Μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα

Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 76

Δημοσίευση από yandr »

Η μετανάστευση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Αν είσαι κάποιας ηλικίας (δεν εννοώ 50) πρέπει πραγματικά να μην έχεις κανένα περιθώριο εύρεσης εργασίας για να το αποφασίσεις.

Εγώ έχω συνάδελφο που απολύθηκε πριν από μήνες και ενώ ήθελε να φύγει για οπουδήποτε, ακόμη εδώ είναι (άνεργος).

nandy24
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από nandy24 »

yandr έγραψε:Η μετανάστευση δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.

Αν είσαι κάποιας ηλικίας (δεν εννοώ 50) πρέπει πραγματικά να μην έχεις κανένα περιθώριο εύρεσης εργασίας για να το αποφασίσεις.

Εγώ έχω συνάδελφο που απολύθηκε πριν από μήνες και ενώ ήθελε να φύγει για οπουδήποτε, ακόμη εδώ είναι (άνεργος).

απλώς είναι να το πάρεις απόφαση.. όπως ανέφερα και πριν έχω 2 φιλικά ζευγάρια που το καλοκαίρι χάσανε τις δουλειλες τους και αποφάσισαν να φύγουν μετανάστες.. από όσο μου λένε οι συνθήκες εργασίας εξω είναι καλύτερες.. πολύ πιο ανθρώπινες που μπορεί να δουλευέις σκληρά αλλά τουλάχιστον πέρνεις και τα μπόνους σου και τον έπαινο αμα το αξίζεις

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 107
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Παιδιά, αν δεν έχεις κάτι "έτοιμο" σας το λέω, τζάμπα κόπος.

Δεν αξίζει να πάς σε μια ξένη χώρα και να αρχίζεις να ψάχνεις από το μηδέν. Ξέρετε πόσα λεφτά θα πρέπει να ξοδέψετε για νοίκια, φαγητό, γραφειοκρατία κλπ. μέχρι να βρείτε μια σταθερή δουλειά;

Και υπόψιν σε χώρα που ξέρετε τη μητρική γλώσσα, Αν πάτε σε καμμιά Ολλανδία και δεν ξέρετε Ολλανδικά την πατήσατε.

Πλέον είναι περιορισμένες οι επιλογές και ζητούν εξειδικευμένες ειδικότητες.
nandy24

Δημοσίευση από nandy24 »

λογικό είναι αμά σε μια χώρα για δουλειά πλέον με τα σημερινά δεδομένα θα πρέπει να ξέρεις έστω και λίγο τη γλώσσα της να συνενοηθεις... όπως και να πεις το προτιμάνε να ακούνε τη γλώσσα τους παρά τα αγγλικα... ειδικά χώρες όπως η Γαλλία και η Ολλανδια που προανέφερες... όμως εαν όντως πληρής τις εικανότιτες και τις προδιαγραφές τις ειδικευμένης θέσεις που ζητάνε γιατί να μην πας...

εντάξει δεν είπαμε να πάμε στο άσχετο, βουρ στο πατσά και ότι βρείς βρήκες, σίγουρα θα προυπάρξει και μια μελέτη της αγοράς εργασίας και το μπορεί να αντιμετοπίσεις ή κάτι ''έτοιμο''. Αν όμως μου δωθεί η ευκαιρία με τις παραπάνω προδιαγραφές σίγουρα θα έφευγα.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Για να σε προσλάβουν σε μια χώρα με "εξωτική" μητρική γλώσσα (Ολλανδικά, Σουηδικά, Νορβηγικά κλπ), θα πρέπει να την ξέρεις καλύτερα από τους ντόπιους.

Ή αν δεν τη ξέρεις, να έχεις ειδικότητα που δεν βρίσκουν από ντόπιους. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να σου πληρώσουν και τα μαθήματα εκμάθησης γλώσσας.
nandy24

Δημοσίευση από nandy24 »

χμ τώρα και αν μου έδωσες ιδέες!!! Εικόνα

Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 130

Δημοσίευση από Signaller »

Πώς τον είδατε χθες τον Στρος - Καν ; Επιτέλους , γνωρίσαμε και τον πρωθυπουργό μας Εικόνα

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
δημητρης25
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από δημητρης25 »

καλος ηταν.. μια χαρα τα πηγε! θα τον ξανα ψηφισω.. Στρος προχωρα σε θελει ολη η χωρα! Καν θεε παρε την παε..
Ζησε για το τιποτα η πεθανε για κατι.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Για οτι δεινο συμβαινει στην χωρα μας, δεν φταινε οι δανειστες μας. Αυτοι με τους ορους του μνημονιου, απλως θελουν να διασφαλισουν οτι θα παρουν τα λεφτα τους πισω.(οταν πας σε μια τραπεζα για ενα στεγαστικο δεν σου υποθηκευουν το σπιτι) ; Για ολα τα δεινα ευθυνεται το ιδιο το κρατος κ μονο. Ενα εχω να πω κ θα ακουστει σε οσους δεν το διπλοσκεφτουν παραδοξο: Οτι μετρο δεν καταφεραμε να παρουμε σαν χωρα (εδω ειναι κ ευθυνη δικη μας που μια ζωη οι συνδικαλιστες δεν εβαζαν νερο στο κρασι τους υπερασπιζοντας με ακραιους τροπους τα συμφεροντα τους-βλεπε βυτιοφορεις που στο ακουσμα του ανοιγματος του επαγγελματος τους εκοψαν την ελλαδα στη μεση και αν δεν γινοταν η πολιτικη επιταξη θα αδρανοποιουσαν τα καραβια μεσουσης τουριστικης περιοδου), μας το επεβαλαν με το ετσι θελω οι της τροικα. Κ καλα εκαναν! Αφου μια ζωη δεν μπορεσαμε να ανοιξουμε ενα κλειστο επαγγελμα κ να μειωσουμε τα ελλειματα στις δεκο, ας μας τα επιβαλουν αυτοι. Καλα να παθουμε.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Νάσο, γνωρίζω προσωπικά μια κυρία λίγο κάτω από τα 50.
Ήρθε από την Ουκρανία αρχές του '90, χωρισμένη με 2 παιδιά.
Εδώ, απέκτησε άλλα 2 παιδιά, ηλικίας σήμερα 4 και 10 ετών περίπου, και σε 2 μήνες φεύγουν,οριστικά [λέει] για Φινλανδία [!]
Ισχυρίζεται πως εκεί υπάρχουν πολλές δουλειές για όλους, ψάχνουν για άτομα.
Τη γλώσσα δεν τη γνωρίζουν, "θα τη μάθουν"...
...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αν είναι δουλειές με τον βασικό μισθό, χαίρω πολύ πάω και Γερμανία.

Και εκεί έχουν προβλήματα.

Όσο για τις γλώσσες (2 είναι οι επίσημες, Φινλαδικά και Σουηδικά), καλή επιτυχία γιατί η Φινλανδική είναι παλούκι.
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

dn24 έγραψε:Για οτι δεινο συμβαινει στην χωρα μας, δεν φταινε οι δανειστες μας. Αυτοι με τους ορους του μνημονιου, απλως θελουν να διασφαλισουν οτι θα παρουν τα λεφτα τους πισω.(οταν πας σε μια τραπεζα για ενα στεγαστικο δεν σου υποθηκευουν το σπιτι) ; Για ολα τα δεινα ευθυνεται το ιδιο το κρατος κ μονο. Ενα εχω να πω κ θα ακουστει σε οσους δεν το διπλοσκεφτουν παραδοξο: Οτι μετρο δεν καταφεραμε να παρουμε σαν χωρα (εδω ειναι κ ευθυνη δικη μας που μια ζωη οι συνδικαλιστες δεν εβαζαν νερο στο κρασι τους υπερασπιζοντας με ακραιους τροπους τα συμφεροντα τους-βλεπε βυτιοφορεις που στο ακουσμα του ανοιγματος του επαγγελματος τους εκοψαν την ελλαδα στη μεση και αν δεν γινοταν η πολιτικη επιταξη θα αδρανοποιουσαν τα καραβια μεσουσης τουριστικης περιοδου), μας το επεβαλαν με το ετσι θελω οι της τροικα. Κ καλα εκαναν! Αφου μια ζωη δεν μπορεσαμε να ανοιξουμε ενα κλειστο επαγγελμα κ να μειωσουμε τα ελλειματα στις δεκο, ας μας τα επιβαλουν αυτοι. Καλα να παθουμε.
Συμφωνώ. Πάντως, δεν είναι και τόσο κακό να θέλει ένας δανειστής να πάρει πίσω τα λεφτά του...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Signaller έγραψε:
dn24 έγραψε:Για οτι δεινο συμβαινει στην χωρα μας, δεν φταινε οι δανειστες μας. Αυτοι με τους ορους του μνημονιου, απλως θελουν να διασφαλισουν οτι θα παρουν τα λεφτα τους πισω.(οταν πας σε μια τραπεζα για ενα στεγαστικο δεν σου υποθηκευουν το σπιτι) ; Για ολα τα δεινα ευθυνεται το ιδιο το κρατος κ μονο. Ενα εχω να πω κ θα ακουστει σε οσους δεν το διπλοσκεφτουν παραδοξο: Οτι μετρο δεν καταφεραμε να παρουμε σαν χωρα (εδω ειναι κ ευθυνη δικη μας που μια ζωη οι συνδικαλιστες δεν εβαζαν νερο στο κρασι τους υπερασπιζοντας με ακραιους τροπους τα συμφεροντα τους-βλεπε βυτιοφορεις που στο ακουσμα του ανοιγματος του επαγγελματος τους εκοψαν την ελλαδα στη μεση και αν δεν γινοταν η πολιτικη επιταξη θα αδρανοποιουσαν τα καραβια μεσουσης τουριστικης περιοδου), μας το επεβαλαν με το ετσι θελω οι της τροικα.Κ καλα εκαναν! Αφου μια ζωη δεν μπορεσαμε να ανοιξουμε ενα κλειστο επαγγελμα κ να μειωσουμε τα ελλειματα στις δεκο, ας μας τα επιβαλουν αυτοι. Καλα να παθουμε.
Συμφωνώ. Πάντως, δεν είναι και τόσο κακό να θέλει ένας δανειστής να πάρει πίσω τα λεφτά του...

βεβαιως κ δεν ειναι κακο αλλωστε τα σημεια του μηνυματος μου που τονιζω, βλεπεις οτι συμφωνουν με αυτο που λες εσυ. Κ εσυ αν ησουν τραπεζα πχ, θα ζητουσες μια υποθηκη για να δανεισεις.

Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

dn24 έγραψε: Βεβαιως κ δεν ειναι κακο αλλωστε τα σημεια του μηνυματος μου που τονιζω, βλεπεις οτι συμφωνουν με αυτο που λες εσυ. Κ εσυ αν ησουν τραπεζα πχ, θα ζητουσες μια υποθηκη για να δανεισεις.

ο Νουριέλ Ρουμπινί, διάβαζα χθες στο ΒΗΜΑ, έχει κάνει πολύ δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα. Και σε ο, τι έχει πει, έχει πέσει μέσα Εικόνα ...
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Signaller έγραψε:ο Νουριέλ Ρουμπινί, διάβαζα χθες στο ΒΗΜΑ, έχει κάνει πολύ δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα. Και σε ο, τι έχει πει, έχει πέσει μέσα Εικόνα ...

ξερουν αυτοι, πολλοι που κανουν προβλεψεις για το οικονομικο μελλον της ελλαδας, ανηκουν στις ξακουστες αγορες. Ας παρουμε κ μια αποψη απο εδω: http://www.antinews.gr/?p=72444

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης