ΥΕΑ στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Nικος86 »

ΚΕΤΘ έγραψε:Καλημερα διαβασα τα παραπανω αλλα δεν μπορω να καταλαβω το εξης¨

Πηρα το χαρτι σημερα και λεει αυλωνα ειδικες δυναμεις ΥΕΑ

αφου παρουριαζομαι αυλωνα πως τηα παω στην σχολη που λετε πρωτα και μετα ΕΔ;

μπορω να μην παω ΥΕΑ και να κατσω ΕΔ απλα;

Στην αυλώνα ειδικές δυνάμεις είναι οι πεζοναύτες και από εκεί αν δηλώσεις ότι θέλεις να πας δόκιμος σε στέλνουν στην σεαπ! Αν είσαι ειδικές δυνάμεις πας σεαπ αν είσαι τεθωρακισμένα μένεις εκεί! Από κει και πέρα τα υπόλοιπα είναι όπως έχουν ειπωθεί πολλές φορές!
ΚΕΤΘ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΚΕΤΘ »

Αξιζει λες να παω; Τα λεφτα αξιζουν τον κοπο; Γτ αν παω λεω να κοιμαμαι μεσα αφου λεφτα δεν υπαρχουν να νοικιαζω... Τι λετε?
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

ΚΕΤΘ έγραψε:Αξιζει λες να παω; Τα λεφτα αξιζουν τον κοπο; Γτ αν παω λεω να κοιμαμαι μεσα αφου λεφτα δεν υπαρχουν να νοικιαζω... Τι λετε;

Φίλε αυτό θα το κρίνεις εσύ! Εγώ πήγα δόκιμος για να μην μένω μέσα! Μεγάλη διφορά το να πηγαίνεις σπίτι σου! Τώρα όσον αφορά το οικονομικά σου εσύ ξέρεις καλύτερα από μένα!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 28
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ΚΕΤΘ έγραψε:Αξιζει λες να παω; Τα λεφτα αξιζουν τον κοπο; Γτ αν παω λεω να κοιμαμαι μεσα αφου λεφτα δεν υπαρχουν να νοικιαζω... Τι λετε;

Δεν επιτρέπεται διαμονή ΔΕΑ εντός Στρατοπέδου πλήν πολύ ειδικών λόγων και με συννενόηση με τον Διοικητή.

ΔΕΑ: Επιτρέπεται διαμονή εντός στρατοπέδου;

Επίσης υπάρχει και σχετικός κατάλογος με ερωτο-απαντήσεις όσων αφορά τους ΥΕΑ

Ερωτήσεις για Έφεδρους Αξιωματικούς (ΥΕΑ)
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vessty »

Παιδια μπαινω σε 1 μηνα Μ. Πευκο και μου εχει ερθει χαρτι για ΥΕΑ επισης. Εγω θα κανω κανονικα 9 μηνες θητεια η επιπλεον; Επισης θα κανω την ιδια εκπαιδευση με τους αλλους π. Χ ορεινους καταδρομεις; Μπορω να μην παω ΥΕΑ;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Vessty έγραψε:Παιδια μπαινω σε 1 μηνα Μ. Πευκο και μου εχει ερθει χαρτι για ΥΕΑ επισης. Εγω θα κανω κανονικα 9 μηνες θητεια η επιπλεον; Επισης θα κανω την ιδια εκπαιδευση με τους αλλους π. Χ ορεινους καταδρομεις; Μπορω να μην παω ΥΕΑ;

Aπό την στιγμή που δεν θες να πας ΥΕΑ θα υπηρετήσεις 9 μήνες και θα κάνεις την ίδια εκπαίδευση με τους υπόλοιπους οπλίτες!
Άβαταρ μέλους
Vessty
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Vessty »

Ευχαριστω... Αν θελησω να παω θα κανω ιδια εκπαιδευση με τους αλλους και καποια επιπλεον?
DAF23

Δημοσίευση από DAF23 »

Γεια σας,

Μου ήρθε χαρτι κατάταξης για Αυλώνα με τις ενδειξεις ΥΕΑ και υγειονομικο (αποφοιτος ΑΕΙ), θελω να ρωτησω: Εγω θέλω να πάω ΥΕΑ ειδικων δυναμεων γίνεται; Αν ναι, εκπαιδεύεσαι σαν ΥΕΑ πεζικού και μετά γίνεται η διαλογή ή Έχεις άλλη εκπαίδευση; Σε περίπτωση που σε κόψουν για τον α-ψ λόγο αποκλείεσαι τελείως από ΥΕΑ; Μπορώ μετα να πάω αποκλειστηκα στις ειδικές δυνάμεις ή γίνεσαι πεζικάριος;

Σας ευχαριστώ!
Nικος86
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Nικος86 »

DAF23 έγραψε:Γεια σας,

Μου ήρθε χαρτι κατάταξης για Αυλώνα με τις ενδειξεις ΥΕΑ και υγειονομικο (αποφοιτος ΑΕΙ), θελω να ρωτησω: Εγω θέλω να πάω ΥΕΑ ειδικων δυναμεων γίνεται; Αν ναι, εκπαιδεύεσαι σαν ΥΕΑ πεζικού και μετά γίνεται η διαλογή ή Έχεις άλλη εκπαίδευση; Σε περίπτωση που σε κόψουν για τον α-ψ λόγο αποκλείεσαι τελείως από ΥΕΑ; Μπορώ μετα να πάω αποκλειστηκα στις ειδικές δυνάμεις ή γίνεσαι πεζικάριος;

Σας ευχαριστώ!

Αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες θα σου λυθούν κάποιες απορίες... Εφόσον σου ήρθε το χαρτί για υγειονομικό αν πας υεα θα πας στο υγειονομικό. Αν έχεις καλό βύσμα ίσως και να μπορέσεις να πας στη σεαπ και να περάσεις αυτά που έχουν αναφερθεί και σε προηγούμενες σελίδες...
Άβαταρ μέλους
Achilles
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Achilles »

Τι παραπάνω εκπαίδευση κάνουν οι ΔΕΑ στις Ειδικές δυνάμεις ως καταδρομείς είτε εδώ είτε στην Κύπρο.
Θέλω να πω πέφτουν με αλεξίπτωτα κλπ.
pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από pantzos4 »

Achilles έγραψε:Τι παραπάνω εκπαίδευση κάνουν οι ΔΕΑ στις Ειδικές δυνάμεις ως καταδρομείς είτε εδώ είτε στην Κύπρο.
Θέλω να πω πέφτουν με αλεξίπτωτα κλπ.

εκτος απο την ΣΕΑΠ για ν ονομαστης ΔΕΑ μετα περνας κ ενα σχολειο... Λεγετε ΣΒΕΚ
Σχολειο Βασικης Εκπεδευσης Καταδρομων. Κανεις πολυ ωραια πραγματα
βεβαια αλλο ν στο λεω κ αλο ν τα κανεις εχει καποια βαθμο δυσκολειας. Εντελος διαφορετικα απο τ ΠΕΝ κτλ. Αυτο διαρκει 4 εβδομαδες παλια ηταν 5.

Οσο για τ αλεξιπτοτα πρεπει ν εχεις παρει εταθεση σε ΜΑΛ αλοιος δν περνας τ ΣΒΕΑ.

Μεταθεση σε ΣΒΕΑ δν περνες κ πολυ ευκολα θελει τ κατι τις του. Πιστευω ν με ποιανεις.Εικόνα

Η επιλογη ειναι δικη σ
Άβαταρ μέλους
KYNHGOS
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από KYNHGOS »

Καλησπερα σε ολους... Παρουσιαστηκα κεεδ και με στειλανε για υεα στο χαιδαρι. Μετα θελω για εδ... Εχω ακουσει οτι μπορω να παω με το καταλληλο βυσμα οπως κ απ την σεαπ θες βυσμα...
για δεα εδ στα αλεξιπτωτα μπορω να παω ή μονο απο ΣΕΑΠ οι δεα εδ αλεξιπτωτιστες;
κτ τελευταιο γνωριζει κανεις πως ειναι εκει τα πραγματα στο χαιδαρι εχω ακουσει χαλαροτητα... Απο υπηρεσιες εξοδους κλπ ξερει κανεις πως παει πανω-κατω;
ευχαριστω...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 145

Δημοσίευση από Greek_Army »

Το βλέπω πάρα πολύ δύσκολο, εδώ δεν μιλάμε για βύσμα αλλά για ολόκληρη καλωδίωση τησ Ελλάδας!

Ένα 0,5% σου δίνω για να γίνει κάτι τέτοιο

Για το χαιδάρι έχεις ανοίξει ήδη θέμα δεν υπάρχει νόημα να το γράψεις και εδώ μέσα

pantzos4
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Δημοσίευση από pantzos4 »

ΚΥΝΗΓΟΣ έγραψε:Καλησπερα σε ολουσ... Παρουσιαστηκα κεεδ και με στειλανε για υεα στο χαιδαρι. Μετα θελω για εδ... Εχω ακουσει οτι μπορω να παω με το καταλληλο βυσμα οπως κ απ την σεαπ θες βυσμα...
για δεα εδ στα αλεξιπτωτα μπορω να παω ή μονο απο ΣΕΑΠ οι δεα εδ αλεξιπτωτιστες;
κτ τελευταιο γνωριζει κανεις πως ειναι εκει τα πραγματα στο χαιδαρι εχω ακουσει χαλαροτητα... Απο υπηρεσιες εξοδους κλπ ξερει κανεις πως παει πανω-κατω;
ευχαριστω...

απο παντου μπορεις ν παει για ΔΕΑ ΕΔ αλλα με τ καταλληλο βιζμα φυσικα κ μια Α σωματικη ικανοτιτα...

οσο για υπιρεσιες κ εξοδουν π ειπες δν ειναι στανταρ ποτε. Οι υπιρεσιες ειναι στανταρ πχ η φρουρα ειναι δυμανη 100 ατομα την ημερα. Παιζει ρολο τ ποσο μεγαλη η μικρη σειρα ιστε δηλαδη αν εχετε φουρα 100 κ ειστε 101 στο ταγμα οπως κατααβαινεις 1 εξοδουχος.
βεβαια ν σφιξουν πολυ τ πραγματα κ κανετε 3-4 εβδομαδες μεσα μετα παιζουν κ υπιρισιακα σημειοματα η κ ανακατανομη τον υπιρεσιον αννα ταγματα π κανονιζετε απο το 1ΕΓρ
δν γινετε βεβαια ευκολα αυτο
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

Δημοσίευση από ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ »

Καλησπερα σε ολους,λογο φορτωμενου ωραριου δν εχω χρονο να κοιταξω ολες τις σελιδες

και σε οσες ειδα καμια ερωτηση δν αναφεροταν

στο αν περασεις ολες τις δοκιμασιες που συμπεριλαμβανονται

τοτε σιγουρα γινεσε ΔΕΑ ή μπορει να κοπεις λογο του οτι καποιος

αλλος δοκιμος σημειωσαι καλυτερες επιδοσεις;

ευχαριστω για τον χρονο σας.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης