Συμπεριφορά στελεχών προς κληρωτούς

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Golemis
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3
Επάγγελμα: Παιδοψυχιατρος

Δημοσίευση από Golemis »

Τα στελεχη μια ζωη για να τρεχουν τους φανταρους ειναι και θυμαμαι ενα παληκαρι πριν 16 χρονια στη Λημνο που το πηγα ΣΤΕΠ γιατι λυποθημησε στη σκοπια και ο δικας δεν αφηνε με τιποτα Αυτοι Ειναι Ολοι μια απο τα ιδια.

Παρακολουθω ειδησεις και βλεπω τα χαλια

Οσο για τους ΕΠΟΠ ειναι χειροτεροι απο καραβανια

Nirvana84
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Nirvana84 »

Όντως δίκιο έχεις ειδικά για τους ΕΠΟΠ οι περισσότεροι βγάζουν τα ψυχολογικά τους... Νομίζουν οτι είναι Ταξίαρχοι &Ετσι... Δεν μπορεις να τους αλλάξεις! Αλλα υπάρχουν &Καλά παιδιά
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Μα τι λετε βρε παιδια ; Γιατι θιγεταιτο θεσμο; Παντου υπαρχουν αυτα σε ολα τα επαγγελματα και στους στρατιωτικους και στους δικηγορους και στους γιατρους οχι ολοι στο ιδιο τσουβαλι και αντε τους εποπ αν εχουν ψυχολογικα προβληματα (που για μενα πρεπει να σκυβουμε πανω ς αυτα και οχι να τα στιγματιζουμε) τους αποβαλλει ο στρατος λογω των αυστηρων ποινων τους γιατρους και τους δικηγορους που ακομα τους κραταει το συστημα στους κυκλους του; γι αυτο το καλο κατα την αποψη μου ειναι να μην στοχοποιουμε επαγγελματαΕικόνα

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Εγώ είχα 2 κατηγορίες ΕΠΟΠ: Αυτοί που έκαναν τη θητεία τους σαν φαντάροι (ή Δόκιμοι) και σε αυτούς που μπήκαν κατευθε'ιαν.

Οι πρώτοι ήταν μακράν οι πιο προσεγγίσιμοι γιατί ήξεραν και πως να συμπεριφερθούν στους φαντάρους. Οι δεύτεροι, αφήσ'τε το καλύτερα. Για να λέμε βέβαια και την αλήθεια υπήρχαν και καλά παιδιά, αλλά ήταν δυστυχώς μετρημένοι στα δάχτυλα.

Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι ότι τα στελέχη στα Τεθωρακισμένα και στου Υλικού Πολέμου κρατάνε ένα κάποιο επίπεδο σε σύγκρισή με αυτών του Πεζικού.
Nirvana84
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Εγω υπηρέτησα στο Πυροβολικό &Οι ΕΠΟΠ που συνάντησα ήταν ανευ προηγουμένου... Λέτσοι, αγενείς (ειδικα στους φανταρους) &Με ενα τουπέ Ταξίαρχου, Στρατηγού κλπ... Δίκιο έχεις μην το γενικεύουμε αλλα μην τα κρύβουμε κιόλας
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Η αληθεια ειναι οτι ο θεσμος οπυ εμθ επυ Ειναι παρεξηγημενος Θεσμος πο την αρχη που δημιουργηθηκαν μα αν σκεφτει κανεις οτι την βρισκκουν σαν μονη λυση οικονομικη και λιγοι ειναι αυτοι που το αγαπουν πραγματικα για να ξεφυγουν απο την οικονομικη δυσκολια που εχει φερει τις οικογενειες τους ε ολα αυτα καπου πρεπει να βγουν. Ακομα φευγουν και πανε στην αλλη ακρη των συνορων απο Μεγαλουπολεις και σε σχετικα μικρη ηλικια αφηνωντας πισω κοινωνικα προβληματα Ολα απο καπου ξεκινουν και καπου καταληγουν.
Nirvana84
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Και εγώ εχω γυναικα &Παιδι &Θα παω για ΕΠΟΠ αλλα δεν παει να πει οτι θα βγάζω τα νευρα μου αλλου... (αποψη μου ειναι αυτη)
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Nirvana84 έγραψε:Και εγώ εχω γυναικα &Παιδι &Θα παω για ΕΠΟΠ αλλα δεν παει να πει οτι θα βγάζω τα νευρα μου αλλου... (αποψη μου ειναι αυτη)
Δυστυχως ομως μερικα μυαλα "στενομυαλα" δεν το σκεφτονται οπως εσυ νιρβαναΕικόνα Δυστυχως
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Velerefontis »

