Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Καλησπερα παιδια. Επασχα απο καρκινο ορχεως, εγινε αφαιρεση και εκανα χημειοθεραπιες το διαστημα 2004-2005. Φετος εκανα αφαιρεση κυρσοκυλης και ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να ξαναεμφανιστουν και τα 2 στο μελλον. Στην περιπτωση μου τι γινεται; Ευχαριστω για τον χρονο σας
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 66
GUEST έγραψε:Καλησπερα παιδια. Επασχα απο καρκινο ορχεως, εγινε αφαιρεση και εκανα χημειοθεραπιες το διαστημα 2004-2005. Φετος εκανα αφαιρεση κυρσοκυλης και ο γιατρος μου ειπε οτι υπαρχει πιθανοτητα να ξαναεμφανιστουν και τα 2 στο μελλον. Στην περιπτωση μου τι γινεται; Ευχαριστω για τον χρονο σας
Ι5
Συγνωμη για το μηκος του κειμενου...
Παιδια καλησπερα. Επασχα απο λεμφαδενιτιδα Ο όρος λεμφαδενίτιδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει οξείες ή χρόνιες φλεγμονώδεις εξεργασίες των λεμφαδένων που προκαλούνται από ποικίλους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα) και ο όρος λεμφαδενοπάθεια για αντιδραστικές, μη νεοπλασματικές εξεργασίες των λεμφαδένων σε ποικίλους ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες, με αδιευκρίνιστη κατά το πλείστον αιτιολογία και παθογένεση. Πιθανοί αιτιολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν αυτοάνοσα νοσήματα, ανοσολογικές διαταραχές ή ανεπάρκειες, ξένα σώματα, ιατρικές ενέργειες και νεοπλάσματα.
Το σύνολο των κυτταρικών αντιδράσεων σε ορισμένες από αυτές οδηγεί σε χαρακτηριστικές ιστολογικές εικόνες που σε συνδυασμό με επικουρικές εργαστηριακές μεθόδους (ιστο-/άνοσοϊστο-χημεία, ηλεκτρονική μικροσκοπία, μοριακές τεχνικές) συμβάλλουν στη διάγνωσή.
Λοιπον εοασχα το διαστημα 2003-2005 εκανα αφαιρεση λεμφαδενα χημειοθεραπειες και ακτινοθεραπειες και τωρα πλεον κανω μονο διαγνωστικες εξετασεις.
Ειμαι 18χρονων και μολις τελειωσα το σχολειο και περασα στο πανεπιστημιο χωρις εξετασεις με το 5% των σοβαρων παθησεων μεσα σε αυτες και η περιπτωση μου. Θα ηθελα να ξερω επειδη εμαθα απο γνωστο με παρομιο προβλημα εαν και πως μπορω να παρω την απαλλαγη μου. Το προβλημα μου ειναι πως εκανα λαθος και οταν δηλωσαμε τα στοιχεια μας και το που θελουμε να παμε (πεζικο. Κλπ.) επειδη δεν γνωριζα τιποτα για θεμα απαλλαγης δεν δηλωσα τιποτα για την ασθενεια μου///τι πρεπει να κανω τωρα; Καποιοι μου ειπαν να παω στο στρατολογικο γραφειο στο ρουφ μαζι με ολα τα εγραφα μου τι να κανω;
...
Παιδια καλησπερα. Επασχα απο λεμφαδενιτιδα Ο όρος λεμφαδενίτιδα χρησιμοποιείται για να περιγράψει οξείες ή χρόνιες φλεγμονώδεις εξεργασίες των λεμφαδένων που προκαλούνται από ποικίλους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες, πρωτόζωα) και ο όρος λεμφαδενοπάθεια για αντιδραστικές, μη νεοπλασματικές εξεργασίες των λεμφαδένων σε ποικίλους ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες, με αδιευκρίνιστη κατά το πλείστον αιτιολογία και παθογένεση. Πιθανοί αιτιολογικοί παράγοντες περιλαμβάνουν αυτοάνοσα νοσήματα, ανοσολογικές διαταραχές ή ανεπάρκειες, ξένα σώματα, ιατρικές ενέργειες και νεοπλάσματα.
Το σύνολο των κυτταρικών αντιδράσεων σε ορισμένες από αυτές οδηγεί σε χαρακτηριστικές ιστολογικές εικόνες που σε συνδυασμό με επικουρικές εργαστηριακές μεθόδους (ιστο-/άνοσοϊστο-χημεία, ηλεκτρονική μικροσκοπία, μοριακές τεχνικές) συμβάλλουν στη διάγνωσή.
Λοιπον εοασχα το διαστημα 2003-2005 εκανα αφαιρεση λεμφαδενα χημειοθεραπειες και ακτινοθεραπειες και τωρα πλεον κανω μονο διαγνωστικες εξετασεις.
Ειμαι 18χρονων και μολις τελειωσα το σχολειο και περασα στο πανεπιστημιο χωρις εξετασεις με το 5% των σοβαρων παθησεων μεσα σε αυτες και η περιπτωση μου. Θα ηθελα να ξερω επειδη εμαθα απο γνωστο με παρομιο προβλημα εαν και πως μπορω να παρω την απαλλαγη μου. Το προβλημα μου ειναι πως εκανα λαθος και οταν δηλωσαμε τα στοιχεια μας και το που θελουμε να παμε (πεζικο. Κλπ.) επειδη δεν γνωριζα τιποτα για θεμα απαλλαγης δεν δηλωσα τιποτα για την ασθενεια μου///τι πρεπει να κανω τωρα; Καποιοι μου ειπαν να παω στο στρατολογικο γραφειο στο ρουφ μαζι με ολα τα εγραφα μου τι να κανω;
...
-
- Στρατηγός
Γιωργος έγραψε:Συγνωμη για το μηκος του κειμενου...
...
πάρε τηλέφωνο στο φρουραρχείο αθηνών και θα σου πούνε τι πρέπει να κάνεις
210-7496349 &210-7496355
Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι να Πάρω την πολυπόθητη απαλλαγή...
Η ελευθερία μου λήγει τον Ιανουάριο από αναβολή λόγω σπουδών. Επειδή εγώ έχω πάρα πολλά προβλήματα η απαλλαγή είναι 100% σίγουρη, ωστόσο δεν θα ησυχάσω μέχρι να ξεμπερδέψω οριστικά με αυτό το θέμα. Ζω την κάθε μέρα που περνάει στην ανησυχία.
Σαν κλασσικός Έλληνας είχα παραμελήσει το θέμα και τώρα έχω μόνο 3 μήνες μπροστά μου για να ξεμπερδέψω μια και καλή από αυτό.
Έχω ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την απαλλαγή, έχω μαζέψει κάποια χαρτιά από ιδιώτη γιατρό, όμως ο κολλητός μου, είπε ότι θα χρειαστώ χαρτιά από δημόσιο νοσοκομείο.
Τώρα, αυτό που θέλω είναι να με κατατοπίσετε για το ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μου.
'Οταν βγάλω τα χαρτιά από το νοσοκομείο να πάω κατευθείαν να κάνω την δήλωση απαλλαγής η να περιμένω πρώτα να μου έρθει η "πρόσκληση";
Ακόμη, θα ήταν καλύτερα να κάνω τις εξετάσεις σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο η στο δικό τους 401;
Θα περιμένω εναγωνίως τις απαντήσεις σας.
Ευχαριστώ.
Η ελευθερία μου λήγει τον Ιανουάριο από αναβολή λόγω σπουδών. Επειδή εγώ έχω πάρα πολλά προβλήματα η απαλλαγή είναι 100% σίγουρη, ωστόσο δεν θα ησυχάσω μέχρι να ξεμπερδέψω οριστικά με αυτό το θέμα. Ζω την κάθε μέρα που περνάει στην ανησυχία.
Σαν κλασσικός Έλληνας είχα παραμελήσει το θέμα και τώρα έχω μόνο 3 μήνες μπροστά μου για να ξεμπερδέψω μια και καλή από αυτό.
Έχω ήδη ξεκινήσει τις ενέργειες για την απαλλαγή, έχω μαζέψει κάποια χαρτιά από ιδιώτη γιατρό, όμως ο κολλητός μου, είπε ότι θα χρειαστώ χαρτιά από δημόσιο νοσοκομείο.
Τώρα, αυτό που θέλω είναι να με κατατοπίσετε για το ποια θα είναι η επόμενη κίνησή μου.
'Οταν βγάλω τα χαρτιά από το νοσοκομείο να πάω κατευθείαν να κάνω την δήλωση απαλλαγής η να περιμένω πρώτα να μου έρθει η "πρόσκληση";
Ακόμη, θα ήταν καλύτερα να κάνω τις εξετάσεις σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο η στο δικό τους 401;
Ευχαριστώ.
Καλύτερα στο 401, αρκεί να μπορεί να υποστηρίξει τις εξετάσεις που χρειάζεσαι.
Αν συγκεντρώσεις όλα τα δικαιολογητικά να τα καταθέσεις αμέσως. Γιατί να περιμένεις;
Αν συγκεντρώσεις όλα τα δικαιολογητικά να τα καταθέσεις αμέσως. Γιατί να περιμένεις;
-
- Στρατηγός
Mr X έγραψε:'Οταν βγάλω τα χαρτιά από το νοσοκομείο να πάω κατευθείαν να κάνω την δήλωση απαλλαγής η να περιμένω πρώτα να μου έρθει η "πρόσκληση";
Ευχαριστώ.
1. Θα πας πριν την πρόσκληση γιατί εκείνεις τις μέρες θα έχει πολύ κόσμο και θα ταλαιπωρηθείς.
2. Καλό θα είναι να έχεις χαρτί από δήμοσιο νοσοκομείο. Έτσι κι'αλλιώς στο 401 θα σε εξέτασουνε
Πλέον φίλε, μόνο στο 401 υποστηρίζονται όλες οι εξετάσεις που αφορούν στο στρατό. Έχε υπ'όψιν όμως ότι τυχόν απαλλαγή από τη θητεία, θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή. Απαλλαγή τύπου Ι5, δε σου επιτρέπει ποτέ είσοδο-με νόμιμα τουλάχιστον μέσα- στο δημόσιο. Είσαι βέβαιος ότι είναι απόλυτη ανάγκη και επείγουσα λύση να πάρεις μια τέτοια απαλλαγή. Σκέψου το καλά.
Θεώρησα μήπως αυτή μου η κίνηση τους φανεί παράξενη (να πάω μόνος μου δηλαδή) και Έτσι Μήπως καταστρέφονταν όλα.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.Greek_Army έγραψε:Mr X έγραψε: 'Οταν βγάλω τα χαρτιά από το νοσοκομείο να πάω κατευθείαν να κάνω την δήλωση απαλλαγής η να περιμένω πρώτα να μου έρθει η "πρόσκληση";
Ευχαριστώ.
1. Θα πας πριν την πρόσκληση γιατί εκείνεις τις μέρες θα έχει πολύ κόσμο και θα ταλαιπωρηθείς.
2. Καλό θα είναι να έχεις χαρτί από δήμοσιο νοσοκομείο. Έτσι κι'αλλιώς στο 401 θα σε εξέτασουνε
(Συγγνώμη που Το γράφω πάλι, αλλά είδα ότι δεν υπάρχει κάπου η επιλογή της τροποποίησης η της διαγραφής)
Παιδια εγω θελω να απαλλαγω απο τον στρατο ειχα δισκοκυλη με επιασε μεσα στο στρατο ειχα προβλημα απο πιο πριν αλλα δεν ηξερα και δεν ειχα πολυ πονο ειχα βγει Ι3 αοπλο. Πριν κανα μηνα και λιγο με επιασε τοσο δυνατος πονος δεν μπορουσα να περπατισω με τιποτα ουρλιαζα απο τον πονο. Πηγα στο 401 εμεινα εκει 20 μερες εκανα την επεμβαση και ειμαι τωρα στο σπιτι με αναρωτικη για 30 μερες. Αλλα δεν θελω να ξαναγυρισω στο στρατο φοβαμαι παρα πολυ για την μεση δεν τους εμπιστευομαι και δεν ξερω και σε τι ατομα θα πεσω αμα ξαναγυρισω πισω. Η μεταθεση μου ηταν για εβρο αλλα δεν παω μα τιποτα εκει πανω... Εξαλου εχω και αρκετα κιλα. Και η μεση ετσι με ποναει ακομα. Ειμαι πολυ φοβισμενος. Αμα δεν απαλλαγω και παρω αναβολη για ποσο καιρο θα ειναι; Και επειδη εχω πολλες υποχρεωσεις στο εξωτερικο θα μπορεσω να βγω απο την χωρα αμα παρω αναβολη; Ειμαι αυστραλος και εχω αυστραλεζικο διαβατηριο δεν εχω ελληνικο. Σας παρακαλω βοηθιστεμε!
Νικος έγραψε:Παιδια εγω θελω να απαλλαγω απο τον στρατο ειχα δισκοκυλη με επιασε μεσα στο στρατο ειχα προβλημα απο πιο πριν αλλα δεν ηξερα και δεν ειχα πολυ πονο ειχα βγει Ι3 αοπλο. Πριν κανα μηνα και λιγο με επιασε τοσο δυνατος πονος δεν μπορουσα να περπατισω με τιποτα ουρλιαζα απο τον πονο. Πηγα στο 401 εμεινα εκει 20 μερες εκανα την επεμβαση και ειμαι τωρα στο σπιτι με αναρωτικη για 30 μερες. Αλλα δεν θελω να ξαναγυρισω στο στρατο φοβαμαι παρα πολυ για την μεση δεν τους εμπιστευομαι και δεν ξερω και σε τι ατομα θα πεσω αμα ξαναγυρισω πισω. Η μεταθεση μου ηταν για εβρο αλλα δεν παω μα τιποτα εκει πανω... Εξαλου εχω και αρκετα κιλα. Και η μεση ετσι με ποναει ακομα. Ειμαι πολυ φοβισμενος. Αμα δεν απαλλαγω και παρω αναβολη για ποσο καιρο θα ειναι; Και επειδη εχω πολλες υποχρεωσεις στο εξωτερικο θα μπορεσω να βγω απο την χωρα αμα παρω αναβολη; Ειμαι αυστραλος και εχω αυστραλεζικο διαβατηριο δεν εχω ελληνικο. Σας παρακαλω βοηθιστεμε!
Έχεις αυστραλέζικο διαβατήριο και υποχρεώσεις στο εξωτερικό; Καλά τι δουλειά είχες να σε πάρει ο στρατός;

Οταν μπηκα στο στρατο δεν ηξερα οτι ειχα το προβλημα με την μεση. Απλως με πονουσε λιγο το ποδι και η μεση και οταν πηγα για εξετασεις στο 401 (την δευτερη μερα της θητειας) ο γιατρος στο χαρτι εγραψε μονο οσφιαλγια Ι3 αοπλο βγηκα αλλα ολο αγγαριες και πολυ ορθοστασια και σκυψιμο πολυ ασε. Και οταν πηρα μετα απο 1 μηνα 2 μερες αδεια εκει σηκωσα τους σακους που ειχα με τα ρουχα και με επιασε ενας πονος στο δεξι το ποδι τσιριζα απο τον πονο! Και ακομα τωρα η μεση με ποναει απο την ενχειριση ειναι νωρις αλλα παλι φοβαμαι δεν θελω να γυρισω σε μοναδες δεν εμπιστευομαι κανεναν. Γι αυτο θελω απαλλαγη η αναβολη για 2 χρονια. Εσυ τι ακριβως εχεις?
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 4
Καλησπερα. Εχω λαμα στον αγκωνα με 10 βιδες μετα απο συντριπτικο καταγμα και το χερι μετα απο 6 μηνες δεν εχει ανοιξει τελειως δεν μπορω να σηκωσω βαρη και εχει ακαμψια το πρωι Μεχρι και το μεσημερι περιπου γιατι πρεπει να ζεστανω τον μυ για ανοιξει περισσοτερο. Παρουσιαζομαι στις 18 του μηνα. Πως το βλεπετε?
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης