Τι να πάρω μαζί μου στην κατάταξη (2011)

Πότε παρουσιάζομαι στο στρατό και ποια υλικά χορηγούνται; Επιτρέπονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπνόσακοι; Πως είναι οι πρώτες ημέρες κατάταξης;
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ότι θέλετε!
γιορκο

Δημοσίευση από γιορκο »

Η καμελ η παστα με το σφουγγαρακι ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει. Σε συνδυασμο με το καμελ το πλακε κανει θαυματα
johnnynia
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από johnnynia »

Γεια σας! Εχω μια απορια σεντονια πρεπει να παρουμε ασπρα ή χακι; Ή θα μας δωσουν μεσα; Ευχαριστω πολυ!
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 80
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα σας χρεώσουν σεντόνια κουβέρτες τις οποίες μετά τις επιστρέφετε.

Άν όμως θές μια αλλαξιά επειδή θα κοιμάσαι σε αυτά, πάρε τις φαιοπράσινες. Διαφορετικά άν έχεις υπνόσακο δεν σου χρειάζονται σεντόνια, πλην ενός απλού αν θές για να το βάζεις πάνω από τη κουβέρτα για να απλώνεις τον υπνόσακο σου.
stathisvas
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από stathisvas »

Nassos έγραψε:Θα σας χρεώσουν σεντόνια κουβέρτες τις οποίες μετά τις επιστρέφετε.

Άν όμως θές μια αλλαξιά επειδή θα κοιμάσαι σε αυτά, πάρε τις φαιοπράσινες. Διαφορετικά άν έχεις υπνόσακο δεν σου χρειάζονται σεντόνια, πλην ενός απλού αν θές για να το βάζεις πάνω από τη κουβέρτα για να απλώνεις τον υπνόσακο σου.

γαματο!Εικόνα
ikskarda
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από ikskarda »

Παιδες μπαινω και εγω αυριο Αυλωνα. Πριν λιγο ενα φιλαρακι μου ΕΠΟΠ μου εφερε εναν στρατιωτικο σακο με τα αρχικα Ε. Σ γιατι του ειχα πει πως διαβασα εδω στο forum οτι δεν δινουν απο την προηγουμενη εσσο και επειδη ειχε "ακρες" πηγε και μου εφερε εναν. Πραγματι ισχυει οτι δε δινουν; Να τον κρατησω τον σακο η να του τον δωσω πισω (να μην του εχω υποχρεωση) ;

αν αντι για την μικρη βαλιτσα με τα ροδακια που χω βαλει τα πραγματα μου (σαν αεροσυνοδος Εικόνα) για να παρουσιαστω αυριο, παρουσιαστω με τον στρατιωτικο σακο θα μου πει κανεις τιποτα;

απαντηστε μου παρακαλω μεχρι το βραδυ !

ευχαριστω πολυ
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

Είτε με τον σάκο πας είτε με την βαλίτσα το ίδιο είναι.
ikskarda
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από ikskarda »

Σκεφτομουν την βαλιτσα επειδη εχει ροδακια καθοτι γνωριζω απο φιλους που ηταν Αυλωνα οτι ειναι πολυ μεγαλο το στρατοπεδο και η διαδρομη μεχρι την πυλη και κουραζεσαι να κουβαλας τα πραγματα σου για αυτο σκεφτηκα την βοηθεια της συρομενης βαλιτσας.

ε θα αλλαξω τα πραγματα μου τοτε και θα τα βαλω στον στρατιωτικο και οπως ολοι ετσι και εγω στον ωμο ολα φορτωμα (την σκωλιωση μου μεσα Εικόνα)
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 21

Δημοσίευση από Greek_Army »

ikskarda έγραψε:Σκεφτομουν την βαλιτσα επειδη εχει ροδακια καθοτι γνωριζω απο φιλους που ηταν Αυλωνα οτι ειναι πολυ μεγαλο το στρατοπεδο και η διαδρομη μεχρι την πυλη και κουραζεσαι να κουβαλας τα πραγματα σου για αυτο σκεφτηκα την βοηθεια της συρομενης βαλιτσας.

ε θα αλλαξω τα πραγματα μου τοτε και θα τα βαλω στον στρατιωτικο και οπως ολοι ετσι και εγω στον ωμο ολα φορτωμα (την σκωλιωση μου μεσα Εικόνα)

Πάρε τα την βαλίτσα με τα ροδάκια φίλε, αφού έχεις πρόβλημα μην το σκέφτεσαι καν
Άβαταρ μέλους
raftoput
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από raftoput »

Καλησπέρα σας, καλώς εχόντων των πραγμάτων κατατάσσομαι με την Β' ΕΣΣΟ του Μαΐου. Αν και το χαρτί κατάταξης δεν έχει έρθει ακόμα έχω ήδη αρχίσει τα ψαξίματα για να δω τι θα πάρω και από πού. Θα παραθέσω τι έχω ήδη πάρει, όπως και τι άλλο σκοπεύω να πάρω, αφού πρώτα βεβαίως διάβασα το παρόν θέμα. Ελπίζω να με βοηθήσετε, ενημερώνοντάς με αν κάτι δεν το χρειάζομαι ή από την άλλη αν έχω παραλείψει κάτι. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

6 ζευγάρια κάλτσες βαμβακερές πετσετέ (3.5? έκαστο)

6 T-shirts φαιοπράσινου χρώματος (4? έκαστο) ή παραλλαγής (6? έκαστο)

Kit για τα άρβυλα (4.25?)

Απωθητικό εντόμων (8.5?)

Πάτοι σιλικόνης (17.85?)

Ιμάντες-λαστιχάκια για πάνω από τα άρβυλα, για να στέκεται καλά το παντελόνι (1.53?)

Ταλκ ποδιών (4.25?)

Υπνόσακος (εδώ έχω βρει 2, έναν από κατάστημα της περιοχής με είδη camping που είναι καλοκαιρινός - +8 ελάχιστη με +14 μέγιστη, εσωτερικού χώρου, προς 25? - και έναν άλλο από γνωστό κατάστημα των Αθηνών με στρατιωτικά είδη με ελάχιστη -8, μάρκας action extreme προς 18.70?). Εδώ τι προτείνετε;

Σακ βουαγιάζ 70lt με διπλούς ιμάντες, παραλλαγή, αν δεν απατώμαι του Βρετανικού Στρατού (30?)

Φακό μικρό LED (2.54?)

Web-Tex Combo Kit (Περιέχει 2 τσαντάκια, το ένα με ραπτικά και το άλλο σαν μικρό νεσσεσέρ με ότι θα χρειαστείς σε περίπτωση εκστρατείας κτλ προς 18?)

Μπαντάνα (αν χρειαστεί να φορεθεί στον ήλιο κάτω από το κράνος προς 5?)

Πολυεργαλείο σε μέγεθος πιστωτικής (...1?)

Αδιάβροχο πορτοφόλι (4.9?)

Είδη μπάνιου (σαμπουάν, αφρόλουτρο, ξυριστικά, οδοντόκρεμα οδοντόβουρτσα, αποσμητικό roll-on,after-shave balm)

Πετσέτα μπάνιου, προσώπου, ποδιών

Νυχοκόπτης

6-10 μποξεράκια

6 λουκέτα διαφόρων μεγεθών

Κινητό με ταχυφορτιστή, θήκη κτλ

Πάστα μαύρη βαφής άρβυλων και αυτογυαλιστικό σπόγγο

Γάντια μιας χρήσης

Χαρτομάντιλα

Υγρά χαρτομάντιλα απολύμανσης

Ερωτήσεις:

Πολύμπριζο να πάρω εξ' αρχής ή μετά την ορκωμοσία; Αν ναι που να το έχω, χύμα στον σάκο;

Τα t-shirts φαιοπράσινα ή παραλλαγής; Παίζει ρόλο;

Στο θέμα του υπνόσακου που έθιξα παραπάνω την γνώμη σας;

Φανελάκια ραντέ να πάρω και αν ναι μπορώ αυτά που έχω ή θέλει και εκεί παραλλαγής ή φαιοπράσινο;

Σεντόνια και μαξιλαροθήκη να πάρω και αν ναι ό, τι έχω στο σπίτι;

Κολόνια επιτρέπεται να έχουμε μαζί;

Κινητό χωρίς κάμερα δεν διαθέτω και μάλλον δεν θα πάρω καινούργιο, μαζί με φορτιστή να τα βάλω σε τσέπες του μπουφάν;

Νυχοκόπτης επιτρέπεται κανονικά;

Μηχανή ηλεκτρική ξυρίσματος επιτρέπεται αντί ξυραφιών; Αν ναι, υπάρχουν πρίζες στους νιπτήρες;

Λουκέτα αν βρω με συνδυασμό δεν είναι καλύτερα;

Για ΥΕΑ δεν θα πάω, μιας και κάνω 8μηνο. Πέραν του βιβλιαρίου υγείας παιδιού, της ακτινογραφίας θώρακος και επικυρωμένου αντιγράφου του διπλώματος οδήγησης θα χρειαστώ κάτι άλλο; Ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή, για να μπορώ να έχω τα χάπια μαζί μου μέχρι να μου παρέχει πλέον ο γιατρός του στρατοπέδου πρέπει να έχω μαζί και το βιβλιάριο ασφάλισης για να αποδείξω ότι τα έχω συνταγογραφημένα;

Πολλοί είπαν ότι στην πύλη σε ρωτούν αν έχεις κινητό, τι είναι προτιμότερο να πεις, να το αρνηθείς ή την αλήθεια; Με την προϋπόθεση πάντα ότι θα έχω μαζί το ήδη υπάρχον που έχει κάμερα!

Οι πετσέτες οποιουδήποτε χρωματισμού;

Πέραν του σάκου αυτού που θα αγοράσω χρειάζεται κι άλλος;

Αν κατά την άδεια ορκωμοσίας κάποια από τα ρούχα θελήσω να τα αφήσω μέσα στον θάλαμο, είναι εφικτό; Μπορώ να τα βάλω κάπου χωρίς τον φόβο να τα χάσω;Ελπίζω να μην σας κούρασα, αν και είναι μακροσκελής η δημοσίευση, αν ασχοληθείτε, ενημερώστε με σας παρακαλώ για αυτά που ερωτώ, μπας και βγάλω καμία άκρη.

Και πάλι σας ευχαριστώ!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Στα Τ-shirts είτε παραλλαγής είτε φαιοπράσινα το ίδιο είναι.

2) Επειδή θα φας και τον χειμώνα, πάρε καλύτερα το δεύτερο (αν θες μπορώ να σου δώσω ιστοσελίδες με υπνοσάκους πάνω-κάτω στην ίδια τιμή.)

3) Απλά άσπρα φανελάκια. Μη γινόμαστε υπερβολικοί.Εικόνα

4) Αν θες να πάρεις σεντόνι απλά για να καλύπτεις τη κουβέρτα και να βάζεις τον υπνόσακο από πάνω, δεν παίζει ρόλο το χρώμα. Αν όμως το θές για να αλλάζεις το ήδη υπάρχον του κρεβατιού, φαιοπράσινο. Η μαξιλαροθήκη είναι άσπρη.

5) Τις πρώτες ημέρες δεν χρειάζεται κολώνια. Μετά την ορκομωσία και όταν θα βγαίνετε εξόδους, πάρ'την. Μη γελάνε και μαζί σου.

6) Ναι, βάλ'τα στο μπουφάν. Υπάρχει ήδη σχετικό θέμα (διαβασε τις τελευταίες σελίδες, μιας και έχουν γράψει παιδιά από πρόσφατες ΕΣΣΟ)

Επιτρέπονται τα κινητά στο Στρατό;

7) Κανονικά όχι, όπως και ψαλιδάκι. Δές και το παρακάτω θέμα

Τι επιτρέπεται να πάρω στο Στρατό;

8) Έχε και ξυραφάκι και μηχανή, γιατί στο θέμα ξυρίσματος είναι απόλυτοι.

Ξύρισμα στο Στρατό

9) Τι έγγραφα χρειάζομαι για τη κατάταξη;

10) Δές το παραπάνω θέμα με τα κινητά

11) Δεν παίζει ρόλο το χρώμα. Θα σας δώσουν και μέσα.

12) Αν θές να πάρεις ένα σάκκο ταξιδίου (με τον ένα ιμάντα), διαφορετικά δεν χρειάζεται. Απλά πλέον έπαψαν να το χορηγούν εδώ και 2-3 ΕΣΣΟ για λόγους οικονομίας

Τι υλικά χορηγεί ο στρατός;

14) Ναι, υπάρχουν φοριαμοί. Πάρε και λουκέτα μαζί σου.
G-5
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από G-5 »

Ψαρι έγραψε: Καλα συγνωμη ο σακος που θα εχουμε μεσα τα πραγματα μας οταν μπουμε θα πρεπει οπωσδηποτε να ειναι χακι ;
καποιος που να ξέρει σίγουρα τι ισχύει;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι παιδιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και βαλίτσα με ρόδες μπορείτε να πάρετε.
Άβαταρ μέλους
raftoput
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από raftoput »

Και ό, τι χρώμα θες, μια πολιτική βαλίτσα/σακ βουαγιάζ, δεν θα έχεις πρόβλημα.
G-5
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από G-5 »

Nassos έγραψε: Όχι παιδιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και βαλίτσα με ρόδες μπορείτε να πάρετε.
raftoput έγραψε: Και ό, τι χρώμα θες, μια πολιτική βαλίτσα/σακ βουαγιάζ, δεν θα έχεις πρόβλημα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ! Άρα εμείς παίρνουμε ένα μεγάλο σάκο ή βαλίτσα και στο κέντρο μας δίνουν πλέον μόνο το γνωστό "λουκάνικο", σωστά;
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης