Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Greek_Army »

ducatirules έγραψε:Καλησπερα. Εχω λαμα στον αγκωνα με 10 βιδες μετα απο συντριπτικο καταγμα και το χερι μετα απο 6 μηνες δεν εχει ανοιξει τελειως δεν μπορω να σηκωσω βαρη και εχει ακαμψια το πρωι Μεχρι και το μεσημερι περιπου γιατι πρεπει να ζεστανω τον μυ για ανοιξει περισσοτερο. Παρουσιαζομαι στις 18 του μηνα. Πως το βλεπετε;
'

καλησπέρα το πιθανότερο είναι να σου δώσουνε αναβολή για λόγους υγείας
Stn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stn »

Νικος έγραψε:Οταν μπηκα στο στρατο δεν ηξερα οτι ειχα το προβλημα με την μεση. Απλως με πονουσε λιγο το ποδι και η μεση και οταν πηγα για εξετασεις στο 401 (την δευτερη μερα της θητειας) ο γιατρος στο χαρτι εγραψε μονο οσφιαλγια Ι3 αοπλο βγηκα αλλα ολο αγγαριες και πολυ ορθοστασια και σκυψιμο πολυ ασε. Και οταν πηρα μετα απο 1 μηνα 2 μερες αδεια εκει σηκωσα τους σακους που ειχα με τα ρουχα και με επιασε ενας πονος στο δεξι το ποδι τσιριζα απο τον πονο! Και ακομα τωρα η μεση με ποναει απο την ενχειριση ειναι νωρις αλλα παλι φοβαμαι δεν θελω να γυρισω σε μοναδες δεν εμπιστευομαι κανεναν. Γι αυτο θελω απαλλαγη η αναβολη για 2 χρονια. Εσυ τι ακριβως εχεις;

Το έχω αναφέρει σε άλλο σημείο του φορουμ. Έχω δισκοκήλη (πρόπτωση μου έχει πει ο γιατρός) διαπιστωμένη με μαγνητική τομογραφία. Έχω την εντύπωση ότι δεν το είχες ψάξει καλά το θέμα και δεν είχες πάρει χαμπάρι το μέγεθος του προβλήματος πριν μπεις. Τώρα ακριβώς με λεπτομέρειες να σου πω τι μπορείς να κάνεις δεν ξέρω. Πάντως να πάρεις απαλλαγή με τη μία τη στιγμή που χειρουργήθηκες και διορθώθηκε το πρόβλημα μου φαίνεται απίθανο. Κυνήγα την αναβολή και από εκεί βλέπεις
ducatirules
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ducatirules »

Μπορω να ζητησω να μην παρω αναβολη απλα καποιο Ι. Και θα μου δωσουνε αναβολη 6μηνη και θα ξαναπαω μετα; Ι5 μαλλον αποκλειεται.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ducatirules έγραψε:Μπορω να ζητησω να μην παρω αναβολη απλα καποιο Ι. Και θα μου δωσουνε αναβολη 6μηνη και θα ξαναπαω μετα; Ι5 μαλλον αποκλειεται.

1. Είναι καθαρά θέμα γιατρού. Εσύ μπορείς να το αναφέρεις ότι θέλεις να υπηρετήσεις.
2. Ναι αν σου δώσουνε αναβολή μετά θα παρουσιαστείς πάλι
ducatirules
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αμα ζητησω Ι5 υπαρχει καμια περιπτωση; Δε ειναι οτι δεν θελω να υπηρετησω την Πατριδα αλλα ειναι δυσκολο για μενα με το χερι σε αυτη την κατασταση. Και αμα μου δωσουν Ι για ποιο λες?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

ducatirules έγραψε:Αμα ζητησω Ι5 υπαρχει καμια περιπτωση; Δε ειναι οτι δεν θελω να υπηρετησω την Πατριδα αλλα ειναι δυσκολο για μενα με το χερι σε αυτη την κατασταση. Και αμα μου δωσουν Ι για ποιο λες;

1. Ποιο πάνω αν δεις έχω βάλει μια σελίδα. Μπες μέσα και δες αν η παθησή σου είναι για Ι5 (δεν θυμάμαι να έχω δει κάτι τέτοιο)
2. Ι4 λογικά.
ducatirules
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Σε ευχαριστω για τις πολυ γρηγορες απαντησεις. Θα το κοιταξω.
dion
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dion »

Καλησπέρα σας. Θέλω να ρωτήσω τα εξής:
Εχω πάρει από τον στρατό Ι5 και μου έδωσαν απολυτήριο το οποίο λέει:
προσωρινό Απολητήριο και αναφέρει ι5 με την πάθηση μου

Οι ερώτησεις είναι:
1) Ξέρει κανείς αν θα πάρω άλλο απολητήριο στα χέρια μου ή το τελικό είναι αυτό;
2) Πώς γίνεται να δουλέψω στο ιδιωτικό τομέα ή στον δημόσιο, χωρίς να φαίνεται το ι5 εφόσον μου ζητήσουν αν έχω εκπληρώσει την θητεία μου;
3) Τι χαρτιά χρείαζονται γενικά τώρα που απολύθηκα να κάνω μιας και είμαι και άνεργος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σορρυ αν ποστάρω σε λάθος σημείο.
dion
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dion »

MrGeo5 έγραψε:Πλέον φίλε, μόνο στο 401 υποστηρίζονται όλες οι εξετάσεις που αφορούν στο στρατό. Έχε υπ'όψιν όμως ότι τυχόν απαλλαγή από τη θητεία, θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή. Απαλλαγή τύπου Ι5, δε σου επιτρέπει ποτέ είσοδο-με νόμιμα τουλάχιστον μέσα- στο δημόσιο. Είσαι βέβαιος ότι είναι απόλυτη ανάγκη και επείγουσα λύση να πάρεις μια τέτοια απαλλαγή. Σκέψου το καλά.

Καλησπέρα,
Εισαι σίγουρος για αυτό;
Τελευταία ξαναρώτησα στο 401 και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το δημόσιο.
Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις όταν έχεις ι5 παθολογικό είναι να δουλέψεις στα σώματα ασφαλείας ή να γίνεις ιερέας.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 37
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Με Ι5 Παθολογικό απ'όσο θυμάμαι παίρνεις και μόρια για διαγωνισμούς του Δημοσίου, πλην φυσικά Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Στον Ιδιωτικό τομέα δεν τους ενδιαφέρει, αρκεί να έχεις οριστικά απαλλαχτεί από τη στράτευση.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από yandr »

Kostas22
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Kostas22 »

Καλησπέρα, ονομάζομαι Κώστας και παρουσιάζομαι στις αρχές Φλεβάρη Αυλώνα και θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σχετικά με την κατάσταση της υγείας μου μήπως και σε κάποιον έχει τύχει ή έχει ακούσει παρόμοιο περιστατικό για να ξέρω τι να περιμένω.

Έχω εκ γενετής σύμπλοκη (περίπλοκη) συγγενή καρδιοπάθεια και έχω κάνει ήδη δύο εγχειρήσεις. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα η πάθηση αυτή βγαίνει απ' ευθείας Ι5 χωρίς χορήγηση διετούς αναβολής εφόσον είναι χρόνια και στο μέλλον ίσως χρειαστεί και τρίτη επέμβαση.

Φυσικά θα έχω μαζί μου στην κατάταξη το χαρτί του γιατρού που με παρακολουθεί και ένα πρόσφατο καρδιογράφημα και υπερηχογράφημα και φυσικά την ακτινογραφία που έγινε συνεκτίμηση καρδιολόγου και αναφέρει ό, τι μπορεί να φανεί σε μία ακτινογραφία για την πάθησή μου.

Το ερώτημά μου είναι αν ο στρατιωτικός ιατρός του 401 ή όπου αλλού με παραπέμψουν θα ακολουθήσει όντως το γράμμα του νόμου και θα με απαλλάξει ή αν θα πρέπει να ταλαιπωρηθώ με διετή αναβολή. Γιατί ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να χάσω κάτι που δικαιούμαι και να περιμένω άλλα 2 χρόνια χωρίς να μπορώ να δηλώνω μη υπόχρεος κατά την αναζήτηση εργασίας.

Επίσης σε περίπτωση που η τελική απόφαση του γιατρού είναι διετής αναβολή και μετά Ι5 μπορώ να ζητήσω επανεξέταση με τη δικαιολογία ότι ο γιατρός δεν ακολούθησε το ΦΕΚ και μερολήπτησε εναντίον μου;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Καλησπέρα κώστα δεν υπάρχει περίπτωση ο γιατρός να μην τηρήσει τον νόμο από την στιγμή που το γνωρίζεις κιόλας.
Μαριος

Δημοσίευση από Μαριος »

Γεια σας πριν καποιες μερες πηγα στο φρουραρχειο και ζητησα παραπεμπτικο για νοσοκομειο για λογους υγειας (ιλλιγγοι και βουητα) γιατι παρουσιαζομε στις 8 του φλεβαρη στο στρατιωτικο νοσοκομειο μου δωσανε διετη αναβολη χωρις να με εξετασουνε απλα κοιταξανε τη γνωματευση και τις εξετασεις και ο γιατρος μου ειπε οτι οταν ληξη η αναβολη μετα απο 2 χρονια ισως Να με νοσηλεψουνε για να παρω οριστικη απαλλαγγη. Ισχυη κατι τετιο; Αμα εχω εξετασεις και γνωματευσης ειναι υποχρεοτικο να νοσηλευτο; Επεισης η επιτροπη αναβολων απαλαγγων επικυρωνα τα λεγομενα του στρατιωτικου ιατρου;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι ισχύει αγορίνα δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι πολύ πιθανόν να σου δώσουν Ι5 μετά το πέρας της αναβολής.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες