ΣΝΔ - Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
BillyGrande
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από BillyGrande »

Roverr θέλω να σε ρωτήσω κάτι. Όλα τα παιδιά της ηλικίας μου που ενδιαφέρονται για στρατιωτικές σχολές έχουν έναν ενθουσιασμό όπως και εγώ άλλωστε. Φαντάζομαι και εσύ έτσι ήσουν πριν μπεις. Θέλω να σε ρωτήσω αν μετά από τόσο καιρό στη σχολή είχες τον ίδιο ενθουσιασμό ή προσγειώθηκες απότομα?
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Δημοσίευση από roverr24 »

προσγειωνεσαι απο τις πρωτες μερες η μαλλον απο τις πρωτες στιγμες οχι μονο απο την κατασταση απλα αλλαζεις και περιβαλλον, αλλοι μεσα θα ειναι φιλοι σου αλλοι εχθροι σου, μια μικρογραφια της ζωης απλα αρκετα πιο πιεσμενα. Παντως αν σου αρεσει η ναυτικη τεχνη και επιστημη και αν σου αρεσει να διαβαζεις και να μαθαινεις δε θα εχεις προβλημα
BillyGrande
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από BillyGrande »

roverr24 έγραψε:προσγειωνεσαι απο τις πρωτες μερες η μαλλον απο τις πρωτες στιγμες οχι μονο απο την κατασταση απλα αλλαζεις και περιβαλλον, αλλοι μεσα θα ειναι φιλοι σου αλλοι εχθροι σου, μια μικρογραφια της ζωης απλα αρκετα πιο πιεσμενα. Παντως αν σου αρεσει η ναυτικη τεχνη και επιστημη και αν σου αρεσει να διαβαζεις και να μαθαινεις δε θα εχεις προβλημα

Απλά οι περισσότεροι που πάνε στρατιωτικές σχολές(τουλάχιστον αυτοί που δεν το κάνουν για την αποκατάσταση και μόνο) πιστεύουν σε κάποια ιδανικά αλλά στην συνέχεια προσγειώνονται γιατί καταλαβαίνουν πως ζουν σε ένα κράτος το οποίο διοικούν συμφεροντολόγοι οι οποίοι χέστηκαν για την Ελλάδα και ξαφνικά ξενερώνουν και μετανιώνουν για τις επιλογές τους αφού οι ίδιοι πιστεύουν σε κάποια πράγματα που έχουν χαθεί πια.. Αυτό το έχω ακούσει από πολλούς στρατιωτικούς.

Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Και στο στρατο υπαρχουν συμφεροντολογοι και κλεφτες απλα οπως σε ολες τις δουλειες θα υπαρξουν καταστασεις δυσκολες και δε πρεπει να σε παρει απο κατω, στη ΣΝΔ υπαρχει πολυς ανταγωνισμος γιατι ειναι λιγα τα ατομα και καμια φορα ειναι αθεμιτος δυστυχως

Οι περισσοτεροι στρατιωτικοι ξενερωνουν με τις καταστασεις, αν νομιζει καποιος οτι θα παει στο στρατο και θα δει τις τελειες σπαρτιατικες μορες του 480 πχ πλαναται πλανη οικτρα:)

billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από billaras »

ρ έγραψε:Μπορεις να κανεις πολυ ευκολα μεταπτυχιακο και απο ΣΜΑ και απο ΣΝΔ, δικιαωματα μηχανικου ομως δεν παιρνεις αν δε πας στο πολυτεχνειο, εκει μπορεις να μπεις στην αντιστοιχη σχολη πχ ναυπηγοι η ηλεκτρολογοι μηχανικοι στο 6ο εξαμηνο και ουσιαστικα να κανεις 4 εξαμηνα γιατι το 10ο δεν εχει μαθηματα αλλα διπλωματικη. Αυτο γιατι τα μαθηματα στη ΣΝΔ ειναι και μηχανολογικα και ηλεκτρολογικα και η 4ετης φοιτηση στη σχολη δεν επιτρεπει να παρει καποιος το πληρες πακετο γνωσεων μιας συγκεκριμενης ειδικοτητας μηχανικου.

Εγω προτιμησα να κανω μαστερ στη ναυπηγικη και να μη μπω σε εξαμηνο του πολυτεχνειου με κατατακτηριες διοτι υπαρχει η δυνατοτητα με εξετασεις να μπει καποιος σε στρατιωτικο η πολιτικο πανεπιστημιο στην Αμερικη και να γινει πληρης μηχανικος, αρκετοι συναδελφοι εχουν παει και στο ΜΙΤ που ειναι απ τα καλυτερα σε παγκοσμια κλιμακα, αλλα δε σημαινει οτι και ολοι ειναι καλοι, αλλωστε υπαρχουν ατομα που δεν αγαπησαν τελικα το επαγγελμα.

ΥΓ μηχανικος απο ΣΝΔ ειμαι.

ξεθαψα κατι πολυ παλιο διαβαζα
ομως οτι μετα απο την αποστρατευση τους οι μηχανικοι στης ΣΝΔ μπορουν να εργαστουν κανονικα ως μηχανικοι στο εμπορικο ναυτικο (θα μου πεις πρεπει να εισαι χαζος αφου φας τα 12 δυσκολα χρονια και τσιμπησεις το βαθμο στο μανικι να φυγεις... αλλα κουβεντα να γινεται)
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από billaras »

επισης θελω να ρωτησω περι των πλοιων που μετατιθεται το προσωπικο
εννοω ποσο προσωπικο εχουν και το "μεγεγος" με την εννοια οτι αν ειναι να ειμαι υποχρεωμενος να ειμαι στην βαρκουλα του ψαρα (που λεει ο λογος) και να μην ξερω ποτε θα βυθιστουμε ολοι μαζι δεν θα ειναι και πολυ καλη ιδεα! δηλαδη υπαρχει περιπτωση αν μπω να παω και σε καμια φρεγατα ή θα πηγαινω με τα καικια Εικόνα
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

στο εμπορικο ναυτικο μπορεις να δουλεψεις αλλα για να γινεις επισημως μηχανικος με αδεια του ΤΕΕ πρεπει η να πας πολυτεχνειο η Αμερικη
ΠΕΤΡΟΣ

Δημοσίευση από ΠΕΤΡΟΣ »

Ρε παιδια για τους Κυπριους στην ΣΝΔ τι ξερετε;
Υπαρχει κατι ιδιαιτερο;
Stefanosd1

Δημοσίευση από Stefanosd1 »

Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι η σνδ δεν αξιζει σαν σχολη... Περνας τα πανδυνα ακαδημαικα αλλα και σωματικα. Ειδικα στην προπαιδευση τρως αγριο σκισιμο ειδικα αν εισαι παιδι της μαμας η εχεις συνηθισει να σου φερονται με ευγενεια. Μετα απο τα λουκια που θα περασεις για να αποφοιτησεις θα βρεθεις σε ενα καραβι να ταξιδευεις σαν τσιγκανος και να περνεις 1200ευρω... Αν σου αρεσει σαν επαγγελμα καντο αλλα μην σκευτεσαι να μπεις για μονιμοτητα για μισθο και τετοια... Πρεπει πραγματικα να σου αρεσει... Αν καταφερεις πρωτα ο θεος και μπεις πρεπει να κρατας χαμηλους τους τονους, μην σε δουν να λες την γνωμη σου η την αποψη σου για το τι κανουν... Δεν πρεπει να σε βαλουν στο ματι οτι και καλα αντιμιλας η εισαι νταης. Επισης δεν πρεπει να φαινεσαι οτι εισαι και μαλθακος. Αυτο που μπορεις να κανεις για να ακουσεις το ευγε (που δθσκολα λενε) ειναι να κανεις τεραστια προσπαθεια για να πετυχεις αυτα που θα σου ζητησουν. Εκτιμουν πολυ την προσπαθεια... Εγω παραιτηθηκα πριν ορκιστω δοκιμος για να μην πληρωσω προστιμο επειτα με κακωση στον δεξιο μου μυνισκο. Με βαλαν στο ματι γιατι αφελης οπως ημουν τους ειπα οτι ποναω και μετα μου καναν χειροτερα απο τους αλλους... Η εγερσις ανακλισης ηταν το χειροτερο μου γιατι το καναν εκει που πηγαινες να ηρεμησεις και να κοιμηθεις

Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Επειδή εσύ δεν άντεξες και δεν σαρεσει σαν επάγγελμα δεν σημαινει οτι δεν αξίζει σαν Σχολή!
Μην τρελαθούμε!
"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Καλα τα λεει ο Στεφανος, πρεπει να σου αρεσει πολυ η θαλασσα, αν καποιος παει για τη μονιμοτητα χανει πολλα, ακαδημαικα ειναι δυσκολα κ θελει πολυ διαβασμα ακομα κ εκτος σχολης οταν θα σαι σπιτι σου να ηρεμησεις και αυτο αναγνωριζεται κυριως εξω αλλα και εντος Ελλαδος οπου πληθωρα μεταπτυχιακων ειναι ανοιχτη, αλλα τη να τα κανεις; Κουνημενα θα ειναι απ τα μποφορ... Εδω ειναι καλο να γραφονται ολες οι γνωμες

peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από peter1992 »

Μια ερωτηση. Οποιος μπει σνδ μηχανικος πως μοιραζεται η υπηρεσια του. Δηλαδη μπορει καποιος να ειναι μονο πλοιο η μονο στερια η εμπλεκεται και στα 2?
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Τα πρωτα χρονια σε πλοιο
peter1992
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από peter1992 »

Ενας μηχανικος του πν εχει τεχνικο ρολο στο πλοιο η ελεγκτικο μονο?
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

http://www.hellenicnavy.gr/ellhniadis.asp Αυτο ειναι το τυπικο βιογραφικο ενος αξ/κου μηχανικου ριξε ενα βλεφαρο και θα καταλαβεις περιπου με τι ασχολειται ο μηχανικος
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης