Κατάργηση θητείας (2007-2016)

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 96

Δημοσίευση από yandr »

Ανδρέας έγραψε:Σχεδόν όλη η Ευρώπη έχει ξυπνήσει, κι εμείς στηριζόμαστε στους φαντάρους, λες και αυτοί θα μας σώσουν άμα γίνει "ΝΤΟΥ" από τους γείτονες...
Δεν μας λες και από που είναι το copy / paste;

Σε κάθε περίπτωση, τι πιστεύεις ότι θα μας σώσει 'αμα γίνει "ΝΤΟΥ"';

Ή δε σε νοιάζει αν και πως θα σωθούμε;

Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

***** λες φιλε... Δηλαδη πως θες να γινει ; Σε περιπτωση πολεμου ποιος θα υπερασπιστει την πατριδα ; Οι φανταροι δεν θα την υπερασπιστουνε ; Η μηπως να φωναξω εγω τη θεια μου απο το χωριο να κατεβει με την τσουγκρανα να πολεμησει. Λες οτι ειναι χασιμο χρονου αυτοι οι 9 μηνες που ειναι τωρα ο στρατος... Γιατι ρε μαγκα ; Αν δεν γουσταρεις να κανεις τοσες αγγαρειες τοσο καιρο. Τραβα σε καμια μαχιμη μοιρα να δεις τι παει να πει εκπαιδευση... Επισης τι εννοεις οταν λες οτι ολη η Ευρωπη εχει επαγγελματικο στρατο και εμεις πρεπει να ξυπνησουμε. Δηλαδη οτι κανει η Ευρωπη πρεπει να το κανουμε κ εμεις; Εξηγησε μου το αλλο... Σε καθε ενδεχομενο πολεμου. Οταν το μετωπο χρειαστει αντρες να καλυψουν τοτε ποιος θα παει εκει ; Εγω και εσυ που δεν θα εχουμε κανει καν θητεια αφου λετε για καταργηση... ; Γιατι λες οτι εισαι υπερ της καταργησης της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ στρατιωτικης θητειας... Ε τοτε κανεις δεν θα θελει να παει ρε φιλε... Εγω δεν ξερω κανεναν 18χρονο και 19χρονο να θελει να παει στρατο απο το να βγει με τη γκομενα... (υπαρχουν βεβαια κ εξαιρεσεις) ... Και τελος για να ξερεις ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ χωρις στρατο δεν πανε μαζι... Γιατι ; Γιατι με το που ακουστει η λεξη ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ στον Εβρο θα μπαινουν οι Τουρκοι... Την καλημερα μου
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Filibuster

Δημοσίευση από Filibuster »

Εγώ έχει 6 μήνες που απολύθηκα και με έχει πάρει η κάτω βολτα κυριολεκτικά. Νοιώθω οτι έχω αλλάξει χαρακτήρα. Είμαι στην Πολιτική μου ζωή και επιδιώκω συνεχώς να αποφεύγω οποιεσδήποτε υποχρεώσεις και δεν ψάχνω για εργασία και εχω γινει βαρος στους δικους μου γιατι περασε υποσυνειδητα Η προσπαθεια που εκανα στον στρατο να αποφευγω επιδεικτικα και ει το δυνατον να προσφερω το λιγοτερο οσο ημουν μεσα στο στρατοπεδο. Πριν καταταχτώ, ημουν ενας νεος 23 χρονων αποφοιτος πανεπιστημιου και ονειρα για μεταπτυχιακα διδακτορικα Και για Πολλα πραγματα. Ειμαι υπερ της καταργησης της θητειας συνεπως.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

9 μήνες άλλαξαν 23 χρόνια ε; Φοβερή μεταστροφή.

Και εγώ ξέρω έναν με 2 πτυχία, ένα μεταπτυχιακό και διδακτορικό, με προτάσεις για εργασία στη ΝΑΣΑ που υπηρέτησε 3-μηνο στο στρατό και τώρα είναι άνεργος και μπεκρής.

Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Ανδρέας έγραψε:Γιατί πρόκειται περί παραβίασης του μέγιστου ανθρωπίνου δικαιώματος, με το όνομα "Ελευθερία".
Εκτός από δικαιώματα έχεις και ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Filibuster έγραψε:Η προσπαθεια που εκανα στον στρατο να αποφευγω επιδεικτικα και ει το δυνατον να προσφερω το λιγοτερο οσο ημουν μεσα στο στρατοπεδο.
Ήσουν δηλαδή πρότυπο Στρατιώτη! Εύγε!

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Lock
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Lock »

Εγω προσφατα απολυθηκα απο τον στρατό, και διαβαζοντας εδω μεσα μερικων τη γνωμη απλά έχω να επισημάνω καποια πραγματα και να πω την γνωμη μου επισης.

Αυτος που λεει για ελευθερια κτλ, καλο θα ηταν να θυμηθει ότι για να απολαμβανουμε όλοι εμείς σημερα την ελευθερία μας, κάποιοι όχι απλά πήγαν στρατό, αλλά πολεμησαν και σκοτωθηκαν γι'αυτο. Αυτοι οι καποιοι, ειναι πατεράδες, παππούδες μας κτλ και παντως σίγουρα Έλληνες.

Τωρα, το ότι εσυ στην στρατιωτική σου θητεια επελεξες να κρυβεσαι, να μην κανεις τιποτα κτλ (κοινως να "φιδιαζεις") απλά είναι η πηγη του κακού για τα τωρινα σου προβληματα. Όταν ορκιζοσουν τις πρωτες ημέρες, ακουγες καθόλου το τί έλεγες ή αραχτός και light; Κατι για υπακοή σε ανωτέρους κτλ κτλ.
Και εγω δεν μπορω να πω πως ήμουν ο 100% υποδειγμα στρατιώτη, αλλά ελάχιστες παρατηρησεις δεχτηκα στην θητεια μου. Αντιθετως, ελαβα μπολικες ημερες τιμητικες αδειες.
Υπηρξαν φορες, που χωθηκα περισσοτερο απο αλλους και γενικα έκανα μπολικες υπηρεσιες παραπανω απο μερικους κλαψιαρηδες ανεπισημους γιωταδες.
Ωστοσο, τωρα εχω να θυμαμαι μονο θετικες στιγμες κι εκανα και μερικες καλες φιλιες.

εν τελει, δεν ειμαι σε καμια περιπτωση υπερ καταργησης θητειας, και δε νομιζω αλλοστε να γινει καποτε.(εδω δε μπορουν πλεον να προσλαβουν κι αλλους ΕΠΟΠ). Μερικοι μηνες θητειας, δε καταστρεφουν κανενός το μελλον. Ο άξιος δε χανεται.

ΥΓ. Το μονο που θα ηθελα να γινεται, ειναι μια αξιολογηση των μονίμων, ακομα και από εμας τους κληρωτους, αλλα αυτό είναι τελείως άλλο θεμα.

Νουμερο 12

Δημοσίευση από Νουμερο 12 »

Οσοι ειναι υπερ της καταργησης Να δωσουν δωρεα τα σπιτια τους (και οτι αλλο εχουν) Για να καλυφθουν τα εξοδα των προσληψεων των αντιστοιχων Επαγκελματιων. Αλλιως δεν βγαινει!
Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Epilarxos »

Ανδρέα, μαζί σου κι εγώ. Αρκεί να καταφέρεις να καταργήσεις την υποχρεωτική φορολογία, την υποχρεωτική σου ύπαρξη στην Εφορία με το ΑΦΜ (που σημαίνει φακέλωμα), το υποχρεωτικό σου φακέλωμα στην Αστυνομία με την ύπαρξη ταυτότητας και πολύ σύντομα ενδεχομένως την ύπαρξη ηλεκτρονικού φακελώματος και παρακολούθησης, την ύπαρξη καμερών στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλους χώρους και μετά έλα να μου πουλήσεις μούρη για την ελευθερία σου. Μα απορώ πώς κατάφερες και τα σκέφτηκες όλα αυτά ρε φίλε... Μετά αν θα γίνει κάτι, μη ζητάς τη μαμά σου όμως...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Ανδρέας

Δημοσίευση από Ανδρέας »

(Συνέχεια προηγούμενου μηνύματος) Και μην ακούσω για δειλούς και ιστορίες, γιατί ένα παιδί 20 χρονών στις μέρες μας ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ! Η συνέχεια της υποχρεωτικής στράτευσης είναι βήμα προς τα πίσω. Μετατρέψτε την σε εθελοντική, και δεν έχω κανένα πρόβλημα πλέον μαζί σας (όπως και τα υπόλοιπα 4 εκατομμύρια άνδρες που δε θα 'θελαν ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ να πάνε στρατό!).

Ένα είναι το σύνθημα που ελπίζω να ξυπνήσει όλους τους νέους, ώστε να ξεκινήσουν την Πανελλήνια Αποχή από την Υποχρεωτική Στράτευση... :

ΟΥΤΕ ΣΤΡΑΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΗΤΕΙΑ, ΜΟΝΑΧΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Καλές γιορτές
=============

Και τώρα θα απαντήσω στα ερωτήματα που έθεσαν οι φίλοι από πάνω.

Καταρχάς, στον Epilarxos, που είναι και σε αυτή τη σελίδα. Οι υποχρεώσεις που αναφέρεις φίλε μου, δε διαφωνώ ότι αποτελούν ένα κομμάτι περιορισμού του ανθρώπινου δικαιώματος στην ελευθερία. Σίγουρα το ότι φακελωνόμαστε και μόνο, είναι ένα εξοργιστικό γεγονός και αποτελεί ΕΛΕΓΧΟ της ζωής μας, ως πολιτικά πρόσωπα. Η υποχρέωση της στράτευσης όμως, αποτελεί έλεγχο της ζωής μας ως ΦΥΣΙΚΑ πρόσωπα! Είναι πολύ πιο ασφυκτική η παρουσία του συγκεκριμένου ελέγχου στη ζωή μας, απ' ό, τι αυτών που αναφέρεις εσύ. Επαναλαμβάνω, δεν υποτιμώ τα όσα λες, αλλά τονίζω το γεγονός ότι ο έλεγχος π. Χ. Στο πόσες ώρες θα κοιμηθώ (ή αυτό το μαμημένο το ξύπνημα για το 2-4 μέσα στο κρύο, Δεκέμβριο μήνα, επί παραδείγματι), από επιλογή που ΔΕΝ έκανα εγώ, είναι ΕΚΛΗΜΑ κατά της προσωπικότητάς μου! Το ανέφερα και παραπάνω, καταπατώνται οι ατομικές ελευθερίες! Και με τα παραδείγματά σου συμβαίνει το ίδιο αποτέλεσμα, με τη διαφορά ότι ο στρατός το αποτυπώνει και πάνω στο ίδιο μου το σώμα (οπότε έχει αμέσως-αμέσως ένα μείον περισσότερο).

Για τον φίλο yandr, αυτά που γράφω φίλε, τα έκανα copy-paste από τις σκέψεις που ριζώθηκαν για 9 μήνες μέσα στο μυαλό μου. Όσο για το άμα γίνει το ΝΤΟΥ, που ρωτάς, αυτοί που θα πολεμήσουν θα είναι οι ΕΠΟΠ και οι Αξιωματικοί, διότι έχουν ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στις πλάτες τους! Οι φαντάροι θα είναι σακιά για θέσεις μάχης, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Προς τον φίλο bodybuilder625, που αναφέρεσαι στην εκπαίδευση που έκανα, αναφέρω πιο πάνω ότι ήμουν αερομεταφερόμενος. Γνωρίζεις κάτι για Νέα Σάντα; Λέω εγώ... Τον κόκκινο μπερέ δεν στον δίνουνε με τον σάκο ιματισμού, οπότε κάτι πέρασα, δεν ήμουν και λοκατζής, ούτε όμως και πεζικάριος... Και να προσθέσω και κάτι ακόμα: Θέλετε στρατό; Ωραία, ας κάνουν ένα δεκαπενθήμερο ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, και ύστερα πίσω στα σπίτια σας. Πιστεύεις ότι σε 15 μέρες δεν μαθαίνονται τα ολίγα χρήσιμα πραγματάκια που μαθαίνουμε σήμερα σε 9 μήνες; Νομίζω φτάνει ο χρόνος (μη σου πω και περισσεύει!). Όσο για τις υπηρεσίες, κάμερες έχουν όλα τα στρατόπεδα· μαζί με δύο περίπολα - καναδέζες με ΕΠΟΠ και θα φυλάγεται σωστά ο χώρος του στρατοπέδου (εννοείται με άτομο υπηρεσία στις κάμερες, να ειδοποιεί τα περίπολα αν δει κάτι), και δε θα ταλαιπωρείται κανένας κακόμοιρος στο κρύο επί μία ή δύο ώρες (γιατί μου έτυχε να κάνω και μονόωρες σκοπιές από το κρύο). Και σε περίπτωση πολέμου, αγαπητέ, θα έχουμε αξιόμαχους επίστρατους, αφού η εκπαίδευση όπως επισήμανα θα είναι ΣΟΒΑΡΗ. Με τη σημερινή θητεία, δε νομίζω να πιστεύεις εσύ ότι έχουμε άρτια καταρτισμένους στρατιώτες που θα εμποδίσουν τους ισχυρότερους -σε αριθμό, πάντα- Τούρκους;

Ο φίλος ο Black_Knight μίλησε για ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Ναι. Θύμησέ μου με τι αντίκτυπο; Κάθε άλλη υποχρέωση που έχω, έχει μία σοβαρή αιτιολόγηση. Η υ. Θ. Όμως είναι παράνοια! Παραπάνω εξήγησα πως και με 15 μέρες ΣΟΒΑΡΗΣ θητείας, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το δυναμικό μας, ενώ μπορούμε να στέλνουμε όλους τους υπηρετώντες και πολλούς επαγγελματίες στον Έβρο, ως backup κρούσης. Θες έναν μήνα, καλώς, ένας μήνας, παραπάνω όμως είναι αμαρτία...

Τέλος, ο φίλος ο Lock μου υπενθυμίζει τον όρκο που έδωσα... Να σου θυμίσω και εγώ με τη σειρά μου ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ!

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Ανδρέας έγραψε:Για τον φίλο yandr, αυτά που γράφω φίλε, τα έκανα copy-paste από τις σκέψεις που ριζώθηκαν για 9 μήνες μέσα στο μυαλό μου. Όσο για το άμα γίνει το ΝΤΟΥ, που ρωτάς, αυτοί που θα πολεμήσουν θα είναι οι ΕΠΟΠ και οι Αξιωματικοί, διότι έχουν ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στις πλάτες τους! Οι φαντάροι θα είναι σακιά για θέσεις μάχης, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Φυσικά και ΔΕΝ με κάλυψες, εκτός και αν 40 χιλιάδες μόνιμοι θεωρείς ότι είναι αρκετοί για 400 χιλιάδες Τούρκους.

Αυτά μόνο στο Χόλιγουντ.

Τα σακιά στις θέσεις μάχης είναι ιδιαίτερα σημαντικά σε περίπτωση πολέμου.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Ανδρέας έγραψε:Θέλετε στρατό; Ωραία, ας κάνουν ένα δεκαπενθήμερο ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς, και ύστερα πίσω στα σπίτια σας. Πιστεύεις ότι σε 15 μέρες δεν μαθαίνονται τα ολίγα χρήσιμα πραγματάκια που μαθαίνουμε σήμερα σε 9 μήνες; Νομίζω φτάνει ο χρόνος (μη σου πω και περισσεύει!). Όσο για τις υπηρεσίες, κάμερες έχουν όλα τα στρατόπεδα· μαζί με δύο περίπολα - καναδέζες με ΕΠΟΠ και θα φυλάγεται σωστά ο χώρος του στρατοπέδου (εννοείται με άτομο υπηρεσία στις κάμερες, να ειδοποιεί τα περίπολα αν δει κάτι), και δε θα ταλαιπωρείται κανένας κακόμοιρος στο κρύο επί μία ή δύο ώρες (γιατί μου έτυχε να κάνω και μονόωρες σκοπιές από το κρύο). Και σε περίπτωση πολέμου, αγαπητέ, θα έχουμε αξιόμαχους επίστρατους, αφού η εκπαίδευση όπως επισήμανα θα είναι ΣΟΒΑΡΗ. Με τη σημερινή θητεία, δε νομίζω να πιστεύεις εσύ ότι έχουμε άρτια καταρτισμένους στρατιώτες που θα εμποδίσουν τους ισχυρότερους -σε αριθμό, πάντα- Τούρκους;

Χαχα, φοβερός. Θα έπρεπε να διδάσκεις στην ΣΣΕ. Αδικήσε ρε φίλε.

Στο δεκαπενθήμερο βάζεις και το σαββατοκύριακο; Μην τους ταλαιπωρούμε συνεχόμενα.

Δώστους και 4 μέρες άδειας εκεί μέσα.

Εικόνα

Epilarxos
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Epilarxos »

Δηλαδή εσύ προτιμάς να ΜΗΝ ξυπνάς μέσα στο κρύο. Σύμφωνοι. Όταν όμως θα σταματήσουμε να κοιμόμαστε ΕΝΤΕΛΩς, με τα όσα ετοιμάζονται να συμβούν, λόγω της 24ωρης μας παρακολούθησης, θα προτιμούσα να ξυπνάω στις 2 και να πηγαίνω στη σκοπιά, την οποία σημειωτέον έφαγα στη μούρη 1,5 χρόνο σαν μαυροσκούφης με χειμώνα στο Αμύνταιο με -18 Κελσίου. Το γεγονός ότι σα χώρα πουληθήκαμε στην Ευρώπη και τώρα αποφασίζουν άλλοι για εμάς και όχι για το αν θα ξυπνήσουμε αλλά για το ΑΝ ΖΗΣΟΥΜΕ πλέον, με κάνει να προτιμώ τη σκοπιά στις 2 το πρωί...
Όπου η δόξα και το καθήκον!!!
Νουμερο 13

Δημοσίευση από Νουμερο 13 »

Ανδρεα, για να καταργηθει η θητεια Πρεπει πρωτα να καταργηθει ολοκληρος ο τουρκικος στρατος (μαζι με τους επαγγελματιες.) Απο εκει περα, εγω ειμαι υπερ σε ενα πληρως επαγγελματικο στρατο. Δεν εισαι ομως σε θεση να τον πληρωσεις.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Ανδρέας έγραψε:
Ο φίλος ο Black_Knight μίλησε για ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. Ναι. Θύμησέ μου με τι αντίκτυπο; Κάθε άλλη υποχρέωση που έχω, έχει μία σοβαρή αιτιολόγηση. Η υ. Θ. Όμως είναι παράνοια! Παραπάνω εξήγησα πως και με 15 μέρες ΣΟΒΑΡΗΣ θητείας, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε το δυναμικό μας, ενώ μπορούμε να στέλνουμε όλους τους υπηρετώντες και πολλούς επαγγελματίες στον Έβρο, ως backup κρούσης. Θες έναν μήνα, καλώς, ένας μήνας, παραπάνω όμως είναι αμαρτία...

Ο στόχος της θητείας δεν είναι απλά η εκπαίδευση. Είναι η εκπαίδευση και ύστερα η επάνδρωση των μονάδων.

Συνήθως τα άτομα που μιλάνε για κατάργηση θητείας είναι αυτά που θα ουρλιάζανε αν είχαμε μισθοφορικό στρατό. Γιατι δείτε απλά στην παγκόσμια ιστορία τι ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ εχουν διαπράξει οι μισθοφορικοί στρατοί. Και δεν μπορεί να ποτέ η Ελλάδα να έχει κάτι τέτοιο. Για τον λόγο οτί Εμείς οι Έλληνες έχουμε Έθνος άρα και Ιδανικά. Δεν πληρωνόμαστε για να σκοτώνουμε βλ. ΗΠΑ.

Κανεις δεν θέλει κατάργηση Θητείας, κανείς δεν θέλει Μισθοφόρους. Είναι Εθνικό Έγκλημα!

Υποχρεωτική θητεία σημαίνει Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ Σ ΑΥΤΟΝ.

Κανείς δεν μπορεί να το χαλάσει αυτό.

Κάποτε έβαζες την παραλλαγή Ως ΕΛΛΗΝ ΣΤΡΤΑΤΙΩΤΗΣ και δάκρυζες από συγκίνηση. Και ολόκληρη οικογένεια έλεγε με καμάρι οτι ο γιος της ΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΠΟΙΟΝ; ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω ότι το μήνυμά σου είναι αρκετά διαφωτιστικό για όσους είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου.

Προτείνω όσοι υποστηρίζουν την άποψη περί κατάργησης θητείας ή την μείωσή της σε 15 μέρες (!) να απαντήσουν πρώτα πειστικά στα παρακάτω ερωτήματα.

• Ο στόχος της θητείας δεν είναι απλά η εκπαίδευση, αλλά η επάνδρωση των μονάδων. Επομένως, χρειάζεται σημαντικό αριθμό προσωπικού υπό τα όπλα και άρα θητεία αρκετών μηνών.
  • Η εναλλακτική του επαγγελματικού στρατού ΔΕΝ είναι εφικτή. Κοστίζει υπερβολικά και η χώρα δεν είναι σε θέση να δαπανήσει τα σχετικά ποσά.
  • Όσοι θεωρούν ότι θήγεται η ελευθερία τους, θα πρέπει πρώτα καταργήσουν την υποχρεωτική φορολογία, την υποχρεωτική υπακοή στους νόμους και στο σύνταγμα του κράτους (μέσα στα οποία περιλαμβάνεται και η θητεία) και γενικά ολόκληρη την δομή της σύγχρονης κοινωνίας.
  • Όσοι θεωρούν ότι δεν έμαθαν τίποτα στο στρατό, ας σκεφτούν πρώτα αν θα προτιμούσαν εκπαίδευση ισραηλινού επιπέδου ή αν θα έχυναν μαύρο δάκρυ στη μαμά τους. Τα βασικά τα έμαθαν (χειρισμός και συντήρηση όπλου, ιεραρχία κλπ) και αν δεν τα έμαθαν τότε απλά θα πρέπει να γίνει καλύτερος ο στρατός και όχι να καταργήσουμε τη θητεία.
Τέλος, επειδή είναι γνωστή η τρομερή υποκρισία του Έλληνα, καλό θα είναι όσοι απλά δεν γουστάρουν να εκτελούν τις (εκ του συντάγματος εκπορευόμενες) υποχρεώσεις τους να μην φέρουν ηλίθιες δικαιολογίες του στυλ "δεν έμαθα τίποτα στη θητεία", "δεν απειλείται η Ελλάδα", "τι μου προσφέρει η χώρα εμένα", "έχω δουλειές να κάνω (συνήθως μπαρ, κλαμπ, γκόμενες που μεταμφιέζονται σε διδακτορικά, διατριβές, εργασία στη ΝΑΣΑ) " κλπ.

Να λένε απλά ότι όπως γουστάρουν να χτίζουν σε δάση, να πετάνε τα μπάζα στα ρέμματα, να λαδώνουν για το δίπλωμα και να κλέβουν στους φόρους, έτσι δεν γουστάρουν να πάνε και στρατό. Πιο υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη στάση. Όχι που μου γίνανε όλοι οι βλάχοι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (τα οποία ούτε καν γνωρίζουν).

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης