Δείκτης Μάζας Σώματος για στρατιωτικούς (2011)

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από aggeliki93 »

Εγω θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα που με απασχολει πολυ... Πριν δυο μερες βρεθηκα στο 424 και αντικρισα αρκετα ατομα με στολη ειτε με παραλλαγη (δεν εχει σημασια) αντρες και γυναικες οι οποιοι ηταν μακρυαααα απο το οριο... Μαλιστα συγκεκριμενοι αρκετα πολυ παραπανω απο το οριο. Μου εκανε εντυπωση συγκεκριμενα μια αξιωματικος η οποια "τα 'χε τα κιλακια της"! ... Και θετω λοιπον το ερωτημα γιατι να συμβαινει αυτο; Προβλεπεται απο το νομο οι σπουδαστες στρ. Σχολων να διατηρουν το δεικτη μαζας σωματος στη σχολη... Δεν ισχυει το ιδιο και για τα στελεχη (αξιωματικους και υπαξ.); Με αυτο το θεμα οι αρμοδιοι διοικητες η οι γιατροι στις ετησιες υγεινομικες των στελεχων η οι αρμοδιες επιτροπες τι κανουν;(περιμενω απαντησεις αν γνωριζει καποιος κατι)
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

Οι αξιωματικοι και υπαξιωματικοι αξιολογουνται σε ετησια βαση απο το διοικητη τους Τα προσοντα που ειναι ακαδημαικα, νοητικα, πανω στην ειδικοτητα, στο χαρακτηρα, στην εμφανιση (εννοω στολες, ξυρισμα γυαλισμα κτλ) Και φυσικα στη φυσικη κατασταση ειναι εντελως τυπικα και μεσα σε μια μοναδα που υπαρχει ενα ας πουμε φιλικο κλιμα υπαρχει κατανοηση και για τα παραπανω κιλα και για πολλα αλλα... Οποτε οι αξιολογησεις γενικα ειναι ενας θεσμος μαλλον ανουσιος. Ειναι φυσει αδυνατον καποιος και ειδικα καποια να γινει 40 χρονων και να εχει το ιδιο σωμα και την ιδια φυσικη κατασταση οπως στα 20

Εκει που τα πραγματα ειναι αυστηρα ειναι στους χειριστες αεροσκαφων οπου κανουν ενδελεχεις εξετασεις για τα παντα απο ειδικους γιατρους αεροδιαστημικης ιατρικης

...
aggeliki93
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από aggeliki93 »

Αυτο που ειπες για την ηλικια το κατανοω. Εβλεπα και απο τον πατερα μου που υστερα απο καποια ηλικια ηταν λογικο να εχει καποια κιλα παραπανω αλλα παντα προσεχε και δεν ξεφυγε καθως επισης φροντιζε και την φυσικη του κατασταση. Το παραδειγμα της αξιωματικου που ανεφερα ηταν χαρακτηριστικο διοτι η κοπελα φαινοταν οτι ειναι νεα γιατι ειχε μολις ενα αστερι και το σημα της ΣΣΑΣ που σημαινει οτι ειχε βγει σχετικα προσφατα απο τη σχολη και ηταν νεαρη σε ηλικια... Οποτε καταλαβαινεις τι εννοω... Ξερω οτι ειναι θεμα διοικητη το ποσο αντικειμενικος θα ειναι και αν θα σε περασει απο επιτροπη η αν θα σου δωσει ενα περιθωριο για να τα χασεις... Αλλα μηπως θα επρεπε να γινουν λιγο πιο αυστηρα τα πραγματα; Ειχα ακουσει καποια στιγμη (περι το 2004 αν θυμαμαι καλα) οτι η νομοθεσια θα γινοταν αυστηροτερη στο θεμα των υπερβαρων και παχυσαρκων στελεχων γιατι τα πραγματα ειχαν παραγινει σε καποια φαση... Εφαρμοστηκε αραγε?
Ace

Δημοσίευση από Ace »

Ελεος. Ειμαι 187 68 κιλα οποτε κρινομαι ακαταλληλος λογω χαμηλου βαρους... Ο μεταβολισμος μου ειναι τετοιος, με τεραστια δυσκολια βαζω κιλα. Αλλα ειμαι αθλητης μπασκετ κ στιβου κ τα αθληματα τα περναω με δεμενα τα χερια.
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Ace έγραψε:Ελεος. Ειμαι 187 68 κιλα οποτε κρινομαι ακαταλληλος λογω χαμηλου βαρους... Ο μεταβολισμος μου ειναι τετοιος, με τεραστια δυσκολια βαζω κιλα. Αλλα ειμαι αθλητης μπασκετ κ στιβου κ τα αθληματα τα περναω με δεμενα τα χερια.

Είσαι πολύ αδύνατος όμως.
Και να προσπαθησεις να βαλεις κιλά δεν είναι καλό στην υγεία σου...
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
dimitris mak
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από dimitris mak »

Παρε κιλα φιλε! Εισαι ψηλος και πολυ αδυνατος... ! Αλλα εισαι κομπλε σε σχεση με κατι κοντα παιδακια και χοντρα... Βλεπω κατι κοριτσια που πανε για στρατιωτικες σχολες εγω ειμαι πλακα και αυτες εχουν κοιλια σαν τον σαπιοκοιλια... Χαχαχα και εχουν και ενα υψος...
Άβαταρ μέλους
gio93
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gio93 »

Ace έγραψε:Ελεος. Ειμαι 187 68 κιλα οποτε κρινομαι ακαταλληλος λογω χαμηλου βαρους... Ο μεταβολισμος μου ειναι τετοιος, με τεραστια δυσκολια βαζω κιλα. Αλλα ειμαι αθλητης μπασκετ κ στιβου κ τα αθληματα τα περναω με δεμενα τα χερια.
θα συμφωνήσω με τον Ace... Είναι πολύ άδικο να κρίνονται ακαταλληλοι υποψήφιοι λογω χαμηλού βάρους τη στιγμή που είναι σε πολυ καλη φυσική κατασταση... Και εγω αντιμετωπιζω το ιδιο θεμα... Βαζω δυσκολα κιλα αλλα απο φυσικη κατασταση ειμαι κομπλε, δεν εχω σταματησει να αθλουμαι εδω κ 3 χρονια... Κ τωρα αντι ν αγχωνομαι για τα μαθηματα, αγχωνομαι για τις ΠΚΕ... Να αποκλειστω επειτα απο τοση προσπαθεια κ στερησεις; Εμενα τουλαχιστον μ φαινεται αδικο...
george12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από george12 »

Τι ακριβως γινετε με την σωματικη διαπλαση; Τι κριτηρια υπαρχουν;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

george12 έγραψε:Τι ακριβως γινετε με την σωματικη διαπλαση; Τι κριτηρια υπαρχουν;

Διάβασε προηγούμενα μηνύματα
george12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Εχω ΔΜΣ 24 και εχω μια χαρα σωμα. Ελαχιστη κοιλια αλλα αρκετα γυμνασμενη, χερια ποδια και αυτα καλα. Υπαρχει περιπτωση να με δεχτουν;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Greek_Army »

biky έγραψε:
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

george12 έγραψε:Εχω ΔΜΣ 24 και εχω μια χαρα σωμα. Ελαχιστη κοιλια αλλα αρκετα γυμνασμενη, χερια ποδια και αυτα καλα. Υπαρχει περιπτωση να με δεχτουν;

εδω δεχονται αλλους κ αλλους. Λεπτομερειες σε προηγουμενες σελιδες για τα κριτηρια επιλογης! Κανε εναν κοπο εαν σου ειναι εφικτο να τις διαβασεις, για να μην επαναλαμβανομαστε, στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις Εικόνα

george12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

dn24 έγραψε:
george12 έγραψε:Εχω ΔΜΣ 24 και εχω μια χαρα σωμα. Ελαχιστη κοιλια αλλα αρκετα γυμνασμενη, χερια ποδια και αυτα καλα. Υπαρχει περιπτωση να με δεχτουν;
εδω δεχονται αλλους κ αλλους. Λεπτομερειες σε προηγουμενες σελιδες για τα κριτηρια επιλογης! Κανε εναν κοπο εαν σου ειναι εφικτο να τις διαβασεις, για να μην επαναλαμβανομαστε, στην διαθεση σου για οτι χρειαστεις Εικόνα

να σε καλα σε ευχαριστω. Ειμαι ακομα 1η λυκειου αλλα ειναι μεγαλο μου ονειρο και θελω να μαθω τι παιζει για αυτο ρωταω
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

george12 έγραψε:να σε καλα σε ευχαριστω. Ειμαι ακομα 1η λυκειου αλλα ειναι μεγαλο μου ονειρο και θελω να μαθω τι παιζει για αυτο ρωταω

εσυ να εισαι καλα, εδω ειμαστε λοιπον, μακαρι να κανεις επαγγελμα αυτο που θες.

george12
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

dn24 έγραψε:
george12 έγραψε:να σε καλα σε ευχαριστω. Ειμαι ακομα 1η λυκειου αλλα ειναι μεγαλο μου ονειρο και θελω να μαθω τι παιζει για αυτο ρωταω
εσυ να εισαι καλα, εδω ειμαστε λοιπον, μακαρι να κανεις επαγγελμα αυτο που θες.

σε ευχαριστω Εικόνα
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες