ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Giannis

Δημοσίευση από Giannis »

Καλημέρα! Θέλω να ρωτήσω στην περιπτωση που γινεις ΔΕΑ Ερευνας και Πληροφορικης, Διαβιβάσεων κλπ, τι ακριβως κανεις; Δηλαδη πχ θα είμαι σε γραφείο και θα επιβλέπω οσους ειναι πχ στο τμημα ΠΛηροφορικής;
Και επισης για αστυνομια πχ. Που παιρνεις μορια ως ΔΕΑ, δεν εχει σχεση τι ΔΕΑ εχεις υπηρετησει (πχ Πεζικου ή Πληροφορικης), ετσι;
Ευχαριστω!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

vasilis

Δημοσίευση από vasilis »

Καλημέρα παιδιά! Συγχαρητηρια για το forum! Θα ηθελα μια διευκρινιση γιατι μπερδευτηκα:
Ολοι οι δόκιμοι αξιωματικοι κάνουν την εκπαιδευση τους στη Λαμια;
Και γενικα η σειρα πως ειναι; Μου ρχεται το χαρτι πχ για Αργος Ορεστικο, εκει δινω τα απαραιτητα τεστ και αν με πορουν ως δοκιμο με στελνουν Λαμια για την βασική 4μηνη εκπαιδευση και μετα με στελνουν σε αλλη μοναδα να ασκησω την ειδικοτητα μου; Τα λεω σωστα;
Ευχαριστω!
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Stauros »

vasilis έγραψε:Καλημέρα παιδιά! Συγχαρητηρια για το forum! Θα ηθελα μια διευκρινιση γιατι μπερδευτηκα:
Ολοι οι δόκιμοι αξιωματικοι κάνουν την εκπαιδευση τους στη Λαμια;
Και γενικα η σειρα πως ειναι; Μου ρχεται το χαρτι πχ για Αργος Ορεστικο, εκει δινω τα απαραιτητα τεστ και αν με πορουν ως δοκιμο με στελνουν Λαμια για την βασική 4μηνη εκπαιδευση και μετα με στελνουν σε αλλη μοναδα να ασκησω την ειδικοτητα μου; Τα λεω σωστα;
Ευχαριστω!

Στο κεντρο θα σε ρωτησουν αν θες να πας ΥΕΑ, σε λιγες μερες εκει θα περασεις καποια βασικα αθληματα και μια συνεντευξη, μετα αναλογα το σωμα θα πας στην σχολη, τα ποιο πολλα ατομα πηγαινουν πεζικο, στη γνωστη ΣΕΑΠ που ειναι στο Ηρακλειο της κρητης, η διαβιβασεις ειναι στην Αθηνα, μετα που θα γινεις ΔΕΑ (4 μηνες) θα παρεις ειδικοτητα σε κατι (1μηνα) και μετα θα πας στην μοναδα σου, εκει που θα σε στειλουν.
vasilis

Δημοσίευση από vasilis »

Α μαλιστα. Και κατι αλλο: Αν βγεις Ι2 κανεις την ιδια 4μηνη εκπαιδευση με τους Ι1; Απλα μετα δεν σε βαζουν σε πυροβολικο, πεζικο κλπ, αλλά σε αλλα σωματα οπως διαβιβασεις;
Η υπαρχει περιπτωση να με στειλουν και Ηρακλειο; Γιατι διαβασα οτι μονο οι Ι1 μπαινουν σε πεζικο.
Με λιγα λογια, ο περιορισμος των Ι2 ισχυει εξ αρχης ή μετα το 4μηνο της εκπαιδευσης;
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Stauros »

vasilis έγραψε:Α μαλιστα. Και κατι αλλο: Αν βγεις Ι2 κανεις την ιδια 4μηνη εκπαιδευση με τους Ι1; Απλα μετα δεν σε βαζουν σε πυροβολικο, πεζικο κλπ, αλλά σε αλλα σωματα οπως διαβιβασεις;
Η υπαρχει περιπτωση να με στειλουν και Ηρακλειο; Γιατι διαβασα οτι μονο οι Ι1 μπαινουν σε πεζικο.
Με λιγα λογια, ο περιορισμος των Ι2 ισχυει εξ αρχης ή μετα το 4μηνο της εκπαιδευσης;

Αν μιλας για δοκιμος, δεν νομιζω να μπορεις να πας ΔΕΑ, νομιζω πανε μονο ι1, αν ενοεις για απλος στρατιωτης δεν πας σε ευκολα σωματα επειδη εισαι ι2, απλος ελαφρυτερη μεταχειριση.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

vasilis έγραψε:Α μαλιστα. Και κατι αλλο: Αν βγεις Ι2 κανεις την ιδια 4μηνη εκπαιδευση με τους Ι1; Απλα μετα δεν σε βαζουν σε πυροβολικο, πεζικο κλπ, αλλά σε αλλα σωματα οπως διαβιβασεις;

αν είσαι Ι2 και σε επιλέξουν για ΥΕΑ, κάνεις την ίδια εκπαίδευση απλά δεν θα γίνεις δεα (πζ), τθ, πβ και ειδικών δυνάμεων

vasilis

Δημοσίευση από vasilis »

Καταλαβα. Ρωτω γιατι εχω μυωπια κοντα στο 5-5,5 και λογικα Ι2 θα με βγαλουν απ οσα διαβαζω. Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 87

Δημοσίευση από Greek_Army »

vasilis έγραψε:Καταλαβα. Ρωτω γιατι εχω μυωπια κοντα στο 5-5,5 και λογικα Ι2 θα με βγαλουν απ οσα διαβαζω. Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση!

Για να γίνεις όμως δεα με Ι2 θα πρέπει να είσαι πτυχιούχος ΑΕΙ-ΤΕΙ

vasilis

Δημοσίευση από vasilis »

Greek_Army έγραψε:
vasilis έγραψε:Καταλαβα. Ρωτω γιατι εχω μυωπια κοντα στο 5-5,5 και λογικα Ι2 θα με βγαλουν απ οσα διαβαζω. Ευχαριστω πολυ για την διευκρινιση!

Για να γίνεις όμως δεα με Ι2 θα πρέπει να είσαι πτυχιούχος ΑΕΙ-ΤΕΙ

Ναι το γνωριζω. Ειμαι πτυχιουχος ΑΕΙ Οικονομικού. Να ρωτησω με την ευκαιρια κ κατι ακομα. Επειδη διαβαζω και ακουω πολλα, χωρις βυσμα και με πολλα μορια για ΔΕΑ υπάρχει περιπτωση να μεινω εκτος; Γιατι απο την κεντρικη σελιδα σας (συγχαρητηρια κιολας για αυτο το καταπληκτικο ενημερωτικο ιστοτοπο) υπολογισα οτι εχω ηδη 600 μορια (θελω να γινω ΔΕΑ, ειμαι 23 ετων και εχω απολ. Λυκείου με 17 και πτυχιο ΑΕΙ). Τωρα στα ψυχοτεχνικα τεστ δεν ξερω ποσα μορια θα παρω, παντως τα αθλητικα τα περνάω και ανετα μαλιστα. Λογικα δηλ θα εχω παρα πολλα μορια φανταζομαι. Υπαρχει περιπτωση με αυτα τα δεδομενα χωρις βυσμα να μην μπορεσω να μπω;
Άβαταρ μέλους
arxaios
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από arxaios »

Να ρωτησω κατι; Ποια ειναι η διαφορα ΥΕΑ απο ΔΕΑ. Και για να μπεις υεα χρειαζεται μορια?
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Stauros »

arxaios έγραψε:Να ρωτησω κατι; Ποια ειναι η διαφορα ΥΕΑ απο ΔΕΑ. Και για να μπεις υεα χρειαζεται μορια;

ΥΕΑ εισαι 4 μηνες πριν γινεις ΔΕΑστην εκπαιδευση δηλαδη, μετα ονομαζεσε σε ΔΕΑ,2 μηνες εισαι ΥΕΑ/Α και 2 μηνες ΥΕΑ/Β
Πες οτι θες να πας για δοκιμος και μην σε νοιαζουν τα μορια, θα τα βρουν αυτοι, αν στο χαρτι της καταταξης σου λεει υεα τοτε μην φοβασε τιποτα
vasilis

Δημοσίευση από vasilis »

Stauros έγραψε:
arxaios έγραψε:Να ρωτησω κατι; Ποια ειναι η διαφορα ΥΕΑ απο ΔΕΑ. Και για να μπεις υεα χρειαζεται μορια;

ΥΕΑ εισαι 4 μηνες πριν γινεις ΔΕΑστην εκπαιδευση δηλαδη, μετα ονομαζεσε σε ΔΕΑ,2 μηνες εισαι ΥΕΑ/Α και 2 μηνες ΥΕΑ/Β
Πες οτι θες να πας για δοκιμος και μην σε νοιαζουν τα μορια, θα τα βρουν αυτοι, αν στο χαρτι της καταταξης σου λεει υεα τοτε μην φοβασε τιποτα

Aν δεν κάνω λάθος σε όλους το χαρτι δεν γράφει ΥΕΑ;
Άβαταρ μέλους
Stauros
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Stauros »

vasilis έγραψε:Aν δεν κάνω λάθος σε όλους το χαρτι δεν γράφει ΥΕΑ;
Νομιζω πως ναι, δεν ειμαι σιγουρος, εκτος και αν υπαρχει καποιος που δεν τελειωσε το σχολειο (ενιαιο η επαλ), οποτε δεν νομιζω να παει υεα.
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Και αν κάποιος θελει να παει ΥΕΑ αλλα δεν το γράφει το χαρτί τι κάνει;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης