Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Γιάννης έγραψε:Εάν με το καλό περάσω στις κατατακτήριες και μπώ στην σχολή πρέπει να πάρω καινούργια αναβολή ή μπορώ να χρησιμοποιήσω την παλιά;

μπορείς να χρησιμοποιήσεις την παλιά

Γιάννης έγραψε: Επίσης εάν δεν με πάρουν στην σχολή και αποφασίσω για τον χιψι λόγο να περιμένω ένα χρόνο και μετά να πάω να ακυρώσω την αναβολή θα έχω κανένα πρόβλημα;

δηλαδή πρέπει να το γράψω καμία δεκαριά φορές για να το εμπεδώσεις; είπαμε όχι

Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Καλησπέρα,Εχω αναβολή λόγω ΙΕΚ η οποία λήγει τον Δεκεμβρη του 2012. Το Ιεκ το τελείωσα το 2010. Φέτος γράφτηκα σε αγγλικό πανεπιστήμιο μέσω κολλεγίου το οποίο θεωρητικά τελειώνει τον Σεπτεμβρη του 2012.

Η βεβαίωση του πανεπιστημίου δηλώνει όμως ότι αναμένεται να τελειώσω τις σπουδές μου τον Ιούλιο του 2013.

Δικαιούμε ανανέωσης της αναβολής;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Διάβασε το άρθρο των αναβολών
Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Greek_Army έγραψε:Διάβασε το άρθρο των αναβολών

Απο το άρθρο κατάλαβα ότι δικαιούμαι αναβολής σε φοίτηση σε ανώτερη σχολή μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας. Παρολαυτά, κάπου είχα διαβάσει ότι οι φοιτητές κολεγίων δικαίουνται αναβολή ίση με αυτών των ελληνικών πανεπιστημιών, δηλαδή μέχρι το 28ο έτος. Ισχύει κάτι τέτοιο;

Ευχαριστώ για όλα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Με νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή αναβάλλεται η κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις των στρατευσίμων, οι οποίοι κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται για κατάταξη είναι σπουδαστές «Κολλεγίων» (Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης) που εδρεύουν στην Ελλάδα και συμπράττουν με αναγνωρισμένα ανώτερα ή ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματαάλλων κρατών− μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η αναβολή κατάταξης των στρατευσίμων των σπουδαστών των «Κολλεγίων» ισχύει ότι Και για τους φοιτητές των Πανεπιστημίων, δηλαδή Διαρκεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που συμπληρώνουν Το εικοστό όγδοο έτος.

Για τη χορήγηση της αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών, οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν στο αρμόδιο στρατολογικό γραφείο αίτηση και πιστοποιήσεις ή βεβαιώσεις της οικείας σχολής, από τις οποίες προκύπτουν η εκπαιδευτική βαθμίδα, το τμήμα και ο κλάδος σπουδών, η ημερομηνία αρχικής εγγραφής ή μετεγγραφής κατά περίπτωση, το διανυόμενο έτος ή εξάμηνο σπουδών, καθώς και η ελάχιστηδιάρκεια της εναπομένουσας φοίτησης και της τυχόν υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης ή εκπαίδευσης που απαιτείται για την ολοκλήρωση των σπουδών. Αν πρόκειται για σχολή του εξωτερικού απαιτείται να προκύπτουν επιπλέον ο τόπος της έδρας και της λειτουργίας της, ότι αυτή είναι κρατική ή αναγνωρισμένη από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, ότι έχει ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα του οικείου κράτους, καθώς και ότι χρησιμοποιεί κατά τη διδασκαλία διεθνώς γνωστή γλώσσα.

Ειδικότερα οι σπουδαστές των Κέντρων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, εκτός των παραπάνω πιστοποιήσεων ή βεβαιώσεων του συνεργαζομένου εκπαιδευτικού ιδρύματος του εξωτερικού, υποβάλλουν επιπλέον βεβαίωση εγγραφής από το οικείο Κέντρο Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης, θεωρημένη από την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Οπότε κλείνοντας,Το πτυχίο μπορεί να το πάρω πρίν λήξει η υπάρχουσα αναβολή (31 Δεκ 2012). Αλλά, εφόσον η βεβαίωση του πανεπιστημίου δηλώνει ότι αναμένεται να τελειώσω το Ιούλιο του 2013, δικαίουμε αναβολής μέχρι το 28 έτος.

Υπάρχει περίπτωση να δεχθώ πρόστιμο για κακή χρήση αναβολής, αν το πτυχίο αναγράφει έτος 2012;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Κώστας έγραψε:

Υπάρχει περίπτωση να δεχθώ πρόστιμο για κακή χρήση αναβολής, αν το πτυχίο αναγράφει έτος 2012;

όχι

Κώστας

Δημοσίευση από Κώστας »

Greek_Army έγραψε:
Κώστας έγραψε:

όχι

Ευχαριστώ για όλα, καλή συνέχεια στο forum

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από yandr »

Επέκταση αναβολής

Πέτρος

Δημοσίευση από Πέτρος »

Καλησπερα, Εχω δηλωσει σαν πρωτακτος να μπω τωρα τον Σεπτεβρη (ειμαι του '94) αλλά δεν ηξερα οτι περναω στη σχολη που θελω και τελικα περασα.
Γινεται να παρω αναβολη;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Αν έχεις χαρτί από την σχολή θα πας στην στρατολογία και θα πάρεις αναβολή για σπουδές
βασιλης

Δημοσίευση από βασιλης »

καλημέρα παιδιά

το Δεκέμβριο λήγει Η αναβολή ξέρετε πόσο καιρό Πριν πρέπει Να να πάω Για να την ανανεώσω λογο σπουδον;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για ποιον λόγο πιστεύεις ότι μπορείς να την ανανεώσεις;
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ν »

Καλησπερα σας, εχω μια ισως ασυνηθιστη ερωτηση να κανω γι αυτο ισως και να μην μπορειτε να απαντησετε... Περσυ τον Σεπτεμβριο του 2011 ειχα γραφτει στη σχολη που ειχα περασει, πειρα το χαρτι μου που ηταν για την αναβολη δεν το χρησιμοποιησα ομως διοτι ειχα παρει αναβολη αρκετα νωριτερα με το απολυτηριο λυκειου μου για να δωσω ξανα πανελληνιες, η αναβολη αυτη ισχυει μεχρι το 2013. Επειδη δεν περασα ομως καπου που να θελω να παω επελεξα να συνεχισω στη σχολη τη παλια εφοσον ειμαι ακομα γραμμενος, αρκει απλα η ανανεωση. Θα ηθελα να μαθω αν θα πρεπει να παρω καινουργιο χαρτι απο τη σχολη, πιο προσφατο για να παρω την αναβολη μου για τις σπουδες, η αν το χαρτι που ειχα παρει αρχικα, το 2011 δηλαδη κανει για την αναβολη. Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μου φαίνεται έβγαλα άκρη, απλά δεν είχες πάρει αναβολή για σπουδές τότε και θες να πάρεις τώρα, χρειάζεσαι χαρτί πρόσφατο της σχολής
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης