Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11245
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από yandr »

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας προχωρούν στη μαζική στρατολόγηση επαγγελματιών στρατιωτών για την επάνδρωση των μονάδων καταδρομών του Τουρκικού Στρατού στο πλαίσιο νέου σχεδίου για την καταπολέμηση των Κούρδων ανταρτών του ΡΚΚ. Συνολικά προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 10.000 επαγγελματιών στρατιωτών, οι οποίοι θα επωμιστούν το βάρος των αντιαντάρτικων επιχειρήσεων που διεξάγονται στη Νοτιοανατολική Τουρκία, αντικαθιστώντας τους κληρωτούς.

Πηγή: Στρατηγική
ratatoulis
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Δημοσιεύσεις: 934
Εγγραφή: Τετ Απρ 16, 2008 10:26 pm
Τοποθεσία: United Kingdom
Επικοινωνία:

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από ratatoulis »

Τους βλεπω συντομα μακαριτες...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11245
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από yandr »

Προχωράει με γρήγορους ρυθμούς η επαγγελματοποίηση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων που είχε εξαγγελθεί το 2007. Σε παλαιότερες δηλώσεις τους τούρκοι επιτελείς είχαν προσδιορίσει ως στόχο των ΤΕΔ την πλήρη επαγγελματοποίηση 6 ταξιαρχιών ειδικών δυνάμεων μέχρι τα τέλη του 2010. Πιο συγκεκριμένα οι μονάδες τις οποίες θα επανδρώνουν μόνο επαγγελματίες απο το 2010 είναι:
  • H 5η Ταξιαρχία Καταδρομών (Χακαρι-τουρκικό κουρδιστάν) η οποία και σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης των Κούρδων ανταρτών.
  • Η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στην Καισάρεια
  • Η 2 Ταξιαρχία Καταδρομών (Βιθύνιο-Bolu)
  • H 3 Ταξιαρχία Καταδρομών (Σιίρτ)
  • H 4 TΞ Καταδρομών (Τουντσελί)
  • Η ΤΞ Καταδρομών της τουρκικής στρατοχωροφυλακής μετατρέπεται σε πλήρως επαγγελματική με την είσοδο 872 στελεχών στις τάξεις της το 2008 και 2009
Το ποσοστό των επαγγελματιών στις παραπάνω μονάδες φτάνει το 70% (περίπου 2.750 άνδρες). Στα τέλη Δεκεμβρίου στους παραπάνω θα προστεθούν ακόμα 650 (οι οποίοι εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή) ανεβάζοντας το ποσοστό στο 86%, με στόχο να πλησιάσουν το 100% και στις 5 ΤΞ Καταδρομών εντός του 2010. Ήδη απο τα μέσα του 2008 σταμάτησαν να υπηρετούν δόκιμοι αξιωματικοί στις εν λόγω μονάδες και απο τις αρχές του 2010 κανένας στρατεύσιμος δεν θα καλείται σε αυτές καθώς θα υπηρετούν μονάχα αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, μόνιμοι λοχίες και οι νέοι επαγγελματίες καταδρομείς. Ο νέος θεσμός αφορά στην ουσία μια ειδική κατηγορία μόνιμων δεκανέων οι οποίοι αφού περάσουν ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 155 ημερών στο κέντρο εκπαίδευσης καταδρομών του Egridig θα προωθούνται στις μονάδες καταδρομών ως επαγγελματίες πλέον, με αρχικό μισθό 1200 τουρκικές λίρες μηνιαίως.

Η κίνηση προς ένα αμιγώς επαγγελματικό σχήμα ισοδυναμεί ουσιαστικά με παραδοχή απο μέρους του γενικού επιτελείου των τούρκων ότι αδυνατούν να ελέγξουν αποτελεσματικά τις επιχειρήσεις του ΡΚΚ εντός της τουρκικής επικράτειας. Όμως παρά την διακήρυξη ότι η μετάβαση σε επαγγελματικό σχήμα γίνεται για να αντιμετωπισθεί το επιτυχημένο Κουρδικό αντάρτικο, η εξέλιξη αυτή αφορά και εμάς άμεσα και αυτό γιατί ορισμένες από τις παραπάνω μονάδες θα παίξουν κεντρικό ρόλο σε περίπτωση ένοπλης αντιπαράθεσης στον χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ.

Πηγή
Anonymous

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από Anonymous »

Κατι αναλογο νομιζω κανουμε (τωρα με την μειωση σιγουρα) επιτελους Και εμεις... Το επιτελους δεν συμβαδιζει με την ποιοτητα του εφεδρου (που σε διεθνεις ασκησεις εβγαζε ματια) αλλα στην εξειδικευση και τον χρονο εκπαιδευσης...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Δημοσιεύσεις: 11245
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am
Επικοινωνία:

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από yandr »

Από την 1η Οκτωβρίου 2010 μειώνεται η στρατιωτική θητεία στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) κατεβαίνοντας στους 9 μήνες από τους 15 μήνες που είναι σήμερα για τους κληρωτούς και 12 μήνες για τους έφεδρους αξιωματικούς. Η μείωση αυτή της θητείας οφείλεται στην πίεση από την κοινή γνώμη που έχει δημιουργηθεί λόγω των απωλειών κληρωτών στο Κουρδιστάν και κατά δεύτερον γιατί πρέπει να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεων τους που τώρα είναι αρκετά δυσκίνητες με τον τεράστιο αριθμό των 610.000 ανδρών (με την Στρατοχωροφυλακή, χωρίς την Ακτοφυλακή).

Υπολογίζεται ότι η μείωση του συνολικού αριθμού θα φτάσει περίπου στις 60.000 άνδρες.

Πρώτα από όλα ο αριθμός των ατόμων που φθάνουν σε ηλικία στράτευσης στην Τουρκία ανέρχεται σε 1.054.750 (!) και δεύτερο και πιο σημαντικό η νέα τάση στις ΤΕΔ είναι η αύξηση των επαγγελματιών στρατιωτών. Σύμφωνα με ένα σχέδιο που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια σε πρώτη φάση θα επανδρωθούν πλήρως από επαγγελματίες στρατιώτες οι 6 Ταξιαρχίες ειδικών δυνάμεων που αντιμετωπίζουν κατά κόρον του μαχητές του PKK.

Στόχος είναι η πρόσληψη 20.000 ανδρών για αυτές τις Ταξιαρχίες επιτρέποντας έτσι στην στρατιωτική ηγεσία να μπορεί να πραγματοποιεί ακόμα πιο δύσκολες και επικίνδυνες επιχειρήσεις κατά του PKK αφού δεν θα υπάρχει το φαινόμενο της αποδοκιμασίας των γονέων των κληρωτών που έχασαν τα παιδιά τους στις μάχες με το PKK.

Σταδιακά η τουρκική στρατιωτική ηγεσία θα οδηγήσει τις ΤΕΔ στην εποχή της επαγγελματοποίησης του στρατεύματος, αυξάνοντας κατακόρυφα την απόδοση και την αποτελεσματικότητα τους, χωρίς να ανησυχεί για περιορισμούς και πιθανές λαϊκές αντιδράσεις από τις απώλειες στρατιωτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κατά το πρόσφατο παράδειγμα με τις αιματηρές επιθέσεις του PKK στα φυλάκια του Στρατού και της Στρατοχωροφυλακής.

DefenceNet
la biao
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Τρί Ιαν 03, 2012 3:08 pm
Επικοινωνία:

Πλήρως επαγγελματικές Ειδικές Δυνάμεις

Δημοσίευση από la biao »

Δε παν να φερουν και τον ραμπο... Εμεις εχουμε τον αληθηνο θεο που μας προστατευει οπως το 21 και το 40
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης