ΥΕΑ: Προϋποθέσεις για κατάταξη

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nickepi

Δημοσίευση από nickepi »

Καλημερα Παρουσιαζομαι Στης 8/2/2011 Θελω να ευχηθω καλη θητεια σε ολους. Εαν θελεις να μπεις ΥΕΑ και δεν πολυκαταφερεις τα αθληματα σε παιρνουν;
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από yandr »

Τα αθλήματα είναι αστεία για όποιον έχει 2 πόδια και 2 χέρια.
Phantom
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Phantom »

Καλησπερα σε ολους... Ειμαι 18 ετων (μαλλον ο μικρος της παρεας δηλαδη) και πριν απο 1 εβδομαδια περασα απο την διαδικασια επιλογης των στρατευσιμων του 2014.
Θεωρω οτι ως ΥΕΑ, η θητεια μου θα ειναι μια ιδιαιτερη εμπειρια Καθως γνωριζω αρκετα πραγματα για τα νομικα (απο εδω και απο το site του ΓΕΕΘΑ) και για τις συνθηκες (ο πατερας μου εκανε ΔΕΑ).

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Οταν πηγα και με ρωτησαν που θελω να καταταγω δεν με ρωτησαν για ΥΕΑ αλλα με ρωτησαν για ΕΔ (τις οποιες δεν δηλωσα). Και εγω δεν ρωτησα διοτι υπεθεσα οτι ισως να πρεπει να το δηλωσω κατα τη στρατευση... Μπορει αυτο να μου προκαλεσει καποιο προβλημα στην καταταξη ως ΥΕΑ οταν θα ερθει εκεινη η ωρα;

Σας Ευχαριστω προκαταβολικα!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Greek_Army »

Phantom έγραψε:Καλησπερα σε ολους... Ειμαι 18 ετων (μαλλον ο μικρος της παρεας δηλαδη) και πριν απο 1 εβδομαδια περασα απο την διαδικασια επιλογης των στρατευσιμων του 2014.
Θεωρω οτι ως ΥΕΑ, η θητεια μου θα ειναι μια ιδιαιτερη εμπειρια Καθως γνωριζω αρκετα πραγματα για τα νομικα (απο εδω και απο το site του ΓΕΕΘΑ) και για τις συνθηκες (ο πατερας μου εκανε ΔΕΑ).

Η ερωτηση μου ειναι η εξης: Οταν πηγα και με ρωτησαν που θελω να καταταγω δεν με ρωτησαν για ΥΕΑ αλλα με ρωτησαν για ΕΔ (τις οποιες δεν δηλωσα). Και εγω δεν ρωτησα διοτι υπεθεσα οτι ισως να πρεπει να το δηλωσω κατα τη στρατευση... Μπορει αυτο να μου προκαλεσει καποιο προβλημα στην καταταξη ως ΥΕΑ οταν θα ερθει εκεινη η ωρα;

Σας Ευχαριστω προκαταβολικα!

Πρέπει να έχεις απολυτήριο ενιαίου λυκείου
Phantom
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Phantom »

Ειμαι ιδιαιτερα καλος μαθητης και στοχευω σε Ιατρικη ή Βιολογικο.
Οταν θα παω στρατο θα ειμαι (πιθανοτατα) αποφοιτος ΑΕΙ...
Το γεγονος οτι δεν δηλωσα τι επιπλοκες μπορει να εχει κατω απο αυτες τις συνθηκες ομως;
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Phantom έγραψε:Ειμαι ιδιαιτερα καλος μαθητης και στοχευω σε Ιατρικη ή Βιολογικο.
Οταν θα παω στρατο θα ειμαι (πιθανοτατα) αποφοιτος ΑΕΙ...
Το γεγονος οτι δεν δηλωσα τι επιπλοκες μπορει να εχει κατω απο αυτες τις συνθηκες ομως;

Καμία επιπλοκή από την στιγμή που θα πάρεις αναβολή για σπουδές και θα είσαι σε ΑΕΙ θα σου έρθει το χαρτί κατάταξης με ένδειξη ΥΕΑ
Phantom
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Phantom »

Οκ Ευχαριστω παρα πολυ!
comadopsaro
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από comadopsaro »

yandr έγραψε:Τα αθλήματα είναι αστεία για όποιον έχει 2 πόδια και 2 χέρια.

Κορυφαιος!
Πάω Τρίπολη...

Δημοσίευση από Πάω Τρίπολη... »

Κατατάσσομαι σε κέντρο πεζικού. Με τη μυωπία που έχω βγαίνω Ι 2, επομένως αποκλείομαι για να βγω ΥΕΑ πεζικού. Το ότι έχω την ένδειξη ΥΕΑ στο σημείωμα κατάταξης, δεν είναι αντιφατικό επομένως; Έχω την εντύπωση ότι αποκλείομαι εξαρχής και δεν καταλαβαίνω γιατί έχω την ένδειξη...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Πάω Τρίπολη... έγραψε:Κατατάσσομαι σε κέντρο πεζικού. Με τη μυωπία που έχω βγαίνω Ι 2, επομένως αποκλείομαι για να βγω ΥΕΑ πεζικού. Το ότι έχω την ένδειξη ΥΕΑ στο σημείωμα κατάταξης, δεν είναι αντιφατικό επομένως; Έχω την εντύπωση ότι αποκλείομαι εξαρχής και δεν καταλαβαίνω γιατί έχω την ένδειξη...

Δεν ειναι αντιφατικό γιατί δεν γνωρίζανε ότι εισαι Ι2.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Και σε εμένα είχε ένδιεξη ΥΕΑ και ας είχα υψηλή μυωπία. Εικόνα
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Καλησπέρα και απο εμένα διάβασα με προσοχή όλες τις σελίδες του θέματος πουθενά δεν βρήκα εκανοποιητικές πληροφορίες για τις αθλητικές δοκιμασίες που υποβάλεσσαι.

1) Αυτές γίνονται στο κέντρο εκπαίδευσης που παρουσιάζεσαι και αν της περάσεις μετα σε πέρνουν στο κεντρο εκπαίδευσης των ΥΕΑ για την 4μηνη εκπαίδευση...

2) Οι αθλητικές δοκιμασίες είναι αυτές:
Αθλητικές δοκιμασίες στις οποίες υποχρεωτικά πρέπει να πετύχεις τα καθοριζόμενα όρια (Δρόμος 1000 μ = 4λ.20δ, Δρόμος 100μ = 15δ, Άλμα εις μήκος = 3,60μ, Άλμα εις ύψος = 1 μ, Ρίψη σφαίρας - 4,50μ μέσο όρο και με τα δύο χέρια)

Αν δεν μπορέσεις να πιάσεις τα όρια που ζητούν σε μια σε κόβουν; Γενικα θέλω να μάθω αν είναι ελαστικοί και σε περνουν

Το άλμα εις μήκος 3,6 μέτρα μου φαίνετε εξωπραγματικό.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Εξαρτάται σε ποιο σώμα θα πας. Αν πας πεζικό-πυροβολικό-τεθωρακισμένα. Δεν σε κόβουνε.
ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: λοχαγος

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ »

Εκτος απο πεζικο-πυροβολικο-τεθωρακισμενα εχει κι αλλα σωματα?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 14
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Έχει και ΥΕΑ Διαβιβάσεων, Μηχανικού, Τεχνικού, Υγειονομικού, Εφοδιασμού-Μεταφορών, και Υλικού Πολέμου.
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες