο ενω εισαι ακομα με πολιτικα (στο σημειο που σου ζητανε γραμματικες γνωσεις και σου παιρνουν την πολιτικη ταυτοτητα). Υπαρχει μια περιπτωση να ΜΗΝ πας, αλλα αυτο ειναι πολυ δυσκολο. Υστερα ερχονται αξιωματικοι του κλιμακιου της ΕΛΔΥΚ και σας ενημερωνουν, συμπληρωνεις ενα χαρτι οτι θες να πας και αυτο ηταν.

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Σε ευχαριστώ vectorone!
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες