Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

alkis rafina έγραψε: 1) (δεν πλ καταλαβα καθε ποτε μενεις σπιτι) ηθελα να ρωτησω...
2) Εχω ακουσει πως τα μαθηματα μεσα στη σχολη δεν ειναι και πλ ευκολο να τα περασεις αλλα δεν ειναι και πολυ δυσκολα... Και η ερωτηση ειναι Θα πρεπει να βγαλς με πλ καλο βαθμο τη σχολη (8/10) για να βρω δουλεια; Η απλα θα πρεπει να την περασω;

1) Σπιτι σου μενεις οσο θελεις εσυ και αναλογα με τις οικονομικες δυνατοτητες του καθενος το διαστημα αυτο αλλαζει,αλλα οι περισσοτεροι δεν καθονται πολυ στην στερια γιατι απλουστατα οι οικονομικες υποχρεωσεις τρεχουν.
2) Δεν χρειαζεται να βγαλεις μεγαλο βαθμο... Ο καθενας το βλεπει απο την δικη του σκοπια... Πχ εαν θελεις να γινεις νερομπατσος (λιμενικος) στο μελλον καποια στιγμη ο μεγαλος βαθμος του πτυχιου θα σε βοηθησει εαν ομως βγει προκυρηξη με μοριοδοτηση. Επισης ο μεγαλος βαθμος με ενα αρκετα καλο πτυχιο αγγλικων θα σε βοηθησει να κανεις μεταπτυχιακο στην αγγλια με δικα σου εξοδα ή εξοδα καποιας ναυτιλιακης εταιρειας που σε εχει προσεξει και θελει να σε προωθησει για αρχιμηχανικο. Εαν δεν σε ενδιαφερουν αυτα μπορεις απλως να βγαλεις την σχολη με οποιο βαθμο θελεις στο πτυχιο σου ακομα και με 5.
Άβαταρ μέλους
VALLGOX
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από VALLGOX »

Σπιτι σου δεν καθεσε οσο γουσταρεις.
Αν σε παρει η εταιρεια τηλεφωνο για δουλεια που θα σε χρειαστει (μεσα σε 1-3 μηνες το πολυ μετα το ξεπαρκαρισμα) φευγεις παλι για 6μηνο και ανω και αν δε πας και πεις θελω να κατσω κι αλλο... Δουλεια γιοκ.
Ψαχνεις για αλλη εταιρεια μετα και παει λεγονατας μεχρι να μπεις στο black list σε ''ολες''

Για μεταπτυχιακο και νομιμη δουλεια στο εξοτερικο ψαξτε καλυτερα οσοι θελετε ποντοποροι, αλλα και εκει δεν ξερω πως το εχουν οι εκαστοτε εταιρεις το συστημα τους και ποσο καθεσε ''σπιτι'' ή ποσο ευκολα βρισκεις δουλεια εξω γενικα...

Ας μας δωσει τα φωτα του ο greko_27
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Θαλασσα
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Mare »

Εχεις αδεια μεχρι εως οτου εσυ αποφασισεις να ξαναμπαρκαρεις;

Με τις εταιρειες υπογραφης καποιο συμβολαιο η μετα απο καθε μπαρκο ψαχνεις αλλη;

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Α και μια αλλη ερωτηση που ενταξει ειναι λιγο χαζη... Σε καταιγιδες το καραβι ποσο δυσκολο ειναι να φουνταρει?
Άβαταρ μέλους
VALLGOX
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από VALLGOX »

Με τις εταιριες κανεις απο 6μηνο συμβολαιο και πανω για δουλεια (αναλογα το πλοιο, ποσο θες εσυ κτλ) και δεν περνεις ''αδεια'', δεν ειναι οπως οι αλλες απλες δουλιες αυτη του ναυτικου. Μολις ληξει το συμβολαιο γυρνας σπιτι σου μεχρι να κανεις νεο.'Η που θα σε παρει η ετερεια τηλ (σε 1-3 μηνες συνηθως μετα το ξεμπαρκαρισμα) στανταρ σε περνουν αλλα πρεπει να πας οταν παρουν για να παραμινεις Στην ετιαρια ή που θα τους πεις εσυ ο ιδιος οτι θες δουλεια και θα σε εχουν υποψιν για πιο γρηγορα ή κοιτας σε αλλη εταιρεια για δουλεια αμα δε σου εκανε αυτη που ησουν, αλλα καλο ειναι να μην αλλαζεις συνεχεια εταιρεις. Αμα σου κανει κατσε σε μια, θα εχεις παντα δουλεια. Σπιτι σου παντως δε θα καθεσε και πολυ.

Οσο για τα κυματα, εξαρτατε το πλοιo και το ποσο επικινδυνα ειναι καιρικα φενομενα για το αν θα τουμαπαρει.
Τωρα με τα νεα πλοια δεν εχεις φοβο. Πανε αυτα. Πολυ κουνημα μονο. Βαση στατιστικης ποιο ευκολο ειναι να πεθανεις απο τροχαιο, παρα απο πλοιο ή αεροπλανο οσο και να εισαι μεσα οπου και να πας.
Τωρα αμα εισαι γκαντεμης και πεσεις σε καμια τεραστια κατεγιδα ή αμα ειναι καμια μικρη αλλα παθει βλαβη το πλοιο, τι να πω; Γινοντε κι αυτα σπανια, αλλα οι ελπιδες διασωσης μεγαλες και οπως ειπα χιλιες φορες στη θαλασα ή στον αερα, παρα στο δρομο με αμαξι ή ποσο μαλον με μηχανη, φορας δε φορας ζωνη-κρανος στολη κτλ και ας πηγενεις με 10 (οι αλλοι δεν πανε και απο βλακεια θα πεσουν πανω σου οτι και να κανεις). Ψαξτο και θα δεις. Δεν υπαρχουν και πολλα παλια πλοια πια. Μπες στο youtube να παρεις μια πολυ μικρη ιδεα για το ποσο κυμα θα φας και θα το αντεξει το συνχρονο τανκερ πχ ή οχι... Αμα αγριεψουν τα πραγματα στον καιρο πολυ, το πλοιο γινετε υποβρυχειο, μεσα εξω απο το νερο παει ολη την ωρα...
Θα εχει φαει πολυ πραμα ο grekoΕικόνα
... ...
eleni Gaitanidou
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: FIX live salonika

Δημοσίευση από eleni Gaitanidou »

Γεια σας, κι εγω ενδιαφέρομαι για την ΑΕΝ αλλα θα ήθελα αν γνωρίζετε να μου απαντήσετε εαν μετα τις σπουδές στην συγκεκριμένη σχολή υπάρχει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Σιγουρη δουλεια απο τι εχω καταλαβει απο το φορυμ...

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

VALLGOX έγραψε:
Θα εχει φαει πολυ πραμα ο grekoΕικόνα
...

Αστα να πανε... Γι αυτο και πηγα μετα στα ποσταλια... Τι να πρωτομαζεψεις απο τα ρελια που σπανε και πρεπει να τα ξανακολλησεις πριν φτασεις στο λιμανι! Ή απο τους εργατες τhς ακυρας που ζυγιζουν τονους και παθαινουν βλαβες απο την πιεση του νερου... Εδω σε γκαζαδικο μετα απο δυσκολο καιρο εναν εργατη τον μετακινησε στο νοητο του αξονα κατα λιγα εκατοστα και εβγαλε off το φρενο της αγκυρας... Αντε φτιαξτο μετα... Π@@@@@@ες αστα να πανε... Περασμενα ξεχασμενα... Τωρα βεβαια δεν τρωω θαλασσες αλλα τρωω πιπινιαΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
...
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Μπορω να εργαστω μετα την αποφοιτηση μου απο την σχολη σε καραβι στην Ρωσια ξερω γω χωρις να γνωριζω ρωσικα;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Μπορω να εργαστω μετα την αποφοιτηση μου απο την σχολη σε καραβι στην Ρωσια ξερω γω χωρις να γνωριζω ρωσικα;

Kαλυτερα να εργαζεσαι σε πλοια με ελληνικη σημαια ή πλοια με ξενη σημαια αλλα συμβεβλημενα με το ΝΑΤ
decadence
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από decadence »

Καλημέρα κι απο εμένα,ειμαι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός,32 ετών με πολύ καλή γνώση αγγλικών μιας και σπούδασα αγγλία και εργαζόμουν τα τελευταία 5 χρόνια πάνω στον τομέα της οικοδομής (μελέτες, επιβλέψεις κτλ). Επειδή όμως πλεόν τα πράγματα στην οικοδομή δεν πάνε καλά και θα αργήσουν πολύ να φτιάξουν σκέφτομαι να ψάξω για εργασία πάνω στον τομέα μου σε κάποια άλλη χώρα. Μέτανάστευση με άλλα λόγια λοιπόν. Όμως, επειδή σε ο, τι κάνω θέλω να έχω και εναλλακτικό πλάνο εάν δεν δουλέψει ο κύριος στόχος μου, σκέφτομαι την λύση της θάλασσας.

θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε στα παρακάτω:

- Μπορώ να πάω για πλοίαρχος; Για μηχανικός δεν πολυκαίγομαι γιατί Δεν πιάνουν τα χέρια μου, έχω πρόβλημα με την μέση μου και θα μείνω στο τόπο καμιά μέρα, και γιατι γενικά είμαι περισσότερο της γραφειακής-υπολογιστικής εργασίας.

- Εαν δεν μπορώ να πάω για πλοίαρχος κάποιος σαν εμένα σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σαν μηχανικός;

- Τι μετέπειτα προοπτικές έχω στην στεριά εαν πάω μηχανικός.

- που μπορώ να αποτανθώ για να με κατατοπίσουν σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα κατάθεση πτυχίου κτλ.

σας ευχαριστω.

...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

decadence έγραψε:Καλημέρα κι απο εμένα,ειμαι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός,32 ετών με πολύ καλή γνώση αγγλικών μιας και σπούδασα αγγλία και εργαζόμουν τα τελευταία 5 χρόνια πάνω στον τομέα της οικοδομής (μελέτες, επιβλέψεις κτλ). Επειδή όμως πλεόν τα πράγματα στην οικοδομή δεν πάνε καλά και θα αργήσουν πολύ να φτιάξουν σκέφτομαι να ψάξω για εργασία πάνω στον τομέα μου σε κάποια άλλη χώρα. Μέτανάστευση με άλλα λόγια λοιπόν. Όμως, επειδή σε ο, τι κάνω θέλω να έχω και εναλλακτικό πλάνο εάν δεν δουλέψει ο κύριος στόχος μου, σκέφτομαι την λύση της θάλασσας.

θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε στα παρακάτω:

- Μπορώ να πάω για πλοίαρχος; Για μηχανικός δεν πολυκαίγομαι γιατί Δεν πιάνουν τα χέρια μου, έχω πρόβλημα με την μέση μου και θα μείνω στο τόπο καμιά μέρα, και γιατι γενικά είμαι περισσότερο της γραφειακής-υπολογιστικής εργασίας.

- Εαν δεν μπορώ να πάω για πλοίαρχος κάποιος σαν εμένα σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σαν μηχανικός;

- Τι μετέπειτα προοπτικές έχω στην στεριά εαν πάω μηχανικός.

- που μπορώ να αποτανθώ για να με κατατοπίσουν σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα κατάθεση πτυχίου κτλ.

σας ευχαριστω.

...

1) Μπορώ να πάω για πλοίαρχος; Για μηχανικός δεν πολυκαίγομαι γιατί Δεν πιάνουν τα χέρια μου,έχω πρόβλημα με την μέση μου και θα μείνω στο τόπο καμιά μέρα, και γιατι γενικά είμαι περισσότερο της γραφειακής-υπολογιστικής εργασίας.
ΑΠ:Απλα ΟΧΙ... Εκτος και εαν εισαι κατω απο 26 οπου εχεις το δικαιωμα να κανεις τα χαρτια σου για την προκυρηξη του 2011 για τις ΑΕΝ.
2) Εαν δεν μπορώ να πάω για πλοίαρχος κάποιος σαν εμένα σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σαν μηχανικός;
Απ:Eχεις προβλημα στη μεση (θα επιδεινωθει μεσα στο μηχανοστασιο, να εισαι σιγουρος γι αυτο), δεν πιανουν τα χερια σου, σου αρεσει η γραφειο-υπολογιστικη εργασια.Τα καραβια ειναι κινητα εργοστασια και οι μηχανικοι πρεπει να επισκευαζουν παση φυσεως μηχανικα προβληματα ανεξαρτητου ωρας και ημερας (η μηχανη εσωτερικης καυσης ενος δεξαμενοπλοιου μεσης χωρητικοτητας μπορει να αποδωσει μεχρι 24000 KW) ... Καλυτερα ξεχνα το.
3) Τι μετέπειτα προοπτικές έχω στην στεριά εαν πάω μηχανικός.
ΑΠ: Μπορεις να δουλεψεις σαν αρχιμηχανικος σε ναυτιλιακη εταιρεια αλλα για να πας ως αρχιμηχανικος θα πρεπει να δουλεψεις αρχικα σαν μηχανικος μεσα στο καραβι συνολικης διαρκειας 1 χρονου καθαρης θαλασσιας υπηρεσιας (οχι συνεχομενης).
4) που μπορώ να αποτανθώ για να με κατατοπίσουν σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα κατάθεση πτυχίου κτλ.
ΑΠ:Στο κοντινοτερο Λιμεναρχειο και Στα ναυτικα μητρωα στον Πειραια. Περισσοτερες πληρ. Τηλ και σχετικα μπορεις να βρεις και στην ιστοσελιδα του ΥΕΝ.
...
decadence
Στρατιώτης
Στρατιώτης

GREKO_27 σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Προφανώς εννοείς οτι για για να γίνει κάποιος αρχιμηχανικός στην στεριά πρέπει να έχει συμπληρώσει 1 έτος ως Α' μηχανικός. Σωστά; Οι θέσεις αρχιμηχανικού είναι για τους γνωστούς των γνωστών; Τι ελπίδες έχει κάποιος χωρίς κάποιον γνωστό και με λίγα χρόνια θαλάσσιας προυπηρεσίας να καπαρώσει τέτοια θέση; ... ...
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

decadence έγραψε:GREKO_27 σ' ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Προφανώς εννοείς οτι για για να γίνει κάποιος αρχιμηχανικός στην στεριά πρέπει να έχει συμπληρώσει 1 έτος ως Α' μηχανικός. Σωστά; Οι θέσεις αρχιμηχανικού είναι για τους γνωστούς των γνωστών; Τι ελπίδες έχει κάποιος χωρίς κάποιον γνωστό και με λίγα χρόνια θαλάσσιας προυπηρεσίας να καπαρώσει τέτοια θέση; ...

οχι βεβαια 1 ετος σαν δοκιμος μηχανικος. Ουσιαστικα αρχιμηχανικοι γινονται οσοι εχουν τελειωσει ανωτερες πολυτεχνικες σχολες ή ειναι αποφοιτοι μηχανικοι των ΑΕΝ με πολυχρονη υπηρεσια στα καραβια (πανω απο 20ετια) ή αποφοιτοι μηχανικοι των ΑΕΝ με μεταπτυχιακα στην αγγλια και λιγη υπηρεσια στα καραβια πχ 4 με 5 χρονια. Συνηθως προτοιμουνται περισσοτερο οι αποφοιτοι των ΑΕΝ λογω της εμπειριας τους... Οι αποφοιτοι των πολυτεχνικων σχολων συνηθως πανε σε καπως λιγο καλυτερες θεσεις αλλα ειναι πολλοι λιγοι και θελει γνωστο-βυσμα... Οι περισσοτεροι αρχιμηχανικοι ειναι απο ΑΕΝ
...
decadence
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Πως μπορω ν αυξησω τις πιθανοτητες μου να προσληφθω σαν αρχιμηχανικος; Κανοντας καποιο μαστερ σε βαπορια και συμπλυρωνοντας 1-2 πλευσιμα ετη?
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης