Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 31
Ενδιαφέροντα: Θαλασσα
Επάγγελμα: Μαθητής

Δημοσίευση από Mare »

Ευχαριστω τον φιλο greko για ολες τις πληροφοριες που μου παρεχει.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 152

Δημοσίευση από greko_27 »

Mare έγραψε:Ευχαριστω πολυ greko. Πιστευεις πως μεσα στο πρωτο εξαμηνο μετα την αποφοιτηση μου θα εχω βρει εταιρεια; Οπως προανεφερες οι νεοι σημερα το αποφευγουν οποτε για εμενα θα ειναι πιο ευκολο να με παρουν.

Αυτο εξαρταται κυριως απο σενα... Εαν κατεβεις απο μεσα οκτωβριου και κανεις αιτησεις δεν θα εχεις προβλημαΕικόνα
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Greko ο Βαγγελης ειμαι εγω. Δεν θελω αλλες σχολες. Μαρεσει η δουλεια του πλοιαρχου. Δεν θα μου την προτεινες;

Εαν μπορεις να πιασεις τα μορια για πολεμικο ναυτικο (οχι για μηχανικος) χιλιες φορες καλυτερα... Η δουλεια του ναυτικου εχει και πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα... Βεβαια τα εχω ηδη ξαναπει... Απο κει και περα ειναι δικη σου αποφαση το τι θα κανεις... Απλα απο το πρωτο μπαρκο θα δεις εαν σου αρεσει το επαγγελμα ή οχι
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Μπορω να πιασω μορια για Πολυτεχνειο αλλα τα θυσιαζω γιατι θελω να δουλεψω ως ναυτικος. Εχει καλα λεφτα δεν λεω, δεν εχεις προσωπικη ζωη αλλα κατι με τραβαει προς τα εκει. Η καρδια μου το λεει. Δεν κυνηγαω τα λεφτα αν και αυτο ειναι ενας παραγοντας.

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Επισης να αναφερω πως ειμαι κατοχος Profficiency Αγγλικων. Στα μαθηματα παω καλα. Πιστευεις πως ειναι + το πτυχιο αγγλικων; Παντως να μεινεις ανεργος μια ζωη ειναι δυσκολο λες?
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Πρωσοπικα εαν γυριζα το χρονο πισω δεν θα πηγαινα με τιποτα ξανα στις ΑΕΝ... Εικόνα
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Δηλαδη δεν αγαπας ουτε λιγο την δουλεια σου; Εικόνα

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Καταλαβαινω πως μπορει να αλλαξες γνωμη αλλα θες να πεις πως το Ναυτικο επαγγελμα δεν σου αρεσει καθολου;
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Καταλαβαινω πως μπορει να αλλαξες γνωμη αλλα θες να πεις πως το Ναυτικο επαγγελμα δεν σου αρεσει καθολου;

Σαφως και το αγαπησα το επαγγελμα... Ειχα και καλες και κακες στιγμες... Αλλα οσο παιρνουν τα χρονια και μεγαλωνεις αλλαζουν παρα πολυ τα πραγματα και βαζεις αλλες προτεραιοτητες στη ζωη σου... Προσωπικα δεν ηθελα με τιποτα να κανω καριερα στην θαλασσα για Πρωσοπικους μου λογους... Για μενα εαν γουσταρεις να κανεις καριερα στο ναυτικο επαγγελμα (και αυτο θα το καταλαβεις οταν γινεις ανθυποπλοιαρχος οπου θα εισαι σε μια υπευθυνη θεση) τοτε ναι να προχωρησεις... αλλα εαν ειναι να κατεριεσαι την ωρα και την στιγμη που θα χτυπαει το κινητο σου τηλ. Για να μπαρκαρεις... Εεεεεεεε τοτε αστο καλυτεραΕικόνα

Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Μεσα απο ην καρδια μου πιστευω πως το ΓΟΥΣΤΑΡΩ τρελα.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Mare έγραψε:Μεσα απο ην καρδια μου πιστευω πως το ΓΟΥΣΤΑΡΩ τρελα.

ευχομαι να λες τα ιδια μετα απο 5 με 10 χρονια
Mare
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mare »

Και εγω! Αν δεν παω στην σχολη μπορει να το εχω μετανοιωσει μετα απο 5-10 χρονια.

Lakaontas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Lakaontas »

Καταρχάς να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον el_greko και σε όσους άλλους μας έδωσαν τα φώτα Τους σε εμάς τους αμαθείς που θέλουμε να μάθουμε κάποια γενικά πράγματα γύρω από το επάγγελμα Του μηχανικού. Διάβασα το τόπικ από την αρχή και το βρήκα πάρα μα πάρα πολύ ενδιαφέρον.

greko_27 έγραψε:... Αλλα δεν καταλαβαινεις για ενα σημερινο νεο τι ειναι να σπουδαζει 4 χρονια σε ΑΕΙ (που για να μπει πρεπει να ξεκολωθει στο διαβασμα για να γραψει καλα στις πανελληνιες) και μετα να μην εχει αντικρισμα το πτυχιο του στο χωρο εργασιας...

TOPOL-M έγραψε:Μάλλον δεν έχει βγει στεριά να δει τι ανερργία υπάρχει έξω. Πτυχία ΤΕΙ και ΑΕΙ κατάντησαν χαρτιά τουαλέτας.

Με αφορμή τα παραπάνω γραφόμενα με τα οποία συμφωνώ πλήρως θα ήθελα να γράψω για κάποια πράγματα τα οποία με απασχολούν και θα ήθελα την γνώμη σας εάν αυτό είναι δυνατόν.

Το 2003 και μετά από αρκετό διάβασα κατάφερα να περάσω στην σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Τελείωσα στην ώρα μου, δηλαδή στα 5 χρόνια, ενώ τον τελευταίο χρόνο της σχολής και μέχρι να μπω στον στρατό δούλευα σε μια εταιρεία συμβούλων για 650 ευρώ καθαρά (και καλά δεν είχε εκδοθεί το επίσημο δίπλωμα). Το 2009 μπήκα στον στρατό για να ξεμπερδεύω και με αυτή την υποχρέωση. Αφού απολύθηκα και εν μέσω κρίσης συνειδητοποίησα ότι το αντικείμενο με το οποίο θα ήθελα να εργαστώ είχε να κάνει καθαρά με τα ναυτιλιακά-ναυπηγικά. Ίσως να επηρεάστηκα και από τον αδερφό μου που είναι Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός και εργάζεται σε ναυπηγείο.

Με ότι έχω δει στις στεριανές δουλειές μέχρι τώρα έχω φρίξει!5 χρόνια μου βγήκε το λάδι για να τελειώσω στην ώρα μου και μου ζητούν να εργαστώ αμισθί τον πρώτο μήνα! Μηχανικός είμαι ***** το όχι δημοσιογράφος! Που να γράψω και για άλλες καταστάσεις.

Εδώ και 2 μήνες λοιπόν μου έχει βιδωθεί η ιδέα να πάω για δόκιμος μηχανικός στο εμπορικό ναυτικό.Καταρχάς κάτι τέτοιο γίνεται; Έχει ακούσει κανείς άλλος ανάλογη περίπτωση; Το linkπου έχει παρατεθεί στις προηγούμενες σελίδες το είδα και κατέβασα το αντίστοιχο υλικό, εννοείτε φυσικά πως θα ρωτήσω και στην αντίστοιχη υπηρεσία.Ρε παιδιά αξίζει; Έστω για κάποια χρόνια. Το γεγονός ότι έχω και το δίπλωμα του Μηχανολόγου βοηθά κάμποσο στο να με πάρουν πιο σοβαρά που θα ζητήσω να πάω για δόκιμος; Στην τελική η θάλασσα μου αρέσει, αυτάρκης θεωρώ πως είμαι, υπομονή γαϊδάρου να φαν και οι κότες και κάτι ακόμα, για το αντικείμενο μου θα το θεωρούσα απίστευτο προσόν κάποιος να έχει και εμπειρία πάνω σε πλοία, για αυτό και λέω να τον κυνηγήσω εάν γίνεται.

Έχω 2-3 γνωστούς μηχανικούς του εμπορικού ναυτικού και έχω σκοπό να πάρω και την δικιά τους γνώμη απλά είπα να ρωτήσω και εδώ να πάρω και μια τρίτη γνώμη.

Ευχαριστώ όπως και να χει, όπως είπα και στην αρχή πραγματικά η ανάγνωση του τόπικ ήταν απολαυστική και μου έδωσε μπόλικη τροφή για σκέψη.

Lakaontas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Lakaontas »

Να πω επίσης πως ένας από τους βασικού λόγους που μου έχει κάτσει η ιδέα να πάω για δόκιμος μηχανικός είναι επειδή δεν έχω καμία όρεξη να κάθομαι οικονομικά στο σβέρκο του πατέρα μου για τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ζώη και χρόνια να 'χει δεν υπάρχει πρόβλημα οικονομικό αλλά με την καμία δεν γουστάρω να με συντηρούν οι δικοί μου στα 25 μου.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

lakaontas με αυτο το πτυχιο που εχεις εαν το εκμεταλευτεις θα πας σιγουρα αρχιμηχανικος στο αμεσο μελλονΕικόνα... Τωρα πρωσοπικη μου γνωμη το επαγγελμα αυτο δεν ειναι να το κανεις για μια ζωη... Τα μαζευεις και φευγειςΕικόνα... Τωρα οπως σου αναφερα παραπανω θα κανεις κανα 2 μπαρκα ως δοκιμος μηχανικος (απο 6 μηνες το καθενα), μετα θα γινεις γ' μηχανικος και εαν εφαρμοσεις και στην πραξη την θεωρια που εμαθες γυρω στα 30 θα γινεις αρχιμηχανικος... Αλλα για να γινει αυτο "εαν δεν λερωθεις" με λιγα λογια ''δεν γινεις λαδοποντικος'', δεν δειξεις ορεξη και θεληση τζαμπα ο κοπος... Αυτα προς το παρον... Περισσοτερες πληροφοριες για το ναυτικο φυλλαδιο και το πτυχιο πυροσβεστικων και σωστικων μεσων θα βρεις στο κοντινοτερο λιμεναρχειο της περιοχης σου και για την εκδοση του διπλωματος γ΄μηχανικου στην διευθυνση ναυτικων μητρωων στον πειραια.
...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης