decadence έγραψε:Καλημέρα κι απο εμένα,ειμαι διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός,32 ετών με πολύ καλή γνώση αγγλικών μιας και σπούδασα αγγλία και εργαζόμουν τα τελευταία 5 χρόνια πάνω στον τομέα της οικοδομής (μελέτες, επιβλέψεις κτλ). Επειδή όμως πλεόν τα πράγματα στην οικοδομή δεν πάνε καλά και θα αργήσουν πολύ να φτιάξουν σκέφτομαι να ψάξω για εργασία πάνω στον τομέα μου σε κάποια άλλη χώρα. Μέτανάστευση με άλλα λόγια λοιπόν. Όμως, επειδή σε ο, τι κάνω θέλω να έχω και εναλλακτικό πλάνο εάν δεν δουλέψει ο κύριος στόχος μου, σκέφτομαι την λύση της θάλασσας.
θα σας παρακαλούσα να μου απαντήσετε στα παρακάτω:
- Μπορώ να πάω για πλοίαρχος; Για μηχανικός δεν πολυκαίγομαι γιατί Δεν πιάνουν τα χέρια μου, έχω πρόβλημα με την μέση μου και θα μείνω στο τόπο καμιά μέρα, και γιατι γενικά είμαι περισσότερο της γραφειακής-υπολογιστικής εργασίας.
- Εαν δεν μπορώ να πάω για πλοίαρχος κάποιος σαν εμένα σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σαν μηχανικός;
- Τι μετέπειτα προοπτικές έχω στην στεριά εαν πάω μηχανικός.
- που μπορώ να αποτανθώ για να με κατατοπίσουν σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα κατάθεση πτυχίου κτλ.
σας ευχαριστω.
...
1) Μπορώ να πάω για πλοίαρχος; Για μηχανικός δεν πολυκαίγομαι γιατί
Δεν πιάνουν τα χέρια μου,
έχω πρόβλημα με την μέση μου και θα μείνω στο τόπο καμιά μέρα, και γιατι γενικά είμαι περισσότερο της γραφειακής-υπολογιστικής εργασίας.ΑΠ:Απλα ΟΧΙ... Εκτος και εαν εισαι κατω απο 26 οπου εχεις το δικαιωμα να κανεις τα χαρτια σου για την προκυρηξη του 2011 για τις ΑΕΝ.
2) Εαν δεν μπορώ να πάω για πλοίαρχος κάποιος σαν εμένα σε γενικές γραμμές θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σαν μηχανικός;
Απ:Eχεις προβλημα στη μεση (θα επιδεινωθει μεσα στο μηχανοστασιο, να εισαι σιγουρος γι αυτο), δεν πιανουν τα χερια σου, σου αρεσει η γραφειο-υπολογιστικη εργασια.
Τα καραβια ειναι κινητα εργοστασια και οι μηχανικοι πρεπει να επισκευαζουν παση φυσεως μηχανικα προβληματα ανεξαρτητου ωρας και ημερας (η μηχανη εσωτερικης καυσης ενος δεξαμενοπλοιου μεσης χωρητικοτητας μπορει να αποδωσει μεχρι 24000 KW) ... Καλυτερα ξεχνα το.
3) Τι μετέπειτα προοπτικές έχω στην στεριά εαν πάω μηχανικός.
ΑΠ: Μπορεις να δουλεψεις σαν αρχιμηχανικος σε ναυτιλιακη εταιρεια αλλα για να πας ως αρχιμηχανικος θα πρεπει να δουλεψεις αρχικα σαν μηχανικος μεσα στο καραβι συνολικης διαρκειας 1 χρονου καθαρης θαλασσιας υπηρεσιας (οχι συνεχομενης).
4) που μπορώ να αποτανθώ για να με κατατοπίσουν σχετικά με απαιτούμενα έγγραφα κατάθεση πτυχίου κτλ.
ΑΠ:
Στο κοντινοτερο Λιμεναρχειο και
Στα ναυτικα μητρωα στον Πειραια. Περισσοτερες πληρ. Τηλ και σχετικα μπορεις να βρεις και στην ιστοσελιδα του ΥΕΝ.
...