Ο καθε ανθρωπος εχει ενα συγκεκριμενο επιπεδο συμπεριφορας, το οποιο τον διεπει σε ολες τις στιγμες της ζωης του επαγγελματικες και μη. Να ειστε σιγουροι οτι οι εποπ τους οποιους αποκαλειτε ειρωνικα ταξιαρχους, ετσι ακριβως συμπεριφερονται και στην πολιτικη τους ζωη. Απο εκει και περα υπαρχουν αξιολογα στελεχη αναμεσα τους συνειδητοποιημενα, με αρκετα υψηλη επαγγελματικη καταρτιση και τιμουν τα λεφτα που παιρνουνε.8 χρονια στην ΠΑ εμαθα να μην κρινω εναν συναδελφο απο το θεσμο τον οποιο προερχεται, αλλα απο αυτο που αποδιδει στην καθημερινη τριβη της εργασιας. Και σας το γραφω αυτο, εγω, που οταν εισηχθηκα με τον αναφερομενο θεσμο η εμπαθεια και λοιδωρεια εκ μερους <<συναδελφων>>, ηταν κατι το οποιο-οχι μονο εγω, αλλα ολη η πρωτη σειρα-δεχτηκαμε στον υπερμετρο βαθμο. Αυτα απο εμενα. Ευχαριστω
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Με τοσο δομημενη σκεψη δεν μπορω να μην συμφωνησω με την αποψη σου. Συμφωνω σε ολα

Nirvana84
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Το βλεπω αλλιως διοτι ο θεσμος των ΕΠΟΠ ειναι καθαρα εργασιακος! Σε μια αλλη δουλεια αραγε θα τα κανανε αυτα; Η απαντηση είναι οχι... Βαζω &Τον εαυτο μου μεσα οποτε είναι θεμα λογικης... Ευχαριστω για το κοπλιμεντο παντως... Ανταποδιδω
Golemis
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Golemis »

Ειμαι πολυ παλιος 224 σειρα και μπηκα και μεγαλος. Δεν προλαβα ΕΠΟΠ αλλα εχω ενα παληκαρι συναδελφο και φιλο απο Περθ Αυστραλια που ηρθε Ελλαδα για να γλυτωσει την ανυποταξια και τα 6000 γιουρο. Ειναι 36 χπονων και κατι τσουτσεκια ΕΠΟΠ 20 και 22 χπονων λετσοι και αγενεις τον τρεχουνε και ειναι και χαρουμενοι που τρεχουν τον παππου. Μου τα λεει και θυμαμαι ΟΠΥ ΕΠΥ και ΕΜΘ. Σουχει λαχει να σε κυνηγουν οι βλαχοι;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Αδελφέ, εγώ πήγα πριν 2 χρόνια 23 χρονών. Εκεί που ήμουν δεν είχα τέτοια συμπεριφορά (περίεργο).

Πεζικό πάντα ήταν πίκρα. Τα έβλεπα τα καημένα τα παιδιά να ακούνε τις φωνές του κάθε κομπλεξικού καραβανά και έλεγα από μέσα μου "ευτυχώς που είμαι Τεθωρακισμένα".

Και Λέσβο ιδιαίτερα... Ακούς 296 ΜΚ/ΤΕ (Μόρια) και τρέχεις να κρυφτείς.

Καλά ήταν σε γενικές γραμμές 12 μήνες. Ανοργανωσία να μην υπήρχε θα ήταν ακόμη καλύτερα. Αλλά μάλλον ζητάω πολλά.
Golemis
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από Golemis »

Οταν ημουν εγω δεν υπηρχαν μορια ηταν το τριζωνικο (15-17-19). Μακαρι θα χαρω πολυ να μην τρεχουν τα παιδακια. Σαν παιδιατρος και ο μεγαλυτερος σε ηλικια στη μοναδα τοτε τους ενοιωθα παιδια μου αδερφια μου. Ειχα και 2 παιδια προτακτους 17ρηδες με υπογραφη πατερα και ετσι. ΅Αυτοι να δεις τι ειχανε παθει απο μια ΕΠΥκατζου. Μακαρι αλλα τα καραβανια παντα θα ειναι κομπλεξαρες

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Πολλοι υπαξιωματικοι ξεχνανε απο που ξεκινησαν. Οτι κ αυτοι πριν γινουν ΕΠΥ η ΕΠΟΠ ηταν στρατιωτες, και ετρωγαν κραξιμο. Κ αντι να μην κανουν αυτα που δεν ηθελαν να τους κανουν, κανουν μετα και χειροταιρα. Υπαρχει αυτο. Το να "τσουβαλοποιουμε"ολους, αυτη η νοοτροπια ειναι που μια ζωη σαν χωρα θα μας παει πισω, οπως κ πολλες αλλες νοοτροπιες φυσικα. Ταπεινη μου αποψη, οτι πλεοψηφικα, περ/ροι ειναι οι αξιωματικοι που δεν φερονται με τροπους στους κληρωτους, παρα υπαξιωματικοι. Υπαρχουν κ αξιωματικοι "ψυχαρες", αλλα η πειρα μου, αυτο μου εχει δειξει, κυριως διοτι οι υπαξιωματικοι (εμθ, εποπ) εχουν κανει και μια θητεια. Ξερουν την ψυχολογια του φανταρου. Ειπαμε: Εξαιρεσεις, παντου υπαρχουν.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες