Αναβολές στράτευσης λόγω σπουδών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Mike »

Δες 9 ποστ πανω απο το ποστ σου
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Παιδια ξερει κανεις αν γινεται στα κεπ να παρω αναβολη?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 147

Δημοσίευση από Greek_Army »

Σωτηρης έγραψε:Παιδια ξερει κανεις αν γινεται στα κεπ να παρω αναβολη;

Nαι μπορείς

Νίκος

Δημοσίευση από Νίκος »

Είμαι γεννημένος το 1993 και έκανα αίτηση σε ένα δημόσιο ΙΕΚ όπου τελικά δεν με πήρανε γι'αυτό πριν λίγες μέρες γράφτηκα σε ένα ιδιωτικό που τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβρη του '12.
Το πρόβλημα μου είναι πως αν πάω φέτος φαντάρος όταν θα απολυθώ η σχολή μου θα έχει ξεκινήσει ήδη!
Έχω δικαίωμα να πάρω αναβολή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Νίκος έγραψε:Είμαι γεννημένος το 1993 και έκανα αίτηση σε ένα δημόσιο ΙΕΚ όπου τελικά δεν με πήρανε γι'αυτό πριν λίγες μέρες γράφτηκα σε ένα ιδιωτικό που τα μαθήματα αρχίζουν τον Οκτώβρη του '12.
Το πρόβλημα μου είναι πως αν πάω φέτος φαντάρος όταν θα απολυθώ η σχολή μου θα έχει ξεκινήσει ήδη!
Έχω δικαίωμα να πάρω αναβολή;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να πάρεις βεβαίωση από την σχολή ότι τα μαθήματα τα ξεκινάς τον Οκτώβρη, έτσι κι'αλλιώς για ΙΕΚ δίνουν 3 χρόνια ενώ η φοίτηση είναι 4 εξάμηνα.

Χρήστος

Δημοσίευση από Χρήστος »

Καλησπέρα σας... Έχω περ΄'ασει στο πανεπιστήμιο κι απλά δεν έχω κάνει την αναβολή... Μπορώ τώρα να πάω σε κάποιο κεπ και να κάνω την αναβολή ή πρέπει να παρουσιαστώ; Και τι δικαιολογητικά χρειάζεται να ΄'εχω; Α! Υπάρχει κάποια περίπτωση για να πληρώσω πρόστιμο; Περιμένω σύντομα αν μπορείτε... Ευχαριστώ...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Χρήστος έγραψε:Καλησπέρα σας... Έχω περ΄'ασει στο πανεπιστήμιο κι απλά δεν έχω κάνει την αναβολή... Μπορώ τώρα να πάω σε κάποιο κεπ και να κάνω την αναβολή ή πρέπει να παρουσιαστώ; Και τι δικαιολογητικά χρειάζεται να ΄'εχω; Α! Υπάρχει κάποια περίπτωση για να πληρώσω πρόστιμο; Περιμένω σύντομα αν μπορείτε... Ευχαριστώ...

Σελίδα 10, πέμπτο μήνυμα

Στεφανος

Δημοσίευση από Στεφανος »

Καλησπερα! Σημερα με ειδοποιησαν οτι παρουσιαζομαι στην Θηβα στις 30 Ιανουαριου! Αναβολη δικαιουμαι ως φοιτητης, ομως δεν εχω παρει. Τωρα γινεται να παρω; Πρεπει υποχρεωτικα να παρουσιαστω?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στεφανος έγραψε:Καλησπερα! Σημερα με ειδοποιησαν οτι παρουσιαζομαι στην Θηβα στις 30 Ιανουαριου! Αναβολη δικαιουμαι ως φοιτητης, ομως δεν εχω παρει. Τωρα γινεται να παρω; Πρεπει υποχρεωτικα να παρουσιαστω;

μπορείς να πας να πάρεις αναβολή, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ

Σαββας

Δημοσίευση από Σαββας »

Γεια σας. Καλή Χρονιά εύχομαι. Δεν έχω περάσει σε κάποια σχολή αλλά είμαι σε κάποιο κολλέγιο που δε δίνει αναβολή. Πρόπερσι μου δώσανε αναβολή ενός χρόνου επειδή απλά έδωσα πανελλήνιες. Την αναβολή τη πήρα μέσω ΚΕΠ. Έδωσα και πέρυσι Πανελλήνιες και σήμερα που ρώτησα στα ΚΕΠ μου είπανε ότι τα δε δίνουν δεύτερη αναβολή. Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε μέχρι πότε έχω αναβολή και πώς μπορώ να αποκτήσω ένα χαρτί αναβολής σε περίπτωση που μου έρθει χαρτί από το Στρατό. Ευχαριστώ προκαταβολικά
Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Mike »

Μπορεις να γραφτεις σε μια σχολη που να δινει αναβολη. Αλλιως, αναβολη για σπουδες δεν μπορεις να παρεις αφου η σχολη σου δεν δικαιουται (οπως λες). Μετα υπαρχουν οι ψυχολογικες αναβολες, αλλα δε μπορω να σε συμβουλεψω να παρεις ψευτικη αναβολη

Αναβολη εχεις για οσο λεει το χαρτι που εχεις. Αν εχει ληξει αυτη, τοτε θα σε καλεσουν σε μια απο τις επομενες σειρες.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σαββας έγραψε:Γεια σας. Καλή Χρονιά εύχομαι. Δεν έχω περάσει σε κάποια σχολή αλλά είμαι σε κάποιο κολλέγιο που δε δίνει αναβολή. Πρόπερσι μου δώσανε αναβολή ενός χρόνου επειδή απλά έδωσα πανελλήνιες. Την αναβολή τη πήρα μέσω ΚΕΠ. Έδωσα και πέρυσι Πανελλήνιες και σήμερα που ρώτησα στα ΚΕΠ μου είπανε ότι τα δε δίνουν δεύτερη αναβολή. Θέλω να μου πείτε αν γνωρίζετε μέχρι πότε έχω αναβολή και πώς μπορώ να αποκτήσω ένα χαρτί αναβολής σε περίπτωση που μου έρθει χαρτί από το Στρατό. Ευχαριστώ προκαταβολικά

σε ποιο Κολέγιο είσαι;

Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Θέλω να πάρω αναβολή από το πεζικό[ είναι η πρώτη φορά που με καλούν] γιατί σπουδάζω υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων για αναβολή ή όχι?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημήτρης έγραψε:Θέλω να πάρω αναβολή από το πεζικό[ είναι η πρώτη φορά που με καλούν] γιατί σπουδάζω υπάρχει κάποια ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων για αναβολή ή όχι;

Αναβολή μπορείς να πάρεις μέχρι και 5 ημέρες πριν την κατάταξη σου

con

Δημοσίευση από con »

Διαβάζοντας το σχετικό ΦΕΚ για τις αναβολές του στρατού, διαπίστωσα με ενδιαφέρον ότι η στρατολογία δεν εφαρμόζει το νόμο όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα με το Ν.3421 του 2005 (Δες http://www.stratologia.gr/pdf/N.3421-2005.pdf ) , άρθρο 18 προβλέπεται αναβολή μέχρι την 31 Δεκεμβρίου του έτους που κάποιος συμπληρώνει το 28 έτος για όποιον είναι γραμένος σε ΑΕΙ/μεταπτυχιακό και το 31 έτος για όποιον είναι γραμένος σε διδακτορικό. Το άρθρο 3 διευκρινίζει ότι η ημερομηνία γέννησης ορίζεται ως η 1 Ιανουαρίου του έτους γέννησης. Δηλαδή τελικά το άρθρο 3 δεν αλλάζει τίποτα στον τρόπο υπολογισμόυ.

Όμως η στρατολογία δίνει αναβολή μόνο μέχρι το τέλος του έτους που γίνεται κανείς 27 (για όσους κάνουν βασικές σπουδές/μεταπτυχιακά) και μέχρι το τέλος του έτους που γίνεται κανείς 30 (για όσους κάνουν διδακτορικό). Πιθανόν να έχουν μπερδευτεί και η πρόθεση του νομοθέτη να ήταν διαφορετική - το ΦΕΚ όμως είναι σαφέστατο.

Σχόλια; Κανένας που θέλει να πάει στη στρατολογία με το ΦΕΚ στο χέρι να ζητήσει μεγαλύτερη αναβολή;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες